skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Blinkry mi kazí radost:-d
prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 17.07.2007 do 19.07.2007, založil/a Tuneman2/Fávo - zrušená registrace
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
tak sem ho našel, a doufam že už bude klid
Zastavil:Tuneman2/Fávo - zrušená registrace
4alll, ja sem zkrátka pitomec, sem si říkal, že jsem všecko prošel a pak mě napadlo:co boční blinkry na blatníku???, kouknu a vidim,pravej co sem měl nezapojenej, tak izolačka na konci drátů se sloupla, drátky se mi spojily, a to navíc ještě u háčku co je drží u kastle, takže taková malá elektrická švédská trojka
, no, všude sem dal novy konektory, všecko zapáskoval a už budu brát elektriku vážně, dalo mi to na psychiku dost zabrat
, no aspoň jsem se poučil a děkuju všem zůčastněným že mi odpovídají i v mém panickém pomatení smyslů kdy aj zapomenu kde všude mám blinkry na autě
, přikládam foto spečených kablíků:-D

-> Tuneman2/Fávo: Ty máš eMko, nebo užovku?
tak sem to prošel a nikde to nevypadá prodřený nebo tak...fakt nevíte co s tim?
-> Tom.t: jj, prerusovač sem radši koupil novej a spinač mam...no asi projdu levou stranu elektriky, snad to bude jen někde prodřeny..jak pišeš, jedu a hodil sem levej blinkr a lup, pojistka venku..
-> Tuneman2/Fávo: hodil si blinkr doleva a vyhodilo pojistku - promer jestli neni skrat na leve strane vozu , pak bych kazdopadne vymenil prerusovac i se spinacem,jestli se ti uz z toho kourilo - vsude se toho vali na kila

pravěže sem nedělal nic, o to víc mě to děsí, začlo to dělat z ničeho nic, a opravdu nevim co to...
-> Bobesh: plusem v tomhle případě samozřejmě myslím drát od přerušovače kblinkrům
-> Pedros: ale to je jasný,když to je za přerušovačem k blinkrům,to si furt rapla pomůžeš
pokud by to bylo před přerušovačem,tak by nedoutnal a pojistka by lítala ihned po zapnutí 15/54 a LUCAS by neměl vliv. Ted mě napadlo,u LUCASe je svork 4násobná jako odbočka na boční blinkry a dřív se nepoužívala,není zkrat tam?

-> Bobesh: no tak to je mi jasný,že zkrat bude na plus..Jenže bude mezi plus a mínus,v tom případě to lze zjistit,když vyndáš žárovky,a odpojíš přerušovač 

-> Pedros: Zkrat bude každopádně na plus,když mínus dělá kostra
a dokud tam bude,je ti multimetr na draka,může zkusit rozdělit za LUCASem ve svorkovnnici předek od zadku,pak už zbejvá jen čtvrt auta

-> Bobesh: no já to myslel,tak,že když vyndá žárovky a změří odpor mezi plus a kostrou,tak tím pádem zjistí případný zkrat v průchodce či jinde
-> Pedros: 6árovky může zkusit ale mizivá naděje,spíš jít po spojích,průchodkách apod.,spíš ať si -> Tuneman2/Fávo: vzpomene,zdali před tím dělal nějaký opravy-zásahy na voze.
myslel jsem si,že se to přerušuje tím proudem do žárovek,ale přerušuje to ten odporovej drát a spíná kontakt k žárovkám?! Já už si to nepamatuju,jak to přesně je dělaný,už jsem to dlouho neviděl. Na druhou stranu když nad tím přemejšlím,tak to musí přerušovat ten proud žárovek,jinak by přece neměnil při prasklé žárovce přerušovač intenzitu.. Kua teď jsi mi zblbnul,jdu si nějakej přerušovač rozebrat
-> Pedros: už to chápu,on totiž ten přerušovač je dělanej jinak,než jsem si myslel,tak to sry
-> Bobesh: no jo,máš pravdu..Nevšimnul jsem si,že píše,že pravá strana bliká v pohodě..Pokud mu to bliká slabě,tudíž se obvod přerušuje rychle,protože odpor. drát se rychle zahřívá a ochlazuje,pak je zřejmý,že bude někde nějakej "kraťas",kterej způsobuje průtok vysokýho proudu. Ale stejně bych ten přerušovač vyměnil,protože tím přetížením odporovýho drátu se zpravidla změní po přehřátí jeho odpor a už to nebude blikat tak jak by mělo. To jestli je tam někde "kraťas" či ne se dá vcelku snadno změřit,pokud vyndá žárovky,nebo ne?
-> Pedros: Pokud to dělá jedna strana a druhá jde normal,tak se asi těch přerušovačů uvyměňuje,páč tam bude skutečně někde kraťák. Nezapomeň že přerušuje topnej drát a pokud není třeba předepsaná hodnota pojistky (nebo stačí klidně připojit vlek) tak ti to pojistka vydrží a topí přerušovač,popř. ještě kabely.
-> Tuneman2/Fávo: vyměň přerušovač,je v háji
-> Reeaper: heh, no, abych pravdu řek, nekontroloval, ale nedocahzi mi, kde by se tak z čista jasna mohl udělat...asi prohrabu celou elektriku
kontroloval jsi, jelsit tam nemáš zkrat?
Takže:jedu si v poklidu s garáže, chci odbočit doleva, házim blinkr a lup, vyletěla dvojka pojistka, dobry, dojedu dom, kouknu na to:zapnu varováky a :pravá strana bliká slabě a od přerušovače či toho spínače se kouří..nevíte někdo kde se stala chyba?, děkuju předem, je to u stodvacítky..potřebuju to opravit, potřebuju s tim jezdit!
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
tak sem ho našel, a doufam že už bude klid
Zastavil:Tuneman2/Fávo - zrušená registrace