skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zapojeni altiku
-> spartra: mno asi se na nej kouknu proc neslape, ale do te doby tam necham jiny ktery sem tam ted hodil a ten slape
-> aDAm: třebas s tím předtím někdo něco dělal, není zas složitý ho rozdělat
-> spartra: diody sou puvodni nechane tak.
-> King: mno taky bych to typnul na odruseni.
zkusim teda jiny altik a uvidise no
-> King: mno taky bych to typnul na odruseni.
zkusim teda jiny altik a uvidise no
jak píše king nejspíš někdo otočil víka k sobě, jen mě napadá, jestli je to 120 jestl to máš připájený diodovej můstek s výstupem myslím, bráchovy to dělalo podbně,kyž jsem mu měnil diody a ložiska špatně se to chytlo napoprvé, takovej kousek drátku
jka píše -> King: jako u faka nabudit natvrdo myslím z toho oka do d+, už si to nepamatuju
jka píše -> King: jako u faka nabudit natvrdo myslím z toho oka do d+, už si to nepamatuju
-> aDAm: Ten "kondík" bych typoval na odrušovací kondík, kterej se dřív zhusta montil na výstup altíku, pro odrušení béčkovejch autorádií.
Jinak jestli ta část s kontaktama vypadá stejně jako u ostatních altíků, pak je docela klasika, že ho jenom někdo při sesazování sešrouboval se 120 nebo 240st posunem oproti originálu. Samotnýmu se mi to taky párkrát povedlo a pokud není extrémně krátkej kablík s okem, ničemu to nevadí. Co třeba zkusit buzení natvrdo z +12V a opatrně zvedat otáčky za současnýho měření výstupního napětí na obou usměrňovačích?
Jinak jestli ta část s kontaktama vypadá stejně jako u ostatních altíků, pak je docela klasika, že ho jenom někdo při sesazování sešrouboval se 120 nebo 240st posunem oproti originálu. Samotnýmu se mi to taky párkrát povedlo a pokud není extrémně krátkej kablík s okem, ničemu to nevadí. Co třeba zkusit buzení natvrdo z +12V a opatrně zvedat otáčky za současnýho měření výstupního napětí na obou usměrňovačích?
-> Luděk: hele tak to nevim, nemeril sem to, proste takovy valecek jako je u rozdelovace, jeden ocasek a pasek na zem okolo valecku
-> aDAm: a byl to kondík,nebo dioda?
-> Luděk: jako na jaky? ten altik je z toho motoru na kterem je dany. jen tam měl prostě ještě ten kondik co nevim kam pichnout no
-> aDAm: a není třeba na jiný napětí?
-> Luděk: mno jo jinej tu mam taky ale jako tomu altiku by teoreticky nic nemelo byt, ma novy uhliky, stator i rotor ok, zadne vybehaje drahy nic. leda by odesly diody nebo vinuti.
jinak je to palacky cssr. proste ty kontakty nejsou v horni polovine jako u jinych ale vlevo dole.
jinak je to palacky cssr. proste ty kontakty nejsou v horni polovine jako u jinych ale vlevo dole.
-> aDAm: hele a nebylo by jednodušší,zkusit jinej altík? Jinak alternátor značky PAL s kontaktama otočenýma o 90 stupňů jsem neviděl
Lidi nestekal se nekdo s nejakym atipickym zapojenim altiku? nejak nemuzu rozchodit ten na cabru, kontrolka stale rve ze nedobiji a mozna to i tak bude jelikoz pri 3tis ot je napeti na baterce 12,4V, mozna to neco dava ale asi to budemalo, protoze pri turovani motoru to mirne kolisa, tudiz asi dobiji ale malo.
Zapojen by mel byt dobre, zkousel sem aji jine rele a stejny problem :( jen ten altik je nejaky jinaci nez vsechny co sem videl, ma ty kontakty pootoceny o 90° vzhledem k ose rotace podle jinych altiku, ale znaceni sedi. Vim jen z u rele bylo pri demontazi pripojen kondik ale jak sla elektrika ven musel ven i kondik a uz nevim kde byl zapojeny. je to stejny jako u rozdelovace.
nesetkal se s tim nekdo z vas?
Zapojen by mel byt dobre, zkousel sem aji jine rele a stejny problem :( jen ten altik je nejaky jinaci nez vsechny co sem videl, ma ty kontakty pootoceny o 90° vzhledem k ose rotace podle jinych altiku, ale znaceni sedi. Vim jen z u rele bylo pri demontazi pripojen kondik ale jak sla elektrika ven musel ven i kondik a uz nevim kde byl zapojeny. je to stejny jako u rozdelovace.
nesetkal se s tim nekdo z vas?