skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
nefunguje otackomer na diesli
a pokud nenajdes tak nekdo vymenil alternator :)
-> Peterr:
a jekej je to diesel? elektronicky řízenej vstřik paliva nebo rotační Bosch? (a řadovej už snad vubec!) (mechanickej)?? každopádně bych v obou případech hledal čidlo otáček, nejspíš bude budď u řemenice, nebo na přavodovce u setrváku.. ovšem pokud je to elektronicky řízený, je mezi tím čidlem a otáčkoměrem ještě jednotka...
a jekej je to diesel? elektronicky řízenej vstřik paliva nebo rotační Bosch? (a řadovej už snad vubec!) (mechanickej)?? každopádně bych v obou případech hledal čidlo otáček, nejspíš bude budď u řemenice, nebo na přavodovce u setrváku.. ovšem pokud je to elektronicky řízený, je mezi tím čidlem a otáčkoměrem ještě jednotka...
na alternatore to ma kontakt iba na kontrolku dobijania
podarilo sa mi zohnat k tomu autu elektricku schemu v anglictine, ale nic sa nevyriesilo, lebo je to k benzinu a nie k dieslu....:-(
-> Peterr: Některé diesly mají impulsy z alternátoru
na alternatore by mal byt kabel na kontorolku dobijania, nie?
Něco je na alternátoru
ahojte chalani, nedavno som sa dostal k lancii delte 1.9 turbodiesel a nefunguje mi otackomer... ked som ho vytiahol a zapojil do mojej skodovecky, tak siel v pohode. Tak mam pocit, je bud je chybny kabel alebo nie je zapojeny... Neviete mi poradit, kde najdem miesto kde sa zapaja ten kabel na motore? uz som pocul viac verzii, ale ziadna sa mi neosvedcila a neviem si s tym dat rady....