skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Topeni
18:02:32
07.02.2006
07.02.2006

Bobesh
-> Syny: DEj si ke spolujezdci lavór a bohatě stačí. Sundat radiopanel (pokud máš),sundat střední panel palubky,z něj sundat panýlek táhel topení,z koryta za kufrem odpoj napájení ventilátoru topení a z konzole motoru stěračů odpoj kostřící očko ventilátoru. Pak zpět pod palubku (nejlepčí dát sedadla do lehu,sundat boty a lehnout proti směru jízdy a povolit nalevo a napravo 2 a 2 matky M7,které drží komplet topení a popustit dolů. Nezapomeň odpojit i odvzdušňovací hadičku na straně řidiče (velice opatrně,snadno se láme,je plastová). Pak už ven a můžeš do tepla.
17:45:10
07.02.2006
07.02.2006

Labros
-> Pet: A dřív nebo později začne pískat i když ho promaže.

17:42:44
07.02.2006
07.02.2006

Pet
-> Syny: na vyndání toho topení nic neni a pak si to vemeš v klidu domu do tepla
Musíš vypustit vodu (já to dělal z těch hadic u topení). Odpojit je, jak vodní tak i vrapovky. Vyndat táhla (hlavně je neodpojuj u páček, pak se to blbě šteluje zpátky). A nakonec povolit 4 šrouby co sou v tom prostoru, jak je tam motůrek stěraů. Jo a eště tam sou vlastně konektory do ventilátoru, tak ty taky odpoj. A rovnou když to budeš mít celý venku, tak si namaž motor ventilátoru, páč dřív nebo pozdějc by stejně začal pískat.

Musíš vypustit vodu (já to dělal z těch hadic u topení). Odpojit je, jak vodní tak i vrapovky. Vyndat táhla (hlavně je neodpojuj u páček, pak se to blbě šteluje zpátky). A nakonec povolit 4 šrouby co sou v tom prostoru, jak je tam motůrek stěraů. Jo a eště tam sou vlastně konektory do ventilátoru, tak ty taky odpoj. A rovnou když to budeš mít celý venku, tak si namaž motor ventilátoru, páč dřív nebo pozdějc by stejně začal pískat.
13:42:24
07.02.2006
07.02.2006

Labros
-> Syny: než dávat servisákům 250/h, by bylo možná lepší dát jiný topení z vrakáče!
13:40:34
07.02.2006
07.02.2006

Syny
Pokud to teda zacne zase chcat tet v zime, tak to hodim do repire boudy. A nevite teda kolik to tak muze stat? Musim pocitat s tim ze si berou 250,- za hodinu. Jak dlouho jim to tak muze trvat? To tesneni a ty novy sroubky to bude v zaverecne sumne asi to nejmensi. Zajima mi co se musi sundat a jak dlouho jim to v servisu muze trvat... Dikes
11:26:52
07.02.2006
07.02.2006

Syny
Jo: co obnasi vymenu tech sroubu? Ja sem to topeni vyndaval ze sve polni shade, ale vyndaval sem ho tim zpusobem, ze sem vedel, ze uz ho tam nikdy nedeam. Tak mi nekdo napiste co se musi vsechno sundat abych ty srouby dostal ven... A taky pripadne problemy, ktere mohou nastat... Dikes a drzte mi palce az to budu delat!
11:06:56
07.02.2006
07.02.2006

Syny
Takze musim rozebrat cely to topeni a vymenit to tesneni akrouzek az to zas zacne tect? Nejde to nak osefovat jinak abych to nemusel rozebirat? To msim rozebrat pulku auta a vypustit vodu kvuli pos**nejm dvoum stoubkam??? Fakt to nejde nak to necim nastavit? Jednou sem to delal a je to fakt na celej den! To uz to muzu rovnou spojit s generalni opravou topeni
Kolik by to mohlo stat v servisu? Dikes

09:15:24
07.02.2006
07.02.2006

Bobesh
-> Syny: Jo,akorát sis přidělal práci. Proč jsi se nezeptal,než jsi do toho rejpnul? A pokud to teče,automaticky kohout ven,talířový těsnění pod kohout nový,zrovna tak "O" kroužek do kohoutu,ten vymejt a lehce máznout . A kohout dotahuju malou ráčnou ale jen dvouma prstama,je to jen blbá M5.
21:00:19
06.02.2006
06.02.2006

Pet
Ty šrouby nevyndáš z venku, musíš vyhodit celý topení, rozebrat ho a tam máš takovou podložku v který sou ty šrouby. Taky sem ho urval

10:54:19
06.02.2006
06.02.2006

Syny
Mam problem - urcite se s tim nekdo z vas uz setkal. Zacal mi tect ventil topeni. Vzal sem tedy golu a dotahl ty 2 maticky co ho drzi. Ale oba srouby se zazem rozsipaly na prach a zavit je vcudu. Vzal sem tedy dalsi 2 matky a chtel jsem to dotahnout v tom miste kde zavit jeste byl (nastavil sem to matkama => mam tam 4matky) a problem se opakoval. Zavit je v pr**li. Tet to zatim drzi a netece to ale mam strach ze az prejedu hrbol tak budu bytopenej a nic s tim neudelam. Nevite jestli se ty srouby daj vymenit. A pokud daj tak jak, kde a co povolit atd... Nechci to davat do servisu protoze bych ji tam moch nechat pemanentne. Nevim kam ty srouby vedou a nechci to tet povolovat dokud to drzi. Diky moc za rady!