Tažné zařízení Fáčko

prohledat
26 příspěvků (zobrazeno 1 až 26) od 04.01.2009 do 18.01.2009, založil/a maajkee
řadit dle data
16:59:15
18.01.2009
Kuladmin
-> Tampajs: Tak jednoduse to nejde jen ze ho vezmes z jineho auta - potrebujes jeste papir z toho auta na kterem bylo a tam se musi jakoby zrusit a az pak muzes provest zbytek.
16:39:40
18.01.2009
Tampajs
Takže když mám doma tažný.. Který dokonce je z toho auta.. Namontuju ho zajedu na evidenčku aby mi napsal že mám tažný.. Tak pak jen zajdu na magistrát a oni mi ho zapišou?
09:12:13
10.01.2009
LiMaK - 742 forever
-> jarin:

Je to primo na strankach ministerstva dopravy :-) stací umět hledat na gůůůůglu :-)

oni totiz urednici jak neco vymyslí, tak hned je na netu milion papiru ohledne toho :-) a kdyz uz to napisou,tak je treba jen precist :-)

ale priste budes vedet, nekde jsem tu nechaval aji adresu na ty stranky, o par prispevku niz...
00:21:45
09.01.2009
jarin
-> LiMaK:

To je parada tohle vědět dřiv tak jsem taky nekupoval novy a kuchnul bych ho z vraku co mi stal na zahrade10
13:35:39
08.01.2009
LiMaK - 742 forever
-> maajkee:

uplne posledni zkusenost....

pred novym rokem sem hlasil na sebe 130tku.

nemela technickou,takze sem nejdřiv sel udelat techniku,pak prepis

v garazi sem sebral nějake tažné, co melo odsroubovavací kouli.

namontoval sem to na 130nu. pripravil ji na TK, zajel tam.

chlapík na technice se podival na tažné,do papírů...a rekl "áááá,hele,tažné...& quot;

vysvetlil jsem mu, že chci tažné dostat do papírů, a že potrebuju od nej vypsat do papiru o technice to tazné.

chlapík se optal, zdali mam nejake papiry od tazného.Já mu rekl ze ne....

chlapík bystrým okem zkouknul tažné a vyzkousel zásuvku.

techniku dal na měsíc --> "1041 odchylky v provedení vozidla"

což v té jejich reci myslí jakože tažné je na aute a není v papírech.

dál do protokolu napsal, namontováno tažné shodné pro to auto, +odzkousení zapojení a instalace....

druhý den běžím na úřad, auto prepsat....urednice bez mrknutí oka zapsala tazne, jelikoz na te technice mi vlastne provedli garanci shodnosti(typový list) a potvrzení o montáži (jakože to prezkoušel,že funguje).....

takže no problem....

cena?? to bylo v ramci STK, takže nic navíc.
01:00:00
08.01.2009
maajkee
no to je furt krása, zajedu se mrknout na nějakej vrakáč, teď by mohli mít zásobu favoritů :)
00:35:49
08.01.2009
jarin
-> maajkee: ta kontrola stoji tam co jezdim já 60kč6 ale když jsem vyslal tatu at si to necha skontrolovat nekde tak cvakal 150,-2
23:29:39
07.01.2009
maajkee
nemáte nědko nějaký tažný na fáčko? 4
23:28:34
07.01.2009
maajkee
Takže ve zkratce můžu sehnat nějaký na vrakáči, nepotřebuju od toho doklady, namontuju ho a dojedu na stanici STK, kde by mě meli ověřit jestli je to fakt na fáčko a ověřit jestli je to správně namontovaný, teď jde jen o to kolik to bude na tý kontrole stát :)
02:31:24
06.01.2009
LiMaK - 742 forever
a jeste citace problemovych tazných....-> TZ demontovane z jineho vozu a "TZ úplně bez papírů"

B) TZ demontované z jiného vozidla

Princip je obdobný jako u nového TZ. TZ lze do TP vozidla zapsat pouze na základě potvrzení obou zmiňovaných částí (garance shodnosti + potvrzení montáže). Shodnost TZ a jeho určení na dané vozidlo lze potvrdit následovně:

- TP vozidla, ze kterého bylo demontováno (pokud je toto vozidlo stále v provozu, je nutné TZ před zápisem do dalšího TP zrušit!)

+ potvrzení odborné montáže a stavu TZ ve zkušební stanici v rozsahu pravidelné technické prohlídky

C) TZ provozované, ke kterému nejsou doklady

Princip opět obdobný - TZ lze do TP vozidla zapsat pouze na základě potvrzení obou zmiňovaných částí (garance shodnosti + potvrzení montáže). Shodnost TZ a jeho určení na dané vozidlo lze potvrdit následovně:

- vyjádřením výrobce TZ

- identifikace TZ v pověřené zkušebně nebo dle údajů z archívu pověřené zkušebny

+ potvrzení odborné montáže a stavu TZ ve zkušební stanici v rozsahu pravidelné technické prohlídky
02:27:47
06.01.2009
LiMaK - 742 forever
CELÝ TEXT:

www.mdcr.cz/cs/.../Zapis_ tazneho_zarizeni_do_techni ckeho_prukazu_vozidla.htm

jen tak k upresneni: pri koupi NOVEHO tazneho, dostanes typový list, kterej zarucuje, ze se jedná o tazné dejmetomu na SKODA FAVORIT....

pokud pouzis STARE tazne,kde uz nemas typový list nikde, tak proto potrebujes VELKY TECHNICAK z darcovského auta....timpadem zase uvidí na urade, ze mas facko a darce byl Fáčko taky....

tedkom uz mame vyresene co je typový list a kde ho dostanes a potrebujes uz jen tu odbornou montaz:

jak je videt v te moji citaci, tak potvrzení vystaví pověřené montážní pracoviště-servis(což je pro tebe nevýhodné)

A NEBO * zkušební stanice – v případě individuální montáže.

COŽ TY CHCES A POTREBUJES...
02:22:19
06.01.2009
LiMaK - 742 forever
abyste nerekli:

A) TZ typově schválené Ministerstvem dopravy (MD), doloženo typovým listem

Žadatel o zápis typově schváleného TZ k žádosti přikládá vyplněný typový list TZ, který musí odpovídat schválenému vzoru. Typový list garantuje shodnost daného TZ se schváleným typem (razítko a podpis držitele schválení včetně datumu vystavení), a dále se v typovém listu potvrzuje odborná montáž TZ na vozidlo. Potvrzení odborné montáže může vystavit:

* pověřené montážní pracoviště - tato pracoviště může pověřit pouze držitel typového schválení TZ dané značky; jejichž seznam je též na www stránkách MD,

* zkušební stanice - v případě individuální montáže.

Tažné zařízení lze do TP vozidla zapsat pouze na základě potvrzení obou částí (garance shodnosti + potvrzení montáže),
02:09:06
06.01.2009
LiMaK - 742 forever
a ja tvrdim, ze tazne muzes namontovat sam, ale MUSIS mit kontrolu stk.

jiz nekolikrat jsem to tak delal, na ruznych autech...vzdy dala STK razitko,ze tazne je zamontovano OK a na urade no problem...

Jo a jen tak nahodou...kdysi sem hledal smernici ministerstva dopravy, pro zapis tazneho...

a tam prave bylo jasne uvedeno, ze si tazne mohu namontovaT sam,ale jen nové s certifikatem k tazaku anebo i starsí, ale to bylo podmineno technicakem puvodniho auta(darce)-kde se tazne vyskrtlo a na nove auto se dopsalo.

jo a primo v tom lejstru pisou, ze pri svepomocne montazi MUSIM zajet na STK k technikovi typu K na kontrolu.... :-),kterej to odzkousi a da razitko,ze to je OKa namontovane.

zkuste google. ja to kdysi hledal cele dopoledne, ale nasel jsem :-)
00:15:07
06.01.2009
jarin
-> petr s: Možna jak se kterej z tech uředníku vyspí8
00:14:05
06.01.2009
jarin
-> petr s: Buh ví .... zaplat panbuh mě to na uřadě zapsali bez problemu
23:50:39
05.01.2009
petr s
-> jarin: Tak vlastně záleží na úředníkovi
23:31:36
05.01.2009
jarin
Tak ja koupil tatovy tažný na formana... jeste jsem se na to ptal u toho dilera a ten mi rekl že si to mužu namontovat sam a pak dojet na kontrolu na stk a pak mužu mazat na magistrat. Tak jsem ho teda pridelal sam a vyslal jsem tatu na stk...... a ejhle tata volal že mu nemužou vystavit potvrzení .... že to nesmím montovat sam doma, ale že to musí namontovat servis.... tak jsem tatovi nadiktoval jmeno a dresu firmi kde pracuju a najednou to šlo, pak jsem si hodil dodatečně firemní razítko na zaručak .... tata mi napsal plnou moc a padil jsem na magistrat mu to prihlasit do TP. tam po mě chtěli doklady od auta, tu plnou moc, občanku a nakej tipovej list.... tak ji tam ženský strkam všechno možný co jsem k tomu měl a stačil ji ten protokol z technicky o kontrole tažneho zařizení.... a stalo mě to na magistratu 50kč

Udajně co řikal technik na stk tak tažny ti muže namontovat jakykoli servis a pak zajedeš na tu kontrolu....pokud je to servis co ma tu certifikaci ci co že muže montovat tažná zarizení tak ty ti vystaví přimo papír že na to stk nemusíš

Ja ho kupoval na formana tady:www.kobras.cz

www.kobras.cz/14312000000 0_1000.php?kod_zbozi=...

maji tam peknej dotazník ten když vyplniš tak ti druhy den zavola slečna s přijemným hláskem a poví ti co mají aktualně k mání 6
21:41:41
05.01.2009
Kuladmin
-> petr s: Hmm tak tezko rict todle mi rekli ve firme kde je prave montuji

1. koupit si to a nechat u nich namontovat dostanu papir a muzu rovnou na magistrat to enchat zapsat do technicaku

2.koupit si to od nich sam namontovat a sam dojet na stk kde tepre dostanu potvrzeni a s tim az na magistrat.

Tak buh vi je to tak 1/4 roku kdyz sem todle resil na feldu - zatim to tazne nemam takze nevim - jen jsme se tenkrat informoval co a jak a za kolik.
21:29:26
05.01.2009
petr s
-> Kuladmin: U nás mají na úřadě seznam servisů a které tažné jsou oprávněny montovat Jinak sevis musí mět povolení výrobce tažného zařízení že je oprávněn montovat jeho tažné
21:16:19
05.01.2009
Kuladmin
-> petr s: Fakt? me bylo receno ze staci pak ze stim za nejaky poplatek samozdrejmne prijedu prave na STk kde to cele zkontrolujou a je to. Pak nevim proc je bezne prodavaji v obchodech apod.
18:51:11
05.01.2009
petr s
-> Kuladmin: Neušetříš na úřadu chtějí doklad od montáže u pověřené firmy
18:39:24
05.01.2009
Kuladmin
Tak si ho kup sam a namontuj a pak uz jen zajedes na technickou kde ti skontroluji spravnost zapojeni dostanes papir a pak uz jen zajdes na magistrat to zapsat. Usetris timhle za praci.
23:45:10
04.01.2009
maajkee
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :

no to je mi jasný, ale jestli ho tam maj a jde mi o to kde nejlevnějc, jestli si to třeba někdo nenechal někdy montovat, třeba 5 tisíc do toho investovat nechci :)
22:09:03
04.01.2009
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> maajkee: to ti namontujou skoro v každým servise 4
22:00:12
04.01.2009
Kuladmin
jde i pouzity ale ty peripetie za to skoro nestojej navic musi uz mit i odnimatelnou kouli a potrebujes naky potvrzeni snad kopii z tchnicaku od auta kde bylo aa ze je z nej uz sejmute a neni v papirech atd. Skus googla v tvem okoli urcite budou firmy co to delaji a na facko neni az tak strasne drahy
21:54:01
04.01.2009
maajkee
nevíte kde nejlevnějc koupit, případně kde v okolí Hradce Králové to montujou? nebo je nějaká cesta koupit použitý tažný a nějak legálně ho zapsat do TP?

Díky moc

Mám vozejk, ale na fáčku nemám tažný :)
Extreme Tyres