prípravky

prohledat
29 příspěvků (zobrazeno 1 až 29) od 07.12.2009 do 17.12.2009, založil/a suri
řadit dle data
09:51:00
17.12.2009
suri
-> gim: ani to s ním robiť nebudem -> Stepan FUN: spodky prahov streknem mobihelom antigravel
09:01:58
17.12.2009
gim
-> Stepan FUN: bylo ve spreji uz namichany, teplota okolo 20, na obyc zakladovku, vrstva vetsi podle navodu. Odrbal jsem to jen tam kde to nedrzelo, dostrik a zakydal barvou
00:38:42
17.12.2009
Peopas
-> suri: ten wurth je super.Nejlepsi to ale strikat plnicovou pistoli...staci uplne slaboucka vrstva.Nepraska.Predtim dat ohrat.Dava se to origo na cestarska auta.Mam s tim jen nejlepis zkusenosti
23:18:19
16.12.2009
StepaNoFUN
-> gim: Tak s Body 950 jsem nikdy neměl žádnej problém. Stříkáme to běžně pod laky na ochranu prahů a jinejch míst před kamínkama a nikdy mi to nikde nepopraskalo...

Otázkou je spíš jakou jsi dal vrstvu, jakej byl podklad, ředění, aplikační teplota...
22:56:04
16.12.2009
gim
-> suri: body 950 nedoporucuju, daval jsem ho na podbehy, ackoliv tam pisou jak je super pruzny a odolny tak behem tydne vytvrdlo jak prase, a na par mistech popraskalo a zaclo se drobit... nevim presne jak to bylo psany, mozna kdybych to rovnou po nastriku necim pretrel nebo prestrik bylo by to ok, ale nemel jsem nic navrch az po tydnu a dopadlo to jak to dopadlo.
16:23:23
16.12.2009
suri
-> Stepan FUN: aha , díky za info , túto firmu poznám tak zistím ceny a balenia . díky
16:01:05
16.12.2009
StepaNoFUN
-> suri: Bohužel fotku nemám... :-/ Jenom mizerný, na kterejch detaily stejně neuvidíš... Ale co vím od dýlera Bernera (známe se už dost dlouho a nemá důvod kecat - nechtěl jsme to koupit, jenom jsem sháněl informace, protže jsem to koupil a pak jsem se teprve zajímal jak moc dobrý to je) tak si toho objednala kdysi armáda 24l, vyzkoušela na pár autech, 2 roky nechala bejt a po těch dvou letech toho brali asi 800 litrů... Takže to určitě špatný nebude a časem odzkoušený taky je. A ty lidi z armády co to objednávali jsou co vím celkem puntičkáři.

No síla nástřiku... Já osobně dávám 2-3vrstvy a ředím si to podle potřeby. 1. řídkou, pak 1-2 hustší... A sílu s tím udělám na dvě vrstvy tak kolem 1 milimetru což je myslím dostačující... A hlavně to na rozdíl od tlumexu celkem rychle schne.

Bery tím má třeba nastříkanou odtahovku i zvenku (jedna tenká vrstva), nelepí to a až na jedno místo kam mu vytekl benzín to drží velice dobře... A Apple s tím má rapida zespodu taky a nehodnotil to na rozdíl od Body nijak zle. ;-)
15:03:31
16.12.2009
suri
-> Stepan FUN: vidíš to berner ma vôbec nenapadol , nemáš nejaké fotky ako to vyzerá na aute? je to také tenké ako body alebo hrubá vrstva ako tlumex?
15:01:44
16.12.2009
StepaNoFUN
Já osobně používám tenhle bitumenovej nástřik (ochrana podvozku 1000) a naprostá spokojenost. Jenom netuším kolik za to chtěj, protože se mi to kdysi povedlo získat z likvidovanýho skladu ve větším množství za cenu naprosto směšnou...
zvětšit prípravky - obrázek od StepaNoFUN vložen 16.12.2009 15:01:44
11:26:23
16.12.2009
suri
-> Jozka: asi tak , skúsim zohnať ten tlumex plast a uvidíme
11:13:27
16.12.2009
Jozka
-> suri: To se mi docela líbí.. vylepšená tradice. A třeba to ani moc nelepí.

Jsem si vzpomněl, jak jsme předloni se sousedem hledali nátěr na Ipu na garáži - sice v obchodech mi nakukali asi pět supernátěrů, ale následným průzkumem jsem potom zjistil, že nejlepší je stejně ten sajrajt, se kterým se to natíralo dřív, jen modifikovanej - zbylý dobroty byly třeba superekologický, extraodrazivý apod., ale hlavní rozdíl byl v tom, že při stejný nebo ještě kratší životnosti stály dvojnásobek.
10:35:03
14.12.2009
suri
-> Jozka: dostal som odporúčanie na toto www.detecha.cz/files/TLUM EX%20PP%20TL%2008.pdf dať 2x základ nato vrstvu striekanú tohoto tlumexu a cez to nejaké body aby to nelepilo
08:35:34
14.12.2009
Jozka
-> suri: Já tam tu svrchní vrstvu mezi základ a Body nebo Tlumex dávám, pro jistotu. Základ je do jistý míry pro vlkost průchozí, u toho Body si nejsem úplně jistej jak moc - ale minimálně je tam ten vrch dobrej, když se Body poškodí provozem.. Sice možná na tu svrchní hladkou vrstvu Boby o chlup hůř přilne, ale poslední zkušenosti ze zimní provozky mluví pro kompletní nátěrovej systém - kde jsem dal při místních opravách jen základ a Body, prolezla za jednu zima liška skrz.
17:59:58
11.12.2009
suri
-> Jozka: jj tlumex nechcem , inak majú u nás hliníkovú farbu je to ako základ s prísadou AL za 20eur 5kg , myslím že sa to oplatí dať najprv klasickým základom potom týmto a neviem či nato nastriekam nejakú matnú syntetiku a na to to body alebo čo by si doporučil? čo som počul tak pokial je základ vrch a nejaké body a pod . tak je to najlepšie ale neviem , vždy som dával základ a body rovno nato
15:25:45
11.12.2009
Jozka
-> suri: No jo, stejně ale zvenka je to ještě pohoda - prostě zopakuješ nátěr. Daleko větší svinstvo je vlhkost zevnitř - tlumex odspodu držel a nad ním jsem měl v tunelu díru jak vrata, jak do něj tu a tam zateklo. Na to už pak jedině vyšplouchat kastli v zinku..
14:40:48
11.12.2009
suri
-> Jozka: jj viem , uvidíme čo bude každopádne , chcem to na celoročný provoz a musí to niečo vydržať
09:18:38
11.12.2009
Jozka
-> suri: Jo, ten Wurth, to by mohlo být dobrý - ty žádný šmejdy neprodávají - akorát dle zkušeností s jejich nářadím prodávají dvojnásobnou kvalitu za 3-násobnou cenu 3.
09:15:10
11.12.2009
Jozka
-> suri: Tak Resistin s Tlumex plastem, přelakovatelným Body a nátěrem navrch ještě v provozu vyzkoušený nemám - ale při aplikaci to žádný nepravosti nedělalo a na rozpracovaným autě stojícím venku pod plachtou to vypadá i po víc jak roce pořád stejně. Předtím u zimního embéčka byl původní Tlumex už tak narušenej, že jsem ho při hledání korozí napadenejch míst odstranil úplně. LP přední podběh, kterej byl načnutej nejvíc, jsem odrbal buď na kov, nebo alespoň na původní nátěr, dal odrezovač, dvě nebo dokonce tři vrstvy syntetický základovky, na to dvě vrstvy svrchní syntetiky a navrch Body nepřelakovatelný, to samý zevnitř na P blatníky. Od tý doby (oprava v roce 2002), to jednou do roka opláchnu Wapkou a bitumenovým sprejem přestříknu povylezlou svrchní barvu za kolem, kde se Body otryskává kamínkama od kol. Napřesrok už asi bude potřeba poopravit i nátěr, ale po 7mi zimách dost dobrý, ne?
19:47:44
09.12.2009
suri
-> Tomas120Ls: díky
19:46:55
09.12.2009
Tomas120Ls
-> suri: zajtra sa ti spytam sefa v robote....
16:40:53
09.12.2009
suri
-> Jozka: ja viem , felicie boli od výroby asi máčané lebo vidíš ako je zvislý stekanec pri otvoroch a pod . , ono čím dalej pozerám tieto moderné antikorozne prípravky čo za rok opadajú asi predsa pristúpim síce na hnusne vyzerajúcu a lepkavú metodu našich otcov a to rezistin CAR , ono keby to poriadne nastriekam rezistinom a nato dve vrstvy body aby to nelepilo možno to bude dobré nie ? samotné body a pod . nechcem dávať , poradili mi tiež vraj jednu kvalitnú vec a to túto na obrázku
zvětšit prípravky - obrázek od suri vložen 09.12.2009 16:40:53
16:32:16
09.12.2009
Jozka
-> suri: Ohledně počtu vrstev bych se držel návodu.. Tak nějak soukromě si myslím (ale nepamatuju přesně), že na těch Body apod. je pokyn stříkat v jedný vrstvě a problémy s praskáním způsobuje, že každej se tam toho snaží naprat tolik, jak kdyby patlal Tlumex plast štětcem.. Ale opakuju - je to jen takovej můj dojem..
13:52:12
09.12.2009
suri
-> ozzman1000: ja tam zase nechem 5cm vrstvu ale neriešim kúpi sa mobihel a budú sa streikať 4 vrstvy
13:16:46
09.12.2009
ozzman1000
-> suri: no bude to blbé keď už taký znalec ako ty nie je spokojný s prípravkami čo sú bežne dostupné na trhu... vravím, daj si tam tekutú lepenku (napr. Den Braven) alebo improvizuj a vyrob si vlastný náter (napr. Konkor 500 skombinuj s nejakými minerálnymi plničmi napr. od Mapei)...alebo si tam pomocou PB horáka nalep bitumenové pásy 1
12:29:38
09.12.2009
suri
-> Jozka: už som kúpil teronon čo som vyčítal zfora - tuším Pavel.P ho použil , akurát neviem čo na ten spodok , do dutín dám rzistín farbu a body 900
11:38:51
09.12.2009
Jozka
-> suri: Přes svary dávám asi něco jako -> Jarda/felda: , akorát dražší, v plechovce - je to sice polský, ale když to požívají značkový autoservisy.. Foto bohužel nenalezeno..
22:25:12
07.12.2009
ozzman1000
-> suri:

ak chceš hrubú a tvrdú vrstvu tak použi nejakú stavebnú bitumenovú hmotu ako plnivo medzi tie klasické podvozkové nástreky 4
21:51:48
07.12.2009
Jarda/felda
19:15:55
07.12.2009
suri
čau , aký tmel používate na zvárané plechy zvary a špáry na kasni ? aký podvozkový nástrek používate - nevie niekto poradiť niečo ako je originál na felde , také hrubé a tvrdé nie ako tlumex , skúšal som aj mobihel antigravel aj rôzne body ale to je všetko tenučká vrstva a vystriekal by som 10 liaš na pol metra kým by som bol spokojný , a ešte mi poradte nejakú kvalitu do dutín , neviete či sa rezistín ML robí aj vo večších baleniach ako 950ml ? potrebujem niečo aspoň 3 kilové balenie
Extreme Tyres