skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Problem s korozi
00:56:48
21.06.2010
21.06.2010

Syny
Jinak, az bude cas, tak kousek rantlu odriznu (ve svaru) a kouknu jak to vypada... Sice si pridelam praci, ale aspon budu vedet na cem sem... Pokud to bude ok, takto neresim... Ted sem koukal na fotky a vypada to, ze ten sprej co sem tam fouknul se mohl dostat vsude, ale kdo vi... Ale sere mi to neskutecne...
00:24:27
21.06.2010
21.06.2010

Syny
Nebo jinak - existuje nejaka barva co dokaze tu lisku nejak zlikvidovat + funguje jako zaklad?
23:00:59
20.06.2010
20.06.2010

Krupp
Tak tak, lepsi aspon neco nez nic. Podle me to zase takovy problem nebude, toho prasku mi nikdy moc nevzniko.
22:48:26
20.06.2010
20.06.2010

ondie
většinou píšou bezoplachový,ale ten prášek vždycky radši pořádně setřu hadrem a ještě odmastim acetonem..ale když nejde,nejde...cokoliv je lepšího než nic.
22:43:33
20.06.2010
20.06.2010

Syny
-> Krupp: Do Pkapsy nenarvu proste nic, to bych ji musel sundat...
22:42:09
20.06.2010
20.06.2010

Krupp
Myslim ze na setreni toho bileho prasku zase dratak nepotrbujes, otira se normalne hadrem takze bych to bud zkusil stetkou na flasky - tu si dotvarujes a nebo nejakou dratenku, tu tam nacpat, trochu s ni potocit tvrdsim dratem a vytahnout.
22:33:05
20.06.2010
20.06.2010

Syny
Jeste otazka, vadi kdyz ten odrezovac nebudu moct nijak setrit? Ze ho tma fouknu a pak pres nej fouknu barvu? Pripadne neda se sehnat nejakej krasne pruznej dratakne bo neco co by tma slo strcit, protoze znova to rozdelavat to by me asi kleplo... Ono to mozna nacaty v tech dutinach nebude, ale kdo vi...
22:11:28
20.06.2010
20.06.2010

Krupp
neni to pekne :( Podle me se do prahu dostanes zevnitr piskovackou v pohode, aspon lehce to profouknes a vysajes. Ale ber me s rezervou, ja jsem na kastli jeste nesahl, tohle me tak napadlo...
21:56:53
20.06.2010
20.06.2010

Syny
A ted si predstavte ty rantly blatniku a Pkapsy kdyz jednu sem udelal pred 2ma mesicema a druhou pred vic nez pul rokem...
21:55:29
20.06.2010
20.06.2010

Syny
uvnitr prahu - za tou privarenou casti toho lemu... (blby foto mobilem - vic tam narvat nesel)
21:54:41
20.06.2010
20.06.2010

Syny
cca po tydnu...
21:54:29
20.06.2010
20.06.2010

Pilot 105
-> Syny: Pistol na dutiny koupíš za pár kaček www.aukro.cz/listing.php/
search?sg=0&s... , malý kompresor bych možná půjčil, ikdyž nářadí půjčuji velice nerad.
21:54:14
20.06.2010
20.06.2010

Syny
-> Krupp: vypiskovat dutiny?
21:51:34
20.06.2010
20.06.2010

Krupp
Nešlo by ho dát třeba do rozprašovače na kytky? Tak se ti ho podaří dostat alespoň někam. Tak to alespoň zastavíš/zpomalíš a pak překryješ barvou aby dál nenarůstala. No a až to bude hotové tak vypískovat a znovu stříknout barvou a olejem.. tak bych to alespoň zachraňoval já...
21:48:10
20.06.2010
20.06.2010

ondie
-> Syny: rozprašovač na zalejvání kytek :D ..s barvou mi nikdy nereagoval
21:39:30
20.06.2010
20.06.2010

Syny
Jak tam striknu odrezovac kdyz nemam cim? Navic nevim co udela odrezovac s barvou co tma nekde uz je...
21:38:16
20.06.2010
20.06.2010

Syny
-> Pilot 105: volant tam mam z facka a ten je v pohode... Takvoej ten tlustej co mel T2... Ten skodovacke jsem tam mel taky a ten plisen chytil... Ja o tej vlhkosti vim, ale tenkrat sem to nevetral a to sem jeste ani na aute maat nezacal... Ted uz to je lepsi... Ven to tahat nechci... Kdyz makam, tak mam otevreny dvere, okno a vrata, takze z toh ostrach nemam... Ted pres prazky budu makat skoro denne, takze to snad bude odsejpat rychle a nebude se to takhle srat... Kazdopadne nevim no... Je pravda, ze sem tam strikal nakej sprej skrz ty diry z kufru, ale to uz to drobicek zacinalo bejt na svarech a navic se to urcite nedostalo vsude - to samy Pkapsy... Tam sem to fouk taky, ale zevnotr skrz diru na kable k omezovaci => nahoru do spicky se to urcite nedostalo a tam to ted uz bude asi hodne pekny...
Veskera prace k hovnu... Rozrezu to a bude...

21:36:23
20.06.2010
20.06.2010

Krupp
-> ondie:
Kastli jsem naštěstí neřešil, tohle se mi stalo u některých dílů nápravy které jsou v garáži. Kastli mám (a tam taky zůstane) v přístřešku na chalupě (větrá to všude, akorát tam neprší - no prostě šopa :))
Ještě Synymu možná pomůže ten ventilátor někde blízko okna - tak aby foukal vzduch ven z garáže.. otázka jestli ho chce nechat běžet i když tam nebude. Jinak fakt možná tím sprejem ale důsledně něco dodělat a hnedka střiknout, takhle po částech.
Z toho co už rezavý je - možná prozatím stříknout odrezovačem, tím sprejem a později pořádně vypískovat.... tady je každá rada drahá
Kastli jsem naštěstí neřešil, tohle se mi stalo u některých dílů nápravy které jsou v garáži. Kastli mám (a tam taky zůstane) v přístřešku na chalupě (větrá to všude, akorát tam neprší - no prostě šopa :))
Ještě Synymu možná pomůže ten ventilátor někde blízko okna - tak aby foukal vzduch ven z garáže.. otázka jestli ho chce nechat běžet i když tam nebude. Jinak fakt možná tím sprejem ale důsledně něco dodělat a hnedka střiknout, takhle po částech.
Z toho co už rezavý je - možná prozatím stříknout odrezovačem, tím sprejem a později pořádně vypískovat.... tady je každá rada drahá
21:30:38
20.06.2010
20.06.2010

Pilot 105
-> Syny: Varianta jedna je schůdnější, na variantu dva bych se z výšky víš co. Pořídil bych nápravy za cenu šrotu, aby se dalo s autem manipulovat a pak pokračoval podle návodu co jsem psal. Máš vlhkoměr? Máš v autě volant? Je prvním indikátorem velké vlhkosti, chytí plíšeň.;) Mě třeba v garáži nechytnou lišku ani opískované věci.
21:19:43
20.06.2010
20.06.2010

Kaprof-Pisařík
-> Syny: Nikdy neni pozdě 

21:17:58
20.06.2010
20.06.2010

Syny
-> myschaak AZNP K.Hora: To je uz pozde...
21:15:54
20.06.2010
20.06.2010

myschaak AZNP K.Hora
-> Syny: půjč si od někoho kompresor a co nejrychlejc ty dutiny vystříkej pořádně tím voskem....
21:15:50
20.06.2010
20.06.2010

ondie
-> Krupp: tak jestli máš v garáži nějaký echt plísňový prostředí nepomůže ani vyšší moc,natož odrezovač....já sem s nim ale náramně spokojen..jelikož moje pracovní morálka je bídná a karosářský věci mi celkem trvaj..tak vždycky když vim,že už na to ten den kašlu,tak všechno vydrbaný natřu a proliju odrezovačem...krásně to zašedne,zfialovatí,udělá se povlak (kterej sundám líp než barvu) a s liškou nemám problém a to na to mám čas jen málokdy a mám to rozčuchněný fakt dlouho..
Plácat tam nějaký provizorní barvy bych nerad,přijde mi to zbytečný,když příště budu vařit o kousek vedle a celý to zas opálim,v tomhle se na to dívám stejně jak syny..
Garáž mám ale suchou a ty zinkový spreje sem zatim nezkoušel,tak nevim,jak moc sou dobrý...já si ale odrezovač pochvaluju..
Plácat tam nějaký provizorní barvy bych nerad,přijde mi to zbytečný,když příště budu vařit o kousek vedle a celý to zas opálim,v tomhle se na to dívám stejně jak syny..
Garáž mám ale suchou a ty zinkový spreje sem zatim nezkoušel,tak nevim,jak moc sou dobrý...já si ale odrezovač pochvaluju..
21:14:27
20.06.2010
20.06.2010

Syny
-> Pilot 105: kompresor prave nevedu... Vyndat to taky nejde nejsou napravy (nemyslim jen na aute, ale vubec)... Necahvam permanentne otevrene okno, takze to vetra, pod vratama je taky mezera a pod dverma taky... No vidim jen a pouze 2 varianty co s tim:
1) Rozrezat, odvezt, vyhodit a jit se ozrat, ze sem konecne udelal neco co ma smysl...
2) Znovu otevrit jak rantly blatniku, tak P-kapsy, obrousit to, vycakat to a znova zavrit... Ale to je variana, ze ktery bych se fakt uz asi posral, protoze bejt furt ve predu a delat to furt dokola me neskutecne sere!
1) Rozrezat, odvezt, vyhodit a jit se ozrat, ze sem konecne udelal neco co ma smysl...
2) Znovu otevrit jak rantly blatniku, tak P-kapsy, obrousit to, vycakat to a znova zavrit... Ale to je variana, ze ktery bych se fakt uz asi posral, protoze bejt furt ve predu a delat to furt dokola me neskutecne sere!
21:09:12
20.06.2010
20.06.2010

Pilot 105
-> Syny: Pokud Ti to chytlo lišku v dutinách, tak bych to prostříkl odrezovačem, nechat vyschnout a pak vosk na dutiny, bohužel vzhledem k vlhké garáži nevím jak dlouho Ti ty dutiny budou vysychat, jestli vůbec vyschnou :(, pokud můžeš vytahl bych to za slunečného počasí na slunko a až potom stříkal (vosky lépe vzlínají, když je karoserie rozehřátá). Ale to se dočteš v každém návodu na stříkání dutin, že se má provádět za suchého teplého počasí. Pokud budeš aplikovat odrezovač dal bych si pozor na to, aby mohl někudy odtékat, pokud je to úplně uzavřené navrtal bych někde malou dirku....
Předpokládám, že máš kompresor a pistol na dituny.
Tenhle sprej není primárně určen pro svařování a sám jsem to nikdy nezkoušel, ale podle mě se nic nestane, v místě svaru zinek shoří (je to jako když vaříš pozink plechy), navíc nejde o žádné pevnostní svary....
Předpokládám, že máš kompresor a pistol na dituny.
Tenhle sprej není primárně určen pro svařování a sám jsem to nikdy nezkoušel, ale podle mě se nic nestane, v místě svaru zinek shoří (je to jako když vaříš pozink plechy), navíc nejde o žádné pevnostní svary....
21:02:59
20.06.2010
20.06.2010

Krupp
Tak tenhle problém jsem měl taky. Do garáže fest teklo tak jsem musel všeho nechat. Naštěstí se cca do měsíce spravila. Měl jsem tam obroušené kusy na kov a natřené odrezovačem (žlutý Kittfort) a po cca 5 dnech jsem do garáže přišel a hle: Poloosy mají lišku na těch neobrobených částech, včechny plechy kvetou (i ty nové obroušené, i starší) i ten divný prášek na hliníku, plíseň všude, co bylo natřené odrezovačem taky chytlo. Za to mohla hlavně to teplo - když jsem otevřel bylo tam jak ve skleníku. (Dřív tam bylo taky mokro a vlhko, ale dokud byl chlad tak se nic nedělo)
Rady: Co nejdřív sprav střechu, odrezovač je naprd. Větrat co to jde (mám tam ventilátor, jede mi skoro furt co tam jsem, základovce moc nevěřím (je porézní a jeden chalpík mi řekl že auto v základovce stejně ve vlhké garáží chytne lišku, pač se dostane skrz) takže když natírám tak nejdřív základovka, hnedka ven aby co nejdřív slušně zaschla a ještě ten den na to dám alepsoň vrstvičku vrchní. Pak už to klidně v garáži nechám.
Co jsem očistil a je obrobené (čistý kov) tak to potřu trochou vazelíny, připadně zamotám do hadru nasáklého olejem. S kastlou moc neporadím, asi fakt hned stříkat (ale neporézní barvou).
Rady: Co nejdřív sprav střechu, odrezovač je naprd. Větrat co to jde (mám tam ventilátor, jede mi skoro furt co tam jsem, základovce moc nevěřím (je porézní a jeden chalpík mi řekl že auto v základovce stejně ve vlhké garáží chytne lišku, pač se dostane skrz) takže když natírám tak nejdřív základovka, hnedka ven aby co nejdřív slušně zaschla a ještě ten den na to dám alepsoň vrstvičku vrchní. Pak už to klidně v garáži nechám.
Co jsem očistil a je obrobené (čistý kov) tak to potřu trochou vazelíny, připadně zamotám do hadru nasáklého olejem. S kastlou moc neporadím, asi fakt hned stříkat (ale neporézní barvou).
20:46:12
20.06.2010
20.06.2010

Syny
-> Pilot 105: Dekuji... Ale porad nevim co tedy s tema dutinama, ktery uz sou zavreny... Vetrat vetram skoro furt a ta garaz zase neni tak tesna aby to tam neprotahovalo, ale proste tam tece no... S tim nic asi neudelam... Uz sem se snazil asi 100x. Jinak - tim sprejem to nastrikat pred privarenim? Jak to ale nastrikam po privareni do ty dutiny?
20:42:46
20.06.2010
20.06.2010

Pilot 105
-> Syny: www.weldpoint.eu/shop/790
-zinkovy-sprej-zincosil-40
0ml nehoří to tolik jako klasické základy. Je to v podstatě zinkový prášek, použil jsem to na místa kde jsem letoval okapy pokovené titan-zinkem, zinek jsem musel v místě letování odstranit kys. solnou aby mi dobře chytla pájka (PbSn), následně jsem místa přestříkal Zinkosilem a po 8 letech jsou místa stále bez známek koroze.
Jinak vlhká garáže je hrob pro auto! Větrat, větrat, větrat a rychle odstranit příčinu vlhkosti jinak je lepší nechat stát auto venku!

20:35:12
20.06.2010
20.06.2010

Syny
-> suri: no dobre, ale to neresi porad ten problem, ze mi to chytne lisku na tom svaru pripadne natom miste kde sem to kvuli svaru nenatrel... A co s tim kdyz to je dutina? Jak rikam, podvozek me nestve, ten se pak vybrousi, ale ty pa kapsy a rantly podbehu + ten zacatek prahu bych rad nejak zachranil... Vnitrek prahu mam v barve, ale ty kraje kde se varilo ne a tam to prave mam chytly...
20:34:09
20.06.2010
20.06.2010

Tuner#2 - zrušená registrace
-> Syny: Má to cenu, já vnitřky prahů, výztuhy měl natřené základovkou krom míst spoje/vaření. Ono při bodování se barva moc daleko neopálí a je to lepší. Ideální je prahy udělat třeba během víkendu a hned vylejt, ale chápu, že si s tím hraješ jen když je čas 

20:32:22
20.06.2010
20.06.2010

suri
-> Syny: yellow01.rajce.idnes.cz/S
koda_Felicia pozri si tieto fotky , ak spoliehaš nato že necháš veľké plechy bez farby a vydrží to dva roky bez farby tak nedúfaj , dáš tomu lak a vykvitne to , vždycky takéto veci natrieť zvnútra len nie okolo miesta zvaru , to isté prahy odvnútra natrieť aj výztuhy a tak privariť a potom vyliať len špáry kde sú zvary . namietať sa nato dá ale je to jediný spôsob ktorý funguje , všetky autá majú v dutinách základ a natom vosk
20:26:11
20.06.2010
20.06.2010

Syny
No do zakladovky to tezko dam, kdyz to svaruju... To se stejne zakladovka opali a pak se tam k tomu nedostane ani nakej ten sprej na dutiny, pac ta barvy vybubla, ale sprej nebo vosk tam nepusti... Co se tyce podvozku, tam me to netrapi, ten stejen budu jeste brousit, ale serou me ty dutiny, protoze tam se nemam jak dostat... Jde mi o to, ze natirat to zakladem stejen v miste kde svaruju nemuzu a pak mi to tma tu lisku stejne chytne... Plachta na auto tezko pomuze, kdyz je vlhkost v celej garazi... Primo na auto netece...
Ted sem pochopil tu plachtu... No to uz se udelalo,ale tece tam nekudy asi furt... Chce to novou strechu, ale to je ted unreal... A nechapu jak muzu vylejt dutiny barvou, kdyz sou prave uzavreny... A jak pisu predtim nez se to privari to nema cenu matlat, pac to to teplo stejne spali tu barvu...
Ted sem pochopil tu plachtu... No to uz se udelalo,ale tece tam nekudy asi furt... Chce to novou strechu, ale to je ted unreal... A nechapu jak muzu vylejt dutiny barvou, kdyz sou prave uzavreny... A jak pisu predtim nez se to privari to nema cenu matlat, pac to to teplo stejne spali tu barvu...
20:25:41
20.06.2010
20.06.2010

Tuner#2 - zrušená registrace
Jako petr s a suri nejlépe v kombinaci obojího.
20:23:06
20.06.2010
20.06.2010

petr s
-> Syny: Kup plachtu a přidělej ji na střechu
20:22:59
20.06.2010
20.06.2010

ozzman1000
-> Syny:
neviem, ale nechávať plechy bez akejkoľvek ochrany je hazard, všetko to treba dávať do základovky...keď už nie natrvalo tak aspoň provizórne
neviem, ale nechávať plechy bez akejkoľvek ochrany je hazard, všetko to treba dávať do základovky...keď už nie natrvalo tak aspoň provizórne
20:21:07
20.06.2010
20.06.2010

suri
-> Syny: jedine kúpiť zinkové spreje a všetko striekať , inak sa divím ak máš raz otvorené dutiny prečo všetko nenatieraš základom a nevylievaš aj medzi zvarmi , takto robil kamarát prahy a vykvitol ten ktorý nenatrel a nevylial spoj farbou lebo zabudol , druhý drží
20:20:34
20.06.2010
20.06.2010

ondie
natírej to odrezovačem,pokud hned nenatřeš...
20:19:42
20.06.2010
20.06.2010

Kaprof-Pisařík
-> Syny: co takhle zinek ve spreji a pak ho třeba sundat redidlem pre lakovanim zakladu
ja teda všechno hned dával do zakladu aspon
byt mam garáž suchou

20:17:34
20.06.2010
20.06.2010

Syny
Tak zalozim tema, protoze dneska sem malem dostal infarkt :( Prisel sem do garaze a to co sem uvidel me malem stalo zivot... Vsecky vybrouseny plechy meli lisku jako krava... Pruser je, ze samozrejme i ty v dutinach
Nevim jak s tim bojvat. Do garaze mi tece a je tam tedy vlhko. Dutiny sem mel v planu az po seskladani kastle, ale do ty doby mi to bohuzel asi shnije... Navaril sem konec zadniho lemu s kousekm vyztuhy prahu a to je uz chyceny zevnitr taky a tam uz se nedsotanu. Je to uplne v haji a nevim co s tim, protoze to nez dodelam auto tak to bude vic sezrany nez to bylo
Nedelaj se naky spreje na dutiny co zmaknou i povrchovku nebo tak neco? Budu to muset strikat hned jak to navarim, protoze jinak se na to muzu vysrat a rovnou to vyhodit... Vytahnul sem zdravy vyztuhy a ted tam mam novy chyceny - tomu rikam uzasna oprava...