Spatne ventilky k ostrekovacom

prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 07.03.2005 do 12.03.2005, založil/a PeterP136
řadit dle data
17:17:37
12.03.2005
ace ventura
-> Milos: přesně, trysky jsou až po feldu stejný, oct+fab maj s "rozstřikem"
22:50:26
10.03.2005
PeterP136
-> Milos: Tak to necusim.

-> Pet: To si tam bol v ramci coho?
11:38:53
10.03.2005
Pet
Nevim jestli je to i u fábek a octávek, ale nejspíš jo. Já byl na exkurzi v Siemens VDO v Adršpachu a tam právě vyráběj ostřikovače (trysky, motorky, hadičky, ...) pro celej koncern. A zrovna tam měli zvětšeninu trysky (fakt velkou, když vodu přiváděli velkou hadicí) a ukazovali co vymysleli. Ta tryska má vevnitř takový dvě prohlubně, na každý straně jednu a jak tam ta voda proudem přiteče, tak se tam tak zamotá, rozkmitá a pak leze ven jako had a když je to v tý rychlosti, tak to vypadá rozprášeně. Asi sem to nepopsal moc pochopitelně, ale líp se mi to asi nepovede 8 Když budu mít čas, tak to zkusim načrtnout.. Ale prohlídka to bya fakt zajímavá, třeba jak zkoušej ododlnost motorků vůči extrémnim teplotám + i - a tak, až to zas bude, tak vřele doporučuju navštívit.
11:19:54
10.03.2005
Milos
-> PeterP136: ja som myslel ci na fab, oct pripadne aj na posledne fel nenisu tie strysky vnutry ine, ked ti to tak pekne rozprasi, ci tam neni nejak prekazka vnutry alebo take neco
19:08:14
08.03.2005
PeterP136
-> Milos: Pri stati velmi nie, ale uz pri 90tke ciastocne ano. Trysky na oktavku sa od skodovakych lisia podstatne. Skodovacke stoja myslim do 20Sk a tie na oktavku vyse 100. :) No a ak sa nelisia priemerom dierky v gulicke, tak to by bolo asi tak vsetko cim sa lisia :). Aspon podla toho co mi ponukali v predajni ako trysky na oktaviu. Na fabku ani na feldu nemali. Aspon podla slov predavacky. Podla mna vsak na feldu, skodivku a oktaviu (a predpokladam aj na favo) su upne rovnake trysky.

Tie favo gumky som tam nedal, lebo na povodne miesto by som musel vrtat kasnu a to nechcem a do toho plastu to nebolo potrebne. Navyse by to vyzeralo ako tykadla :).
11:48:59
08.03.2005
Milos
no jasne ked tahas hadisky dlhsou cestou tak potrebujes aj spatne ventily - minno asi tak

a peto, preco si to nedal na tie favo gumicky to fakt stoji za to, a este jeden dotaz ma felda alebo fabka ine trysky ? asi ano lebo to ze cim vasciu vzdialenost voda prejde tym sa viac rozprasi, to berem, ale skodovacku trysku mozes dat aj na kapotu dopredu a ver ze nepride rozprasena 1
00:53:08
08.03.2005
Tomáš SK
-> U-Geen: Kulicka, ale aj s pruzinou, teda take mam ja... a pruzina funguje v kazdom smere.
20:37:22
07.03.2005
U-Geen
na puvodnim umisteni me vadilo predevsim to, ze se mi to nepovedlo nastavit tak aby to strikalo tam kam ma a pritom ne skrz sterace... a ty ventilky fungujou asi jenom ve svisle poloze, vzhledem k tomu ze je v nich kulicka... aspon tusim.
20:12:20
07.03.2005
PeterP136
-> minno: Na felde to fakt stireka pekne. Mne to uz strieka asi ako na felde. Na fabke je to este lepsie. To je tym, ze ta voda nez dorazi z avcsej vzdialenosti na sklo,t ak sa vo vzduchu trochu rozprasi. A to cim vacsiu vzdialenost urazi tym viac sa rozprasi.
20:11:11
07.03.2005
PeterP136
-> minno: Tiez som nemal vyhrady voci povodnemu umiestnenie, kym som si nekupil 45cm stierace championky. Tie sice paradne stieraju (oproti predoslym zo supermarketu, ktore odisli za mesiac a predoslym bohvie skade pozoskrabovanym predoslymi majitelmi (kazdy inaksi), ktore sice vydrzali ale nestierali :) ), ale ich funkcnost zase vadi ostrekovanie, lebo su asi vyssie alebo co, a nemam sancu nastelovat trysky tak aby trafili sklo tam kde treba a to ci uz pocas statia alebo jazdy.

Ale po presunuti trysiek na "nasavac" je to parada. Keby som ich dal viac ku kraju, bolo by to este lepsie, ale chybami sa clovek uci. Akurat ma sklamalo, to ze mi z nich pada voda. Dufam, ze som nechal dostatocnu rezervu v hadickach, ked to budem prerabat.
20:06:09
07.03.2005
minno
no a dalsia vec je ze: vysvetlite mi prosim co vam na klasickom umiestneni trysiek strieka zle...podla mna mi ide to moje celkom v pohode..hej viem zas poviete minno odsudzuje vsetko upravene a vsetko seriove povazuje za dokonale :-) no to nie je pravda, chodievam aj na inych autach a viem posudit...a myslim, ze to je ok... musim zas spomenut nasu daciu double cab...tam to strieka uplne nahovno a navyse tam su take pidi stieraciky, na felde to strieka pekne...a ked sadnem do skodovky citim sa ako v trochu horsej felde...no fakt.
19:40:53
07.03.2005
minno
-> PeterP136: mohol by si mi ten tvoj ostrekovaci system nafotit? lebo stale rozmyslam, ako to robite ked to robite (u-geen to tiez tak ma), zaujima ma hlavne ako su tahane tie hadicky k tryskam kedze predna kapota sa otvara doboku a tie hadicky musia byt potom strasne dlhe aby sa kapota dala otvorit...
19:30:40
07.03.2005
lipnicak
aha tak to zas neznam ja6
19:27:40
07.03.2005
Tomáš SK
-> PeterP136: Peto, ja ich mam vodorovne a nemam problem 4
19:27:03
07.03.2005
Tomáš SK
-> lipnicak: On myslel pravdepodobne "zpětné" ventily z Fava 4
19:26:38
07.03.2005
PeterP136
Ja o voze a .... :) Spatne (sr) = spetne (cr). A ide o ventilky nie o trysky :). Proste som premiestnil trysky na kapotu, aby sa dali nastelovat (na povodnom mieste nemali sancu dostat vodu cez stierace na sklo), a sice som ich poistil spatnymi vantilkami, aj tak mi voda z nich pada. Tak by som rad vedel ci to moze byt tym, ze nie su vo zvislej polohe alebo aspon nasmerovane trosku nahor. nahor myslim v smere toku. Skusal som do nich fuknut ked boli v smere volneho toku nadol a drzali, akurat ze vtedy mali tlak, ktory v nich gulicku (alebocovnichje) pridrzal.

Inac ked si niekto budete tiez davat trysky do prednej kapoty (alebo plastoveho "nasavaca"), tak odporucam co najviac ku kraju. Ja som ich dal dost doprostred a ono to teraz ma problem uz aj pri 90km/h dostreknut priamo pred vodica, aj ked pri 0km/h to takmer prestriekne auto. Ale stale lepsie nez to striekalo z povodnych pozicii.
17:05:45
07.03.2005
lipnicak
tryska = derava kulicka,vem spendlik,nacpi ho do dirky a nasteluj si proud kam potrebujes.Vcera sem si to taky nastavoval 1
13:06:26
07.03.2005
PeterP136
Neviete ci tieto ventilky funguju len vo zvislej polohe? Alebo aspon ciastocne nasmerovane nahor? Mam ich na veku kufra a su vo vodorovnej (mierne naklonene nadol) polohe. No a vodicka si veselo pada. Fotku mozno priadm zajtra, ale bude to len z mobilu, takze tam nic neuvidite :).
Extreme Tyres