-> Robert 106: Podélná ramena problém nejsou (je k dispozici kvalitní druhovýroba), buchty se pořád ve slušné kvalitě vyrábí, problém jsou šikmá ramena.
Jednořádkový blok == staré pánve. Sehnat se dají, ale je to boj...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rapid - vzhled
prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 07.04.2013 do 11.04.2013, založil/a Robert 106
23:20:35
11.04.2013
11.04.2013

dragon_cb_cz
19:43:22
11.04.2013
11.04.2013

Robert 106
Před lety sem koupil
nové ramena a origo buchty.
Motor mám onen starý jednořádkový ( ten co se mu údajně bortí blok a má užší uložení )
Původní je v tahu opravdu se uvařil a pak už i po srovnání hlavy pořád ulítávalo těsnění.
sehnal sem jiný i snad v dobrém stavu alespoň se mi tak jeví který je jen o pár sériových čísel vedle.
nové ramena a origo buchty.
Motor mám onen starý jednořádkový ( ten co se mu údajně bortí blok a má užší uložení )
Původní je v tahu opravdu se uvařil a pak už i po srovnání hlavy pořád ulítávalo těsnění.
sehnal sem jiný i snad v dobrém stavu alespoň se mi tak jeví který je jen o pár sériových čísel vedle.
13:41:28
10.04.2013
10.04.2013

dragon_cb_cz
-> Robert 106: "Jak co". S plechařinou asi problém moc mít nebudeš, vnější plasty jsou větší oříšek ale pořád to jde, vnitřní detaily už bývají horší - ale skutečně spíš detaily. Pokud budeš muset dělat GO motoru, tak se ti budou blbě shánět hlavní pánve klikovky (starší motory 130 do roku 88 mají typ který jde blbě sehnat), problematická je i hlava motoru (sehnat novou je utopie, ale jeté asi takový problém nejsou). Karburátor stojí ranec ale sehnat se dá.
No a klasický oříšek je zadní vlečená náprava - poloosy se momentálně asi sehnat dají (poté co někteří místní členové vybílili sklady v Bratislavě a něco z toho vrhnuli na "místní trh"
, bubny taky, problém jsou šikmá ramena. Občas se objeví, ale dost svátečně, takže pokud ty původní nejsou ohnutý a shnilý na šrot, tak opískovat a vyztužit.
Pořád platí "kdo hledá, najde", ale hledání zabírá stále více času a věci bohužel často stojí stále více peněz
No a klasický oříšek je zadní vlečená náprava - poloosy se momentálně asi sehnat dají (poté co někteří místní členové vybílili sklady v Bratislavě a něco z toho vrhnuli na "místní trh"

Pořád platí "kdo hledá, najde", ale hledání zabírá stále více času a věci bohužel často stojí stále více peněz

20:16:35
08.04.2013
08.04.2013

Robert 106
Dobrý,
asi to nechám kompletně v origijnálu - ono to bude také nejsnadnější.
dlouho sem nesháněl žádné díly na škodovky dřív se toho všude válelo za 100 korunové částky jak je to teď ?
asi to nechám kompletně v origijnálu - ono to bude také nejsnadnější.
dlouho sem nesháněl žádné díly na škodovky dřív se toho všude válelo za 100 korunové částky jak je to teď ?
23:38:49
07.04.2013
07.04.2013

Kilián
-> Robert 106: nechat origo.84 moc není
19:40:14
07.04.2013
07.04.2013

afro100
-> m8rinek: presne ták
19:32:11
07.04.2013
07.04.2013

m8rinek
Taky bych to dal do původního stavu, Garpidů je dost a hodnotu to bude mít jenom pokud to bude nezbastlený....
18:47:01
07.04.2013
07.04.2013

ondie
-> Robert 106: Jasný,oko netrénovaný to hned nevidí,ale když už o tom vim,tak bych to nepřekous :) ..on ten tvar zadního lemu jde ruku v ruce s tim předním..
Garde je hezký,ale když už to předělávat,tak mít na to všechny ty věci,co dělaj garde gardetem.
Garde je hezký,ale když už to předělávat,tak mít na to všechny ty věci,co dělaj garde gardetem.
18:42:19
07.04.2013
07.04.2013

Robert 106
Jo tak už to vidím M-ka mají lem s ploškou ouži kulatej ale víš, že sem si toho nikdy nevšiml ?
18:40:02
07.04.2013
07.04.2013

Robert 106
myslím toho ořechově hnědýho (2094)- ta barva se hrozně blbě sháněla a mám v úmyslu novej celolak ve stejném odstínu.
Jo asi jo je to právě jeden z prvních tak bych to asi měl udělat do originálu. Pořád mě ale bere nápad s úžovkou příde mi totiž strašně hranatej.
Ještě otázečka vím, že by se zadní lemy měly lišit ale nikdy sem zřejmě nenašel fotografii ze které to je patrné nemáš nějakou ?
Jo asi jo je to právě jeden z prvních tak bych to asi měl udělat do originálu. Pořád mě ale bere nápad s úžovkou příde mi totiž strašně hranatej.
Ještě otázečka vím, že by se zadní lemy měly lišit ale nikdy sem zřejmě nenašel fotografii ze které to je patrné nemáš nějakou ?
18:22:29
07.04.2013
07.04.2013

ondie
A jestli myslíš toho pískovýho,tak je hezkej i takhle,jeden z prvních,nechal bych ho bejt..
18:19:28
07.04.2013
07.04.2013

ondie
-> Robert 106: Rozdíl je ještě v zadních lemech,maj jinej tvar...pro mě by byl kočkopes neakceptovatelnej a měnil bych i lemy (u zdravýho auta je to otázka).
Když se ti povede sehnat prepregy,proč ne....chromy tomu dle mě moc neslušej..zadní čelo se žehličkama a hladkou kapotou bych taky nedával,prostě mít jen alá Garde..ať to nesklouzne do kýče.
Když se ti povede sehnat prepregy,proč ne....chromy tomu dle mě moc neslušej..zadní čelo se žehličkama a hladkou kapotou bych taky nedával,prostě mít jen alá Garde..ať to nesklouzne do kýče.
17:35:36
07.04.2013
07.04.2013

Martin/125/
udělej to. a policajti vědí už prd o tom jestli se dělal nebo ne a když je to rok 84 tak je to jeden z prvních rapidů...tak to udělej :) všichni to pak budou obdivovat
17:01:01
07.04.2013
07.04.2013

Robert 106
Čau chlapi(případně holky),
mám strašné dilema jaký vzhled dát svému Rapidovi. Zřejmě tento rok započnu renovaci.
Jedná se o rok 1984 Rapid 130. Karosérie je v celku slušná auto máme od roku 98 ovšem celý předek je pro mě jako puntičkáře na výměnu. Blatníky a čelo je od mamky klasicky olámáno o vyšší obrubník, jeden blatník je trochu hnilej u antény a naprosto krásnou a zdravou kapotu kufru s křížovou výztuhou se mamce povedlo při pokusu o odvzdušňování brzd vyheverovat do stropu garáže.
Upřednostňuji Originální vzhled, jenže pořád vzpomínám na svou milovanou škodu 105S rv. 77 a tady na Virtu sem viděl v článku fotky prototypů škody Garde a tak mě to pořád nutí udělat z toho alá úžovka s hladkým víkem motoru.
Porovnával sem už spoustu fotek na netu různých verzí a nemůžu se rozhodnout.
Tak jak ? poradíte ?
PS. taky nevím jak moc by přitahoval pozornost PČR úžovkovej rapid
Dík Robert
mám strašné dilema jaký vzhled dát svému Rapidovi. Zřejmě tento rok započnu renovaci.
Jedná se o rok 1984 Rapid 130. Karosérie je v celku slušná auto máme od roku 98 ovšem celý předek je pro mě jako puntičkáře na výměnu. Blatníky a čelo je od mamky klasicky olámáno o vyšší obrubník, jeden blatník je trochu hnilej u antény a naprosto krásnou a zdravou kapotu kufru s křížovou výztuhou se mamce povedlo při pokusu o odvzdušňování brzd vyheverovat do stropu garáže.
Upřednostňuji Originální vzhled, jenže pořád vzpomínám na svou milovanou škodu 105S rv. 77 a tady na Virtu sem viděl v článku fotky prototypů škody Garde a tak mě to pořád nutí udělat z toho alá úžovka s hladkým víkem motoru.
Porovnával sem už spoustu fotek na netu různých verzí a nemůžu se rozhodnout.
Tak jak ? poradíte ?
PS. taky nevím jak moc by přitahoval pozornost PČR úžovkovej rapid
Dík Robert