skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Blbej dotaz
22:17:07
05.09.2005
05.09.2005

MIC
No nejakou domaci praxi mam predni celo a blatniky a na podminky me kvalita pripadne slusna ale cely auto sem nikdy nedelal Chystam se to udelat poradne budu mit kompresor aj nejakou lepsi pistolku Mam aji predstavy o odstinu ale chtel bych si ho jeste vyhledat ve vzorniku No bude to asi pekna drina Klidne radte dobre tipy rad se poucim abych neco nepokazil Je to az za rok tak abych to zase vsechno nezapomel

23:22:02
04.09.2005
04.09.2005

strucy
-> MIC: dá sa to aj doma pokial sa na to cítiš a robil si to niekedy alebo aspoň videl ako sa to robí
23:13:26
04.09.2005
04.09.2005

MIC
jojo chystam se menit barvu Mam priblizne predstavu ale jeste nejsu rozhornutej na stopro Ale asi to bude makacka udelat to nejak kvalitne doma ale asi se hecnu a zkusim to...
20:03:02
23.08.2005
23.08.2005

RE5PEKT
-> MIC: nevim jestli něco takovýho najdeš na netu ale když zajdeš do nějakýho obchodu barvy laky nebo nějaký lakovny kde si míchaj barvy tak ti ho ukážou ale říkám ti předem je jich hafec.
takže chceš měnit barvu na jinej odstín???
takže chceš měnit barvu na jinej odstín???
22:12:18
22.08.2005
22.08.2005

MIC
-> RE5PEKT: poenta je takova ze se na to chystam pristi rok takze totalni podrobnosti jeste nevim a spis shanim komplexni informace a nazory vas vsech.
vize je takova ze to chci udelat nejak kvalitne aby to dlouho vydrzelo a dobre vypadalo za rozumne penize Rozsah a narocnost na barvu je komplet auto zvenku +nejaky doplnky.
Kdyz sme u toho... existuje nekde na netu vzornik barev kde si najdu cislo barvy kterou budu chtit???
dik
vize je takova ze to chci udelat nejak kvalitne aby to dlouho vydrzelo a dobre vypadalo za rozumne penize Rozsah a narocnost na barvu je komplet auto zvenku +nejaky doplnky.
Kdyz sme u toho... existuje nekde na netu vzornik barev kde si najdu cislo barvy kterou budu chtit???
dik
20:39:22
22.08.2005
22.08.2005

RE5PEKT
-> MIC: tak to zbrus 800 pod vodou a potom uvidíš jak to bude skoro perfektní.
Samozřejmě z plechovky to budeš mít lepší a levnější a na tu otázku kolik tak to je těžky záleží na tom co chceš a jak stříkat např.:dveře,kapoty,čela oboustraně,falce,kabinu zevnitř,kliky,zrcátka atd takže je to složitý napiš jak a co všechno chceš stříkat a já ti řeknu nějak přibližně kolik toho bude potřeba ahlavně co to je za barvu odstín a druh
Samozřejmě z plechovky to budeš mít lepší a levnější a na tu otázku kolik tak to je těžky záleží na tom co chceš a jak stříkat např.:dveře,kapoty,čela oboustraně,falce,kabinu zevnitř,kliky,zrcátka atd takže je to složitý napiš jak a co všechno chceš stříkat a já ti řeknu nějak přibližně kolik toho bude potřeba ahlavně co to je za barvu odstín a druh
21:46:08
21.08.2005
21.08.2005

MIC
-> RE5PEKT: ja sem delal jen takovej testik prednich blatrniku na cca rok Pod vodou sem to nelestil ale toú 400 sem si dak zalezet aby to bylo pekne hladoucky (ale dokonaly to vubec neni, priste pouziju ten plnic, kdyz budu vedet jak na to a dobre me poradite
) Pristi leto se chystam na komplet tak jiz hltam informace Ten plnic je lepsi ve spreji nebo radsi plechovku Ja bych radsi plechovku (vyjde to levneji ne) kdyz budu mit kompresor Kolik toho na cely auto litru a kolik litru vrchniho laku??

20:56:03
21.08.2005
21.08.2005

PeterP136
To ze praskol a ze je to pomackane na to kaslem. ALe nepaci sa mi to, ze su dvere potecene od hrdze, ktora po dazdi vyteka z prasklin. Takze ked si najdem cas, tak lak a tmel ide do prdele, a na to pojde zaklad a rovno lak bez zbytocneho vyrovnavania. Zdarma k tomu budem mat ochranu pred zlodejmi, ktorych to odradi od kradeze :).
20:53:27
21.08.2005
21.08.2005

PeterP136
Aby som to upravil na pravu mieru :).
Proste som skodivku otocil na bok do snehu a dvere, blatniky a predny stlpik na pravej strane boli premacknute. KLampiari to vyklepali (ale zadne dvere asi nie, kedze tie boli zmacknute len slabo), lenze ono to po vyklepani uz asi bude pnut nafurt. Lakar to ale vyhladil a na to potreboval daky tmel (tych 1cm som prehnal tolko byva snad len na zadnom stlpiku :) ). Tmel stvrdol a ... praskol :).
Proste som skodivku otocil na bok do snehu a dvere, blatniky a predny stlpik na pravej strane boli premacknute. KLampiari to vyklepali (ale zadne dvere asi nie, kedze tie boli zmacknute len slabo), lenze ono to po vyklepani uz asi bude pnut nafurt. Lakar to ale vyhladil a na to potreboval daky tmel (tych 1cm som prehnal tolko byva snad len na zadnom stlpiku :) ). Tmel stvrdol a ... praskol :).
18:32:59
21.08.2005
21.08.2005

RE5PEKT
-> drate: s tou reklamací nemáš až zas tak peravdu poud to tam dal že to chce jenom vykitovat a nalakovat tak se může jít zahrabat ale pokud to tam dal na opravu koroze nebo promáčklin tak bude mít možná uspěch ale nevim nevim
17:09:49
21.08.2005
21.08.2005

drate
PeterP136: daj mu to reklamovat ked to tak od**al musel si to mat poriadne krive alebo skorodovane ked tam dal tolko tmelu mozno mal pouzit laminatovy tmel ten mepopraska a ked to bolo hrdzave tak to mal dat vyvarit pretoze ak dobre neosetris zaklad tak lak mozes nastriekat najlepsie ako vies a po roku vijde hrdza na povrch alebo jednoducho tmel co tam dal odpadne .Ako dlho uz mas nastriekane to auto s tym sprejom, je stale rovnaky nieje matnejsi ako origo farba alebo neolupuje sa?

14:58:20
21.08.2005
21.08.2005

RE5PEKT
-> PeterP136: jak píšeš s těma stejkancema tak se daj odstranit daj se vyleštit a každopádně si ještě jednou přečti co na tý plechovce bylo napsaný on je to taky plnič ale sou dva druhy ten špric(brousí se 120) a normální (ten se brousí 320,400 a 800 pod vodou)
14:39:05
21.08.2005
21.08.2005

PeterP136
-> drate: Sprejoval som to tym cudom co mal volakedy obrazok sprataka, myslim ze novsie obaly uz maju neco insie. A dopadlo to pre mna laika na nerozoznanie od laku striekaneho sukromnikom. Inac ten co mi to striekal praveze patri medzi takych ako popisujes. Takze lakovanie (lak som mal) nastriekanie bez laku Lp dvere, predne blatniky, celo, ciastocne haubna a PZ blatnik za 3tsk. Vyzeral to pekne ako nove auto :), len na jednom mieste sa daju vsimnut dve kvapky, kde to prehnal. Ale mne ide o to, ze lakarom ide o to aby to pekne vyzeralo a nie aby to vydrzalo. Pretoze rok nez bol lak makky to bolo ok, potom uz stvrdol natolko ze sa vytvorila jedna puklina a teraz po dvoch rokoch je tam uz cela siet prasklin a vyteka hrdza. Takze preto uz nechcem nikomu dat lak to ruky,lebo na to nacape centimeter tmelu a ten po roku odpadne :).
A mne je omnoho hosie, ked vidim auto s peknym lakom ale otecenymi prahmi od hrdze nez ked vidim auto flakate, ale hrdza nikde.
A mne je omnoho hosie, ked vidim auto s peknym lakom ale otecenymi prahmi od hrdze nez ked vidim auto flakate, ale hrdza nikde.
14:29:57
21.08.2005
21.08.2005

PeterP136
-> RE5PEKT: Ani ja proti tebe nic nemam, len sa necham velmi lahko nastartovat :).
Skusim teda najst nejaku lakovnu.
A s tym sprejom to moze byt kludne spric ciakosatovola. Proste 600 bola po prvom suchnuti zasvinena a uz sa len smykala :) bez toho aby tomu nejako ublizila :). Ale lak ostal pekny hladky a leskly a nie ako original lak z fabriky na feldach :).
Skusim teda najst nejaku lakovnu.
A s tym sprejom to moze byt kludne spric ciakosatovola. Proste 600 bola po prvom suchnuti zasvinena a uz sa len smykala :) bez toho aby tomu nejako ublizila :). Ale lak ostal pekny hladky a leskly a nie ako original lak z fabriky na feldach :).
10:17:29
21.08.2005
21.08.2005

drate
RE5PEKT:s tym jarom mozem potvrdid potom to omnoho lepsie klze

09:27:42
21.08.2005
21.08.2005

RE5PEKT
-> MIC: vrstvy by se měly dávat aspoň tři aby se to dalo vyhladit a dorovnat a stát bude tak 200 - 300 sprej
zbrousil si to ještě něčim pod vodou???doporučuju 800 a do vody kapku jaru
zbrousil si to ještě něčim pod vodou???doporučuju 800 a do vody kapku jaru
23:41:19
20.08.2005
20.08.2005

drate
PeterP136:rozcertit sa vies dobre ale ja si budem stale stat za svojim a za svoju pracu dam ruku do ohna 99% zakaznikov je s nou spokojna samozrejme su aj vynimky
a ktym sprejom ja s nimi nemam vobec dobre skusenosti pretoze su riedke a dost stekaju a o kvalite tiez pomlcim to skor natri s lakom na nechty ked uz tak chod k nejkemu sukromnikovy (a nie do velkeho servisu ) pretoze on z toho zije a nemoze pracu odflaknut lebo nabuduce k nemu zakaznik nepride dalej sa s nim da dohodnut na cene (vecsinou) a aj ako rychlo to spravi
a ktym sprejom ja s nimi nemam vobec dobre skusenosti pretoze su riedke a dost stekaju a o kvalite tiez pomlcim to skor natri s lakom na nechty ked uz tak chod k nejkemu sukromnikovy (a nie do velkeho servisu ) pretoze on z toho zije a nemoze pracu odflaknut lebo nabuduce k nemu zakaznik nepride dalej sa s nim da dohodnut na cene (vecsinou) a aj ako rychlo to spravi

23:35:16
20.08.2005
20.08.2005

MIC
Ja sem zatim na aute delal experiment na nekterych dilech (zakladovka +180 a 400 smirkovej papir) a vypada to na uchazejici kvalitu, proste tak normalne ale to je subjektivni pohled. Jinak uz se dostavam do obrazu co je ten plnic a priste ho zrejme pouziju
Kolik zhruba stoji a kolik vrstev se doporucuje?
Kolik zhruba stoji a kolik vrstev se doporucuje?
19:08:51
20.08.2005
20.08.2005

RE5PEKT
-> PeterP136: a stim plničem to jako v žádnym případě nemám proti tobě nic ale skus se nad tim zamyslet když si vezmeš do ruky 80 nebo 120 a do druhý ruky si vezmeš 320 nebo 400 a potom si uvědom s jakym dosáhneš lepší hladkosti ta 80 nebo 120 nechává po sobě škrábance pokud používáš vibrační brusku tak nechává za sebou takový kolečka možná že sis koupil špric to je to samý co plnič akorát je hustší a daj se stim zarovnam nepatrný nerovnosti s nim dosáhneš perfektní roviny a ten se brousí 120 ale musí se na něj ještě dát plnič a ten se vždy a je jedno co je to za pnič brousí jemnym smirkovým papírem aby si dosáhl dobrého podkladu pod lak
19:03:02
20.08.2005
20.08.2005

RE5PEKT
-> PeterP136: s tim sprejem to skus v nějaký lakovně maj tam plničky na spreje nebo barvy laky a s tim matnym to záleží na tom jakou si vybereš barvu pokud je to metalíza tak je to samozřejmost a nebo když je to normální barva tak sou dva druhy jeden se přelakovává(podle mě je lepší protož dosáhneš lepší kvality a líp se opravuje)a potom co se nepřelakovává prostě se jich musíš zeptat jestli do toho dávaj lak nebo ne
18:18:12
20.08.2005
20.08.2005

PeterP136
-> drate: Skor mi porad, ak to vies, kde si dam namiesat lak do spreja. Vsade ma odpinkaju, ze bud spreje neplnia, alebo ze do spreja len farbu (ostane ako omietka = matna a otieratelna) s tym, ze este na to musim dat ciry lak.
18:12:43
20.08.2005
20.08.2005

PeterP136
-> drate: Ja by som ani niekomu druhemu (a hlaven nei takym profikom ako si ty) ani na auto nesiahol. Nahodou by tam ostal mastny odtlacok prsta a vyhlasil by si to za pomaranc :).
Inac to com mam nastriekane od cloveka co sa tym zivi, a ma servis s lakovnou (aj ked asi nie za pol miliona :) ) je veselo popraskane a hrdzavie. To co som si opravoval sam, je doteraz bez hrdze. Takze ja si zase nedam na auto uz siahnut profesionalom.
Inac to com mam nastriekane od cloveka co sa tym zivi, a ma servis s lakovnou (aj ked asi nie za pol miliona :) ) je veselo popraskane a hrdzavie. To co som si opravoval sam, je doteraz bez hrdze. Takze ja si zase nedam na auto uz siahnut profesionalom.
18:08:11
20.08.2005
20.08.2005

PeterP136
-> RE5PEKT: Je pravda ze neviem presne co to v tej nadobe je, ale bol to brusny podklad pod lak. Ak vydrzis dva tyzdne (nez sa dostanem domov) a nezabudnem na to, tak to vyfotim aj ked len mizernym mobilom.
Pripadas mi ze trpis technickym kretenizmom. Proste ked niekto povie plnic tak vidis len to co pouzivas ty ako plnic a nevies si pod tym predstavit aj nieco insie. Skus sa nabuduce trosku odputat od svojej profesie alebo zamestanania a zacat rozmyslat ako bezny clovek :).
Pripadas mi ze trpis technickym kretenizmom. Proste ked niekto povie plnic tak vidis len to co pouzivas ty ako plnic a nevies si pod tym predstavit aj nieco insie. Skus sa nabuduce trosku odputat od svojej profesie alebo zamestanania a zacat rozmyslat ako bezny clovek :).
15:21:47
20.08.2005
20.08.2005

drate
RE5PEKT:(smajlici su dobry) dokonca ma ten lak striekany sprejom takze o rok to moze striekat znova JA BY SOM MU AUTO ZASTRIEKAT NEDAL A PENIAZE UZ VONKONCOM NIE

10:38:31
20.08.2005
20.08.2005

RE5PEKT
2 drate: to víš když si to čtu jak brousí plnič 80 nebo 120 tak je mi z toho špatně to musí teda vypadat ten lak on to možná nevidí ale někdo trošku skušenější na to mrkne a

09:03:45
20.08.2005
20.08.2005

drate
RE5PEKT:konecne sa ozval niekto kto tej praci aspon trochu rozumie

19:00:32
19.08.2005
19.08.2005

RE5PEKT
-> MIC: ale každopádně si kup plnič pokud tam máš nějaký větší vrstvy kitu tak tam ještě dej špric a na to plnič pak máš zaručenou hladkost a nepropadne se ti to a potom to vybrus tak jak sem to tu už psal dystak mi napiš na meil poradim a nejasnosti objasnim pracuju v lakovně tak bych ti mohl radit i správně pokud to tu zase nějakej chytrolín nezpochybní

18:57:30
19.08.2005
19.08.2005

RE5PEKT
-> PeterP136: koukám si nějakej chytrej to co tady plácáš je uplná blbost plnič se má brousit 240 , 320 nebo 400 tim vyrovnáš nerovnoměrně nanesenou vrstvu a potom vyhladíš 800 nebo pro lepší hladkost 1000 pod vodou ale 80 nebo 120 se brousí kit a nebo špric takže si ještě jednou přešti co na tý nádobce bylo napsaný
18:39:06
19.08.2005
19.08.2005

PeterP136
-> drate: Lak vyzera hladko ako obvykle vyzera lak, ked je ho tak akurat (ani malo = pomaranc, ani vela = stekance). Mozno vy pouzivate iny pnic, ja som ho kupoval v BB v jednych farby lakoch. Mal som na vyber medzi plnicom antikorozivnym (300sk sprej), ktory ide bez zakladu priamo na plech a plnic za menej nez polovicu tych 300sk, ale ten musel ist na zaklad. hadaj ktory som kupil :).
No a na tom neantikorozivnom (myslim ze ho vyraba motip) je napisane akym papierom ho brusit. ja som 80 nemal, mal som vsak kopu 120, tak som pouzil aspon tu. Okamzite bola zasrata plnicom, takze som ten plnic len vyhladil (aby tam neboli smuhy od zakladovky). Bohuzial som pouzil lepiacu pasku, takze okraj plnica som tou 120 nebol schopny zbrusit rucne tak aby som hranu zarovnal. Potom som to sprejom zastriekal lakom az pokym sa neprestala menit farba podkladu na ktory som to striekal.
Brat to brusil tou 600 (asi mu poradil niekto ako Ty, kotry je mudrejsi nez vyrobca :) ) a nevybrusl ani ho... :). Proste hrbolce po zakladovke, ktore mal plnic zakryt tam stale ma. Ja aspon tie nie :).
Ale nabuduce na plnic kaslem. Pre mna je dolezite aby to nehrdzavelo a nie aby som to musel kazdy rok znovu robit, lebo pol centimetrova vrstva tmelov praskla :) ako to mam na buranych dverach.
No a na tom neantikorozivnom (myslim ze ho vyraba motip) je napisane akym papierom ho brusit. ja som 80 nemal, mal som vsak kopu 120, tak som pouzil aspon tu. Okamzite bola zasrata plnicom, takze som ten plnic len vyhladil (aby tam neboli smuhy od zakladovky). Bohuzial som pouzil lepiacu pasku, takze okraj plnica som tou 120 nebol schopny zbrusit rucne tak aby som hranu zarovnal. Potom som to sprejom zastriekal lakom az pokym sa neprestala menit farba podkladu na ktory som to striekal.
Brat to brusil tou 600 (asi mu poradil niekto ako Ty, kotry je mudrejsi nez vyrobca :) ) a nevybrusl ani ho... :). Proste hrbolce po zakladovke, ktore mal plnic zakryt tam stale ma. Ja aspon tie nie :).
Ale nabuduce na plnic kaslem. Pre mna je dolezite aby to nehrdzavelo a nie aby som to musel kazdy rok znovu robit, lebo pol centimetrova vrstva tmelov praskla :) ako to mam na buranych dverach.
23:10:03
18.08.2005
18.08.2005

drate
mic:na slovensku je urcite drahsi a myslim ze aj u vas u nas stoji tak asi 500sk ale zalezi aky si kupis su aj dvojzlozkove a tie ti zatvrdnu aj pod vodou

23:04:28
18.08.2005
18.08.2005

drate
PeterP136: som zvedavy ako bude vizerat ten lak ked plnic pobrusis s tou 80 (pretoze plnic sa brusi skoro do skloviteho povrchu) urcite nebude hladky to mi ver neviem ako ho tvoj brat brusil (dufam ze pod vodou) lebo potom sa to fakt neda vyhladit ja ho brusim 800 uz par rokov a nieje to ziaden problem

23:01:39
18.08.2005
18.08.2005

MIC
takze lepsi bude asi kupovat plnic nez klasickej zaklad Potoze jak sem pochopil to bude o moc hladsi a lip to bude vypadat Kolik asi ten plnic stoji? je drazsi nez ten synorex(asi 100kc/plechovka)
20:31:08
18.08.2005
18.08.2005

PeterP136
PLnic ma tie vlatnosti ze sa velmi lahko brusi, takze ho bez problemov vyhladis. Odporucam ale pocuvnut rady na obale, lebo na spreji co som si kupil bol spominany smirgle 80 nanajvys 120 a bracho ho brusil 600 :) a nevybrusil ani ho... :). Ja som si kupil ten lacnejsi plnic, ktory potrebuje zakladovku, takze normalne zaklad, poriadne vyschnut, kludne aj par mesiacov :), ak to zacne hnit, tak je to zle osetrene a znovu :) a ked je zakladovka uplne tvrda, tak plnic, prebrusit a mozes lakovat.
13:42:57
18.08.2005
18.08.2005

Libor
plnic je neco jako naredenej kit. kerej se pak vylesti nejakym jemnym smirkovym platnem pod votou a povrch je pripraven na finalni vrchni lak. a s tim sinorexem zkusenosti nemam. taky strikas auto doma???? napis kdyztak taky na mail
11:52:29
18.08.2005
18.08.2005

MIC
Zajimalo by me jakej je rozdil pri lakovani auta, kdyz jako podklad pouziju synorex extra(zakladovka na lehke kovy) a plnic? Co je vlastne plnic? ma nejake specialni vlastnosti?
dik za objasneni neznalosti
dik za objasneni neznalosti