Mirelon

prohledat
34 příspěvků (zobrazeno 1 až 34) od 23.03.2006 do 30.03.2006, založil/a erik.p
řadit dle data
20:59:38
30.03.2006
PeterP136
-> Mishoooo: To co si planoval do auta. Uz som zabudol z akeho materialu to bolo, tak som to nazval "filcom". Tusim si to spominal pri diskusii o jekore.
23:33:52
29.03.2006
Mishoooo
-> PeterP136: ok pokecame. lnak ten sedy na kurenie sa robi aj ako plat v 2cm hrubke ale stale je to mirelon. A aky filc mislis?
20:56:13
29.03.2006
PeterP136
-> Don Carlos: K tvojmu prikladu mirelon verzus folia poskytujes nedostatok udajov, takze ti bohuzial nemozem odpovedat. Skus naliat vodu na lavor a potom na lavor obrateny hore dnom. Co rychlejsie uschne ? :). Mirelon je nenaisakavy, pretoze bublinky ma uzavrete. Ak ho vsak polozis a nalejes nan vodu, tak ta ostane v priehlbinach rovnako ako v lavori. Drobne nerovnosti vsak nie su pory ako v molitane, ktory vodu nasaje.

Ale pokrceny a popraskany samozrejme vodu nasaje ale na molitan sa stale nechyta.

Ako je to s tym ciernym mirelonom, ktory ma vydrzat vyssie teploty neviem, lebo som ho este nikde nevidel. Len sivy na rurky a to je furt folia.

Ibazeby sme pod nazvom mirelon kazdy pisali o niecom inom.

Inac ak pisete o mirelone ako o slabej izolacii, tak musite napisat v porovnani s cim. A porovnavat 2mm mirelon bez nejakeho asfaltoveho podkladu s vrstvenym asfaltovo "filcovym" odhlucnovacim materialom o hrubke 2cm je trosku nefer :). Ale uznavam, ze lepsie tlmi material s otvorenymi vzduchovymi komorkami nez s uzavretymi.

-> Mishoooo: Dakedy na stretku budes musiet vysvetlit ako je to s tymi izolaciami. A doniest vzorku doho "filcu".
20:47:04
29.03.2006
Mishoooo
-> Esso: no vidis...zas si o nieco mudrejsi... 4
20:42:47
29.03.2006
Esso
-> Mishoooo: Tak to nevim my sme jeste snad parkety nebo plovoucku na podlahovy topeni nedavaly.A jinak vim o stavbarine jen tak neco preci jen sem tam zamestnanej jako ridic a jako opravar tech aut co stihaj rozbit :-))
19:51:17
28.03.2006
Mishoooo
-> Esso: sak som hovoril ze som to myslel vseobecne... ale ked mpocujem ze mirelon je na vyrovnanie podlahy tak sa mi jezia chlpi...! A s tou tepelnou izolaciou... v stavebnej firme by ste mali vediet ze pokial sa kladu parkety na podlahove vykurovanie tak tam nesmie ist mirelon.... prave kvoli jeho tepelnej izolacii4
18:46:19
28.03.2006
Esso
-> Mishoooo: nejsem domaci kutil delam u stavebni firmy a me to tak v jedne firme bylo vysvetleno tak rikam jak sem koupil ze tlumi hluk zpusobeny chuzi to ano ale nic jineho jako tepelnou to to tedy pochybuju.jinak ty nerovnosti sem myslel mirne jako ze to nekdo spatne zamete atd. ne ze mas schod mezi podlahama pul centaku tak to tam strcis a reknes si ze to srovna.oVsem tady je to o jinem a ja rikam ze bych si to do auta jako odhlucneni nedal
22:51:28
27.03.2006
jate-line
-> Don Carlos: Ale vime co v tom bylo3 3 3
23:33:17
26.03.2006
Mishoooo
-> Don Carlos: ten moj kamos mal este jednu taku nehodu... isiel z pokladky...a uz bol blizko pred BA tak chcel vydrzat... a ejhle..zrazu to prislo a dlho dlho ziadna pumpa... trochu to podcenil a zrazu to bolo v gatach.... no nechcel by som....
23:28:18
26.03.2006
Don Carlos
-> Mishoooo: To jednou přijel Jate - line za mnou ještě s nějakýma kámošema. Auto bylo jednoho týpka a strašně mu v tom něco smrdělo. Smrdělo to jako ho.no. Jenže furt jsme nevěděli odkud to jde. Pak někdo vytáhl z kastlíku nějaký sáček a pak ho vyhodil. Dodnes nevíme, co v tom bylo. Každopádně nechápu, co to bylo za prase, že si mohlo nechat něco takového v autě smrdět a jet asi 40 km v kuse s takovým smradem v autě.
23:21:05
26.03.2006
Mishoooo
-> Don Carlos: 3 3 kamos pokladac to raz utekal urobit do auta... medzi naradie... nic nemal poruke tak nahadzal kopu handier a cupol... inak ma berlingo s foliami.. vravel ze fakt zazitok... bolo to v centre tak okolo chodilo plno ludi a pozerali aj na aoto aj na nho ale nevideli ho... a tiez bolo leto a sakra teplo.. .tak si to vies predstavit.. a vecer mal ist aj so zenou s tym autom do divadla.. tak cela cesta spet s stiahnutymi okinkami3
23:17:08
26.03.2006
Don Carlos
-> Mishoooo: To by potom byly velké nerovnosti pod podlahou. 3 Ještě, že tam tehdy nebyla na něm ta folie. Bych si utíral i záda. 3 3
23:14:08
26.03.2006
Mishoooo
-> Don Carlos: snad si ho potom nepouzil pod parkety3 takze nieje nasiakavy... 3 4
23:11:54
26.03.2006
Don Carlos
Já nic nemohl najít a ještě jsem musel utíkat.Tak jsem sebral mir. V té rychlosti mně nenapadlo, že to nebude zrovna nejlíp fungovat. Ještě že jsem ho urval dost. V té budce bylo strašné horko a plno much. Deprimující zážitek. 3
23:08:57
26.03.2006
Mishoooo
-> Don Carlos: 3 tak si si mal zobrat aspon uhlikovy....1
23:07:58
26.03.2006
Don Carlos
Ještě taková perlička: Jednou jsem musel použít mirelon místo papíru. UŽ NIKDY VÍCE !!!41 41
23:07:17
26.03.2006
Mishoooo
-> Don Carlos: no sak na to som sa pytal... moze byt fajn vec ale pri tej cene fakt oser4
23:05:43
26.03.2006
Don Carlos
-> Mishoooo: Na jednu stranu máš pravdu, že je to marketingový oser. Mirelon s folií určený pod podlahy má folii asi o 10 - 15 cm vetší než je samotný mirelon.Osobně jsem ho pokládal.Byl dodaný jedním z největších dodavatelů podlah v ČR. Zajímavé je,že jsem na jejich stránkách nenašel v nabídce ani mirelon obyčejný. -> PeterP136: Polej mirelon vodou a polej i folii. Jsem zvědavý, co rychlej uschne.
22:42:10
26.03.2006
Mishoooo
-> Esso: aby bolo jasno... veducujem v predajni s laminat. podlahami takze viem co vravym... poprosim domacich kutilov o zdrzanie sa svojich nazorov a vedomosti lebo ma to vytaca dost v praci a nie to este tu. to bolo myslene vseobecne...

Inak plav. podlaha si vyzaduje rovinnost podlahy 2 mm na 2 m2 co je okom neviditelna nerovnost... pokial sa to nedodrzi tak vznikaju casom reklamacie ale samo ze sa kvoli tym nerovnostiam neuznavaju... Mirelon je polyetilenova podlozka pod parkety ktora mierne rozlozi vahu na celu plochu parkety a zaroven tlmi krocajovy hluk a taktiez tepelne izoluje .. co nieje vzdy ziaduce ale o tom inokedy... jasno?
22:37:57
26.03.2006
Mishoooo
-> Esso: tak s novostavbou... jasne ze nie ihned... po premerani zbytkovej vlchkosti .. to da rozum! ale aj tak tam mas vysiu vlchkost.. kapisto?!

a to ze Mirelon vyrovnava nerovnosti je ta najvetsia kravina co je bohuzial rozsirena medzi ludmi... ale co uz....8
22:14:48
26.03.2006
Esso
-> Mishoooo: Tak dat do novostavby na cerstvy beton je sama osobe blbost takze jedno jestli s folii nebo bez ale nevim jak Miralon bude moc fungovat jako odhlucneni preci jenom je to dost slaba izolace a pod podlahy se prevazne dava proto ze vyrovna male nerovnosti
21:28:08
26.03.2006
Mishoooo
-> Don Carlos: ale nevysvetlil si mi montaz... na stranke to tiez nemaju... ako typujem to super marketingovy oser... mozno je to dobre fakt na tie tapa ale ako to mozu dat k prislusenstvu k pokladke... plav. podlahy... sak kezdy trosku zasveteny vie ze pokial foliu neprelozis min. 20 cm tak ju tam ani nemusis davat... nedaj boze dat do novostavby takuto podlozku a na nu drahe prakety... zbytkova vlchkost urobi do par mesiacov svoje....8
21:16:35
26.03.2006
PeterP136
:))) mirelon nie je ani pena ani folia, ale penova folia ;)))

V poroch sa v nom nic neusadzuje, lebo bublinky ma uzavrete, kym ich niekto nedopuci. Mirelon je do skodovky super pod koberec a pod stresny tapacir. Pod kobercom sa oplati v zime, skodovka sa krasne rychlo vyhreje a pod stropny tapacit na leto, kedy budete mat strop zvnutra relativne studeny.

Mirelon s parozabranou? 9 To ako keby som si kupoval igelit s parozarbranou 3 No dobre tak nie igelit ale PE foliu. Okrem toho videl som mirelon so vseliim moznym (napr. s Al foliou urceny napr. za radiatory alebo ako protislnecna clona) ale s parozabranou este niec. Ale co uz, kudia vymyslia vselico, hlavne aby sa to predavalo.
19:36:48
26.03.2006
Don Carlos
-> Mishoooo:

www.tilo.cz/index.php?men u=226&a...

V ceníku najdeš mirelon s PE folií. Běžně se používá.
16:34:34
25.03.2006
erik.p
Don Carlos- dik za info.. nevedel som že aj toto predávajú.. skusim sa popytat v predajniach na parkety..
15:37:35
25.03.2006
Mishoooo
-> Don Carlos: inak ako je rieseny mirelon s parozabranou... vzhladom na to ze sa nemoze prekryvat ale folia sa naopak musi prektryvat? som este nevidel kombinaciu...
15:36:15
25.03.2006
Mishoooo
-> Don Carlos: Sak jasne ze nie pod masivne parkety... to da rozum... ale definovat tu rozdieli medzi parketymi.... to mozme rozlisovat aj rovinnost podlahy. vlchkost, podlahove vykurovanie...atd...1
14:24:06
25.03.2006
Don Carlos
Mirelon je zvuková a tepelná izolace. Nejčastěji dávaná pod plovoucí podlahu. Pod parkety se nedává. Chceš- li si ušetřit práci,kup mirelon s parozábranou.Cca 35 Kč za běžný metr. Je na něm už od výroby igelit. Samotný mirelon vodu nepropouští. Ale voda se usazuje v jeho pórech.
14:16:45
25.03.2006
Mishoooo
-> rolls: jo erik sa vyjadril trosku zle... lebo pod parkety sa dava aj folia (parozabrana) ale on myslel tu penovu podlozku... odborny nazov je Mirelon4
07:34:29
25.03.2006
erik.p
a ta pena sa vola Mirelon????
18:53:57
24.03.2006
rolls
-> erik.p: pokial som to pochopil spravne tak nie folia, ale ta pena co sa dava pod parkety, maju ju v roznych hrubkach, sam to doma pouzivam ak ukladam parkety
04:59:06
24.03.2006
erik.p
šuchať to nebude, pretože to čalunenie tam pojde natesno ked pod neho vložím 2-3 mm sendvič.. ale aj tak diky, aj som si myslel že je to ta folia pod parkety..
09:17:27
23.03.2006
Mishoooo
-> erik.p: dostanes ho skoro vsade kde sa venuju podlaham... a on sam o sebe nieje nasiakavy tak neviem nac chces ten sendvic... aby ti to nakoniec namiesto drncania nesuchotalo1
07:47:39
23.03.2006
erik.p
čítal som tu dosť článkov - odhlučnenie.. a viac krát bol spomenutý"MIRELON&qu ot;. Poradte mi čo to je a kde sa to dá kúpit na Slovensku..Planujem na mojej Š 120 trochu odhlučnit podlahu, dvere.. Ona nie je až taká hlučná, ale strašne ma serie pukotanie a drnčanie dverí.. Zistil som s tohoto fora, aku ma funkciu igelit na dverach (ja som ho strhol)

takže planujem vymenit komplet koncovky tiahel, a napadla ma jedna vec.. Urobit tzv. sendvič igelit-folia pod parkety-igelita pekne to vystrihnut a na krajoch zažehlit.. Čo vy na to??
Extreme Tyres