-> Syny: Jo, to máš informace správné, ale jsou tam dvě velká ALE:
1) To samovybíjení není úplně zanedbatelný, právě kvůli té řídící elektronice, která znamená konstantní odběr. Takže je prostě potřeba na to nezapomínat a třeba jednou za měsíc dobít, jinak se to vymlátí úplně do mrtě a baterka rychle odchází.
2) Opačnej případ škodí taky - i když je to nabití ještě "bezpečný", tak prostě stárne ten akumulátor rychleji než když je nabitý na polovinu. Krásně je to vidět u notebooků - kupříkladu já mám baterku už skoro 5.5 roku a pořád jsem na cca 80% původní kapacity, zatímco u zákazníků, který měli notebooky 99% času v dokovačce a na baterce je skoro nepoužívali, tak odcházely baterky ani ne po dvou letech - jako že úplně mrtvý.
V případě tý akuvrtačky ten druhej případ není tak pravděpodobnej, pokud se ovšem nerozhodneš řešit problém číslo 1) tím, že necháš akumulátor v nabíječce trvale. Tím ho sice nezabiješ tak rychle jako kdybys na nabíjení sral, ale pořád umře docela rychle.
Tohle samozřejmě není problém pro lidi co používaj tu vrtačku pravidelně, ale třeba tu svojí současnou jsem koupil v nějakej brutál kaufland akci za 200 Kč "co kdyby" ale ze začátku jsem jí skoro nepoužíval - takže než našla pořádný využití, akumulátor byl dávno pryč, protože rok ležel... U druhý jsem odhodlanej ho pravidelněji kontrolovat