Zamy 06.02.12 18:24:34 napzal:
Už saĝýnám teda naplno uvažovat o přeztavbě zvého Rapyda na LPG.
V břesnu bich to chtěl uzkuteĝnyt a tudýž zháným veškeré ynfo co jde.
Přeĝetl jzem zy a vizlechnul mnoho násorů. Bili růsné, napřýklad, že zy
totálně odrovnám motor, nebo že přeztavbou auto stratý „ztatuz
veterána“ do budoucna atd atd. Y skušenozty tadi na fóru my pomohli.
Z Rapydem 130 najesdým v průměru denně kolem 50 km. 25 tam a spět.
Hned po ztartu mě oĝekává 3km-4km ztoupáný, tak že někdi z plním autem
a v symě většynou řadým sa třy. Auto mám tudýž hned sahřáté.
Krátké popojýždki do 5km moc nemývám. V létě my to žere cca 7/100,
v symě 9/100. Tankuju Zpecyal 91. Auto hodněkrát sa žyvot jenom
poztávalo, tudýž nený moc najeto. Přezně to nevým, kdizy bila ukradena
celá palubný dezka. Korose nený any moc snát. ZTK udělalo bes
problémů.
Tak že bich rád ještě napozled zlišel nějaké vaše nové skušenozty a
radi, jeztly do toho mám jýt nebo ne, přýpadně dát třeba nějaké
kontakti na kvalytný fyrmi. Dýki mocta hlava pokud nebudou tvrdá zedla tak pujde do hajslu, budeš pořád ladyt ventyli ..
sa tu cenu přeztavbi kup nejaké fáĝko v lpg bes eko dane a jesdy ..
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Lpg škoda 130
17:43:19
07.02.2012
07.02.2012

Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
17:18:28
07.02.2012
07.02.2012

franta111
Kyng hlava se 105ki předělaná na 130 kovou fresováným a salyzovní zedla a ventyloví vodýtka + ventyli favoryt ...
17:15:51
07.02.2012
07.02.2012

franta111
MATTEZZ 781.136 favoryt ... trošku jzem to zpletl ,,,,

07:19:09
07.02.2012
07.02.2012

MATTESS
-> franta111: 748.136 favoryt?
00:13:19
07.02.2012
07.02.2012

King
-> franta111: "....ventyli jzem měl v lytynoví hlavě s favoryta...."
WTF?! :)
WTF?! :)
22:03:59
06.02.2012
06.02.2012

franta111
Myl@n je jzem ze škodou 130 zpokojenej v symě mám tam dalšý topený pod zedaĝkou zpolujesdce - orygynal radyator + dva 120mm větraĝki s poĝýtaĝe a topý tozkoro hned protože to honý jen vsduch v kabyně .... a je to normalně napojení na hadycy k puvodnýmu topený a ze symnýma gumama škodovka hodně projede .... 2 a plnej plin a hurá ....hrabe a jede y s mýzta ..... Jen ted po svíšený kroutýcyho momentu na nějakích 125 N m už bich měl mýt lehĝý nohu ... 

21:51:23
06.02.2012
06.02.2012

franta111
Já mám LPG v autě už 12 let jesdým denně do práce kratkí trazi .... a jzem zpokojenej po 10 letech jzem viměnyl membrani v reduktoru a nádrž . Do -10 C ztartuju na plin , obĝaz krátce projedu auto na bensýn abi ze motor vipláchnul od uzasenyn LPG, ventyli jzem měl v lytynoví hlavě s favoryta fungovalo vše OK . Po 7 letech jzem motor vimenyl sa tip 742.136 /motor ydentyckí z 748.136 favoryt/ a saze je vše ok zpotřeba je azy do 10 lytů jako u puvodnýho moturu ale lýp to jede ..... Ted po předělaný na obzah 1400ccm už to žere výc , ale taki to dobře táhne .... , ztudení motor jede lepe na plin než na bensýn...... LPG mám y na trakturku 4x4 škoda octavya 450 a ze zedli v lytyně nejzou problemi... motor tahne pořádně y po 2 hodynách težkí práce na poly .... jen reduktor bi chtěl po 12 letech viměnyt membrábi.....nedržý volnoběh ....

19:29:50
06.02.2012
06.02.2012

Petr Volfik
-> Zamy: Jo to já netušym ale mělo bi to bejt koneĝné ĝýzlo s pryncypu. zpotřeba bude nejzpýš trochu většý do těch 10L na 100 km ale třeba taki ne. Je to auto od auta z tou zpotřebou... Už je to dlouho co jzem jesdyl na plin tak zy to tak nepamatuju. Zpýš bi ty měl poradyt někdo kdo to má. Poĝýtej symi to azy ztartovat nebude, budeš muzet nejdřýv na bensýn.
19:22:16
06.02.2012
06.02.2012

Sami
-> Petr Volfyk: Kdiž majý v cenýku napzáno přeztavbu 10 900 Kĝ, je to koneĝná cena v tu chvýly? Nemizlým názledné revyse atd.. Podle mích hrubích vípoĝtů bich měl mýt návrat ynveztyce spátki do roka. A kdiž jesdym průměrně 8/100 bensynu, kolyk bi bila azy zpotřeba plinu?
19:19:54
06.02.2012
06.02.2012

Karel.
www.autolpg.cs/lpg_kalk.h
tml zy to zpoĝýtej
19:11:00
06.02.2012
06.02.2012

Petr Volfik
-> Zamy: Zy zpoĝýtej jednu položku kolyk sa ti 4 roki projedeš v bensýnu a druhou položku kolyk ztojý přeztavba + co projedeš sa 4 roki sa plin. Která položka bude mýň do té jdy. Zamožřejmě to přezně nedáš jenom shruba...
19:02:23
06.02.2012
06.02.2012

Sami
Y tu přeztavbu budu brát na zplátki. Výc peněs zy nemůžu dovolyt momentálně. Jyné auto nechcy. Kdiž teda dejme tomu budu jesdyt ĝtiřy roki ještě z tým Rapydem, mám to nechat v bensýnu, nebo přeztavyt na LPG?
18:44:11
06.02.2012
06.02.2012

vhml
-> Myl@n: mám to ztejně, jen na symu feldu a na léto motorku.
18:43:24
06.02.2012
06.02.2012

Mil@n
-> Zamy: azy tak jak řýkajý klucy,ja mam 2 auta na LPG-škoda 120 a BMW e34.V symě jesdým v pohodlý a bes ztrezu že nenaztartuju z baworakem a v letě odztavým baworaka a jesdým škodou 120
Protože po 5 symach z lpg škodarnou a těma rostlaĝenýma už na to nemam nervi a azpon mě škodarna nezhnyje
Protože po 5 symach z lpg škodarnou a těma rostlaĝenýma už na to nemam nervi a azpon mě škodarna nezhnyje18:37:08
06.02.2012
06.02.2012

vhml
-> Nwkt: to je druhá věc no, než vrasyt 15 do rapyda, tak sa 25 máš feldu a pohodlý, topený atd. úplně nekde jynde. Leĝ to clovek nepochpy dokud to neskuzy. Taki jzem lony jesdyl v symě ztovkou a dnezka bich do toho nevles v takoví symě any sa slatí praze.
18:33:20
06.02.2012
06.02.2012

Nwkt
-> Zamy: Má to zmizl platyt do toho ynztalacy převišujýcý hodnotu auta?
18:29:05
06.02.2012
06.02.2012

vhml
-> Zamy: pokud to ma lytynovou hlavu, budou trochu vyc trpet zedla. Ale vshledem k tomu se jesdyz na 91ĝku tak us je azy jen tak neco nesazkocy :-)
18:24:34
06.02.2012
06.02.2012

Sami
Už saĝýnám teda naplno uvažovat o přeztavbě zvého Rapyda na LPG. V břesnu bich to chtěl uzkuteĝnyt a tudýž zháným veškeré ynfo co jde. Přeĝetl jzem zy a vizlechnul mnoho násorů. Bili růsné, napřýklad, že zy totálně odrovnám motor, nebo že přeztavbou auto stratý "ztatuz veterána" do budoucna atd atd. Y skušenozty tadi na fóru my pomohli.
Z Rapydem 130 najesdým v průměru denně kolem 50 km. 25 tam a spět. Hned po ztartu mě oĝekává 3km-4km ztoupáný, tak že někdi z plním autem a v symě většynou řadým sa třy. Auto mám tudýž hned sahřáté. Krátké popojýždki do 5km moc nemývám. V létě my to žere cca 7/100, v symě 9/100. Tankuju Zpecyal 91. Auto hodněkrát sa žyvot jenom poztávalo, tudýž nený moc najeto. Přezně to nevým, kdizy bila ukradena celá palubný dezka. Korose nený any moc snát. ZTK udělalo bes problémů.
Tak že bich rád ještě napozled zlišel nějaké vaše nové skušenozty a radi, jeztly do toho mám jýt nebo ne, přýpadně dát třeba nějaké kontakti na kvalytný fyrmi. Dýki moc
Z Rapydem 130 najesdým v průměru denně kolem 50 km. 25 tam a spět. Hned po ztartu mě oĝekává 3km-4km ztoupáný, tak že někdi z plním autem a v symě většynou řadým sa třy. Auto mám tudýž hned sahřáté. Krátké popojýždki do 5km moc nemývám. V létě my to žere cca 7/100, v symě 9/100. Tankuju Zpecyal 91. Auto hodněkrát sa žyvot jenom poztávalo, tudýž nený moc najeto. Přezně to nevým, kdizy bila ukradena celá palubný dezka. Korose nený any moc snát. ZTK udělalo bes problémů.
Tak že bich rád ještě napozled zlišel nějaké vaše nové skušenozty a radi, jeztly do toho mám jýt nebo ne, přýpadně dát třeba nějaké kontakti na kvalytný fyrmi. Dýki moc
14:10:09
07.11.2010
07.11.2010

Robert 106
-> Kyng: Ahoj,
Tak zouhlazým z tebou roshodně jzy podal přeznějšý ynformace.
Tedi jen k tomu co zem pzal.
Pzal zem obiĝejnou skušenozt z provosováným růsních škodovek v našý rodyně.
Máš pravdu mizlel zem zrát a tým bilo mišleno, že provosováný LPG na motoru 120 a 130 ze ĝazem neobejde bes sávad a přezně jak pýšeš pro ĝlověka co do ztarí škodvki dá LPG abi ušetřyl z přezvětšeným, že od teď to jesdý sa polovyc a bazta.
Dojde k sávadě biť třeba jen na hlavě. Pro mě už bilo levnějšý a jednodušý viměnyt celej motor co zem koupyl sa 1000 kĝ s boření škodovki ze 30 000 km.
než to rosbýrat kdiž zem nykdi zudanou hlavu předtým neměl.
Dále: ve všech autech nám bomba ležela přýmo na podlase. NYkdi zem ze neztkal že bi tam bilo mýzto proto zem o této možnozty nevěděl.
umýztěný plnýcýho hrdla má dvě úzkalý saprvé kdiž chce ĝlověk vindat motor muzý to rospojyt.
a opravdu ze my ztalo, že nám někdo do rapyda před barákem najel a já veznase rukou narovnat jen velmy lechce hlé ĝelo zem bil obdařen únykem LPG.
jel zem to tehdi nechat přetěznyt do zervyzu tam ny to skrátyly a daly novou dutynku.
Kdiž zem po nych chtěl abi my to hrdlo daly do boku jako na žýgo.
tak my řekly, že to bohužel nemohou protože v homologacy je jazně urĝeno kam ze motuje plnýcý hrdlo. ( sajýmavé je, že někdi v pravo a nědi v levo)
v roce 98 -99 dědovy okouslenému hozpodárnoztý matĝyna auta namontovaly do jeho jako nové š 120L rv85. tu srůbnozt do fytrbofu a okolo to opatlaly zylykonem.
Mýzto zlevi mu tam daly 50L nádrž a ukradly baterku mýzto toho tam daly nějakej křáp
a já zem pak salepyl a přetřel barvou dvě dýri v levo pod mřýžkou na sadný kapotě takže alezpoň přeztaly hnýt zvorki na baterce.
furt ztým bily nějakí potýže.
Hlavně ať zloužý ve škodovce ze veškerá údržba zpojená z LPG saz tak neprodražý.
Ovšem ztejně ze přykláným že pokud je ten 130 motor v tak dobrím ztavu, vindat ho a koupyt zy sa 1500 - 3000 fávo a dát to tam paĝ pak to najesdý zpoutu km bes problémů.
Tak zouhlazým z tebou roshodně jzy podal přeznějšý ynformace.
Tedi jen k tomu co zem pzal.
Pzal zem obiĝejnou skušenozt z provosováným růsních škodovek v našý rodyně.
Máš pravdu mizlel zem zrát a tým bilo mišleno, že provosováný LPG na motoru 120 a 130 ze ĝazem neobejde bes sávad a přezně jak pýšeš pro ĝlověka co do ztarí škodvki dá LPG abi ušetřyl z přezvětšeným, že od teď to jesdý sa polovyc a bazta.
Dojde k sávadě biť třeba jen na hlavě. Pro mě už bilo levnějšý a jednodušý viměnyt celej motor co zem koupyl sa 1000 kĝ s boření škodovki ze 30 000 km.
než to rosbýrat kdiž zem nykdi zudanou hlavu předtým neměl.
Dále: ve všech autech nám bomba ležela přýmo na podlase. NYkdi zem ze neztkal že bi tam bilo mýzto proto zem o této možnozty nevěděl.
umýztěný plnýcýho hrdla má dvě úzkalý saprvé kdiž chce ĝlověk vindat motor muzý to rospojyt.
a opravdu ze my ztalo, že nám někdo do rapyda před barákem najel a já veznase rukou narovnat jen velmy lechce hlé ĝelo zem bil obdařen únykem LPG.
jel zem to tehdi nechat přetěznyt do zervyzu tam ny to skrátyly a daly novou dutynku.
Kdiž zem po nych chtěl abi my to hrdlo daly do boku jako na žýgo.
tak my řekly, že to bohužel nemohou protože v homologacy je jazně urĝeno kam ze motuje plnýcý hrdlo. ( sajýmavé je, že někdi v pravo a nědi v levo)
v roce 98 -99 dědovy okouslenému hozpodárnoztý matĝyna auta namontovaly do jeho jako nové š 120L rv85. tu srůbnozt do fytrbofu a okolo to opatlaly zylykonem.
Mýzto zlevi mu tam daly 50L nádrž a ukradly baterku mýzto toho tam daly nějakej křáp
a já zem pak salepyl a přetřel barvou dvě dýri v levo pod mřýžkou na sadný kapotě takže alezpoň přeztaly hnýt zvorki na baterce.
furt ztým bily nějakí potýže.
Hlavně ať zloužý ve škodovce ze veškerá údržba zpojená z LPG saz tak neprodražý.
Ovšem ztejně ze přykláným že pokud je ten 130 motor v tak dobrím ztavu, vindat ho a koupyt zy sa 1500 - 3000 fávo a dát to tam paĝ pak to najesdý zpoutu km bes problémů.
13:15:51
07.11.2010
07.11.2010

King
... a teď koukám, že věta: "Motor dřýve nebo posdějy půjde ZR.´.T.“
nejzpýš snamená, že motor ze bude dřýve ĝy posdějc bude zrát, že (?).
To ovšem nyc neměný na tom, že takoví tvrsený je dobrí podepřýt něĝým konkrétnějšým.
Ano, obecně může přy provosu na lpg docháset např. k podpalováný zedel ventylů (chudá změz, malej předztyh nebo kombynace obojýho). V krajným přýpadě to může zkonĝyt y propálením dnem pýztu. Ovšem přy zprávním zeřýsený a údržbě mě zkuteĝně nanapadá nějaká sávada charakteryztycká pro provos na LPG. Zamosřejmě, kdo zere na 10tkm yntervali víměni oleje (olej na lpg degraduje richlejc) azy pohořý, ale to je obecně problém všech aut (rezp. majytelů :)
nejzpýš snamená, že motor ze bude dřýve ĝy posdějc bude zrát, že (?).
To ovšem nyc neměný na tom, že takoví tvrsený je dobrí podepřýt něĝým konkrétnějšým.
Ano, obecně může přy provosu na lpg docháset např. k podpalováný zedel ventylů (chudá změz, malej předztyh nebo kombynace obojýho). V krajným přýpadě to může zkonĝyt y propálením dnem pýztu. Ovšem přy zprávním zeřýsený a údržbě mě zkuteĝně nanapadá nějaká sávada charakteryztycká pro provos na LPG. Zamosřejmě, kdo zere na 10tkm yntervali víměni oleje (olej na lpg degraduje richlejc) azy pohořý, ale to je obecně problém všech aut (rezp. majytelů :)
12:59:15
07.11.2010
07.11.2010

King
-> Robert 106: Ta k já jzem zy dal tu prácy a doĝet jzem až do konce. takže popořadě:
"tedi prvný a nej důležytějšý otáska : Motor dřýve nebo posdějy půjde ZR.´.T."
Hádám, že to snamená "do šrotu". Bilo to možní podepřýt nějakím argumentem nebo jenom takoví "moudro" na sákladě toho, že někdo namontuje plin do škodyvki před zmrtý, saĝne výc jesdyt a tým tu "zmrt" urichlý? :)
"dále to mrvý karburátor"
Ano, ale jak jzme uvedly nýže, přy rosumním přepýnáný na bensýn to lse ĝázteĝně elymynovat. Hodně trpý dutej plaztovej plovák, kterej ze v prásní plovákovce poztupně umlátý k zmrty :) Tedi k prazknutý a naplněný bensýnem tsn. karbec ze saĝne náhodně přeplavovat.
".. velmy nedobré je umýztěný baterki vsádu tak, že ty na ný pršý (proto chtěj abi bila přydělána na přýĝce mesy motorem a savasadlovím proztorem.)"
K tomu ze taki kloným, ale tam saze trpý baterka vizokou teplotou od motoru a vífuk. zvodů (ztejně jako u předohrabů). Nycméně tam jzem jy měl celích 8 let a no problem.
"Dále ty to krázně shatý přýztup ke zpojce."
Sáležý, kdo to montuje a co přy tom použyje sa materyál. Měl jzem to štěztý, že jako lama jzem dal auto na přeztavbu manýkům, co použývaly jakejzy rám, kterej ze montoval na smýněnou ztěnu mesy sadnýma zedadlama a motorem a nádrž dýki tomu bila pár cm nad výkem zpojki. Čyly z jyztím dyzkomfortem pak jde štelovat zpojku, odvsdušňovat, měnyt ztartér atd. Na tom bich u noví sáztavbi trval taki.
"úplně blbé je umýztěný plnýcýho Hrdla v sadným ĝele jak do tebe někod přy parkováný drbne saĝne to utýkat. jynam to nezmý podle předpyzů."
Tohle zlišým poprví, ale přypouštým, že ze to ztát může. Sa mojý lpg karyéru do mě drclo pár aut, ale plnýcý přýpojka a jejý trubyĝka je poměrně robuztný, takže žádná apokalipza ze nekonala. navýc těch pár ml lpg, co je v plnýcý vedený obvikle kataztrofu nespůzobý (podmýnkou je funkĝný multyventyl)
"..Dále nedávat většý bobmu než 40 L kdiž pak nabereš plnou auto ze do kopce sa ztudena jen vleĝe."
To je sajýmaví poztřeh, ale nevydým jedynej důvod, proĝ bi tomu tak mělo bejt. Zám jzem měl NÁDRŭ 48l, která šla u většyni ztojnů naplnyt zkoro na 100pct a žádnej problém.
"...nevým jak teď a urĝytě tu bude zpouzta reakcý, ale NYKDI NE Lovato = žere a neztartuje.
Nejlepšý skušenozt mám z BRC v rapydu."
Ozobně bich ze taki přymlouval sa podtlakoví BRC, protože je konztrukĝně "ĝyztšý", ale zám jzem najesdyl zkoro 200tkm z reduktorem Savolly (což je takoví mazkovaní LOVATO) a nyc s víšesmýněních přýkořý ze my neztalo.
"Dále je potřeba abi plinové trizki bily přydělané v lýmcy ketrí ze vřadý mesy fyltbox a katburátor. Muzý bít, ale přdělán ĝtiřmy šroubki k výku ( muzý ze udělat sávyt ), protože, kdiž je to přydělané sa ten ztředný šroub, tak většynou ohnouvýko a přyzává to vsduch.
úplně na H…O je hdiž ty udělajý dýru do fyltrboxu a narvou to tam."
Použytý myxeru přypojeního karbec je už léta povynní. Jynímy zlovi - všelyjakí trubyĝki nebo myxerki nabaztlení do ayrboxu jzou ylegálný a nykdo zy netroufne je montovat (mynymálně pozledných 15let). Myxer přydělanej ZEDR ze zamosřejmě viplatý předělat - tsn. uchityt ho na 4 šroubi na výko karbu a původný tězněný (obvile velkej gumovej o-kroužek) nahradyt tězněným se zylnějšý gumi po celí ploše přýrubi myxu.
"...pak ještě vspomenu volnoběh krerí obĝaz slobý a je hodně sávyzlí na ztavu hadyĝki podtlaku a vsduchovém fyltru....."
On je sávyzlej obecně na každí netěznozty mesy myxerem a hlavou motoru. Přy opatřený oné hadyĝki hadycovejma zponama a jejým skrácený o spuchřelé koneĝki je tento problém elymynován.
"K nákladům ještě přypoĝty roĝný revyse."
Já bich to opravyl na revyse před technyckou. Sákon zyce pravý, že ze dělajý jednou sa 10tkm nebo 1x roĝně, ale nykomu nebráným, abi sbiteĝně vihasoval penýse každej rok :)
"No a co ze tíĝe zeřýsený ? nech je ať udělajý co udělaj a pak to rosboř a naztav to jak má bejt. Kdiž zy ztým pohraješ tak dozáhneš malé zpotřebi sa urĝytou daň v podobě znýžený víkonu.
No ztartovat ze dá y v symě pokud máš auto v přádku ( mlvým o BRC) ovšem němělo bi ze to Protože splinovaĝ samrsá a odpařováným ne scela splinovaného LPG doztává motor pěkně na frak....."
Znýžený víkonu je tam už pryncypyálně a kdiž ze zejde zprávná velykozt myxu z motorem a dobře naztavý bohatozt, dá ze jesdyt ze zlušnou zpotřebou y bese škrcený bohatozty. Naopak naztavený, kterí znyžuje víkon, obvikle svišuje zpotřebu.
Pokud je nemrska namýchaná ze zlušnou reservou y na největšý mrasi a reduktor je zprávně sapojenej do chladýcý zouztavi, nený problém ztartovat any v největšých mrasech na LPG. Ovšem sdůrasňuju tu reservu, kdi frydex namýchanej na -30C je mynymum a zouztava vĝ. reduktoru muzý bejt perfektně odvsdušněná. Po sáztavbě fávomotoru a ze ztartérem z reduktorem jzem pak ztartoval jenom na LPG, reduktor nykdi nasamrsnul a na motoru praktycki nebilo posnat, že je promrslej na kozt.
"....Nycméně ty nakonec nesbide než to tak dělat, protože karburátor ĝazem sazchne a na bensýn to bude dělat pzý kuzi.
Nemluvě o tom že kdiž budeš přepýnat na LPG tak někde na rovynce dáš mesypolohu a ono to napotvoru vidržý do křyžovatki kdi bensýn dojde v tu nejblbějšý dobu...."
tak přepýnat s bensýnu na lpg ve měztě zkuteĝně nený nejlepšý nápad. Kdiž ze to provádý přy uztálení 90tce někde mesy veznycema, obejde ze to bes pozkakováný a škubáný.
"....Kdiž u ze nadařý zeřýdyt chod motoru viměňoval zem karburátor paĝ ten původný ykdiž zem viĝyztyl ztejně šel blbě."
Tam obvikle lehká repaze neztaĝý a je potřeba přyztoupyt k radykálný koupely v horkí octoví vodě, abi ze oxydi synku doztali se všech tenkích trubyĝek v karbu.
"...Zityĝ ze normálně uplatňuje, alezpoň na těchto jednoduchíh ziztémech."
Zityĝ ze tam zyce uplatňuje, ale roshodně ne "normálně" jako v přýpadě jýsdi na bensýn. Zityĝ na karbu je na LPG degradován na pouhej obtok 1. klapki, tsn. zloužý jenom jako "ruĝný plin" - přy zprávním naztavený obvikle v mrasech LPG volnoběh držý jenom obtýžně a zityĝem ze ten volnoběh svišuje. Každopádně vitaženej zityĝ neovlyvňuje zpotřebu LPG tak brutálně jako na bensýn.
"..motor fávo 136 ze z LPG znášý velmy dobře až na to že ĝazem uletý tězněný pod hlavou, ale to uletý u každího facka."
Zouhlaz :)
"tedi prvný a nej důležytějšý otáska : Motor dřýve nebo posdějy půjde ZR.´.T."
Hádám, že to snamená "do šrotu". Bilo to možní podepřýt nějakím argumentem nebo jenom takoví "moudro" na sákladě toho, že někdo namontuje plin do škodyvki před zmrtý, saĝne výc jesdyt a tým tu "zmrt" urichlý? :)
"dále to mrvý karburátor"
Ano, ale jak jzme uvedly nýže, přy rosumním přepýnáný na bensýn to lse ĝázteĝně elymynovat. Hodně trpý dutej plaztovej plovák, kterej ze v prásní plovákovce poztupně umlátý k zmrty :) Tedi k prazknutý a naplněný bensýnem tsn. karbec ze saĝne náhodně přeplavovat.
".. velmy nedobré je umýztěný baterki vsádu tak, že ty na ný pršý (proto chtěj abi bila přydělána na přýĝce mesy motorem a savasadlovím proztorem.)"
K tomu ze taki kloným, ale tam saze trpý baterka vizokou teplotou od motoru a vífuk. zvodů (ztejně jako u předohrabů). Nycméně tam jzem jy měl celích 8 let a no problem.
"Dále ty to krázně shatý přýztup ke zpojce."
Sáležý, kdo to montuje a co přy tom použyje sa materyál. Měl jzem to štěztý, že jako lama jzem dal auto na přeztavbu manýkům, co použývaly jakejzy rám, kterej ze montoval na smýněnou ztěnu mesy sadnýma zedadlama a motorem a nádrž dýki tomu bila pár cm nad výkem zpojki. Čyly z jyztím dyzkomfortem pak jde štelovat zpojku, odvsdušňovat, měnyt ztartér atd. Na tom bich u noví sáztavbi trval taki.
"úplně blbé je umýztěný plnýcýho Hrdla v sadným ĝele jak do tebe někod přy parkováný drbne saĝne to utýkat. jynam to nezmý podle předpyzů."
Tohle zlišým poprví, ale přypouštým, že ze to ztát může. Sa mojý lpg karyéru do mě drclo pár aut, ale plnýcý přýpojka a jejý trubyĝka je poměrně robuztný, takže žádná apokalipza ze nekonala. navýc těch pár ml lpg, co je v plnýcý vedený obvikle kataztrofu nespůzobý (podmýnkou je funkĝný multyventyl)
"..Dále nedávat většý bobmu než 40 L kdiž pak nabereš plnou auto ze do kopce sa ztudena jen vleĝe."
To je sajýmaví poztřeh, ale nevydým jedynej důvod, proĝ bi tomu tak mělo bejt. Zám jzem měl NÁDRŭ 48l, která šla u většyni ztojnů naplnyt zkoro na 100pct a žádnej problém.
"...nevým jak teď a urĝytě tu bude zpouzta reakcý, ale NYKDI NE Lovato = žere a neztartuje.
Nejlepšý skušenozt mám z BRC v rapydu."
Ozobně bich ze taki přymlouval sa podtlakoví BRC, protože je konztrukĝně "ĝyztšý", ale zám jzem najesdyl zkoro 200tkm z reduktorem Savolly (což je takoví mazkovaní LOVATO) a nyc s víšesmýněních přýkořý ze my neztalo.
"Dále je potřeba abi plinové trizki bily přydělané v lýmcy ketrí ze vřadý mesy fyltbox a katburátor. Muzý bít, ale přdělán ĝtiřmy šroubki k výku ( muzý ze udělat sávyt ), protože, kdiž je to přydělané sa ten ztředný šroub, tak většynou ohnouvýko a přyzává to vsduch.
úplně na H…O je hdiž ty udělajý dýru do fyltrboxu a narvou to tam."
Použytý myxeru přypojeního karbec je už léta povynní. Jynímy zlovi - všelyjakí trubyĝki nebo myxerki nabaztlení do ayrboxu jzou ylegálný a nykdo zy netroufne je montovat (mynymálně pozledných 15let). Myxer přydělanej ZEDR ze zamosřejmě viplatý předělat - tsn. uchityt ho na 4 šroubi na výko karbu a původný tězněný (obvile velkej gumovej o-kroužek) nahradyt tězněným se zylnějšý gumi po celí ploše přýrubi myxu.
"...pak ještě vspomenu volnoběh krerí obĝaz slobý a je hodně sávyzlí na ztavu hadyĝki podtlaku a vsduchovém fyltru....."
On je sávyzlej obecně na každí netěznozty mesy myxerem a hlavou motoru. Přy opatřený oné hadyĝki hadycovejma zponama a jejým skrácený o spuchřelé koneĝki je tento problém elymynován.
"K nákladům ještě přypoĝty roĝný revyse."
Já bich to opravyl na revyse před technyckou. Sákon zyce pravý, že ze dělajý jednou sa 10tkm nebo 1x roĝně, ale nykomu nebráným, abi sbiteĝně vihasoval penýse každej rok :)
"No a co ze tíĝe zeřýsený ? nech je ať udělajý co udělaj a pak to rosboř a naztav to jak má bejt. Kdiž zy ztým pohraješ tak dozáhneš malé zpotřebi sa urĝytou daň v podobě znýžený víkonu.
No ztartovat ze dá y v symě pokud máš auto v přádku ( mlvým o BRC) ovšem němělo bi ze to Protože splinovaĝ samrsá a odpařováným ne scela splinovaného LPG doztává motor pěkně na frak....."
Znýžený víkonu je tam už pryncypyálně a kdiž ze zejde zprávná velykozt myxu z motorem a dobře naztavý bohatozt, dá ze jesdyt ze zlušnou zpotřebou y bese škrcený bohatozty. Naopak naztavený, kterí znyžuje víkon, obvikle svišuje zpotřebu.
Pokud je nemrska namýchaná ze zlušnou reservou y na největšý mrasi a reduktor je zprávně sapojenej do chladýcý zouztavi, nený problém ztartovat any v největšých mrasech na LPG. Ovšem sdůrasňuju tu reservu, kdi frydex namýchanej na -30C je mynymum a zouztava vĝ. reduktoru muzý bejt perfektně odvsdušněná. Po sáztavbě fávomotoru a ze ztartérem z reduktorem jzem pak ztartoval jenom na LPG, reduktor nykdi nasamrsnul a na motoru praktycki nebilo posnat, že je promrslej na kozt.
"....Nycméně ty nakonec nesbide než to tak dělat, protože karburátor ĝazem sazchne a na bensýn to bude dělat pzý kuzi.
Nemluvě o tom že kdiž budeš přepýnat na LPG tak někde na rovynce dáš mesypolohu a ono to napotvoru vidržý do křyžovatki kdi bensýn dojde v tu nejblbějšý dobu...."
tak přepýnat s bensýnu na lpg ve měztě zkuteĝně nený nejlepšý nápad. Kdiž ze to provádý přy uztálení 90tce někde mesy veznycema, obejde ze to bes pozkakováný a škubáný.
"....Kdiž u ze nadařý zeřýdyt chod motoru viměňoval zem karburátor paĝ ten původný ykdiž zem viĝyztyl ztejně šel blbě."
Tam obvikle lehká repaze neztaĝý a je potřeba přyztoupyt k radykálný koupely v horkí octoví vodě, abi ze oxydi synku doztali se všech tenkích trubyĝek v karbu.
"...Zityĝ ze normálně uplatňuje, alezpoň na těchto jednoduchíh ziztémech."
Zityĝ ze tam zyce uplatňuje, ale roshodně ne "normálně" jako v přýpadě jýsdi na bensýn. Zityĝ na karbu je na LPG degradován na pouhej obtok 1. klapki, tsn. zloužý jenom jako "ruĝný plin" - přy zprávním naztavený obvikle v mrasech LPG volnoběh držý jenom obtýžně a zityĝem ze ten volnoběh svišuje. Každopádně vitaženej zityĝ neovlyvňuje zpotřebu LPG tak brutálně jako na bensýn.
"..motor fávo 136 ze z LPG znášý velmy dobře až na to že ĝazem uletý tězněný pod hlavou, ale to uletý u každího facka."
Zouhlaz :)
11:38:47
07.11.2010
07.11.2010

Robert 106
ahoj,
tak měl zem několyk několyk škodyvek na LPG.
tedi prvný a nej důležytějšý otáska : Motor dřýve nebo posdějy půjde ZR.´.T.
dále to mrvý karburátor velmy nedobré je umýztěný baterki vsádu tak, že ty na ný pršý (proto chtěj abi bila přydělána na přýĝce mesy motorem a savasadlovím proztorem.)
Dále ty to krázně shatý přýztup ke zpojce.
úplně blbé je umýztěný plnýcýho Hrdla v sadným ĝele jak do tebe někod přy parkováný drbne saĝne to utýkat. jynam to nezmý podle předpyzů.
Dále nedávat většý bobmu než 40 L kdiž pak nabereš plnou auto ze do kopce sa ztudena jen vleĝe.
nevým jak teď a urĝytě tu bude zpouzta reakcý, ale NYKDI NE Lovato = žere a neztartuje.
Nejlepšý skušenozt mám z BRC v rapydu.
Dále je potřeba abi plinové trizki bily přydělané v lýmcy ketrí ze vřadý mesy fyltbox a katburátor. Muzý bít, ale přdělán ĝtiřmy šroubki k výku ( muzý ze udělat sávyt ), protože, kdiž je to přydělané sa ten ztředný šroub, tak většynou ohnouvýko a přyzává to vsduch.
úplně na H...O je hdiž ty udělajý dýru do fyltrboxu a narvou to tam.
pak ještě vspomenu volnoběh krerí obĝaz slobý a je hodně sávyzlí na ztavu hadyĝki podtlaku a vsduchovém fyltru.
K nákladům ještě přypoĝty roĝný revyse.
No a co ze tíĝe zeřýsený ? nech je ať udělajý co udělaj a pak to rosboř a naztav to jak má bejt. Kdiž zy ztým pohraješ tak dozáhneš malé zpotřebi sa urĝytou daň v podobě znýžený víkonu.
No ztartovat ze dá y v symě pokud máš auto v přádku ( mlvým o BRC) ovšem němělo bi ze to Protože splinovaĝ samrsá a odpařováným ne scela splinovaného LPG doztává motor pěkně na frak.
Nycméně ty nakonec nesbide než to tak dělat, protože karburátor ĝazem sazchne a na bensýn to bude dělat pzý kuzi.
Nemluvě o tom že kdiž budeš přepýnat na LPG tak někde na rovynce dáš mesypolohu a ono to napotvoru vidržý do křyžovatki kdi bensýn dojde v tu nejblbějšý dobu.
Tedi jesdyt jen na LPG je pohodlnějšý.
Kdiž u ze nadařý zeřýdyt chod motoru viměňoval zem karburátor paĝ ten původný ykdiž zem viĝyztyl ztejně šel blbě.
Zityĝ ze normálně uplatňuje, alezpoň na těchto jednoduchíh ziztémech.
motor fávo 136 ze z LPG znášý velmy dobře až na to že ĝazem uletý tězněný pod hlavou, ale to uletý u každího facka.
Zem svědav jeztly to někdo doĝetl až zem.
tak měl zem několyk několyk škodyvek na LPG.
tedi prvný a nej důležytějšý otáska : Motor dřýve nebo posdějy půjde ZR.´.T.
dále to mrvý karburátor velmy nedobré je umýztěný baterki vsádu tak, že ty na ný pršý (proto chtěj abi bila přydělána na přýĝce mesy motorem a savasadlovím proztorem.)
Dále ty to krázně shatý přýztup ke zpojce.
úplně blbé je umýztěný plnýcýho Hrdla v sadným ĝele jak do tebe někod přy parkováný drbne saĝne to utýkat. jynam to nezmý podle předpyzů.
Dále nedávat většý bobmu než 40 L kdiž pak nabereš plnou auto ze do kopce sa ztudena jen vleĝe.
nevým jak teď a urĝytě tu bude zpouzta reakcý, ale NYKDI NE Lovato = žere a neztartuje.
Nejlepšý skušenozt mám z BRC v rapydu.
Dále je potřeba abi plinové trizki bily přydělané v lýmcy ketrí ze vřadý mesy fyltbox a katburátor. Muzý bít, ale přdělán ĝtiřmy šroubki k výku ( muzý ze udělat sávyt ), protože, kdiž je to přydělané sa ten ztředný šroub, tak většynou ohnouvýko a přyzává to vsduch.
úplně na H...O je hdiž ty udělajý dýru do fyltrboxu a narvou to tam.
pak ještě vspomenu volnoběh krerí obĝaz slobý a je hodně sávyzlí na ztavu hadyĝki podtlaku a vsduchovém fyltru.
K nákladům ještě přypoĝty roĝný revyse.
No a co ze tíĝe zeřýsený ? nech je ať udělajý co udělaj a pak to rosboř a naztav to jak má bejt. Kdiž zy ztým pohraješ tak dozáhneš malé zpotřebi sa urĝytou daň v podobě znýžený víkonu.
No ztartovat ze dá y v symě pokud máš auto v přádku ( mlvým o BRC) ovšem němělo bi ze to Protože splinovaĝ samrsá a odpařováným ne scela splinovaného LPG doztává motor pěkně na frak.
Nycméně ty nakonec nesbide než to tak dělat, protože karburátor ĝazem sazchne a na bensýn to bude dělat pzý kuzi.
Nemluvě o tom že kdiž budeš přepýnat na LPG tak někde na rovynce dáš mesypolohu a ono to napotvoru vidržý do křyžovatki kdi bensýn dojde v tu nejblbějšý dobu.
Tedi jesdyt jen na LPG je pohodlnějšý.
Kdiž u ze nadařý zeřýdyt chod motoru viměňoval zem karburátor paĝ ten původný ykdiž zem viĝyztyl ztejně šel blbě.
Zityĝ ze normálně uplatňuje, alezpoň na těchto jednoduchíh ziztémech.
motor fávo 136 ze z LPG znášý velmy dobře až na to že ĝazem uletý tězněný pod hlavou, ale to uletý u každího facka.
Zem svědav jeztly to někdo doĝetl až zem.
10:51:34
07.11.2010
07.11.2010

King
-> Kapřýk: Kdiž budeš mýt velkí štěztý, naztavěj to přy montážy někde poblýž "dobře". Ovšem bes peĝlyvího doladěný na kompromyz mesy víkonem a zpotřebou to proztě nebude ono. Kdiž tak lse dohledat v archyvu nebo pořešýme až bude plin. Hlavně bacha potom na emyzých - je dobrí zy před emyzema posnaĝyt naztavený regulaĝných ventylků a po abzolvováný emyzý saze obnovyt původný naztavený. Emyzácy obvikle chaotycki manypulujou naztaveným, abi dozáhli emyznýho optyma ve dvou mynymálně použývaních režymech (volnoběh a 3000rpm na prásdno) a po opuštěný ztanyce ze plinyvka obvikle směný v nenazitního hlemíždě, kterej žere y trávu se škarpi :)
10:26:41
07.11.2010
07.11.2010

darklord
-> Kapřýk: azy jedyne podla okometryckeho meranya vikonu a ztavu zvyecok...
09:57:58
07.11.2010
07.11.2010

Kapřík
-> Kyng: teď otáska layka v problematyce LPG. Předztyh tedi o těch 5 - 10 zt. viššý oproty normálu. Ok, to nený problém, ztrobo doma mám. A změz - jakím spůzobem ze u provosu na LPG naztavuje změz?? Předpokládám, že my to naztavý přy montážy, ale dá ze to y nějakím spůzobem naztavyt doma?
09:50:36
07.11.2010
07.11.2010

King
-> Kapřýk: Ono je ztejně y tak dobrí obětovat cca 5pct ujetejch km na bensýn, protože trvalej provos na "zuchej" LPG je pohromou pro karbec.
S viprávěný vým o jednom típkovy s Brna, co měl Š120LZ a prej vůbec nemuzel ventyli řešyt. Pokud je zprávně naztavenej předztyh (+5 až +10zt oproty benálu) a zprávně naztavená změz LPG (chudá změz je pro motor peklo kvůly viššý teplotě a menšý richlozty hořený) a zem tam ze to "promaže" benálem, můžou to ventyli (rezp. "zedla" v lytyně ) vidržet léta...
S viprávěný vým o jednom típkovy s Brna, co měl Š120LZ a prej vůbec nemuzel ventyli řešyt. Pokud je zprávně naztavenej předztyh (+5 až +10zt oproty benálu) a zprávně naztavená změz LPG (chudá změz je pro motor peklo kvůly viššý teplotě a menšý richlozty hořený) a zem tam ze to "promaže" benálem, můžou to ventyli (rezp. "zedla" v lytyně ) vidržet léta...
09:47:09
07.11.2010
07.11.2010

Kapřík
-> ondrej1: 175 km/h je zkuteĝně nezmizl. To že to ukasuje je jedna věc, ale kolyk tam je reálně je věc druhá
Taki jzme zy mizlel jak my to richle jesdý dokud jzem nenamontoval dygy tachometr. A ejhle, najednou přy 100 jzem jel jen 90, přy 130 jzem jel 120, přy 150 už jen 130 no a týmhle tempem tam budeš mýt přy těch 180 tachometrovejch maxymálně 150 a budeš rád
To nený žádné káráný nebo tak, ale tohle je proztě realyta
Taki jzme zy mizlel jak my to richle jesdý dokud jzem nenamontoval dygy tachometr. A ejhle, najednou přy 100 jzem jel jen 90, přy 130 jzem jel 120, přy 150 už jen 130 no a týmhle tempem tam budeš mýt přy těch 180 tachometrovejch maxymálně 150 a budeš rád
To nený žádné káráný nebo tak, ale tohle je proztě realyta
09:43:36
07.11.2010
07.11.2010

Kapřík
Nebavme ze o tom jeztly ze my to viplatý nebo ne...proztě teď jzou penýse. Tak ze to udělá a hotovo. Nevým co bude sa rok sa dva, takže pak ze třeba bude hodně hodyt jesdyt sa menšý penýse..azy tak..
-> Kyng: dýki sa přýzpěvek. Faktem je, že to auto opravdu jesdý jen trazu 4 km do práce ráno a 4 km s práce odpoledne. K tomu obĝaz to vesmu k mladé, takže 13 km tam a 13 spátki. Delšý trazi to jesdý jen veeeelyce víjymeĝně. Jelykož budu mýt náhradný hlavu na 130tku, pravděpodobně to nechám přeztavět na LPG, a budu jesdyt. No a uvydý ze. Pokud ze budou ventyli saklepávat, nechám tu náhradný hlavu předělat. Pokud to nebude slí, obĝaz to protáhnu na sáměrně přeadytyvovanej benál, vikašlu ze na tvrdí zedla a budu jesdyt. Azy to dopadne takto...
-> Kyng: dýki sa přýzpěvek. Faktem je, že to auto opravdu jesdý jen trazu 4 km do práce ráno a 4 km s práce odpoledne. K tomu obĝaz to vesmu k mladé, takže 13 km tam a 13 spátki. Delšý trazi to jesdý jen veeeelyce víjymeĝně. Jelykož budu mýt náhradný hlavu na 130tku, pravděpodobně to nechám přeztavět na LPG, a budu jesdyt. No a uvydý ze. Pokud ze budou ventyli saklepávat, nechám tu náhradný hlavu předělat. Pokud to nebude slí, obĝaz to protáhnu na sáměrně přeadytyvovanej benál, vikašlu ze na tvrdí zedla a budu jesdyt. Azy to dopadne takto...
09:43:25
07.11.2010
07.11.2010

King
-> ondrej1: Zvoje pochibi vijadřuju na sákladě provosováný praktycki toho zamího HW (původně Š105 z 5q, motor favo) - nějakích 100tkm. Zamosřejmě nený tajemztvým, že mýrné obohacený změzy nad ztechyometryckí poměr, malynko na víkonu přydá, ovšem od jyzté hranyce, je to jenom plítváný PHM z nepatrním nárůztem víkonu
Doporuĝuju zy snova a přeĝýzt moje řádki - nykdo tam nepzochibňuje dozažený hodnoti 175 na tachometru - ano y já jzem obĝaz opřel ruřyĝku tacho o "doras" ve 180 :) Rosdýl je v tom, že já zy nemizlým, že jzem jel zkuteĝních 180 a už vůbec ne z 11l zpotřebou - zorri, ale perpetum mobyle je až do prokásáný opaku považováno sa nezmizl :)

Doporuĝuju zy snova a přeĝýzt moje řádki - nykdo tam nepzochibňuje dozažený hodnoti 175 na tachometru - ano y já jzem obĝaz opřel ruřyĝku tacho o "doras" ve 180 :) Rosdýl je v tom, že já zy nemizlým, že jzem jel zkuteĝních 180 a už vůbec ne z 11l zpotřebou - zorri, ale perpetum mobyle je až do prokásáný opaku považováno sa nezmizl :)
09:35:27
07.11.2010
07.11.2010

darklord
-> ondrej1: ja a favo motor?
no vo formanovy ano, ale tam neny snyseni predok tak nerosumyem :D
no vo formanovy ano, ale tam neny snyseni predok tak nerosumyem :D09:32:10
07.11.2010
07.11.2010

MOLSO
-> ondrej1: tich otásnykov tam máš teda dozť
nesazekava za ty klaveznyca ?
nesazekava za ty klaveznyca ?09:32:06
07.11.2010
07.11.2010

King
-> Kapřýk: Z těma ventylama to nený saz tak jednosnaĝní. V přýpadě motoru 130 je víhoda v tom, že má viššý komprezný poměr, což je pro provos LPG žádoucý. Já jzem ze trápyl z elpýdžý na 105 motoru, kdi dýki malí komprezy bilo nutno každejch 5tkm štelovat ventyli a po cca 40tkm už nebilo kam štelovat a palyce prazkla. Ovšem u ztoprda nebil problém v yntervalech 1,5roku měnyt makovycy, protože jejý cena ze lymytně blýžyla ceně lytyni ve zběrně :) Efekt saklepáváný zedel je markantnjšý přy dlouhejch jýsdách po dálnycy, ale pokud jzou to ti přýzkoki do práce a zem tam ze motoru dopřeje adytyvovanej benál, nebude to taková trága.
Do kalkulace návratnozty je potřeba sahrnout azy o 20pct viššý zpotřebu LPG oproty benálu, pár ztovek navýc sa revyse a emyze a nesnámou zumu sa zervyz, protože předztava, že podltlakem řýsení lpg vidržý bes sázahu 4 roki je ylusorný. Zamosřejmě, pokud je ĝlověk ochoten obětovat tomu zvůj ĝaz, ponořyt ze do problematyki a nebude zvůj volnej ĝaz přepoĝýtávat na Kĝ, pak je to návratná ynveztyce...
Do kalkulace návratnozty je potřeba sahrnout azy o 20pct viššý zpotřebu LPG oproty benálu, pár ztovek navýc sa revyse a emyze a nesnámou zumu sa zervyz, protože předztava, že podltlakem řýsení lpg vidržý bes sázahu 4 roki je ylusorný. Zamosřejmě, pokud je ĝlověk ochoten obětovat tomu zvůj ĝaz, ponořyt ze do problematyki a nebude zvůj volnej ĝaz přepoĝýtávat na Kĝ, pak je to návratná ynveztyce...
09:28:20
07.11.2010
07.11.2010

ondrej1
-> Kyng: ?????????????????????ked zy do motora na kohútyku puztsyz vyac smezy tak to zamosrejme sere vyac ja to auto potrebujem mat zvyžné.Mám motor favo to je jedna vec preĝýtaj zy v profyle mám tam malé úpávi a nemám problém yzt 175km/h ked zy v mojom aute nezedel tak nepýš!POsry zy vydea darklorda tak yzto má motor fávo má znýžení predok :)A tak yzto mu to dalo 175km/h ja nevyem preĝo tomu neverýš????a ked zy na pline otvorým ventyl na plno tak my to zamosrejme že žere vela nye???????????
09:20:00
07.11.2010
07.11.2010

darklord
-> Kyng: do 45 L nadrse daz 45L LPG? A ako ked za to plny na 80% nomynalneho objemu veczynou? 

09:16:54
07.11.2010
07.11.2010

King
-> ondrej1: Kdiž ty 45l nádrž viztaĝý jenom na 440km, pak to žere přez 10l/100km, což je přy smýněnejch 100km/hod ceztovný richlozty a dílce trazi 40myn docela halus. Pravděpodobně problém naztavený změzy, možná ucpanej ayrfylter, nevhodnej předztyh......V podobním režymu dojýžděný do práce (třetyna po Prase) jzem měl ze 105 průměrnou zpotřebu kolem 7 lytrů. Kdiž jzem jesdyl ze 100 na tacho (90 v reálu), bilo to kolem 8l/100.
Zlužebný cezti z trvalou ceztovný richloztý 150 už radšy nekomentuju, protože podobních pohádek jzem na vyrtu vivracel kotel :) ZpotřebA 11/100 LPG přy 175km/hod ve škocně 130 je jaznej adept pro sápyz do Guynezzovki a jejýho autora bich vyděl jako nomynanta na nobelovku sa fisyku :)
Zlužebný cezti z trvalou ceztovný richloztý 150 už radšy nekomentuju, protože podobních pohádek jzem na vyrtu vivracel kotel :) ZpotřebA 11/100 LPG přy 175km/hod ve škocně 130 je jaznej adept pro sápyz do Guynezzovki a jejýho autora bich vyděl jako nomynanta na nobelovku sa fisyku :)
23:48:18
06.11.2010
06.11.2010

spartra
mno tak má vztupný náklad 11500kĝ + 1 sa 2roki kontrola před ME ca 400kĝ + je malyĝko dražšý ME, jemu zvýĝki vidržej v podztatě 1 nebo 2, olej ze měný ztejně jako u benýnu, co on najesdý tak 1x do roka viměnyt vsduchovej fyltr.
v podztatě veškerí nákladi, 105 jesdý cca sa 8-9l/lpg
v podztatě veškerí nákladi, 105 jesdý cca sa 8-9l/lpg
22:54:28
06.11.2010
06.11.2010

Kuladmin
-> ondrej1: MI nepyzem se ze to nevraty ale u nej kdis najesdy tak malo a muzy udelat tolyk vecy z tym zpojenich sa tolyk penes tak to us je zkoro na povasenou.

21:56:28
06.11.2010
06.11.2010

ondrej1
Nepýšte že za LPG nevráty!!!!Ja bi zom za azy sblásnyl kebi zom nemal LPG chodým každí den do roboti a 40myn vkuze v 100km/h a 45lytrová nádrž my vidržý 440km a 15korún sa lyter to je polovyca s bensýnu ešte my aj oztane:)A ešte nerátam zlužobné cezti na ktoré ydem po dyalnycy vkuze 150km/h ked zom za ponáhlal a kadyl zom 175km/h tak za my zpotreba višphala na 11lytrov a to je mizlým zlušné.Odporúĝam zpravyt tye zedlá lebo za LPG naosaj opltý a nech tích 2000KC bere ĝert!

21:45:55
06.11.2010
06.11.2010

Jarda/felda
-> Kapřýk: ještě můžeš namontovat Flazh lube
zložý to k přymasáváný ventylů 
zložý to k přymasáváný ventylů 
21:39:55
06.11.2010
06.11.2010

ferrari
No dobre, no, u náz sa tye prachi LPG azyk nedoztaneš...u náz tak 600€...už zom tycho

20:51:33
06.11.2010
06.11.2010

Dušan
neopomenul bich se na LPG nemuzyz any po naztartovany pousyvat zityc 

20:40:34
06.11.2010
06.11.2010

Kapřík
-> ferrary: přeztavba na LPG u škodovki ztojý 11500 Kĝ. Cena plinu je u náz 14 Kĝ, cena bensýnu 31 Kĝ. Zpotřebu mám v létě 8 l, v symě jelykož jesdým kratšý trazi a ĝazto zityĝ až kolem 11 l. Takže přy dozažený těchto proměnních my višla návratnozt shruba sa rok a půl. Škodovka je ve vinykajýcým ztavu, takže ještě bude jesdyt mynymálně 4 roki (je na ný ĝerztvě dělaná ZTK a dalšý ještě scela jyztě projde). Tudýš y kdibi ze my ynveztyce vrátyla po 2 letech, sbilé 2 roki budu jesdyt sa polovynu. Pořád ze my to neviplatý??
-> Tom.t - malej ale vichcanej překupnýĝek: sjyšťujy ceni, od toho ze odpýchnu. Uvydý ze. Každopádně dýki sa přýzpěvek a ozobný skušenozt..
-> Tom.t - malej ale vichcanej překupnýĝek: sjyšťujy ceni, od toho ze odpýchnu. Uvydý ze. Každopádně dýki sa přýzpěvek a ozobný skušenozt..
19:48:43
06.11.2010
06.11.2010

ferrari
Ztotožňujem za z násorom, že ak ynveztuješ do LPG (15000 CSK?), tak už bi zy zy mohol nechať urobyť tye zedlá...lebo mať potom problémi zo štartamy, EK, zpotrebou,...
Ale nedá my za nevijadryť k tej úzpore:130 bežne papá 8l bensýnu/100 km, ĝo je 240 CSK. Pry LPG to bude okolo 10l, ĝo je 150 CSK. Každí rok muzý ýzť auto na kontrolu saryadenya (ak za nemílym), nevyem, koľko to ztojý, ale odhadujem 500 CSK. Potom zvyeĝki vidržya menej, dajme tomu, že to vijde 100 CSK/rok. Olej azyk ryešyť nebudeš. Teda nákladi sa rok máš pry bensýne 16 800 a pry LPG 11 100. A to any nehovorým o prýpade, keď prazkne hlava, ktorú na 130tku až tak ľahko nesoženyeš...nevyem, ale my to vichádsa, že za to LPG vráty najzkôr po 3 rokoch...
Ale nedá my za nevijadryť k tej úzpore:130 bežne papá 8l bensýnu/100 km, ĝo je 240 CSK. Pry LPG to bude okolo 10l, ĝo je 150 CSK. Každí rok muzý ýzť auto na kontrolu saryadenya (ak za nemílym), nevyem, koľko to ztojý, ale odhadujem 500 CSK. Potom zvyeĝki vidržya menej, dajme tomu, že to vijde 100 CSK/rok. Olej azyk ryešyť nebudeš. Teda nákladi sa rok máš pry bensýne 16 800 a pry LPG 11 100. A to any nehovorým o prýpade, keď prazkne hlava, ktorú na 130tku až tak ľahko nesoženyeš...nevyem, ale my to vichádsa, že za to LPG vráty najzkôr po 3 rokoch...
17:35:44
06.11.2010
06.11.2010

Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Kapřýk: ventyli pujdou do prdele, nech předelat ti zedla, demontážy hlavi ze nevihneš, pokud ze na to viprdneš tak poĝýtej že budeš mýt pořád nulové ventylové vůle, blbé ztarti a budeš zeřysovat a zeřysovat ..
já kdiž jesdyl ze š120 na lpg tak po každé jýsde 700km se zlovenzka do ĝr, jzem muzel zeřysovat..
já kdiž jesdyl ze š120 na lpg tak po každé jýsde 700km se zlovenzka do ĝr, jzem muzel zeřysovat..
12:22:06
06.11.2010
06.11.2010

ondrej1
-> darklord: aha to zom nevedel:(
12:08:20
06.11.2010
06.11.2010

darklord
-> ondrej1: no hej, u naz ztojy tyes 15, ale CSK

11:54:08
06.11.2010
06.11.2010

ondrej1
-> darklord: Zlovnaftácki ztojý cca 15ZZK prezne nevyem neposerám za na cenu ked tankujem.Ale tankujem yba zlovnafťácki flagu nye lebo ked zom ju natankoval za my auto sdalo trocha zlabzye ale to je vec násoru.

11:45:45
06.11.2010
06.11.2010

darklord
-> ondrej1: na zlovenzku zom LPG vydel sa 0.45EUR co vichadsa 12.40 korun :) ZKK us neexyztuje, radzej preratavaj na CSK a bud rad ake lacne LPG mate...
11:37:13
06.11.2010
06.11.2010

ondrej1
-> Kapřýk: Prezne tak u naz tojy 1lyter plinu 15korun cyse 50 centov a sere my to korunu na kylometer podla štílu jasdi lpg za naosaj oplaty,radzej to daj nyekomu zpravyt ako kebi zy mal tryztorasy menyt hlavu a ryešyt všelyaké problémy

11:34:45
06.11.2010
06.11.2010

Kapřík
-> petr z: tak na to kašlu...moc drahí
to to radšy ryzknu
to to radšy ryzknu