Dobrý den, děkuji za včerejší a předvčerejší rady a tipy.
Takže jsem zvedl vůz tak, aby se zadní kola nedotýkala země, a v neutrálu i v rychlostech je možno libovolně otáčet jedním nebo druhým kolem, bez jakékoliv reakce toho opačného kola, někdo psal, že se má druhé kolo otáčet protisměrně, ale to si myslím, že platí pouze při skutečně zařazené rychlosti. Tak to byl jeden návrh.
Druhý návrh: vyzkoušet otočení řemenicí motoru, zda se souběžně otáčí i ta hřídel v převodovce. Ano, při otáčení motoru se naprosto přesně a shodně otáčí ta hřídel.
Třetí tip: odpojit kombinačkami táhlo, na to jsem si netroufl, nevím přesně postup, musím ho nastudovat, a nebo zítra přijede zdejší dobrodinec a vše opraví :-).
Další rada, abych zkontroloval, zda táhlo není ohnuté. No, ono se mi zdá ohnuté už z výroby, protože podle mě je podélná osa převodovky asi o pět cm výše a rovnoběžně s podélnou osou táhla řazení. A opravdu, zespodu je vidět, že to v té plechové krabičce je je ohnuté. Přikládám fotografii, ale omlouvám se předem, moc toho asi vidět není, je k tomu přístup jako k penězům.
Takže jsem nahrál krátké video, jak se tam pohybuje to táhlo. Upřímně, nic v tom nezjišťuji, tak prosím o pomoc vás, odborníky.
škoda 120 závada v řazení
Ještě jednou moc děkuji a hezký večer.