Do jara si nechám udělat triko. Grafiku jsem nakreslil (čti obšlehl), na českém shopu jsem to nikde nenašel. Ještě nevím, jestli s českým, nebo anglickým textem. Triko(a) zatím nemám.
Kdyby chtěl nějaký fotřík-motorkář udělat také, dejte vědět.
mal som uz davnejsie klasickeho 6koveho bandita. Na zimu 100oktan baterka von a zazimovat
Na jar ventil nadrze na PRI a trosku pockat....sytic a startoval na brnk...paradna klasicka motorecka /akurat nie moc vhodna na nahananie sa po okreskach trosku nestacila///
V zime urcite nestartovat...ako pise borderer viac skody ako uzitku.
08:56:04 15.11.2019
Borderer
-> vhml: Není to nic proti ničemu, ale zrovna u těhle strojů je to jako tankovat stooktan do 120L. Neuškodí, ale ani nepomůže. Pojede to úplně stejně a pokud ne, je něco špatně.
-> radekp: Za mne přes zimu nestartovat. Tím, že motor pořádně neprohřeješ vzniká kyselej kondenzát a naděláš tak víc škody než užitku. Když už, tak protočit startérem se zavřeným benzínem.
08:49:13 15.11.2019
radekp
-> Borderer: dám vervu 100, VIF a přes zimu několikrát ohřeju.
-> vhml: já svým strojům dopřávám...ale pořád 100 oktan asi tankovat nebudu.
-> radekp: Na zimu vervu a vypustit karburátory, jinak na jaře přeji příjemné startování. Jinak s tímto předpisem "BA96" tankujeme natural 95tku už desítky tisíc kilometrů, nic se neděje a motor je v lepším stavu, než by se na 80 tisíc km čekalo.
06:35:33 15.11.2019
radekp
Možná blbý dotaz. V techničáku je palivo BA96. Mám dávat přísadu nahrazující olovo a Natural 95, nebo vyšší oktanové číslo?
Resp. nádrž už asi nevyjedu - co natankovat, aby to mohlo zůstat v nádrži celou zimu?
A samozřejmě budu přidávat VIF.
06:14:46 15.11.2019
radekp
-> vhml: to jsou super ceny. Já chci zatím celoroční. Ještě polítám
-> radekp: Cena pojistění je si myslim OK. Platím něco podobnýho za Suzuki GS500E. A co se týče kapoty, tak ta snad nikde napsaná není blinkry musí mít homologaci. Toť vše. Už roky mam na motorce překopanej zadek kvůli nosičům bagáže a nikdy sem neměl problém.
21:45:45 11.11.2019
stika87 - Maschinenführer
-> radekp: mam cbf500 a ted nechci kecat ale mam to myslim za 1433 a to mam bonus na mamku. jinak za blinkry u nas vyhazujou
17:23:19 11.11.2019
radekp
-> bouchy: já dělal auta přes klik. Jedno mám u Allinaz, druhé nevím. No a klik motorky nedělá.
17:09:11 11.11.2019
bouchy
-> radekp: To je asi dost v pohodě. Za zeptání a trochu smlouvání nic nedáš - dle vlastního uvážení, ale pokud máš víc pojistek u jedný pojišťovny, tak třeba tam..
16:09:16 11.11.2019
radekp
Přátelé. Za pár dnů se asi pochlubím novým strojem. Mám pár dotazů:
Honda CB, objem 500, r.v. 2000. Pojistění s krytím 50/50 mio, za 1090Kč. Jo to hodně? Údajně se započítaným bonusem z pojištění aut.
V papírech není nikde napsáno, že je to CB 500S, ale motorka původně měla polokapotáž. Polokapotáž jsem dostal ke stroji, ale současně je to klasický naháč. Blinkry také nejsou původní - jsou dosti malé (původní snad majitel najde). Budou s blinkry nebo s polokapotáží problém na STK?
23:41:31 22.09.2019
Apple STS Chvojkovice-Brod
Dnešních 670km , na Červenohorskym sedle bylo narváno, byl sem tam kolem 2., A ve 4 tam byl smrťák
Vydal som sa do nasich karpat a slo to celkom fajn...
aj policajti ma pustili cez plnu...a hned som olutoval.
Nie nedostal som pokutu ale v zakrute do ktorej ma pustili bola kopa strku...
Des , len som prizmuril a nesahal na brzdu /neskutocne som sa musel ovladat...motorka to ustala zo ctou krasne drzala stopu /ked sa tomu tak da povedat....
Zanadaval som si do prilby a panom za sebou som este ukazal coto je....
Na spiatocnej ceste som dobehol hasicov...a prve co ma napadlo ze si niekto ustlal v tej zakrute...inac bola cesta nadherna.
Bolo to tak , manik hamstol za brzdu a dal to do lesa...uz tam bola zachranka a policajti v aute co ma pustalo....
Cesta nebezpecna a neoznacena...bolo pekne spusta vyletnikov na ceste /ziaden strelec nik ma nedobehol ani sa ma nedrzal/
Verim ze to bude bez nasledkov a uz by bola na case prestat sypat strk na cestu ako jebnuta banda vandalov...
19:27:30 29.08.2019
michael
-> stika87 - Maschinenführer: A jo já na to koukal na mobilu
12:58:24 29.08.2019
-> michael: vypada to podobne ale toto je aprilka pegaso 650 jednoval
12:05:08 29.08.2019
michael
-> stika87 - Maschinenführer: Transalpa jsem take měl moc fajn stroj...
11:12:07 29.08.2019
po 3 letech zase na jedne moto dovce tentokrat slovinsko a na 2 dny koupacka na Krku :)
Dneska malá projížďka a konečně jsem vyfotil nějaky fotky.
Jinak co byste doporučili za olej, v manualu je tabulka podle teplot ve kterých se to provozuje (od 10w30 až po 20w50) a že musi splňovat nebo mít lepší specifikaci než SE,SF nebo SG. Zatím tam mám 15w40 na propláchnutí.
Borci, kamarád shání na svatbu Jawu. Měl by víceméně zájem o Jawu 350 starší než panelka. Nevěděli byste, prosím, o někom ochotným na Chomutovsku a přilehlých okresech?
dnes som stretol velkeho masera na moto...zanovna R1 BIG BANG paradna kombineza ala Valentino Rossi kruta SPZ ... ... RIPER a panicek si ide 70km/h a za nim kolona ako za aviou...