20843 příspěvků (zobrazeno 6751 až 6800) od 08.01.2010 do 18.06.2026, založil/a Pavel P..
řadit dle data
07:32:11 09.11.2015
Jozka
-> Bukaj: Asi jediná možnost, jak se něčeho dobrat..
06:44:17 09.11.2015
Bukaj
-> Jozka: Právě objímky jsou také jiné (rýhování i barva plastu) - jeen z důvodů, proč bych to považoval za prototyp...
...že bych to ze srandy koupil a podrobil výzkumu?
23:24:08 08.11.2015
Jozka
-> Bukaj: Vzhledem k zemi původu se taky mohl někdo klidně (v PLR) pokoušet už dobově o druhovýrobu.. kilí prototypy, co jsem viděl, tak buď neměly couvačku, anebo měly cca podobu sériovou, ale možný je všechno - škoda, že nejspíš zůstane u spekulací.
Objímky žárovek mají jiný rýhování, než je zvykem, nebo se mi to jen zdá ?
22:55:07 08.11.2015
Bukaj
-> Jozka 08.11.15 19:00:06: Nojo, ale zadní plech je prakticky totožný s kilem - včetně šroubů na montáž k čelu...
...takže buďto to bude opravdu prototypová záležitost (viděl jsi někdy prototypová světla s Ečkem? ), nebo byl někdo opravdu šikovný a docela odvážný. Ale vzhledem k několika detailům se přikláním k první teorii...
Rozhodně jsou to divný světla - vypadá to, že bez Éček a s plechem okolo (?), takže docela starý, přitom jsou tam couvačky, což ale nebylo v "neÉčkový" době vůbec zvykem.. Mě už včera napadlo, že by mohly patřit na stojáka do nějakýho mikrobusu (např. Nysa), ale ty zpětný světla pokud vím neměly..
-> ondie: ještě mám jenu sau mezikruží osti poobných těm na tom MB, ale jsou o chlup menší (přesahují sice více, než originální škodovácké (které jen vyplňují prolis v disku), ale zase nezasahují až o půlky lemu ráfku, jako ty na modrém MB. A také budou zahraniční.
Ty zahraniční mají jinou povrchovou úpravu - zatímco originál je obyč leštěný hliník (snano oxiuje a snano se á vyleštit), takty z ovozu mají povrch nějak upraven - netuším, zda je to nějaký "tvrdohliník", nebo způsob eloxu, ale povrch je tvrdý, lesklejší (skoro jako chrom), je problém jej poškrábat, neoxiduje a neá se leštit...
A ano, to je to MB, o kterém jsme se bavili (majitel - ženich - je ten pán s brýlemi)...
-> Bukaj: Takže těžko to zmapovat..to jak píšeš,že některé kryje i rantl ráfku bych bral za výhodu.Optickou.Z plechovýho ráfku už nezůstane vidět nic a to je dobře.Hezký foto,hezkej litr,to je ten,jak jsi psal,žes pomáhal kamarádovi se stavbou?
13:26:38 30.10.2015
TTomas
-> isti: Asi se někdo inspiroval nebo další várka;)
13:20:33 30.10.2015
isti
-> TTomas: M8 to ešte predává?Ja som myslel že už vypredal.
-> ondie: Hele, různá mezikruží se dobově vyráběla nejen v zemích východního bloku...
...třeba tohle bara-sikula.rajce.idnes.c
z/Flickuv_maly_vyber je made in Austria a je určeno přímo pro 1000MB (koupeno nedávno v Chotusicích v původním balení). Zajímavé na něm je, že zakrývá i část límce ráfku, takže nelze použít s klasickými vyvažovacími závažími a museli jsme dávat lepená.
Jinak ocela dost mezikruží se vyrábělo v DDR i v NDR...
00:25:38 29.10.2015
ondie
-> Bukaj: taky sem koukal...co je tohle mezikruží vlastně zač? Vim snad že na 14kolech montážně fungovalo a dost podobný bejvávalo na deluxovejch waranech..
20:37:21 28.10.2015
Bukaj
-> ondie 25.10.15 00:26:20: Zajímavá nálepka na zaním čele (Kvasiny 1985) - to vidím poprvé. A taky by mne zajímalo, jak mu na kolech rží ta mezikruží...?
19:32:36 28.10.2015
Jarda - zrušená registrace
-> Jarda/felda: tak hnusem bych ji nenazval, spis bych rekl sveraznejsi design samozrejme MTX Roa a rapid MTX jsou mnohem hezci