Kam na VŠ?

prohledat
138 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 07.11.2011 do 10.01.2012, založil/a palinator
řadit dle data
07:05:35
09.11.2011
VeTeV
-> andyrs: jo celou dobu studii, ale na skole, za kratky prachy...nicmene na cvika jsem chodil v ramci utuzovani kolegialnich vztahu a slo k nekterym terminum prihlizet vice operativne...
19:10:01
08.11.2011
Mr_Kubas
-> Nwkt 08.11.11 17:55:55: U nás to dva kantoři taky zkoušeli, ale dle řádu na to nemají právo, tak jsme nakonec "vyhráli"...
18:34:21
08.11.2011
Voplik
-> P@nis: nemecko je moc blizko3 no jo ono se vic zajimat a hledat je rozhodne lepsi nez sedet na prdeli jako ja... no co,zkusim pristi rok vejsku tady a pak uvidim,chce to vedte co chci ale to ja nevim,snad najdu cestu
18:31:07
08.11.2011
P@nis
-> Voplik: Co takhle Erasmus, anebo se více zajímat na jedné škole v Německu poskytují 500 euro na měsíc za studium i mimo tyhle programy4

Kdo chce najde, kdo nechce najde výmluvu : )
18:25:59
08.11.2011
Voplik
-> Stvivi: tak tam jsou taky vejsky a prinejlepsim se naucis i jazyky a najdes si i praci,daleko kvalitnejsi nez tady,je to jen muj nazor
18:22:36
08.11.2011
Stvivi
-> Voplik: a kam do sveta???tu aspon nieje tak drahe skolstvo,inde je to o inych cenach za studium.
18:16:20
08.11.2011
Voplik
Nejlepsi je jet do sveta ale kdo na to jako student po mature ma? ja rozhodne ne ale jednou bych hctel,jako zkusenost dobra a poznas kus sveta ale ono zalezi co kdo chce,ja sam nevim co chci,tot vse o mem zasirani...4
upraveno 1x, naposled 08.11.2011 18:17:27
17:55:55
08.11.2011
Nwkt
-> Mr_Kubas: Jak kde, třeba na FPE v prváku mají povinnou docházku
17:31:43
08.11.2011
Mr_Kubas
-> andyrs: Přednášky jsou nepovinné 47
17:30:01
08.11.2011
andyrs
-> darklord:

na prednášky do školy chodíš cez týždeň, alebo víkend?
17:13:29
08.11.2011
Mr.Lumpy
-> andyrs: jak co a jak kdo. Já asi přejdu na kombinaci, protože nestíhám cvíka s prezencí :-/
17:10:45
08.11.2011
darklord
-> andyrs: hm, ja studujem na dennom popri zamestnani, da sa to.
16:55:28
08.11.2011
andyrs
Dosť sa to tu rozbehlo, je tu niekto kto študoval externe, popri zamestnaní? Ja som 3 roky po maturite, pracujem a idem študovať popri práci/teda skúsiť/, má niekto poznatok...?
16:26:13
08.11.2011
Mr.Lumpy
-> Alenka: tak nějak

-> škodec: hodně záleží na tom co za obor máš vystudovaný. Ekonomů je všude jak much, ale obtížnější obory typu atomové fyziky mají pořád nedostatek lidí. Při hledání ti to možná pomůže, nicméně nezabrání to tomu aby tě nevyhodili pokud budeš kopyto ;-). Nakonec jak říká Alenka, na tom co umíš vůbec nezáleží.
16:13:58
08.11.2011
škodec
-> Mr.Lumpy: Ale bavime sa o cerstvom hladani zamestnania. V sukromnych firmach ide o odvedenu pracu ale bavme sa o problemoch pri hladani zamestnania. V štátnej sfere ide o znamosti a o nic ine. Je jedno ci si jelito. A staci si pozriet trend vo svete kde maju ludia viac skol aby mali odbornu specializaciu a sirsie moznosti zamestnania...a urcite nemaju rovnake platove podmienky ako bezny clovek, su automaticky vyssie.
16:01:46
08.11.2011
Alenka
-> Mr.Lumpy: a na tom, skym si tykas, zalezi uplne vsude 1
15:54:07
08.11.2011
Mr.Lumpy
-> škodec: možná tak ve státní svéře. V soukromých firmách spíš záleží na odvedené práci.
14:43:06
08.11.2011
škodec
-> P@nis: ked vies jazyk a mas VŠ neznamena ze najdes pracu, ale ked najdes automaticky mas vyssi plat len preto ze mas titul. Ked sa k tomu pripocita prax v danom odbore tak hadaj koho asi vyberu pri vyberovom konani?4
14:14:56
08.11.2011
cPetan
Taky jsem zběhnul z elektra na strojárnu, protože jsem si uvědomil, že to nebylo nic, co by mě bavilo a zajímalo. Vlastně už ani nevím, proč jsem tam lez...
23:02:25
07.11.2011
stika87 - Maschinenführer
Bana jasna volba 3
23:01:37
07.11.2011
haso
-> palinator: nechce sa mi to tu citat cele ale...

za seba ti poviem ze chod studovat to co ta bavi a co ta zaujima...

je to riadny rozdiel, poznam ludi co sli tam kde ich to nebavi a pretlkaju sa uz styri roky aby boli ledva (!) druhaci...
22:57:54
07.11.2011
palinator
-> Mr_Kubas:

Jo, ale rozhodně nejsem ten typ člověka, kterej by musel nad prací bádat i doma a mít práci jako koníček.

-> VeTeV:

-> Syny:

Vím vím, hypotéku máme a stojí to mraky peněz a na hodně dlouho. Pakliže se bavíme o nějakých rezervách vedle hypotéky, tak to v ČR má poměrně málo lidí. Ale o hypotékách a půjčkách jsme se bavili jinde, je zbytečný tady dělat OT. Jinak přeplacená práce, kde na tebe dupou, protože penězma zacpou všechny námitky, stojí taky pěkně za prd. Žije se ve strachu z propouštění a zaměstanec s hypotékou je ten nejposlušnější.4 Možná radši budu dřít bídu, než abych skončil na práškách.
22:50:20
07.11.2011
VeTeV
-> Nwkt: tam je jedno skutecne naprosto vse - ale nemenil bych 3
22:46:03
07.11.2011
Nwkt
-> VeTeV 07.11.11 22:44:50: Nu vidíš a nesere je nějakej splátkovej kalendář a nemají vředy z toho že budou bez práce a seberou jim i poslední trenky 3
22:44:50
07.11.2011
VeTeV
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ty si jak sousedi - maj barak a bydlej v obytnaku na zahrade a topej elektrikou,jez zapojili peknym kroucenym vodicem vhodnym tak na privod mozna k lednicce
22:44:02
07.11.2011
VeTeV
-> Syny: a nesmíš zapomenout na jednu nepodstatnou vec - preci jen pak hledat praci, kdyz o ni prijdes a na krku mas splatky, je lepe s nejakym vzdelanim nez se zakladkou v kapse... ale tak kazdyho boj
22:43:44
07.11.2011
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Syny: No je to tak. Nejlevnejsi je koupit maringotku, topit tam v kamnech na kradeny drevo a nazdar 3
22:40:59
07.11.2011
Syny
-> Matthes, záškodník z TechWebu: A to nepocitam vybavu, obleceni, nejaky darky nekomu treba a nejaky posezeni s prateli nekdy... Schvalne si to secti a docela se zhrozis...
22:34:14
07.11.2011
-> Syny: To zbejva jen najit nejakou bohatou rostenku 3
22:29:42
07.11.2011
Syny
-> palinator 07.11.11 22:02:09: No pockej, ale tu hypoteku taky musis mit z ceho splacet. A hlavne te ji nekdo na zaklade prijmu musi schvalit. Respektive dneska to uz jde i bez priznani prijmu, ale je to pojisteny vsim moznym rucenim a samozrejme vykompenzovany poatricnym urokem... A kdyz si vezmes dneska pujcku na 1 500 000 (coz je takovej slusnej byt), a das si to na 20 let, tak budes splacet 9500Kc mesicne. Do toho fond oprav, energie, jidlo, auto, benzin, poplatky (net, odpad atd...) a taky by neco melo zbejt... Tak si to spocitej sam 4
upraveno 1x, naposled 07.11.2011 22:30:34
22:20:59
07.11.2011
VeTeV
-> palinator: jenze s prijmemm na hrane si ani tu hyposku moc nezaridis - a nebo se poseres pro splaceni...

-> Mr_Kubas: hehe - znam oba extremy a uprimne, nevim co je lepsi :-)
22:12:05
07.11.2011
Mr_Kubas
-> palinator: Na to bych mohl kontrovat mým názorem, že kdybych měl v práci spát, tak bych si asi nudou hodil mašli. Radši budu dělat v práci, která je různorodá a musím u ní něco vymýšlet atd.. Vím, že takhle je to ideální pohled člověka, co ho praxe jako taková ještě tolik nepotkala, ale i tak se na to koukám. Až se mě to bude týkat třeba změním názor..

Jsou lidi, co prostě chtějí chodit domů ve dvě na píchačku (47) s čistou hlavou, ale pak jsou i jiní, kteří mají prostě flexibilní časovou vytíženost a ti chodí domu s hlavou jak pátrací balón a pořád musí nad něčím přemýšlet, i když v té práci nejsou...
22:02:09
07.11.2011
palinator
-> VeTeV:

To máš pravdu. Nicméně teď s tím nepočítám.4 Koupit si barák/byt bez hypotéky prakticky nejde a můžeš mít vysoký příjmy. Ideální je práce operátora v elektrárně. Nadprůměrnej příjem a většinou se chodí na šichtu vyspat.3
21:47:16
07.11.2011
VeTeV
-> palinator: ja už nesu z prahe :-)

jinak ty idealy ti vydrzi nez budes chrir koupit barak/byt, uzivit rodinu a treba koupit auto a nebo jet na dovolenou 4
21:32:33
07.11.2011
palinator
-> dakar.cz:

Jako máš pravdu. Učení mě nějak nebaví právě pro nedostatek praxe. Jenže si nechci podříznout pod sebou větev (ne tu z Prahy), kdyby se mi to mělo v životě někdy hodit. Moje priority nejsou vydělávat vysoce nadprůměrné peníze. Spokojím se spíš s menšími penězi a radši se nepředřu a budu ve 2 doma.1
21:21:21
07.11.2011
dakar.cz
-> palinator: jo tak dobré,radši mlčím.. Chtěl sem napsat pohled zase z druhé strany,že ne vždycky je důležité jaký máš titul a záleží,co tě baví a čemu by ses chtěl věnovat..ale asi jsem byl blbě pochopen..
21:11:28
07.11.2011
j_j
-> palinator: souhlas.
21:10:40
07.11.2011
palinator
dakar.cz 07.11.11 20:51:35 napsal: Navíc výšku za chvílu bude mít každý,ale dělat rukama bude umět jen pár lidí a to se bude cenit..

Tohle je co?
upraveno 1x, naposled 07.11.2011 21:10:56
21:08:32
07.11.2011
dakar.cz
-> palinator: píšu snad někde to,že titul=člověk který neumí dělat rukama a že není škodovák?? Jen píšu že já jsem chtěl byt strojař a tam je důležitější praxe než teoretické věci..proto jsem nešel studovat.. A že lidí,co mají titul je čímdál víc ale opravdových strojařů s praxí ubývá.. Já do jiných oborů nevidím,popisuju jen,jak je to ve strojařině ve které se pohybuju..
20:57:23
07.11.2011
palinator
-> dakar.cz:

Ano, samozřejmě, jenže když máš titul, tak máš přeci jen větší možnosti. A to, že titul máš, naopak neznamená, že bys musel bejt automaticky levej na ruce. Kolik je tady škodováků Ing. a studujících.... Silnoproudýho elektrikáře budu moct dělat vždycky.4
20:51:35
07.11.2011
dakar.cz
Záleží,co chceš v budoucnu dělat. Já na výšku ani nešel,ani to zkusit.. Já vím,sem blázen.. Jenže... Mě učení nikdy nebavilo,vždycky mě bavila praxe a ty předměty,které se praxe týkaly. Ale jinak vůbec.. A proto jsem hned po maturitě šel pracovat. A to bylo v roce 2009,když byla největší krize a i učitelé ve škole mi říkali,ať se jdu aspoň na rok ,,zašit'' na výšku,než krize pomine,že práci neseženu. Ale stejně jsem je neposlech,obešel pár firem a do týdne nastoupil. Začátky byly těžké,ze začátku jsem byl poskok,který zametal,nosil,umýval,obča s něco ojehlil. Pak jsem dostal místo na cnc soustruhu,kde jsem byl rok a pak dostal místo na cnc centru,kde jsem rok a něco. Takže za dva roky neskutečná praxe,protože dělám kusovou výrobu a každý den minimálně dvakrát seřizuju mašinu,tj nástroje,upnutí,postup,pr ogram a výroba. Navíc mě to nutí něco vědět o materiálech,nástrojích a problematice obrábění celkově. Takže to,co se vesměs učí na školách.. Já jsem chtěl byt strojař a dělat na mašině. A pro to je důležitá praxe.. Navíc výšku za chvílu bude mít každý,ale dělat rukama bude umět jen pár lidí a to se bude cenit.. Někdo to dělat musí. A je to pěkná práce a dobře zaplacená,baví mě a nelituju toho,že jsem nešel studovat.

To je můj pohled na věc.. Kdyžtak se omlouvám za tak dlouhý příspěvek. Jen sem chtěl říct,že titul není v některých oborech úplně nejdůležitéjší..
20:43:51
07.11.2011
COL
-> Syny: 10-15 let zpet, uz zadny komunismus nebyl. Nehlede na to, ze s clenstvim ve strane to nebylo zas tak horke, jak se povida, ale faktem je to, clovek nesmel delat potize a prezentovat se protirezimne....

Nerozumim jak s veci souvisi argument 'sanci se tam dostat' (- to bylo 'pre-sito'), pokud pocet absloventu je dan sitem studia, pak by to melo vliv jen tehdy, pokud by prijimacky delaly vetsi selekci nez samo studium.

Nerekl bych, ze lidi jsou na tom nyni nejak vyrazne lip - co se tyce moznosti vydrzovat deti na VS (ono to dost podrazilo).
20:36:28
07.11.2011
Syny
-> Mr_Kubas: No to je presne to o cem mluvim... Nekde ty tituly rozdavaj nekde ne... Proto potom nekteri inzenyri maji praci ihned a nektery ji nemuzou najit vubec... Neni to o titulech, je to hlavne o oboru a jak jsem sam poznal i o vyberu VS... ZCU neni tezka, jsou i mnohem hrosi skoly - treba CVUT je na tom o dost lip co se tyce kvality. Ale jsou skoly co jsou na tom i mnohem hur (chapej tak, ze tam titul ma prave kazdej)...

-> COL: Taky je treba brat v potaz jaka sance byla driv dostat se na VS a jaka je dneska... Za komaru si musel bejt ve strane aby vubec si dostal posudek s doporucenim. Lidi na tom enbyly azs tak uzasne aby treba mohli 2. nebo 3. dite zivit na VS atd...

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ano, titul Bc. se da udelat relativne snadno, ale v praxi znamena temer to same co maturita... Alespon s tim jsem se setkal ja. A inzenyrsky studium alespon v mem pripade byl oproti bakalarskemu rozdil neskotecnej. Hned ve 4. rocniku (1. navazujiciho) jsem se z toho malem posral a mel jsem 8-10 zkousek v semestru a ne zrovna vsecky pohodovy (nektery jo, nektery vubec). V 5. rocniku jsem to musel protahnout, protoze sem nemohl stihat diplomku an kterej sjem amkal rok a pul jako sroub a vymejslel novy pristupy a metody. Zkousky sem delal jeste v cervenci, pak jsem mel tyden volno (to sem jel do Alp) a po navratu jsem cely srpen (doslova) makal a pripravoval se an statnice a dodelaval diplomku. Pak sem odstatnicoval a po tydnu nastupoval do prace...
20:35:55
07.11.2011
VeTeV
-> Mr_Kubas: hehe to znám - já tu informatiku taky dal na eknomce, abych se moc nemusel namáhat - jako vypadlo mrtě lidí, ale kdo nebyl úplně blbej tak to dal jak prd4
20:28:55
07.11.2011
Mr_Kubas
-> Syny 07.11.11 20:21:23: No tak já se přiznám, že studuju konkrétně obor Finanční management na UJEPu a abych pravdu řekl, tak mi přijde, že ji tu udělá každej kdo má hlavu na krku. Startovalo nás 45 a teď nás ke státnicím na bakaláře jde 38 s tím, že ti co odpadli, byli buď flákači nebo jim to prostě nevyšlo.. Je mi jasný, že obory technicky zaměřený budou pro studování náročnější, protože se aspoň z mého pohledu učíš neustále nově věci. Já na ekonomce pořád probírám to samé a hoodně věcí znám ze života a praxe, kterou de facto nemám, ale stejně ty věci prostě znáš.. Takže sumasumárum je dle mě ekonomka jednodušší než třeba strojárna apod...
20:28:16
07.11.2011
-> Syny: Jako COL, titul mam, ikdyz zatim ne inzenyrskej 3
20:27:00
07.11.2011
COL
Ja bych pri hodnoceni toho, kolik lidi ma titul, vychazel v globale z toho, kolik lidi dokoncuje skoly ted a kolik treba pred 10-15ti lety a protoze rozlozeni schopnosti v populacizustava priblizne stejne, celkova kvalita klesa. Ostatne propad naroku na studenty, ktery jsem mel moznost treba na felu pozorovat, byl dost dramaticky...
upraveno 2x, naposled 07.11.2011 20:36:41
20:21:31
07.11.2011
Mr.Lumpy
-> palinator: specifikace a představa zaměstnavatele je jedna věc, realita je věc druhá ;-)
20:21:23
07.11.2011
Syny
Ale stejen me vzdy docela pobavi reci typu "dneska ma titul kazdej"... A vetsinou je z ust/klavesnice nekoho, kdo ho nema... Doporucuju vsem co tohle rikaji jit na VS... Nevim teda jak to probiha jinde nez jsem byl ja, ale z naseho oboru jsme koncili 2 vcetne me. Z toho spoluzacka sla na doktorsky a ja skoncil. Mechaniku jako takovou (vsechny jeji obory) dokoncilo letos 6 lidi z toho jedinej ja a jeste jeden clovek jsme skoncili u Ing - ostatni sli dal. Nastupovalo jich pres 30. Ono totiz neni VS jako VS a neni titul jako titul... A kdyby mel kazdej titul jak se rika, tak by nebyl stale takovy zajem o lidi z podobnych oboru s vysokoskolskym vzdelanim. Dneska se do toho akorat jeste hodne natahly ty jazyky, ale rikat ze VS je jednoducha a ma ji kazdej muze opravdu asi jen ten, kdo na ni nechodil a nebo studuje nejakej srackoidni obor v prdelakove... A nebo je proste genialni :)
upraveno 3x, naposled 07.11.2011 20:24:04
20:20:36
07.11.2011
palinator
-> Syny:

Třeba můj tatá dělá na pozici, v jejichž specifikacích je v minimálních požadavcích VŠ technického směru. Jednou dostal i nějakou identifikační kartu s předponou Ing., přestože vyšel elektro učňák s maturitou. Naštěstí se v tom zatím nikdo nerejpal.6
Extreme Tyres