-> m8rinek: aukro.cz/zabezpeceni-jabl
otron-ja-63krx-profi-set-i
3009923958.html
Dobrá cena a je k tomu i telefonní komunikátor, kterej umí (z pevný linky) zavolat na 4 čísla (a přehrát namluvenou zprávu) a na jedno poslat SMS... Bohužel přes něj nelze ovládat alarm. To bys musel řešit klíčenkama...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zabezpečení domácnosti
13:02:37
08.02.2013
08.02.2013

StepaNoFUN
23:46:50
10.01.2013
10.01.2013

FORM - zlomená ojnice
Nechci kecat, ale mám pocit, že jablotron umí potvrzování alarmu druhým vstupem
21:05:05
10.01.2013
10.01.2013

m8rinek
-> Stepan FUN: To mi moc nepomůže, jde mi o to, že do baráku se dá dostat jedinejma dveřma (okna ve spodním patře jsou buď zamřížovaná, nebo do bytu nájemníků) a jde mi primárně o narušení 1. patra, jenže sem tam v noci mám blbej nápad dojít si do mezipatra pro pití a podobně, nicméně tím nenaruším spodní čidlo, tak bych potřeboval, aby se alarm aktivoval jen pokud bylo narušený dolní čidlo...
20:22:42
10.01.2013
10.01.2013

StepaNoFUN
-> m8rinek: Jablotron rozlišuje pouze okamžitý a spožděný reakce. To co píšeš by šlo řešit asi jenom v drátovým systému. Neumí to vyvolat poplach až při napadení další zóny atd...
Edit: Jediný co to umí je "následně spožděná smyčka". Tj. pokud přijdeš vstupníma dveřma, tak dveřní kontakt má spožděnou reakci a pir čidlo taky. Tudíž máš nastavenou dobu na to, abys zadal kód. Pokud by si ale narušil zónu např. oknem, tak nedošlo k aktivaci toho prvního kontaktu a alarm by byl okamžitej. Takže dveřní kontakt by byl ve spožděný smyčce, PIR v následně spožděný...
Edit: Jediný co to umí je "následně spožděná smyčka". Tj. pokud přijdeš vstupníma dveřma, tak dveřní kontakt má spožděnou reakci a pir čidlo taky. Tudíž máš nastavenou dobu na to, abys zadal kód. Pokud by si ale narušil zónu např. oknem, tak nedošlo k aktivaci toho prvního kontaktu a alarm by byl okamžitej. Takže dveřní kontakt by byl ve spožděný smyčce, PIR v následně spožděný...
20:17:20
10.01.2013
10.01.2013

m8rinek
-> Stepan FUN: Tak pomalu začínám uvažovat o nějakém základním Jablotronu (i když číňana jsem si taky objednal) a jde mi o to, zda umí jablotron podmiňovat poplach např:
Když ( čidlo1=om a čidlo2=on) tak alarm... To by totiž docela geniálně řešilo můj problém...
Když ( čidlo1=om a čidlo2=on) tak alarm... To by totiž docela geniálně řešilo můj problém...
10:20:03
07.01.2013
07.01.2013

m8rinek
Tak se ozval výrobce a bohužel nastavit spuštění v závislosti na čase nejde :(, dočasná deaktivace taky ne. Nicméně ho lze ovládat přes sms...
No uvidíme, uvidíme...
No uvidíme, uvidíme...
23:22:55
06.01.2013
06.01.2013

StepaNoFUN
-> m8rinek: Ale zase pokud budeš mimo objekt, tak je Ti GSM skoro k ničemu, pokud budeš v objektu, tak vnitřní siréna vyhoví... A máš to jako tichej poplach. Teoreticky bys ani při použití klíčenek nepotřeboval klávesnici. Ta by sloužila jenom jako signalizace (nenapadá mě jak jinak identifikovat signál zajištěno/odjištěno a navíc učící režim jde snad aktivovat jenom z klávesnice, i když řešením pro učení by byl PC modul, kterej stojí kolem 500,- )... A ovládání z GSM je sice fajn, ale v normálních podmínkách běžně obývanýho objeku skoro zbytečný. Jako třeba na chatě je to hezký. PGX/PGY (2 programovatelný výstupy) jsou přes GSM ovládat, takže Ti to umí zatopit a podobně...
23:13:37
06.01.2013
06.01.2013

m8rinek
-> Stepan FUN: No mě v podstatě stačí jedno PIR čidlo na barák, protože vždy musíš přes schodiště a jakmile tam projde kdo nemá(zahradu nemáme, případně by šel hlídat přístřešek s autama, ale to se bude hůř řešit vzhledem k sousedstvu atp.), tak je něco špatně, ale pořád tu je ta věc, že chci o nezvaný návštěvě vědět nejdřív já a to je těch 7tkč za gsm modul...
23:09:10
06.01.2013
06.01.2013

StepaNoFUN
-> m8rinek: Tak ono základ od Jablotronu-
Ústředna 3700,-
PIR Bezdrát 1385,-
PIR drát 540,- (do problematických prostor imunní vůči malým zvířatům 800,-)
Klávesnice drátová 1500,- (bezdrát 2000,-)
Siréna zálohovaná venkovní 1600,-
Siréna nezálohovaná vnitřní 200 - 400,-
Klíčenka 500,-
Bohužel bez komunikátoru. Ten je stále za 7tis. :-/
Otázkou je, kolik a jakejch čidel Ti obsáhne hlídanej prostor.
Edit: Beru ceníkový ceny. Já to kupoval na www.kvalitnialarmy.cz , kde je cena o něco zajímavější...
Ústředna 3700,-
PIR Bezdrát 1385,-
PIR drát 540,- (do problematických prostor imunní vůči malým zvířatům 800,-)
Klávesnice drátová 1500,- (bezdrát 2000,-)
Siréna zálohovaná venkovní 1600,-
Siréna nezálohovaná vnitřní 200 - 400,-
Klíčenka 500,-
Bohužel bez komunikátoru. Ten je stále za 7tis. :-/
Otázkou je, kolik a jakejch čidel Ti obsáhne hlídanej prostor.
Edit: Beru ceníkový ceny. Já to kupoval na www.kvalitnialarmy.cz , kde je cena o něco zajímavější...
22:56:32
06.01.2013
06.01.2013

m8rinek
-> King: Taky to tak cejtim, bohužel Jablotron nedává 80% slevu pro domácí, tak to tu mají jen firmy a cikorky a jiná verbež z toho těží.
Zrovna před 15minutama jsme si tu hráli na Brothers in the Arms a vyháněli partu cikorek, který si přijeli opravit utrženej lauf na soukromý (garážovej komplex) nájezdový rampě, protože zábrana ta prostě jde přejet :/.
Zrovna před 15minutama jsme si tu hráli na Brothers in the Arms a vyháněli partu cikorek, který si přijeli opravit utrženej lauf na soukromý (garážovej komplex) nájezdový rampě, protože zábrana ta prostě jde přejet :/.
22:53:45
06.01.2013
06.01.2013

King
-> m8rinek: Může snad jablonečák volit něco jinýho, než Jablotron? Vždyť by to byla vlastizrada! :)
22:49:29
06.01.2013
06.01.2013

StepaNoFUN
-> m8rinek: No já měl výhodu, že jsem před cca 8mi lety před uděláním fasády natahal kolem baráku asi 100m SYKFY 10x2x0,5 a dalších asi 100m husích krků. Do teď z toho "těžím" a instalace mi i přes použití "levnějších" drátovejch komponent zabrala necelej víkend. Kdybych ještě věděl, že bezdrátová klávesnice se chová tak jak se chová (pokud ji neotevřeš, nesignalizuje příchodový spoždění alarmu) tak jsem ještě ušetřil pár set na klávesnici. Stejně ji asi časem zaměním za drát (UTP kabel k ní už dneska vede) a bezdrát použiju jinde. Je to opravdu stavebnice a hračka pro "velký kluky". A když se připočítá možnost skoro kompletního programování ústředny přes USB... :-)
22:42:01
06.01.2013
06.01.2013

m8rinek
-> Stepan FUN: jo jo, krásná stavebnice, to by mě taky bavilo...:)))
22:13:11
06.01.2013
06.01.2013

StepaNoFUN
-> m8rinek: 433MHz je OK. Tohle mi nějak do našich podmínek nesedělo. ;-) Uvidíš jak budeš spokojenej. Máma přišla před cca rokem a půl s tím, že vybrali pár baráků okolo a že nějaký zabezpečení. Ať jsem vymejšlel jak jsem chtěl, tak jsem nakonec skončil u toho Jablotronu... Jak říkám - stálo to sice balík, ale myslím, že se to už "zaplatilo"...
22:10:31
06.01.2013
06.01.2013

m8rinek
-> Stepan FUN: Špatnej odkaz, to co mam vyhlídnuto je v podstatě totéž, ale má to pracovat na 433Mhz.
22:07:13
06.01.2013
06.01.2013

StepaNoFUN
-> m8rinek: Za ty peníze asi docela dobrý a na "ohlášení" příchozího dostačující. Jen u nás asi nehomologovaný. Nejsem si jistej, ale 315MHz si myslím, že u nás zrovna volný pásmo není. Zkus pohledat na stránkách radiokomunikací generální povolení. Aby Ti nezastavilo před barákem auto, že něco někde rušíš...
22:00:20
06.01.2013
06.01.2013

m8rinek
-> Stepan FUN: Aha, no stavebnice krásná.
Vyzkoušim tohle dx.com/p/home-security-wi reless-gsm-dual-band-alarm -system-set-315-mhz-72611 + je k tomu dveřní kontakt a antena a uvidim, nebude mě to stát skoro nic...
Vyzkoušim tohle dx.com/p/home-security-wi reless-gsm-dual-band-alarm -system-set-315-mhz-72611 + je k tomu dveřní kontakt a antena a uvidim, nebude mě to stát skoro nic...
21:55:42
06.01.2013
06.01.2013

StepaNoFUN
-> m8rinek: To z toho odkazu je něco jinýho. ;-) Sice je to GSM modul, nicméně ne do ústředny. Tohle je samostatný zařízení pro ovládání výstupů. Já bych musel mít tohle www.jablotron.cz/cz/.../j
a60gsm+gsm+komunikator aby to umělo plně ovládat ústřednu.
Mimochodem teď to budu ještě rozšiřovat o bezdrátovej modul pro ovládání dalších kravin z klíčenky. Z klávesnice to sice jde, ale rozsvítit si při východu z dílny klíčenkou by se mi docela líbilo. Ty světla na čidlo na zahradě nechoděj vždy tak, jak bych si představoval...
Mimochodem teď to budu ještě rozšiřovat o bezdrátovej modul pro ovládání dalších kravin z klíčenky. Z klávesnice to sice jde, ale rozsvítit si při východu z dílny klíčenkou by se mi docela líbilo. Ty světla na čidlo na zahradě nechoděj vždy tak, jak bych si představoval...
21:43:39
06.01.2013
06.01.2013

dragon_cb_cz
-> m8rinek: No jo, jeden otec na pasivní, druhej na aktivní obranu... umí si to zařídit 

21:33:52
06.01.2013
06.01.2013

m8rinek
-> dragon_cb_cz: Jarda mi naopak shání věci na druhou fázi odvrácení hrozby a to sklopnou opěrku pro SA vz.58 :))). Ještě že on těch otců má několik :D.
21:27:59
06.01.2013
06.01.2013

m8rinek
-> Stepan FUN: To zní slušně nenapadnutelně, takovej system by mě asi i bavil (jen tak mmch gsm modul za dobrý aukro.cz/gsm-modul-komuni
kator-gd-04-david-jablotro
n-i2913488855.html )
Ale jak říkám pořídit takovejhle kolotoč je dost peněz a pokud mě vzbudí číňan tak budu plně spokojenej...
Ale jak říkám pořídit takovejhle kolotoč je dost peněz a pokud mě vzbudí číňan tak budu plně spokojenej...
21:23:46
06.01.2013
06.01.2013

dragon_cb_cz
-> m8rinek: Zkus se zeptat zlatovlásky alias JardaR - jeho otčím se tím pokud vím živí a něco nedávno instaloval do garáže kde má Pomněnku...
21:04:02
06.01.2013
06.01.2013

StepaNoFUN
-> m8rinek: U toho Jablotronu - Pokud potřebuješ projít hlídaným prostorem, tak jedině 2 klávesnice, nebo klíčenka. Případně pevný ovládací tlačítko na podobným způsobu jako klíčenka.
Osobně mám "starej" systém PROFI na 433MHz. Jedna ústředna, rozdělená na 2 části (obytná část + technická zázemí a dílna), 2 klávesnice, 5 bezdrátovejch PIR, 2 drátový PIR, jednu venkovní zálohovanou sirénu a jednu vnitřní nezálohovanou sirénu. A kvůli dílně jsem dával venkovní anténu, protože to nechtělo (při blbým počasí) moc kamarádit (samostatnej objekt s plechovou střechou). Funguje to bez problémů (99,9% poplachů vyvolá někdo z rodiny chybnou manipulací) a myslím že napadení je skoro nereálný, dokud někdo nezjistí kód, nebo se mu nepovede rozkódovat plovoucí kód ovládání. Při poplachu v baráku houkaj obě sirény (ta vnitřní přes dvoje dveře je bez potíží slyšet a ta venkovní dělá bordel, že je to slyšet na druhý straně vesnice) a pokud je to poplach v dílně, tak se rozsvítí (na nastavenej čas) ještě kilowata halogenů osvětlujících prostor před ní. GSM by sice bylo asi dobrý, ale přece jenom cena je dost jinde. Nicméně kdykoli jde doplnit...
V kombinaci s IP kamerou zabírající vstup do baráku a odesílající fotky mám docela klid. Krade u nás banda fetů a ty se do podobnejch atrakcí nepouštěj. Siréna je jasně viditelná, samolepkama jsem olepil co šlo... Ještě vlčáka na zahradu a pak děj se vůle boží. :-D
Jinak s tím spouštěním PIR domácím zvířectvem - Bohužel pokud je něco takovýho v objektu, tak je to problém a místa kde se pohybujpu bych řešil radši dveřníma a okeníma kontaktama + např. čidlem rozbití skla.. Pár poplachů už způsobila myš, jeden vrabčák náhodně vlétnuvší do dílny a "zapomenut" tam. Pokud se i menší zvíře objeví přímo před čidlem, tak je veškerý nastavení úplně k ničemu...
Osobně mám "starej" systém PROFI na 433MHz. Jedna ústředna, rozdělená na 2 části (obytná část + technická zázemí a dílna), 2 klávesnice, 5 bezdrátovejch PIR, 2 drátový PIR, jednu venkovní zálohovanou sirénu a jednu vnitřní nezálohovanou sirénu. A kvůli dílně jsem dával venkovní anténu, protože to nechtělo (při blbým počasí) moc kamarádit (samostatnej objekt s plechovou střechou). Funguje to bez problémů (99,9% poplachů vyvolá někdo z rodiny chybnou manipulací) a myslím že napadení je skoro nereálný, dokud někdo nezjistí kód, nebo se mu nepovede rozkódovat plovoucí kód ovládání. Při poplachu v baráku houkaj obě sirény (ta vnitřní přes dvoje dveře je bez potíží slyšet a ta venkovní dělá bordel, že je to slyšet na druhý straně vesnice) a pokud je to poplach v dílně, tak se rozsvítí (na nastavenej čas) ještě kilowata halogenů osvětlujících prostor před ní. GSM by sice bylo asi dobrý, ale přece jenom cena je dost jinde. Nicméně kdykoli jde doplnit...
V kombinaci s IP kamerou zabírající vstup do baráku a odesílající fotky mám docela klid. Krade u nás banda fetů a ty se do podobnejch atrakcí nepouštěj. Siréna je jasně viditelná, samolepkama jsem olepil co šlo... Ještě vlčáka na zahradu a pak děj se vůle boží. :-D
Jinak s tím spouštěním PIR domácím zvířectvem - Bohužel pokud je něco takovýho v objektu, tak je to problém a místa kde se pohybujpu bych řešil radši dveřníma a okeníma kontaktama + např. čidlem rozbití skla.. Pár poplachů už způsobila myš, jeden vrabčák náhodně vlétnuvší do dílny a "zapomenut" tam. Pokud se i menší zvíře objeví přímo před čidlem, tak je veškerý nastavení úplně k ničemu...
20:42:59
06.01.2013
06.01.2013

m8rinek
-> Toušík: tak ono to je klasický čidlo jako je na halogenovejch osvětleních, jen musí bejt ošetřený, aby to nerozsvítila každá čápovina... Jak nevim, nevidim do toho...
20:41:02
06.01.2013
06.01.2013

Toušík
Hele takže nás taky vybrali, a máme to teď vyřešeno tak že nám policie půjčila senzor než je nainstalujou a je to normálně přizpůsobitelné že to zabírá věci lidi až od 40kg. Je jedno jaké je počasí. Jinak nám to začne volat když se tam něco začne pohybovat.
20:36:46
06.01.2013
06.01.2013

m8rinek
-> vhml: existujou PIR senzory, který maj bejt protitomuhle imunní, ale nevim nemam zkušenost. Já jsem rozhodnutej jeden tenhle lowcost systém pořídit do místka, kde zvířectvo, náhlý rozsvícení či noční vstup nehrozí a podle toho se uvidí...
20:33:34
06.01.2013
06.01.2013

vhml
jak je to s takovym system vs. zvirectvo? Kocka, pes atd? Taky by se mi neco libilo, ale otec to permanetne schazuje protoze tvrdi ze to budou spoustet.
20:29:39
06.01.2013
06.01.2013

m8rinek
-> Stepan FUN: Takhle, mít system za 20, nepřijdem o věci za 50. Jablotron tyhle cajky dělá už řadu let, je to špička a nechají si svou práci zaplatit, nechci s tím srovnávat práci číňanů, jejich systémy nebudou tak silný, chytrý, na druhou stranu bych dnes očekával že funkční budou.
Jde mi o klasický scénář, kdy narušitel naruší a alarm mě vzbudí, na což mi přijde GPS modul naprosto geniální. Jedinej problém co s těmahle systémama mam je, že zatim nevim jak na jejich deaktivaci, např. při nočním návratu z hospody. Ideální by bylo poslat SMS, aby mi odemkl, já se proplížil a on zase zamkl, když to nepujde tak klíčenky jsou jistota...
Tady je video jednoho jednodchýho zabezpečovadla, který by mi svou funkcí uplně stačilo
Cena tohohle zařízení je tak příznivá, že bych byl ochoten si jej pořídit na dvakrát, abych měl jasno z jakýho místa narušení přišlo a taky abych byl schopen zařízení deaktivovat přímo na místě, ne jen u jednotky, protože pochybuju, že klíčenka překoná 50m+zeď.
Jde mi o klasický scénář, kdy narušitel naruší a alarm mě vzbudí, na což mi přijde GPS modul naprosto geniální. Jedinej problém co s těmahle systémama mam je, že zatim nevim jak na jejich deaktivaci, např. při nočním návratu z hospody. Ideální by bylo poslat SMS, aby mi odemkl, já se proplížil a on zase zamkl, když to nepujde tak klíčenky jsou jistota...
Tady je video jednoho jednodchýho zabezpečovadla, který by mi svou funkcí uplně stačilo
Cena tohohle zařízení je tak příznivá, že bych byl ochoten si jej pořídit na dvakrát, abych měl jasno z jakýho místa narušení přišlo a taky abych byl schopen zařízení deaktivovat přímo na místě, ne jen u jednotky, protože pochybuju, že klíčenka překoná 50m+zeď.
20:17:52
06.01.2013
06.01.2013

StepaNoFUN
-> m8rinek: Zkušenost mám pouze s Jablotronem. Mimo tý "dočasný" deaktivace umí to co jsi psal. Nicméně přístup lze žešit i přes klíčenku, "uzamknutí" bez kódu (jedním tlačítkem z klávesnice), možnost 2 nezávislých zón (obytné místnosti+např. sklep a dílna), aktivace/deaktivace v určenej čas, atd. Ale cena není zrovna moc lidová (systém domů mě stál kolem 20ti a to nemám GSM modul, kterej je dalších cca 7tis), ale zase si modulárně stavíš v podstatě nenapadnutelnej (při dobrý instalaci) systém. Ale vzhledem k ceně nevím jestli psát dál...
16:34:16
06.01.2013
06.01.2013

m8rinek
Po nedávé zkušenosti hodlám nějak zabezpečit dům. Nejjednoduší a nejefektivnější se jeví nějaký GSM alarm. Je jich plná čína, ebay i aukro, stojí to pár korun a v ideálních podmínkách to prostě fungovat musí (-60°C a 100% neviditelnost tu jistě nebude).
Máte někdo s těmahle home alertama zkušenost? Mám pár požadavků a nevím zda je splňují:
- lze je nastavit tak aby se spouštěly jen v určitou dobu
- lze alarm deaktivovat prostřednictvím mobilního telefonu (např. přes sms)
- lze alarm deaktivovat dočasně (např. na 10minut)
- zasílá alarm sms s identifikátorem narušeného čidla
Za jakoukoli zkušenost díky
Máte někdo s těmahle home alertama zkušenost? Mám pár požadavků a nevím zda je splňují:
- lze je nastavit tak aby se spouštěly jen v určitou dobu
- lze alarm deaktivovat prostřednictvím mobilního telefonu (např. přes sms)
- lze alarm deaktivovat dočasně (např. na 10minut)
- zasílá alarm sms s identifikátorem narušeného čidla
Za jakoukoli zkušenost díky