Nová práce

prohledat
499 příspěvků (zobrazeno 351 až 400) od 12.02.2013 do 14.08.2015, založil/a Bucin
řadit dle data
09:38:04
08.10.2013
Syny
-> Nwkt 07.10.13 17:44:17: To presne rekli mladej :) Je videt ze Plzenskej pracak to ma dobre na haku s kazdym. A jelikoz nemas odpracovano nic, tak ani nic necekej, protoze by pak nezbylo na jine spoluobcany, ktere by to "dyskrymynovalo" ;.
upraveno 1x, naposled 08.10.2013 09:39:00
08:29:24
08.10.2013
Vojťas
-> VS: Anglina je v pohodě, jestli jsi se ji už učila, a základy znáš, chápeš systém tvorby vět a trošku in english premyslis kdyz se tak bavis, tak to rychle dozenes.

Taky ti trosku s temi základy pomůžu - * Britskou od Británie 40
23:50:15
07.10.2013
VS
Já měla na základce a střední němčinu. Na základce měla ještě hlavu a patu. Byť učitelka nic moc. Na střední jsme každý rok měli jiného učitele. Ze třídy maturoval jen jeden. Sama jsem se snažila naučit angličtinu. A dost si nadávám, že jsem nepokračovala a že jsem si fakt nenašla kurz dřív. Dneska jsem měla druhou hodinu a lektorka je fakt super. Zatím se teda učíme, co už tak nějak znám. Ale řekla bych, že mi určitě dá slušný základ. Učí jak bridskou, tak i americkou výslovnost. Možná se dnes na celé učení dívám jinak, protože vím, že jsem byla blbá, že jsem se neučila už dřív a vím, že prostě angličtinu potřebuji. Což je dost velká motivace.
23:27:55
07.10.2013
dragon_cb_cz
-> King: -> VeTeV: Máte pravdu jen částečně. Jasně, výuka jazyků asi není ideální (i když mě ten analyticek systém kdy je základem gramatika vyhovuje, ale uznávám, že jsem v tomhle fakt divnej), ale podle mě základní problém je v tom, že lidi na to ve škole serou. Když si vzpomenu na svoje spolužáky z gymplu, který o našem angličtináři (kterej mimochodem vůbec nedrtil gramatiku a fakt se je snažil naučit praktický věci) říkali že "nenaučí", čímž mysleli "nejsme z něj posraný, takže se mu na to vysereme", tak se mi chce brečet. Honza (dneska si tykáme) mě naučil hrozně moc a byl ochotnej věnovat X hodin času po vyučování každýmu, kdo měl nějakej problém a chtěl ho řešit.

Naučit se jazyk je prostě dřina a sebelepší systém výuky nic nezmění na tom, že to chce mraky času - který tomu ty lidi nedávaj. Ještě na gymplu jsem měl období, kdy jsem si uvědomil, že proflákám strašný množství času a že by to s tím chtělo něco dělat - takže jsem si udělal takovej menší soukromej "rozvrh", celkem každý týden věnoval 6-8 hodin švédštině a tu samou porci času latině a docela jsem čuměl, jak rychle se dalo jít dopředu... asi na čase se k tomu vrátit.
23:18:56
07.10.2013
King
-> VeTeV: Jasně - I am, I was, I will - zbytek jsou sračky pro šprty :) To mi připomělo jeden legendární konferenční hovor z minulosti, kdy se mému kolegovi-germanistovi dostalo rady, kterak postupovat při řešení problému a náš generální ho vyzval, aby reagoval a on ze sebe vysoukal: "I do it yesterday" :) A generální přešel do češtiny: "Pánové, tak takhle ne! Pro dnešek to končím a příště běda vám!" :)
23:08:27
07.10.2013
VeTeV
-> King: jo, todle přesně řiká jeden kamarád na poměrně vysoký pozici - na co se srát s nějakejma gramatickejma výmrdama, když mě ani rodilej mluvčí pak nerozumí - na všechno mě stačí minulost, současnost a budoucnost a víc netřeba :-)
23:03:13
07.10.2013
King
-> VeTeV: Občas si říkám, že mám vlastně kliku, že anglinu jsem měl jenom rok na střední jako nepovinnej předmět na střední a o zbytek se postarala stařičká učebnice "Angličtina pro samouky" a neskutečná nuda na vojně :)

Když jezdím na školení nebo na různý workshopy a meetingy, tak je pokaždý mezinárodní koktejl, většinou techniků, a ačkoliv nejsem expert přes gramatiku, tak to jsou docela perly, ale na to sere pes, hlavní je se domluvit :)
22:15:22
07.10.2013
VeTeV
-> King: přesně tak, a co si budeme povídat, ty korporátní firmy sou skrz naskrz prolezlý všema možnejma národnostma, takže nějakej rodilej mluvčí je poměrně vzácnost na entou - ale tady se učí na škole vyjímka z vyjímky, pravidlo na pravidlo, testujou se samý sračky, ale dát dokupy větu a nebo pochytit co kdo říká je pro většinu lidí neskutečněj problém - je to naprosto zoufalý, jak jsme se dostali do naprostý prdele a přitom kolik firam dnes alespoń angličtinu nevyžaduje?
22:07:36
07.10.2013
Mejot
-> Vojťas 07.10.13 17:58:01: mám toho víc učnák autoklempíř maturita programátor NC a CNC ale poslední 4 roky jsem dělal kontrolora kvality ve strojírně. předtím 3 roky v kvasinách a 3 roky v kalírně
22:01:53
07.10.2013
King
-> VeTeV: To s tím naším školstvím podepisuju - tady se skutečně na spoustě škol učej jazyky tím hovadským stylem jak za bolševika. Asi důsledek toho, že to učej přeškolený ruštinářky, co jsou 3 lekce před žákama :) Jakožto zaměstnanec emerické nadnárodní korporace jsem občas ustaven do role doučovače našich kluků a je to ta samá story jako za nás. Drtěj se gramatiku jak vzteklý, ale ze strachu z gramatickýho poklesku o všem pět minut přemejšlej, než to řeknou. Pořád jim musím opakovat, ať to klidně vyplivnou, jak to slina na jazyk přinese, že jim hlavu neutrhnu a když si na něco nevzpomenu, tak to halt musím říct jinak - nejsme na shakespearovský soutěži :)
21:51:12
07.10.2013
Nwkt
21:47:39
07.10.2013
haso
-> Nwkt: ja som tiez nejake zazraky nesplodil, ale ked som na benzinke musel zistit, ci favorit poberie palivo s 5% bioetanolu a tetuska nevedela nic ine nez nemecky, tak som sa vynasiel a od toho okamihu som tam snimi drtil tu nemcinu a ani som anglicky nezacinal, len vravim, parkrat som ich poprosil ze langsam sprechen 1
21:41:09
07.10.2013
Nwkt
-> haso: Tak buď rád, protože když někdo mluví německy, tak já slyšim: Blab bla bla grrrrr bla grrrrrr bla bla bla 3 ale anglicky no problem 6 Jako něco německy splodim, ale nic zázračnýho to neni
21:38:25
07.10.2013
haso
-> VeTeV: tak, stymto uplne suhlasim

anglicky zvladam v pohode, beznu konverzaciu dam bez najmensich problemov, dokonca aj ked som stoparom zastavil, tak sme sa bavili v klidku po anglicky za volantom, tj. bez nejakeho casu na premyslanie

a v nemcine, ako sme teraz sli na trip, som vravel kamaratovi, ze tak nejako viem nemecky, ale moc to nieje...po 10 dnoch v nemecku, ako sme presli do francuzska mi povedal, ze preco som mu klamal, ze ja neviem nemecky...secko je to o tom sa nebat, naucit sa tu frazu aby to miestny zopakoval zas a vnimat co vravia a pouzivat to tiez...:)

a nieco malo viem aj po francuzsky, ale to fakt len malo, ale nemyslim si, ze by to bolo nemozne sa to po nejakom pobyte vtej krajine aspon ako tak troska naucit :)
20:52:59
07.10.2013
VeTeV
koukám, že jazyková gramotnost je stále dost zoufalá - chápu, že systém školství v ČR tomu moc nepřeje a i já jsem po x letech studia angličtiny nastupoval na mojí předešlou pozici, kde byla angličtina nezbytně nutná, s takovým dost divným pocitem - první cally byly skoro za trest a já měl problém porozumnět co řikají / kor když na druhý straně byly indové), natož jim něco odpovědět kloudně :-)

no a za necelý tři roky u firmy se to kurva otořilo a dneska mě nějaký cally nedělaj problém psát taky něco svojí hotentonštinou umím a hlvaní je prostě se nebát a mluvit :-)
17:58:01
07.10.2013
Vojťas
-> Nwkt: heh u me to samy,

-> Mejot: jakej mas teda vystudovanej obor?
17:44:17
07.10.2013
Nwkt
-> Mejot 07.10.13 17:28:44: Jo mě řekla hledejte si sám a přijďte za 3 měsíce, nazdar
17:42:35
07.10.2013
francomk
-> Mejot: -> dragon_cb_cz: Je to blbé, na úrade zvyknú odpisovať ludí...

Dneska som si vypočul niekolkokrát "nie" v roznych firmách a je to dosť demotivujúce... 8
17:36:24
07.10.2013
dragon_cb_cz
-> Mejot: Je to úřad. Tudíž od něj můžeš čekat prakticky cokoliv, ale to že by ti pomohl fakt ne...
17:35:45
07.10.2013
Mejot
-> suri 07.10.13 17:34:30: já se toho nebojím ale trochu mě ta věta zarazila
17:34:30
07.10.2013
suri
-> Mejot 07.10.13 17:28:44: tak hrozné to nebude m záleží ale čo vieš
17:28:44
07.10.2013
Mejot
tak jsem byl dneska na prvním sezení na pracáku a ta ženská mi řekla " pokud nemáte známé tak máte skoro smůlu si nějakou práci najít" celkem úsměvný a zároven strašný
17:18:38
07.10.2013
dragon_cb_cz
-> Syny: Jj, pohovor kdy ti o mnoho nejde je nejlepší. Blbý je, že mě i když by mi o nic jít nemuselo, tak to začnu brát jako záležitost ega a tudíž mi zase o něco jít začne. Ale když jsem takhle před třema rokama dělal pohovor do Oracle tak jsem si byl ochotnej říct o podmínky (a kdybych byl ochotnej dodělat bakaláře a skončit školu, tak jsem je i dostal), o který bych se zdráhal si říct dneska, kdy mám výrazně lepší praxi (a na jaře snad ze mě bude Ing).
13:07:16
07.10.2013
ZdeněkH - zrušená registrace
Jo jazyky jsou svinstvo. Já měl na škole němčinu nebo anglinu (na střední oba) a neumím nic. Já říkám umím pár slov anglicky yes, no windows, error a nějakou tu nadávku. Na střední jsem právě kvůli jazykům skončil a nemám kvůli tomu ani maturu protože holt jsem blbej a když jsem dvakrát prolítl třídu tak jsem se na to vysral. Stejně když někde dělám je to totálně mimo obor co mám.

A pohovory? Většinou stojím (sedím) a čekám na co se sami zeptají holt nejsem výřečnej typ.
12:38:21
07.10.2013
Syny
-> King: No ja s anglicitnou na tom nebyl (a ani nejsem) moc dobre. Sice jsem ji mel od 5. tridy ZS, ale nikdy jsem s ni nebyl kamarad a postupem casu a omilani furt toho samyho ceskym vyukovym stylem jsem k ni ziskal neskutecnej odpor. Na VS jsem anglinu prolez tak tak (o 2body min a nebyl jsem Ing :) ). Takze si dovedes predstavit jaky to bylo, kdyz mi v praci podali klicky od auta, rekli adresu hotelu a sdelili, ze se vratim nejdriv za rok :) Ale jak se rika, nejlip se naucis plavat, kdyz te hodej do vody - timhle heslem se ridim celej zivot a funguje to :)

Co se tyce pohovoru, tak nejlepsi byl pro me pohovor na kterej jsem sel, kdyz uz jsem flek mel. Jen to proste ocihnout a zjistit moznosti. Tam sem prisel normalen v riflich a kosili (dle me idelani kombinace, kdy nejsi jako balvan, ale ani jako kravatak) a na rovinu jim rekl co chci, kolik chci, co umim, co neumim, co delam atd... Sefik byl evidentne zaujatej a nekolikrat mi rekl, ze se mu libi muj pristup, byl jsem tam 4 hodiny a normalne si s nima pokecal. No ale todle bych nikdy nerekl a neudelal tak jak jsem to udelal, kdybych praci nemel a nutne ji chtel, protoze bych vedel, ze me poslou do prdele. No a druhy den prislo vyjadreni, ze me chtej a kdy bych mohl nastoupit. Jenze nabidli jen dobu urcitou (ac jsem jim rikal, ze do ty s hypotekou proste nepujdu) a tak jsem to odmit.
12:18:59
07.10.2013
King
-> Syny: Jasně, ale nemá cenu se v tomhle podceňovat. Zrovna nedávno absolvoval takovou absurdní proceduru, kdy jsme se jako dlouholetí zaměstnanci firmy na pozici X měli hlásit jako zájemci o nově vytvořené pozice XY a XZ a součástí toho panoptika byl i tzv. self-assessment tj. "samohodnocení" schopností a dovedností uchazeče. A kolegové mi zoufale volali, že tam jsou příšerný kraviny a že v některejch bodech sotva splňujou minimální požadavky. Tak jsem jim řek, že můj dotazník je od shora dolů plnej "samohodnocení" "Excellent" a pokud si někdo myslí opak, nechť mi dokáže :)

Ale souhlasím s tím, že pokud se jedná o úzce specializovanej flek, kde je klíčová nějaká konkrétní dovednost s x letou praxí, tak by bylo trapný nezmínit, že ovládám základy.

Hlavní je na pohovorech nepapouchovat fráze, nebejt v křeči a mít vhodnej vohoz - žádnej oblek z tanečních, ale ani gatě s rozkrokem v půlce stehen :) Taky jsem kdysi obíhal pohovory jak kokot, ale nic z toho nebylo, protože z montérek je cesta k bílýmu límečku složitější a pak jsem nějak jsem padnul do oka či co jedný slečně v personální agentuře. Sice na pozici jsem se nehodil, ale dala mi asi hodinový školení co dělám špatně, na čem máknout, co personalisti nechtěj slyšet, co chtěj atd. atd. No a za pár měsíců už jsem měl na vizitce "junior project manager" :) Přiznám se, že občas nechápu když si nějakej "dvacátník" stejská, že neovládá žádnej cizí jazyk - měl jsem za to, že angličtina je dneska tím, čím nám byla ruština tzn. jazyk povinnej od 5. třídy do maturity a jenom ignorant to v dnešní době fláká.
11:44:15
07.10.2013
dragon_cb_cz
-> Syny: Hele lidi v IT maj občas trochu pocit, že ten jejich obor je jedinej progresivní na světě a podle toho má tahle (j)elita sebevědomí v CVčkách a u pohovorů... Napíšu tam všechno a budu se tvářit že to znám a kdyby to náhodou bylo potřeba tak se to holt zkusím doučit. A ono to kolikrát předveším ve větších firmách prostě funguje.

V tomhle jsem spíš opačný typ, spousta lidí mi říká, že bych měl na sebevědomí v životopise přidat, ale jelikož pak mám pocit, že lžu, tak se k tomu nějak nemůžu odhodlat... Už takhle mám pocit, že jsem docela optimista když svojí němčinu označuju za "středně pokročilý" a francouzštinu vůbec zmiňuju 1
11:35:41
07.10.2013
Syny
-> dragon_cb_cz 04.10.13 18:42:15: No a tady nechapu jednu vec. Tak kdyz jsem neco delal chvili ve skole, tak to tam treba zminim, ale rovnou za to dopisu, ze jsem s tim delal jen okrajove ve skole chvili. A je uz na tom kdo zivotopis cte jestli si rekne a posoudi, ze se to doucim a nebo ze potrebuje nekoho kdo to ovlada s prstem v prdeli ze spani. Ale informaci, ze vim co to je a neco malo v tom treba umim jsem predal...
21:00:44
05.10.2013
spartra
-> Nwkt 05.10.13 20:50:54: to neděláš dobře jaromíre140
20:52:47
05.10.2013
suri
-> Nwkt 05.10.13 20:50:54: To by som v tejto republike nerád skúšal
20:50:54
05.10.2013
Nwkt
-> suri: živnosťák a nabalit si tři další takový 47
20:50:15
05.10.2013
suri
-> dragon_cb_cz 05.10.13 20:30:19: to nie je fyzicky možné :d
20:30:19
05.10.2013
dragon_cb_cz
-> suri: Obě? :)
15:10:00
05.10.2013
suri
a čo keď človeku núkajú popri jednom dobrom zamestnaní zamestnanie druhé ? čo uprednostniť ? :D
14:59:25
05.10.2013
ZdeněkH - zrušená registrace
-> King: seš teda pěkně starej 1
14:55:58
05.10.2013
King
-> dragon_cb_cz: 5 let ve firme je moc? :-) Co mel rikat ten pracujici duchodce, na kteryho jsme se jako novacci v kolinskych strojirnach chodili koukat na prirezovnu, kterej nastoupil v 16 na tu pantografovou plynovou rezacku a v 75 na ni den co den rezal a rezal :-)

Moje tamnejsi kariera trvala 4 mesice, pak 3 mesice, 3 roky, 4 roky, 6 let a ted hniju uz 7 let ve stejny firme. Jestli to tak pujde dal, tak do duchodu uz stihnu vystridat max. 2 joby :-)
22:49:14
04.10.2013
dragon_cb_cz
-> VeTeV: Přesně 8
22:46:10
04.10.2013
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Hurdis: 1
22:46:00
04.10.2013
VeTeV
-> Hurdis: :-) hele to nehledali k nam, takze na personalnim to asi maji no - ja si sekretarku delam sam :-(
22:33:39
04.10.2013
Hurdis
-> VeTeV 04.10.13 16:54:50: Ale zase Ti z výběrka na administrativu zůstane šanon, na který si nalepíš štítek "Katalog kočiček" z perimetru cca 50 km.
22:29:51
04.10.2013
VeTeV
-> dragon_cb_cz: to chapu, je to lepsi nez slapnout do neznama a mnohdy tak i do hovna :-(
20:27:21
04.10.2013
dragon_cb_cz
-> VeTeV: Jasný, já jen náhodou... přeci jen se budu snažit se orientovat na firmy, kde mám nějaké insider informace a mám tuchu, jak moc velká pruda tam bude...
18:59:56
04.10.2013
VeTeV
-> dragon_cb_cz: bez sance - obavam se vzdy aby nenastala varianta opacna :-( toho novyho sem dostal jen diky tomu, ze jedina divcina v tymu jde na materskou a ja potrebuju nejakyho datastage developera .-)
18:52:48
04.10.2013
dragon_cb_cz
-> VeTeV: Hele a výhledově hledat někoho nebudete, odhadem tak od jara? 4 Mám pocit že 5 let v současné firmě je už nějak moc...
18:50:40
04.10.2013
VeTeV
-> Nwkt: tak s ohledem na to, že jich fakt bylo do 10ti, tak jo ...

-> dragon_cb_cz: přesně - mě dostal maník, co měl v životopisu megaznalost SQL a chudák málem nedal ani select * from :-) k nějakej joinům, prockám, triggerům jsme se ani nedostali - nebylo proč :-P

upraveno 1x, naposled 04.10.2013 18:51:21
18:42:15
04.10.2013
dragon_cb_cz
-> VeTeV: Tohle je myslím v IT docela častý - spousta lidí si do životopisu napíše technologii se kterou pracovali 2 hodiny ve škole a prostě doufaj, že když je někam vezmou, tak se to rychle doučí... Což někdy funguje a někdy ne. Průser je, že první filtr dělaj většinou personalisti, který o oboru ví hovno...
16:59:26
04.10.2013
Nwkt
-> VeTeV: Otázka jestli se k tobě vůbec ty správný životopisy dostaly 1
16:54:50
04.10.2013
VeTeV
zase na druhou stranu, já když hledal někoho do týmu, tak někteří uchazeči byli opačný extrém - v životopisu měli napsáno, že dokáží otočit zeměkouli naruby a ve skutečnosti to byla trága na entou. Radši jsem si ukradl kluka z jinýho oddělení, co je sice strašněj vědátor a spoustu věcí ohejbá do podoby neskutečný, ale aspoň se snaží a fakt něco umí...

ale jest pravdou, že když hledáš specifickýho tipa do IT, tak těch lidí není moc a životopisů příjde pomálu. Když hledeli administrativní posilu, tak toho přišlo za tejden tolik, že to museli na firmě stopnou .-)
16:01:02
04.10.2013
VS
-> Syny 04.10.13 13:18:22:

Řekla bych, že v tom je problém u mě. Mám střední zemědělku. Praxi v administrativě i na recepci. Jenže na recepci jsem byla jako securyťačka a za počítačem na podatelně. Co je mi platné, že umím na počítači a píšu všemi deseti. Že jsem se starala prakticky o celou podatelnu. Neumím jazyk. Proto jsem si našla kurz pro začátečníky. Né všude chtějí jazyky a na ty inzeráty odpovídám. Ale asi se fakt neumím prodat. Jsem doma měsíc. Není to zase tak dlouho. Ale už mě to tu nebaví. S odstupným mám čas si vybírat. Ale až příjde moment, kdy už nebudu, tak snad nezkončím ani jako prodavačka. :-(
Extreme Tyres