skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Grily a příslušenství
19:47:41
08.09.2013
08.09.2013

Shadow_
Tak Gril už je a nemáte nějaký nápad na výčepní zařízení? Nějakou kačku bych obětoval ale 10 000 už ne to je moc.
18:25:14
08.09.2013
08.09.2013

Shadow_
tak jsem si trochu včera hrál a na rychlo jsem vyrobil toto trvalo mi to asi 2 hodky tak prosím žádnou brutální kritiku
21:00:27
11.08.2013
11.08.2013

vlk
divoké prasátko - selátko

20:52:38
11.08.2013
11.08.2013

Matthes, záškodník z TechWebu
-> Majki: Hej, me to taky napadlo :-D
20:47:23
11.08.2013
11.08.2013

Majki
-> vlk: pes?
16:25:38
11.08.2013
11.08.2013

vlk
sobotní rožnění 

09:43:40
09.08.2013
09.08.2013

AR166
..
09:43:08
09.08.2013
09.08.2013

AR166
Kejtu jsme už zkusili, prase ještě ne.
Koupeno jako vrak na Bazoši.

09:30:40
09.08.2013
09.08.2013

madcore
Není to můj výtvor, ale minulý rok mě to na jedné akci zaujalo. Maso a klobásky jsou v "motoru"
21:29:35
08.08.2013
08.08.2013

ŠKODA 120 GLS
-> Stepan FUN: hustej grill 

19:47:26
08.08.2013
08.08.2013

StepaNoFUN
-> Shadow_: To byl starej silnej pozinkovanej sud. Ty co měly vypouštění z boku...
19:38:08
08.08.2013
08.08.2013

Shadow_
-> Stepan FUN:
s toho sudu je to zajímavý není moc tenký měl bych strach že i když máš topeniště pod tím tak ten žár tomu dává pohulit
s toho sudu je to zajímavý není moc tenký měl bych strach že i když máš topeniště pod tím tak ten žár tomu dává pohulit
19:21:41
07.08.2013
07.08.2013

StepaNoFUN
-> Shadow_: Motor je upravenej servopohon od čtyřcestnýho ventilu ke kotli. Konkrétně tenhle www.komextherm.cz/view_pr
oduct_detail.php?cat_id=41
&... .
Nicméně cena je trošku vyšší... :-/ Tady to bylo dělaný stylem "co dům dá" a nejdýl na víkend to potřebuju (byla středa). A jelikož tohle servo bylo připravený na úpravu kotelny, tak prostě bylo... A po lehký úpravě to i fungovalo a dodnes funguje.
Nicméně cena je trošku vyšší... :-/ Tady to bylo dělaný stylem "co dům dá" a nejdýl na víkend to potřebuju (byla středa). A jelikož tohle servo bylo připravený na úpravu kotelny, tak prostě bylo... A po lehký úpravě to i fungovalo a dodnes funguje.
18:57:14
07.08.2013
07.08.2013

Shadow_
-> Stepan FUN:
co v tom je za motor?
co v tom je za motor?
16:29:33
07.08.2013
07.08.2013

StepaNoFUN
Foto vevnitř...
16:28:55
07.08.2013
07.08.2013

StepaNoFUN
Na kýtu jsme kdysi páchali toto...
15:10:25
07.08.2013
07.08.2013

vlk
Já jsem si postavil toto. Inspiroval jsem se fotkama z netu. kdyžtak dám po víkendu lepší fotku.
12:00:09
07.08.2013
07.08.2013

Shadow_
Máte někdo doma na selátko či kýtu?
Hoďte foto pro inspiraci.
Jaký materiál jste použili?
Máte někdo výkres nebo návod jak a s čeho vyrobit díky.
Kdyby jste mi vše poslali na email budu rád.
Hoďte foto pro inspiraci.
Jaký materiál jste použili?
Máte někdo výkres nebo návod jak a s čeho vyrobit díky.
Kdyby jste mi vše poslali na email budu rád.
15:21:57
03.07.2013
03.07.2013

vhml
-> Luky: ač se to nezdá, kupuju naloženou krkovici z Kauflandu ( pokud je to nějaká hurá akce a ne předem plánovaná ) a není to vůbec zlý.
12:06:05
03.07.2013
03.07.2013

Luky
-> vhml: no hej, steaky musí být dělaný rychle a krátce, žádná podrážka!
(a žádný olej, nedej Bože marináda...)

11:37:44
03.07.2013
03.07.2013

vhml
Já poslední dobou ,,griluju" na ohni a sedí mi to asi nejvíc. žádný dřevěný uhlí, jen dřevo, nechat lehce hořet a zprudka na to šlehnout maso. Zvenky je chutně ,,připálený", zevnitř krásně šťavnatý.
10:48:18
03.07.2013
03.07.2013

Eidy
-> havlik: Ale tak když už kámen, tak napevno. Gril přenosnem mám, tak tohle bych vyšvihnul zděný. Blbý je, že od sezení mám k rohu zahrady celkem daleko (cca 10m), takže je to nepraktický.
10:36:31
03.07.2013
03.07.2013

havlik
-> Eidy: tohle by šlo teoreticky upgradovat na kámen na víku kde se topí je rovná plocha tak tam navařit kolem dokola pásek a vložit tam kámen
10:34:06
03.07.2013
03.07.2013

Eidy
-> Luky: Mě to z kamene chutnalo. Ideální je trochu pánvovitej, že se to máchá v oleji. Možná si jednou postavím krb s lávou.
10:32:23
03.07.2013
03.07.2013

Luky
Mně osobně teda grilování na kameni nějak neoslovilo, kamarád to tak dělá, a mně to nechutná, má to takovou divnou (pa)chuť. A to to taky vždycky ošrábe a nechává to opršet
-> Eidy: tady je topeniště mimo, takže mastnota nekape do topeniště, nepálí a neni to karcinogenní (moc
)
-> Eidy: tady je topeniště mimo, takže mastnota nekape do topeniště, nepálí a neni to karcinogenní (moc

10:32:17
03.07.2013
03.07.2013

Eidy
-> havlik: pěkný.
10:20:31
03.07.2013
03.07.2013

j_j
-> havlik: hodně hezkej :)
10:18:41
03.07.2013
03.07.2013

havlik
-> Eidy: prostory jsou spojený a vždy se topí jen v tom malym. Na udění k tomu byl eště nástavec na komín, ten nemam. Ale v tom velkym prostoru se netopí tam je teploměr podle kterýho si reguluješ teplo. Takže teoreticky by se mohlo dát udit i tak.
09:37:42
03.07.2013
03.07.2013

Eidy
-> havlik: A ty prostory jsou spojený, jako že tam lze udit nebo jsou to 2 oddělený grily?
17:02:33
02.07.2013
02.07.2013

PD-TOMMY
-> havlik: presne takyto som minuly tižden pieskoval
17:01:17
02.07.2013
02.07.2013

havlik
-> Pavel P..: no je to podobně těžký:D
17:00:56
02.07.2013
02.07.2013

Pavel P..
-> havlik: vypadá to jak parní stroj

16:59:42
02.07.2013
02.07.2013

havlik
tak já trošku zamachruju takovej menší grilovací stroj

21:26:03
26.06.2013
26.06.2013

Bucin
Ser na sousedy bez kouře to neni ta správná ňamka. Já má skládacího pidižvíka na brikety a luxusíno. 
E. A pokud chceš eletriku tak si vem rovnou pánvičku.

E. A pokud chceš eletriku tak si vem rovnou pánvičku.

23:33:18
25.06.2013
25.06.2013

Jarda/felda
-> j_j 25.06.13 22:18:35: jenom seškrábneš zbytky a pak přejedeš drátěným kartáčem 

22:58:36
25.06.2013
25.06.2013

TTomas
I ja jedu kamen a nedam na nej dopustit. Jen to min voni kourem, zato na tom jde lahodne pripravit vse. Od ryb az po kilove bifteky:) Behem pecni jen nerezova spachtle a pred pouzitim to vydrbu pod vodou.
22:27:45
25.06.2013
25.06.2013

cPetan
-> vhml: tak? 

22:26:23
25.06.2013
25.06.2013

StepaNoFUN
Tak klasickej gril mám doma v několika podobách... Ale pokud nekdo přemejšlí o elektrice - v zimě jsem se zbláznil a koupil kontakťák. Za asi 1500,- myslím v Planeu a nemůžu na to říct půl špatnýho slova. Jedinej rozdíl je, že to prostě nevoní po dřevě. Ale jako alternativa do paneláku myslím super.
22:18:35
25.06.2013
25.06.2013

j_j
-> vlk: hezký....náročný na čištění, ne?
22:17:18
25.06.2013
25.06.2013

vlk
Není nic lepšího než kámen. Domácí výroba, druhá generace

22:48:14
24.06.2013
24.06.2013

Bagrr- máma mele Emu
-> vhml: hej takhle grilujem uz asi 12 let :-D
20:33:07
24.06.2013
24.06.2013

Eidy
Co kouří, kde kouří? Hodím tam trochu dřevěnýho uhlí, navrch pár třísek, chrstnu pár deci benzínu a jak to jede panečku 

19:45:22
24.06.2013
24.06.2013

vhml
Já úspěšně griluju na bubnu z pračky a boční stěně vozíku z Kauflandu :-D
19:19:30
24.06.2013
24.06.2013

Montér
-> m8rinek: Nějakej malej kulatej litinovej jsem měl taky a na to jak byl levnej si nemůžu stěžovat.
-> U-Geen: Přesně tak plyn nebo v nouzi elektrika..
Já co jsem zatím sondoval, tak to vidím buď na žulovou desku nahřívanou plynovým hořákem a domorobo výroba nebo nějakej ten low-end ze sériových plynoveých grilů.
S tím proslých dřevem to bude pravda, ale přeci jen při podpalu to bude významně počuzovat..
-> U-Geen: Přesně tak plyn nebo v nouzi elektrika..
Já co jsem zatím sondoval, tak to vidím buď na žulovou desku nahřívanou plynovým hořákem a domorobo výroba nebo nějakej ten low-end ze sériových plynoveých grilů.
S tím proslých dřevem to bude pravda, ale přeci jen při podpalu to bude významně počuzovat..
08:48:41
21.06.2013
21.06.2013

j_j
souhlas s m8....taky máme klasický gril za 300,- z Lídlu :) a dělá se na něm dobře. Webery vypadaj stejně,ale jsou myslím z litiny (?) nebo z nějakého silného plechu, který víc drží teplo. Weber stojí asi 3klacky ale :) když jsem minule četl v ONA Dnes, na čem grilují známí šéfkuchaři tam je to stejně tento typ grilu + jako topivo používají ovocné dřevo (meruňku, švestku)...s těma elekrikama/plynem zkušenosti nemám, ale když bys používal vyloženě dobře proschlý dřevo, tak bys ani s klasickým grilem s ohněm sousedy nevykouřil.
08:16:18
21.06.2013
21.06.2013

Dušan
sel bych do elektrickyho, ktery ma krytou spiralu. Maso je z toho vyborny. Neztrati to chut jako na ohni.
23:32:52
20.06.2013
20.06.2013

palinator
-> U-Geen:
Na sklokeramice negrilujem :o)))
Na sklokeramice negrilujem :o)))
23:30:27
20.06.2013
20.06.2013

U-Geen
-> palinator: a doma varite na kotliku? :)
23:29:52
20.06.2013
20.06.2013

palinator
Jenže elektrika i plyn, to je nepřirozený, není tam cejtit ten kouř z dříví, asi bych se na to vyprdnul.