-> Nwkt 23.11.16 08:40:06: -> StepaNoFUN 23.11.16 07:14:14: no na to, ze to je holatko 1.4 mpi, jen zadni brzdy jsou stejny s feldou /favem a motor je celkem opravitelnej, kdyz nebudu brat v potaz, ze pri vymene zapalovaci listy se mi podarilo zablokovat RJ motoru a trvalo mi 14 dni, nez se mi to podarilo odblokovat, je to teda euro 4 AQW, jednou na oleji najela 28tis. km, pak mi rikala, ze uz to nevyjede kopec (taky na 2 valce) - byla rozpadla svicka na 4. valci a do 2. valce sla voda, kdyz jsem se s tim projel, tak odesla vodni pumpa :) dal jsem tam meyle, tesneni pod hlavu jsem dal elring (2. vlozka sikmo) uz to 20tis. km drzi (s jednim olejem :))
Jinak to auto je cele omlacene a po 6 letech uz i ten holy pozink rezne :) puvodni vyfuk se rozpada, huci loziska, geometrii na tom nikdo nedokaze udelat. Pred STK jsem jeste vymenil jeden cep ramene, nebyl uplne KO, ale byl volnejsi, pak se to dalo na geometrii a chtel menit vsechny cepy, jinak ze za to neruci, pak na STK rekli, ze geometrie je uplne v pr... a sbihavost 7 mm, pritom cepy jsou OK, tlumice jsou kupodivo po tech km jeste OK, a predni svetla maji odlamane uchyty a jsou prakticky nepruhledna, chladic dostal ranu (oprava silikonem a sesroubovanim / zapertlovanim), zespoda to dostalo ranu, kdyz jela moc blizko za nakladakem a nevsimla si kusu betonu na silnici a myslela, ze ho nadjede, odnesl to kus napravnice a drzak motoru - to jsem nejak povaril a v praci mi svarili i tu hlinikovou slitinu
A to sekv. LPG je taky pekna srajda, proto jsem do 1.6 chtel jedine klasiku... sice jsem se tam nejakou dobu trapil s protizaslehovkama, ale ted uz to funguje.
Cokoliv na te fabce rozebirat je hrozne, ty VW uchytky ruzne, ktere clovek ulame, proste des, kamarad kdyz menil predni okno, tak na tom spodnim plastu taky vse ulamal.
No a ted jsem ji chtel opravit vyfuk a ona, at to prdi, ze na to nemam sahat, dokud neupadne :/. Tak at si pak jezdi treba bez vyfuku, ja uz toho kramu mam dost...
A jeste pri rozjezdu tam je vule, rikam, ze az se neco strihne - asi ve spojce, tak to nepojede :), ale tak ted s tim jeden den dala 500km a dojelo to :). Driv bych ji na takovou cestu pujcil feldu, ale ted uz ne, kdyz vidim, jak se k tomu chova, znicila by mi ji taky, jako tu 1.3 mpi a musel bych jezdit nivou :/, coz by se mi min. o 50% prodrazilo.