Mám takový tušení že ji má kámoš přes silnici, už jsem ho poptal...
Tebe potřebuju na ty čerpadla.

), dával jsem nabíjet auto 3f nabíječkou s 32A zásuvkou, auto ovšem využívá pouze 2 fáze, max. 16 A. Všiml jsem si, že když se mi kovový obal nabíječky dotýká mokré expanzní nádoby, která je uschována hned pod zásuvkou, tak nabíječka hlásí poruchu vodiče PE/N. A když jsem jí vzal do ruky, tak v tom promáčeném terénu to jednou za čas hezky zašimralo.
No, pojal jsem podezření, že kdoví co se to v tom mém TN-C-(S) obvodu kde na úbytcích vytváří na PEN - a že to je prostě tím mokrem, že stačí malé napětí na obalu, aby to zašimralo... Tak jsem nabíječku postavil na plastovou bednu a všechno bylo cajk.
Takže jestli si ten N a PE zase spojim do PEN pro nějaký starý čerpadlo, na tomhle kabelu je to jedno.

Jsem zvědavý, co nás ještě čeká. Příští rok se prý budou děti ve škole učit islámsky a počítat arabskými číslicemi.

a jsem teda zvědav, jak dlouho na ní ta myš pojede. Protože s těma 2x AA mi přišla dost těžká a to, že budu dřív měnit baterku mi asi až tak moc neva.

ne v poho... Klasicky ten budik provozuju jen na jednu baterku. By me zajimalo, jak dlouho by sel na dve baterky... Na jednu bezi asi rok. Pocitam, ze na dve by sel tak tejden