Chcete řešit politiku na Virtu?

prohledat
207 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 06.06.2006 do 04.10.2025, založil/a Luukkyy
řadit dle data
14:21:22
03.10.2025
palinator
-> saskyn2:
Dáváš tu do srovnání německý ceny, který dávno zatížení takovou daní mají.

Můžeš stavět nových bytů kolik chceš, ale pokud budou ze značné části předmětem zájmu spekulantů, tak to stejně k žádnému poklesu cen nepovede (pokud nepraskne realitní bublina, což má snad ještě mnohem horší důsledky, než když je nafouklá). Totéž platí o pozemcích. Koupíš pole za 25 Kč/m2 a pokud dostatečně dlouho počkáš, tak se dočkáš prodeje v ceně o 2 řády vyšší. To ti žádnej spořicí účet neudělá. 3 Kdo chce bydlet ve vlastním, toho žádná daň trápit nemusí, protože mu nevisí někde byt, kde jsou jen pavouci a daň mu nesnižuje investiční potenciál. Nakonec, u majetkových daní se poměrně snadno dá nastavit, co bude bez daně nebo za sníženou sazbu a na co naopak daň bude cílit. A přepsat na někoho byt jenom kvůli tomu, aby nezaplatil o pár litrů na dani víc, to by chtělo řádnou odvahu. Naopak s daní z příjmu jde pololegálně fixlovat naprosto bohovsky a bez rizik.
Když někdo vlastní ruinu, o kterou se absolutně nestará, je dost pravděpodobný, že v ní ani nebydlí. A pokud se o ni nestará a nechce z ní mít žádný užitek, patrně ji nemusí ani vlastnit a vesele ji může dát k prodeji, ať nastane nějaký jiný osud - i kdyby demolice a postavení něčeho nového.
Není to nic jiného než boj práva vlastnit cokoliv bez podmínek oproti právu na aspoň trochu důstojný život i s nižším příjmem (jakože mi nikdo nevymluví, že blbě placené profese jsou potřeba, ať je už dělá kdokoliv a tyto lidi taky musej nějak bydlet). Pokud někdo chce sbírat obrazy Rembrandta, ať si je klidně sbírá, tím asi maturantovi jeho první byt nezdraží. Pokud chce sbírat nemovitosti, asi je třeba říct, že nejsme tak bohatá země, abychom si to mohli dovolit.
upraveno 2x, naposled 03.10.2025 14:23:17
14:19:36
03.10.2025
King
-> saskyn2 03.10.25 13:38:12: No jo, ale tys musel behem letu susit hubu a ona za ty prachy urcete mela aspon svacinku!3
13:58:54
03.10.2025
saskyn2
-> palinator: ale není možný mít ceny potravin aut a všeho dalšího jak v německu a jediný ceny nemovitostí mít jak v rusku. Prostě jsme provázaný s německou ekonomikou tak ceny budou bohužel vždycky německý. A možnosti snížit ceny bydlení jsou prakticky nulový, pokud myslíš tvé oblíbené daně z nemovitosti, tak to docílí jen toho že se bude stavět ještě mín než se staví tedka a s nedostatkem nových bytů se ceny dostanou zpátky na ty německé, možná ještě výš. To je jak kdyby si řekl že zdaníme auta aby byli levnější, prostě ten trh na jakýkoliv pokroucení zareaguje, pokud tady nechceš vyloženě stavět za státní peníze tisíce bytů jako to dělali komunisti tak nikdy, opakuju nikdy ta cena dlouhodobě neklesne, protože když krátkodobě klesne, tak se přestane stavět protože se to nevyplatí a v tu chvíli ti zase chybí ty nově postavený byty a nedostatek zase žene cenu vzhůru. Tyhle sociální expedimenty nemají smysl, co by mělo smysl by bylo kdyby se politici krom svých platů starali i o blaho svých občanů a třeba přemýšleli trochu dopředu a dělali investice přesně jak si psal, ale místo toho tady ta ekonomika čím dál víc připomíná tu do roku 1989.
13:45:09
03.10.2025
palinator
-> saskyn2 03.10.25 10:57:01:
To sice jo, ale je rozdíl v tom, když je inflace tažená zdražením vstupu (čímž zchudnou v podstatě všichni nebo poklesne poptávka), než když jsou do ekonomiky nasypaný peníze navíc. Když nasypeš peníze navíc, vzroste poptávka a bez adekvátního navýšení nabídky se veškeré nasypané peníze, které jsou mimo úspory, přetaví do inflace, protože se začnou zvyšovat platy. Díky vyšším platům opět vzroste poptávka, nezvýší se nabídka a opět je tu inflace.

-> saskyn2 03.10.25 11:04:53:
Jenže řešit nízký platy je snad ještě složitější, než zlevnit bydlení. 3 Nemáme tu takový kapitalismus, abychom masivně bohatli na úkor filiálek v zahraničí, nemáme prostředí pro to, abychom byli lídry v inovacích a inovace dokázali ekonomicky využívat, nemáme ani proinvestováno v infrastruktuře nebo v automatizaci, abychom byli méně nároční na lidskou práci, nemáme ani nějak zvlášť výhodný podnikatelský prostředí. Platy ani mzdy nemají jak růst, potenciál růstu který jsme měli po vstupu do EU, již byl vyčerpán a spíš budeme tlačeni celosvětovou konkurencí.
13:38:12
03.10.2025
saskyn2
-> David29: Ale ono se to bude vracet ale určitě ne ve 100%. K tomu účelu se zaměstnají tisíce zbytečných úředníků za ne nízké platy, každý co s tím bude mít něco společného si na tom přihodí, je to stejný jako se zateplováním baráků na dotace, žádná firma tu administrativu nebude dělat zadarmo, a když má někdo na něco dotaci tak mu to pořádně osolím žejo. Něco se pošle na slepé cesty vývoje, takže z toho co se vybere se třeba 40% vrátí potřebným, nebo na něco rozumného, ten zbytek se vyhodí z okna...něco o tom vím. Nevím asi jsem to tady už jednou psal jak jsme byli na služebce v Londýně a letěli jsme s manželkou každý jiným letadlem a na jiný letiště, já Stansted, ona na Heathrow. Protože moje soukromě zaplacená letenka stála 3000, zatím co ta její proplacená z fondů asi 35000(ted nechci kecat možná i víc). Já logicky 35000 za letenku dát nechtěl a ona si zase letenku za 3000 koupit nemohla protože bylo něco vysoutěžený a hlavně by to vypadalo blbě, když tam z čech letí 10 lidí a jeden z nich má letenku za desetinu toho co ostatní...
upraveno 1x, naposled 03.10.2025 13:40:41
13:15:08
03.10.2025
David29
Já vůbec nechápu kdo může věřit ideologii, že se to neprojeví. A tu blbost že se to bude potřebným lidem vracet ani nekomentuju - to možná tak těm, co nemají fakt nic.
13:12:39
03.10.2025
saskyn2
-> David29: Jo je to tak, jakmile se něco zdaní (a povolenka je jen jiný název pro daň), tak to zdraží, protože nikdo to ze svého dotovat nebude a zároveň zdraží i vše k čemu se to používá. A k čemu se používají pohonné hmoty a plyn, nebo uhlí asi víme skoro všichni. Nejhorší je, že se k tomu nabalí vlastně i to co s tím nesouvisí, když budu doma topit za dvojnásobek, tak jako někde ty prachy vzít musím, tak zdražím i jako automechanik na jehož činnost mají ty povolenky prakticky nulový vliv, ale topit doma musím žejo...
12:59:56
03.10.2025
David29
Zdraží-li se nafta, zdraží logicky všechno. Ani naše firma nebude vození betonu dotovat

Když před lety byla krize a nafta stála skoro 40kč, zdražila i naše firma
Když začali emisní povolenky pro firmy před x-lety, přineslo to skokové zdražení cementu skoro o 100%. Takže? Zdražil se beton - takže logicky všechny stavby
11:50:17
03.10.2025
Milan 136
11:04:53
03.10.2025
saskyn2
-> palinator: Jinak co se týká bydlení, tam není problém vysoká cena bydlení jak se tady snaží politici podsouvat, tam je problém v nízkých platech. Barák tu postavíš za cenu plusmínus jak v D, protože cihla má stejný výrobní náklad, navíc jí můžeš odvést do toho D a prodat ji tam, a ukrajinec co hází lopatou musí být zaplacený tak aby nezdrhnul do D, takže výsledná cena stavby je at nežeru o 20% nižší jak kdybys stavěl v D, ale problém je, že průměrnej čech má tem plat o 70% nižší3 A ceny pozemků, to je zase na jiné dlouhé povídání. Proč stavební pozemek stojí 3000 za m2 když na tom samém místě nestavební stojí 50 za m2. Holt kde je nedostatek, tam je vysoká cena.
upraveno 1x, naposled 03.10.2025 11:06:52
10:57:01
03.10.2025
saskyn2
-> palinator: Já taky nejsem ekonom, ale tohle prostě funguje tak, že když zdražej vstupy, zdražej i výstupy. A samozřejmě každej si na to nabalí ještě něco pro sebe jak to tak bývá. Představa že když o 1/3 zdraží vstup tak koncová cena zůstane nedotčená je poněkud úplně mimo. Pravda je že ty ceny zboží tady máme i tak dost vysoký oproti západu, takže zboží co se dá koupit někde v cizině se to možná zas tak moc nedotkne, ale třeba služby půjdou zcela zajisté.
10:46:18
03.10.2025
palinator
Ještě takové doplnění k té inflaci:
Ono ani nemusí jít o nějaké všeobecné zdražování, ale v závislosti na politických rozhodnutích se to může výrazně lišit sektorově. Největší problém je bydlení - to řeší drtivá většina lidí. Ať už co se týče cen pozemků, cen již postavených nemovitostí, až po ceny stavebních materiálů a práce. Nedovedu si bohužel představit scénář, který by ceny nemovitostí dramaticky změnil. Sice relativně jednoduše pomocí nastavení daňového systému lze zoptimalizovat trh s bydlením - rozpohybovat v trhu s bydlením neaktivní nemovitosti, ale významný dopad do cen to asi nepřinese. Pokud se zrušej dotace na rekonstrukce, úspory, apod., tak se opět důstojné bydlení stane nedostupnějším. Pokud se naopak udělají velké pobídky na stavby bytů, tak to sice v dlouhodobém měřítku bude dělat tlak na pokles cen, ale zároveň opět vzrostou ceny ve stavebnictví. Navíc pokud by se realizovala protiukrajinská nebo obecně protipřistěhovalecká politika, nebude tady ani nikdo, kdo by dokázal něco postavit.
10:39:35
03.10.2025
palinator
-> saskyn2 02.10.25 17:21:20:
Já teda nemám ekonomický vzdělání, ale:
Podle mě i kdyby povolenky zdražily naftu, uhlí, plyn a já nevim co všechno o tolik, o kolik se píše, tak to nemůže mít "spirálovitej" vliv, jako po covidu nebo jakýkoliv situaci, která znamená přehřívání ekonomiky.
Už před covidem ČR projevovala znaky silného přehřívání ekonomiky (růst inflace takřka ve všech oborech, minimální nezaměstnanost), což Babiš zhoršoval bezprecedentním rozhazováním peněz (aby se měli Našilidi ještě líp). Za covidu přišel poptávkovej i nabídkovej šok. Po rozvolnění (a dalším shazování vrtulníkových peněz) se poptávka vrátila na stejný nebo ještě vyšší úrovně, než byla před covidem, ale nabídka to logicky nemohla kompenzovat (když si lidi kumulativně půl roku váleli šunky, těžko budou mít v dalším období půl roku bez volna) - takže se inflace definitivně utrhla z řetězu.
Nyní se třeba hovoří o tom, že inflaci stále táhnou "rostoucí náklady na dopravu". WTF?! Nafta za 30 Kč je v přepočtu na kupní sílu ještě mnohem levnější, než v letech kolem roku 2015, kdy byla ropa reálně nejlevnější v historii... Takže mě úplně děsí představa, že nás má čekat naprostá inflační apokalypsa, když se ceny nafty dostanou někam k dlouhodobému normálu. Protože důvody ke zdražení čekoholiv jsou jakékoliv a kdykoliv.
Nicméně si nemyslím, že by měla nastoupit nějaká "spirála inflace", protože inflace nebude tažena přehřátou ekonomikou. Přeci jen ekonomika spíše stagnuje, a to na celoevropské úrovni a jako větší riziko bych viděl, že se vrátí recese, než nějaké nové dlouhodobější inflační očekávání.

Obecně bych chtěl říct, že by mělo bejt v našem zájmu modernizovat co se dá. Ne kvůli sodovkovýmu plynu, ale kvůli nezávislosti na energetických zdrojích, ať už kvůli volatilitě cen nebo obecně původu paliv, kde není o co stát - koneckonců, dneska už i u Američanů...

Internet je plnej keců, jak na OZE celej svět sere... a pak člověk vidí, ať už z fotografií, videí, z vlastní zkušenosti nebo i ze statistik, jak jezdí v Mongolsku hybridy, jak jezdí v Africe čínské elektriky, jak je na chatrči místo rezavýho plechu dvojice panelů... Fakt mi nepřijde jako spása, že Evropan po vzoru Donalda řekne, že všechno co jsme doposud dělali je napíču a vrátíme se zpět pomalu k parním mašinám. 3
On je to totiž nejen ideologickej nesmysl, ale zároveň je to i nesmysl ekologickej. V Ostravě se rušej hutě, koksovny, na Karvinsku skončí poslední černouhelnej důl. Vyplatí se postavit nové hutě, nové koksovny a otevírat nové poruby? Ne. Pokud nebude 3. světová válka, tak ne.
upraveno 1x, naposled 03.10.2025 10:40:22
10:03:05
03.10.2025
Milan 136
-> Jozka 02.10.25 21:02:26: No ty jo, podoba by tam byla 1
10:00:44
03.10.2025
Milan 136
-> Syny 02.10.25 22:41:26: Asi tak. Strašný. A co jsem teď koukal na Threads, tak tam jede ruská propaganda na 100 %.
09:12:46
03.10.2025
King
-> TONCEK 02.10.25 23:01:06: Jeste douska...vzhledem k ty poznamce na adresu Sveraka asi dokazu vytusit, ke kterymu taboru se klonis, ale nemam problem bez ad hominem utoku a nalepkovani podebatovat, co je na danym subjektu spatne a proc ho nevolit. S bejvalym clenem 1560 jsem tady normalne tlachal a na srazu si s nim dal pifko bez ohledu na to, ze si mozna tyka s Konecnou1
upraveno 1x, naposled 03.10.2025 09:13:17
09:05:20
03.10.2025
King
-> Jirik_Tuňák1983 02.10.25 22:15:58: To asi porad delas v nejakym hodne specifickym prostredi, protoze v moji bubline se tohle jaksi nedeje.
08:55:54
03.10.2025
King
-> Sita 02.10.25 23:50:43: Nerikam to rad, ale z ty bidy budu muset vylosovat tradicni "mensi zlo " jako ty.
08:35:39
03.10.2025
King
-> TONCEK 02.10.25 23:01:06: Malokdo z nas je ve svym veku uplnej idealista, aby si myslel jde o pohadkovy stret dobra a zla, ale jak kdysi pravil Zeman (a nekdo urcite i pred nim) "zajmy vs. jine zajmy ". Jako korporatni zamestnanec rok co rok absolvuji vyplach mozku na tema etika a stret zajmu. Zvlast ta "etika " je v korporatnim prostredi k smichu, ale to jina story. Neznam pregnantnejsi priklad stretu zajmu, nez kdyz si bejvalej estebak, devadesatkovej mafian, oligarcha a psychopat v jedny osobe, zalozi na stary kolena "politicky hnuti " a dotahne to na premiera a ve svy neomalenosti dokonce kandiduje na presidenta! Hodne to vypovida i nas, volicich. Vzdycky jsem ve zdejsich politickejch debatach volal po jisty umirnenosti, protoze nejde-li o zivot, jde o hovno. Ale kdyz ten kuni ksicht po vsech tech pruserech zainvestuje do volebni kampane a skoro tretina lidi mu to zase zere, jako by se nic nestalo, nedivim se ze, nekomu pri rozhovoru na tohle tema ujedou nervy. Nakonec si dovolim malou korekci, protoze se to tady vyskytlo uz asi 3x - ten idiom je spravne "Trit bidu s nouzi " 1
07:32:46
03.10.2025
CHIP
-> U-Geen: Díky za připomenutí .. tohle se prostě neomrzí. 3
07:19:44
03.10.2025
Borderer
-> Milan 136: Nebrat za slovo, já viděl jen tu jednu debatu. Mám lepší věci na práci. 3
-> Syny: Jenže pak se Babiše s Monike bude vymlouvat, že ten všudypřítomný blahobyt a braníka za 6,90 nezmůže, protože to posral Fijala. 3 A oni mu to budou žrát. Viz. ty povolenky. Voliči Anofertu za to nadávají Fijalovi, ale že to schválil Babiš, je nezajímá. 3
02:33:30
03.10.2025
Jirik_Tuňák1983
-> Sita 02.10.25 23:36:26: Já to vidím jako svědek těch situací v reálu přesně opačně.
00:42:55
03.10.2025
U-Geen
-> Sita:
Odjebat sa stadeto!!!

tak nejak furt platny :)
00:29:59
03.10.2025
Sita
-> U-Geen 03.10.25 00:17:16: neznam, fakt jsem to slysel jenom od jednoho slovaka nekdy zacatkem milenia
00:25:53
03.10.2025
Jozka
-> U-Geen: Byls rychlejší..3
00:25:18
03.10.2025
Jozka
-> Sita: To bylo dobově celkem slavný video: "odjebať sa stadialto celkom preč" (omluva Slovákům)..
00:17:16
03.10.2025
U-Geen
-> Sita: tak na "odjebat sa odtialto" je uplne genialni rozhovor... neznas?
23:50:43
02.10.2025
Sita
Jinak ja mam fazi idealismu uz za sebou. Mym idealem byl svobodnej stat bez byrokracie, buzerovani, sikany, regulaci, motivace misto represe, zakony na principu osobni zodpovednosti, ne na principu kolektivni viny, atd... Ale to tady nikdy (v mym zivote) nebude, mozna to je i dobre, protoze to chvilema zavanelo anarchii... Takze uz volim jen ty, se kteryma bych, od pohledu a podle jejich vyjadrovani, sel na pivo. A takovy tady jeste jsou a zrovna maji podle pruzkumu druhou nejvetsi podporu, takze jsem relativne spoko 3.
Jinak daleko ucinnejsi, nez se snazit zmenit to tady volbama ke svymu obrazu, vidim jako zkusit najit na zemekouli zemi, ktera tak funguje a odstehovat se tam. Termin pro tuhle akci mi kdysi poradil jeden kolega, kterej zdruhnul ze Slovenska: "odjebat sa odtialto". 40
upraveno 3x, naposled 03.10.2025 00:07:05
23:40:09
02.10.2025
Syny
-> Sita: Tak ver, ze komentare na FB jsou jeste o level dal nez ty na Novinkach a iDnesu. Tam se vulgarity mazou, ale na FB je anarchie v plny parade :)
23:36:26
02.10.2025
Sita
-> Jirik_Tuňák1983 02.10.25 22:15:58: -> Syny 02.10.25 22:41:26: to musim spis souhlasit se Synym. FB ani IG nevedu, ale v diskuzich na idnes/novinky/aktualne jsou volici opozice dost primitvne nechutni a i primitivne agresivni. Rozhodne bych teda nerekl ze jsou nejak jakoby v pohode a nad veci 3
upraveno 1x, naposled 02.10.2025 23:37:33
23:22:25
02.10.2025
Jozka
-> ajok 02.10.25 20:12:57: Jak stačí jedno jméno (s referencema)..
Jsem ty relevantní kandidátky prohlídl a zrovna u "motoristů" našel jednoho ukázkovýho hajzlíka - takže by letěli do koše obloukem, i kdybych o nich předtím náhodu uvažoval..3
upraveno 1x, naposled 02.10.2025 23:27:17
23:01:06
02.10.2025
TONCEK
-> Jirik_Tuňák1983 02.10.25 17:58:06: či to je zase za nálepkování ( hodíš to tomu nebo tomu). Přijde mi to trapné... Pokud tomu tak dobré rozumíš, tak proč nesedí v parlamentu. Asi dobře zafungovala vymejvarna z úst pana Svěráka či Štafja a spol.. nechápu čeho se boji. Pokud vše bylo v pořádku a fér tak se nemají čeho bát ne?? A upřímně v okolí neznám též nikoho kdo by dřel bìdu s nouzi v době kdy bylo u moci ANO. Pokud tady někdo je tak ať napíše. Ale pořád dokola psát ( AntiBabis) mi přijde už ubohé.. a to nejsem rusofil.. atd jak se v dnešní době rádoby nalepkuje.. nejsi s námi jsi proti nám...
22:41:26
02.10.2025
Syny
-> Jirik_Tuňák1983 02.10.25 22:15:58: No nevim, poslednich 14 dni se mi na FB zobrazuje jen politika a v komentarich nevidim nic jinyho nez (shrnuto) ze je Fiala debil a lhar, jak jsou debilove jeho volici, jak se maj vsichni bezni lide strasne spatne, jak uz se tesej az Ukraine nikdo neda ani korunu, protoze lidi u nas potrebuji taky pomoc, jak chce Fialka valku atd. Clovek by si skoro myslel, ze tady 90% naroda nema na rohliky, pritom se ma vetsina jako prasata v zite, jen je asi holt moderni na vsechno picovat a kdyz nemam vilu a v ni alespon tri medaky, tak za to muze zmrd Fiala. Stejne tak si asi kazdej mysli, ze pripadnej konflikt je asi mozny si vybrat a resenim je ho proste jen nechtit. Mam to v rodine z prvni ruky a fakt zasnu, co zcela vazne dokazou vyplodit lidi do kterych bych to driv nikdy nerekl. Nejvetsi problem ale ti lide vetsinou maj v tom, ze si neumej zorganizovat penize ani zivot, ale ani si to neumi priznat a maj pocit, ze maj na vsecko narok... Me Fiala zklamal taky - ne tim, ze nesplnil vsechno co slibil, ale tim, ze neco vylozene udelal opacne, ale furt bych i tak radsi jeho, nez ANO, SPD nebo nedej boze STACILO! Pripadne tu katastrofu, kdyz tohle tam bude dohromady...

Nevim no, ale i presto, ze jsme tri, zena nepracuje (a ani nepobira zadne davky) a jediny prijem je ten muj, tak bych rozhodne nerekl, ze se mame spatne. Co tedy delaj (nebo spis nedelaj) ostatni, kde udajne "rodiny nemaj ani na obedy deti", to fakt netusim...
upraveno 1x, naposled 02.10.2025 23:26:45
22:15:58
02.10.2025
Jirik_Tuňák1983
-> Syny 02.10.25 21:50:12: Zatím co tak sleduji, tak Fyjalovi olizovači jsou agresivnější a častěji veřejně podsouvají svoji volbu ostatním, nežli očuchávači prdelí těch ostatních uskupení. Sleduji to bedlivě na hajzlu posledních pár týdnů (diskuse), včetně těch výstupů mezi lidmi v práci. Očuchávači ANO, SPD, Motoristů a višní jsou většinou v pohodě a nenechají se rozhodit, kdežto Fyjalysty startují, uráží se, bijí pěstí do stolu,. zvyšují hlas na lidi apod. A to si fakt nedělám prdel. To tak je. Byl jsem toho několikrát svědkem.
upraveno 3x, naposled 02.10.2025 22:20:48
21:56:54
02.10.2025
Jarda/felda
-> David29 02.10.25 21:53:33: než se někdo dostane do vrcholný politiky tak ho ten systém tak semele že bude úplně stejný jako všichni co tam jsou 8 8
21:53:33
02.10.2025
David29
-> Syny: 3 3 3
Asi tak.. Kdyby fb nefungovalo tak blbě jak funguje - tak bych si různý profily rozklik jak kdysi nadávali na Babiše ulhanýho a dneska ho opěvují 3
21:50:12
02.10.2025
Syny
Nejlepší bude, až po volbach budou všici jásat jak to konečně tomu Fyjalovy a jeho voličům nandali a pak přijde ta realita, že se maj furt stejně na piču, nic se nezměnilo a začnou zas nadávat na Andyho a čekat na další volby, aby se už konečně měli líp 3
21:14:23
02.10.2025
David29
-> ajok: V čem konkrétně Fiala třeba lže?
21:02:26
02.10.2025
Jozka
-> Milan 136 02.10.25 18:32:53: Když jsem ho zaznamenal prvně, přišel mi jak klon SPD Fialy..3
upraveno 1x, naposled 02.10.2025 21:02:40
20:12:57
02.10.2025
ajok
-> Borderer 02.10.25 13:12:48: nedavno jsem Fialu poslouchal a tak jsem pokyvoval, ze bych mu to hned hodil, ale kdyz sedmilhare clovek zna, tak proste vi, ze ne... jeden znamej z vyvoje chodil na jeho prednasky na Masarycce a pry jako sedmilhar se projevoval uz jako profesor, vse nebyl problem, ale kdyz doslo na lamani chleba... STBaka bych nevolil nikdy, stejne jako komouse, motoriste, SPD taky mimo, kolega rikal piraty, jo ty novodoby komouse :/, vylucovaci metodou Prisaha, ikdyz jsem slysel jak byl zadobre s nekteryma mafianama a ma prd program a nebo ten Cibulka :)
19:11:46
02.10.2025
Jirik_Tuňák1983
-> Milan 136 02.10.25 18:31:10: To není odpověď na obrázek. Všem jde o Česko až těsně před volbami. Na práci se klidně vymluvím, mám inventury 40 km od bydliště včetně víkendu a online volby jsem nějak nezachytil.
upraveno 1x, naposled 02.10.2025 19:12:42
19:04:36
02.10.2025
David29
-> saskyn2: Já narážím na to, že Babiš se s Jonákem znal stejně jako Chlad. A ne jen s ním, to budou oba Mrázkové, Běla, Pitr a další.. Všechno jedna banda

-> Milan 136: Jo, to je žvást no
18:32:53
02.10.2025
Milan 136
-> Borderer 02.10.25 14:28:56: Macinka někde mluvil rozumně? Ten magor se nedá poslouchat. Jako třeba tohle 3
zvětšit Chcete řešit politiku na Virtu? - obrázek od Milan 136 vložen 02.10.2025 18:32:53
18:31:10
02.10.2025
Milan 136
-> David29 02.10.25 15:29:40: Babiš si s c
Chladem může podat ruku.

-> Jirik_Tuňák1983 02.10.25 17:58:06: Tys doteď spal? Ano, teď jde o Česko. Protože právě teď visí nad republikou hrozba, že nás rudohnědá vláda naservíruje Rusku na zlatým podnose.
A klidně se přiznej, že to hodíš Andymu. Nevymlouvej se na práci 3
17:58:06
02.10.2025
Jirik_Tuňák1983
17:21:20
02.10.2025
saskyn2
-> David29: hele to že Monike hulila Jonáke a pak si našla většího čůráke bych neřešil, to tyhle zlatokopke mají prostě v popisu práce a je to naprosto v pořádku3
Ale to že chceš dělat politiku a vrahouna prezentuješ jako svýho kámoše, to asi musíš být úplný debil, nebo nevím3
A co se týká emisních povolenek, já bych byl rád, ale nevěřím že Babiš by je zastavil, tj. počítejte že se na to všechno nabalí a čeká nás podobná inflace jako po covidu.
15:29:40
02.10.2025
David29
-> Milan 136: Nevím, já tyhle povídačky neřeším. Neřeším ani věci jako dozimetr, kampeličky a já nevím co ještě. Jenom u Babiše jeho střety zájmů, kdy se to (asi) nezdá už ani soudům (jinak by byl nevinnej)
Aby motoristy měli nějaký vliv na tak velký věci jako je hazard - na to budou malí páni, i když se tam dostanou.

Jedinej důvod proč bych tam motoristy poslal je ten, aby byl někdo dost proti pirátům a nabourával případné koalice kde piráti budou.
Protože jestli Piráti budou mít nějakej vliv, tak se z toho posereme a emisní povolenky bude platit i U-Geen

PS: A Babiš oproti Chladovi na tom nebude o moc lépe. Babiš nejen že se s Jonákem taky znal, ale odkud je ta jeho Monike? Ta ho Jonákovi dost možná i svého času kouřila, když dělala v jeho Discolandu
upraveno 1x, naposled 02.10.2025 15:30:30
15:01:31
02.10.2025
Milan 136
-> msar 02.10.25 13:23:12: No Hollan zrovna není můj favorit. Ale hezky shrnul ty mafiánské praktiky Chlada a nic to na tom nemění. Tenhle odpornej vekslák je prý čerstvý vítr do politiky3
14:28:56
02.10.2025
Borderer
-> saskyn2: Tak nějak sem tušil, že to s nima nebude jen tak. Viz. různý Turkovi excesy atd. Na druhou stranu mne Macinka v debatě přišel, že jako jedinej mluvil celkem k věci a názory který prezentoval mne byly blízký - koruna, stop green dealu avšak proevropské směřování země a žádný referenda o NATO a podobný píčoviny.
14:23:37
02.10.2025
saskyn2
-> Borderer 02.10.25 13:12:48: To je přesně to, co jsem psal tady-> saskyn2 02.10.25 09:13:27: kdo nemá prachy, nebo bohatýho sponzora, tak prakticky nemá šanci se tam při současném systému dostat, a zcela logicky ty prachy z toho pak musí dostat zpátky. Že Turek je xindl bylo jasný hned už z toho že mezi jeho kámoše patřil Jonák.
Ale teda zrovna herny mi osobně zas tak moc nevadí, pokud je někdo debil tak holt nemá mít peníze...a to bys teda stejně musel zakázat všechno sázení včetně inernetu.
upraveno 1x, naposled 02.10.2025 14:29:43
Extreme Tyres