veselé poruchy...

prohledat
249 příspěvků (zobrazeno 201 až 249) od 11.08.2006 do 16.08.2012, založil/a Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
řadit dle data
17:56:02
14.08.2006
Ovečka
-> P.T.: 3 4
16:48:14
14.08.2006
Kalibán123 - zrušená registrace
-> Pavel P.: To znám 3 3 3 takhle mě jednou vezl brácha v jeho firemní feldě no kurva jsem se držel jak prase kdyby něco abych to vůbec přežil a on úplně v klidu
15:50:22
14.08.2006
Pavel P..
Nejlepší bylo když jsem v zimě jel s panem Matsoftem v jeho exkluzivní 120ce, a když pan řidič je lenivý si oškrabat okna, a puštěním stěračů s trvzením "Třením vzniká teplo" vyrážíte, a přes čelní sklo neni nic vidět, ani jaký svělo svítí na semaforu.. to je potom paráda..

3 3 2
15:31:06
14.08.2006
P.T.
-> Ovečka: 3 To se nám taky jednou stalo že to fotr nechal stát na dvoře a ono to tam přes noc přimrzlo a nemoh odjet3
15:25:55
14.08.2006
Ovečka
Sice se to nestalo mě, ale kamarádovi...

Za flašku rumu si koupil na zimu škodovku, 100. Byla ve strašnym stavu, ale jezdila.... No, byla s ní sranda, jelikož si prostě dělala, co chtěla.

Nešlo jí topení, takže v těch nejkrutějších mrazech jsme jezdili s otevřenýma okýnkama, podle jeho slov, aby se mu nemlžilo přední okno, ze kterého před každou jízdou poctivě oškrábal milimetrovou vrstvu ledu.

No, neměl přišroubovaný volant, takže měl v zatáčkách co dělat. V tunelu, kde jsou lanka od plynu, řadičky a ručky se mu srážela voda a byl jí plnej tunel.

A to nejlepší a konec. To už fakt nikdo nemohl pochopit... Normálně přes noc přimrzla kolama k silnici... Večer jí zaparkoval před barák a když ráno přišel a chtěl jí s dalšíma 3 kamarádama roztlačit, nešlo to... Prostě přimrzla.... Takže se muselo čekat na oblevu 3
14:33:44
14.08.2006
haso
jo to sa aj mne v zime stalo, som išiel dole očistiť auto od snehu...tak som došiel dole, a nešlo otvorit (vovnútry bola tá vec s ktorou to čistím) tak potom som chytil klucku a mykol dverami (skoro som ju zlomil) a konečne sa to otvorilo1 tak auto odhádžem a idem zavreť a buch a nič1 ani mobil som nemal, nič...iba klúče od dverí...tak som sedel v aute ako debil1 a pozeral sa ako sneží... a takto som tam sedel asi hodinu a potom konečne sa to dalo zavreť4
14:14:03
14.08.2006
Rabbit
Syny:

Třeba myslí jestli si ho neměl taky přimrzlej.
13:39:00
14.08.2006
Syny
-> Peťa Klíč: Jo v poho... Proc by to nemelo jit? 40
12:00:51
14.08.2006
Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
-> Syny: a to se ti aj podařilo sundat tapewc ? 3 3 3 no když sem hrával tak sme zkoušeli v dědině na kopcu ... s řízením sem problémy teda neměl ale taky kamarádi museli cestou držet dveře... 3
11:44:25
14.08.2006
Syny
Jj, to znam... Sem otevrel zamrzly dvere a nemohl sem je zavrit3 Sem musel sundat tapec a promaznout je...3
00:26:57
14.08.2006
haso
-> pajavlk: 3 3 3
23:54:48
13.08.2006
pajavlk
i to že sem měl ráno zevnitř předního skla vrstvu ledu a z neznalosti na to vyprázdnil celou flašku odmrazovače a pak celej den jezdil s hlavou z okna protože sem neviděl ani na začátek kapoty1, nad tím se můžu jen pousmát horší bylo když mi zamrzla voda v chlazení a na benzince sem měl z auta vzadu dýmovnici (shodou náhod pět minut po mě tam přijela další vařící stopětka se ženskou za volantem a když mě viděla jak se mi hulí z motoru prej "jé vám se z toho taky kouří to je asi tím mrazem" .. odešla zaplatit nasedla a s tou vařící škodovkou zase odjela 9tak sem tam zůstal stát s otevřenou držkou a čuměl jak v chumelení mizej její obrysovky) to už bylo špatný ale to mě potkalo asi jen dvakrát .. dobrý taky bylo když sem zastavil u kámoša v kopci na brutálním ledu nechal sem tam kvalt odcházím a když se otočím tak vidím jak škodovka couvá po ledu se zablokovanejma kolama dolů z kopce tak sem vyběh za ní hodil sem na ledu samozřejmě pořádnou držku a držel sem za nárazník, brzdil nohama a řval na kámoše ať mi hodí nákej klín pod kola ten smíchy málem vypadnul z okna ale dopadlo to dobře jen sem stál o tři místa níž než původně 1 jo lidi to sou prostě "škodovky"
23:47:28
13.08.2006
pajavlk
-> Gryzly: jj voda je nejhorší nevim ani jak ale dokonce mě zamrnzul i větrák od topení.. neběžel tak sem do něj dloubnul šroubovákem něco zapraskalo, rozeběh se, něco rozšmelcoval a od tý doby běžel furt 1
22:22:53
13.08.2006
Hurdis
na tohle jsem měl v zimě ve škodovce připravený gumový vazač ("pavouk"), připevněný jednou stranou ke dveřím spolujezdce, po nasednutí se dveře klasicky nedaly zavřít, tak stačilo sáhnout po pavouku a zaháknout za madlo dveří a byl klid, po pár ujetých km už zavřít šlo a jelo se dál...
22:20:18
13.08.2006
minno
no to ze sa nedali zatvorit cerstvo otvorene primrznute dvere sa minulu zimu stalo kolegovi este ked mal stary fiat regatta a siel ma zaviest domov, som si musel celu cestu drzat dvere, nastastie to nebolo moc daleko
22:07:19
13.08.2006
Rabbit
JJ, zimní radovánky se škodovkou. To je pověstná záležitost. To se mi stalo, že sem otevřel jakž takž v pohodě ale dveře nechtěly držet zavřený. A nejvíc to je když se de do motoru a pak se otvíraj zadní dveře. Už sem takhle potkal v zimě moc škodovek kerejm se v zatáčce otvíraly dveře.
16:29:08
13.08.2006
Gryzly
-> pajavlk: Já jel poprvé na stk v prosinci, venku asi -10°C a jelikož jsem to měl zasraný nechal jsem si to umyt v myčce horkou párou, pak jsem jel do mototechny a ten myč (bjůkenen) mě říkal že to mám dát do garáže aby to uschlo. Ale prděl jsem na to protože bylo jasno slunko svítilo jako na horách a tak si jedu do mototechny koupil jsem cosik a jdu k autu a nemh jsem ani strčit klíček do zámku. tak jsem ještě koupil sheron a pocákal celý dveře a pak už dobrým, ale na celým autě byl ledovej krunýř.
14:50:43
13.08.2006
sem se na parkáči soukal v zimní bundě zadním okýnkem ze škodovky .. 3 36
14:47:12
13.08.2006
pajavlk
jojo kolikrát sem se v zimě do auta dobejval pomalu krumpáčem 3 to sem jednou potřeboval strašně rychle někam jet a neotevřel sem žádný dveře tak sem se nasral chrstnul na jedny belík horký vody nased a jel ale když sem dojel tak sem nemoh otevřít ani jedny dveře všechno totálně zamrzlo aspon že u zadních sem povolil jedno okýnko tak sem se na parkáči soukal v zimní bundě zadním okýnkem ze škodovky .. tohle u jinejch aut nezažijete 5
08:36:45
13.08.2006
veselé bylo když v prvnim mrazu sem se rozhodl vyjet a ono ejhle se mi rozjelo auto na neutrál 3 tedy popojelo jak byl zmrzlej olej
23:50:51
12.08.2006
Don Carlos
Párkrát se mi stalo, že jsem na pumpě už strkal pistoli do hrdla a motor ještě blafkal - samozápal. Pumpař valil oči.Vypadávající stěrače v nejhustějším dešti na cestě byl u našeho žigulíka dobrým zvykem.
23:15:51
12.08.2006
Honzee
ja mam porad vesely prihody s elektrikou. nekdy pri stratovani(se studenym motorem) mi zacne lehce svitit kontrolka dalkovejch svetel:)) jednou sem jel od benzinky a najednou ztracim vykon,auto prestava jet,pka sebou trochu skubne a zase jedu,to se parkrat zopakovalo a pak sem prisel na to,ze byl spatnej kontak nekde za pristrojovkou v elektrice a vzdycky kdyz to skublo tak se zapojil nebo rozpojil:)))
20:30:14
12.08.2006
no to se mi stávalo v horkách... tak sem odšrouboval příruční kastlik a když přestalo blikat tak sem tam strčil ruku, zašolikal s kablama a zase se to rozblikalo
18:04:13
12.08.2006
Hurdis
na mé bývalé 120 se mi tak 2-3x do roka stávalo, že při odbočování náhle přestali fungovat blinkry

oprava spočívala v jedné, dobře mířené ráně pěstí zazhora do palubovky v místě nad přerušovačem 1
17:56:27
12.08.2006
hundrtka má na rozdělovači oddělenej šroubek na ktery je zvenku napojenej kond a cívka a zevnitř takový ouško co de na odtrhovej kontakt... a ten šroubek se povolil takže to ouško se pootočilo a udělalo zkrat... náhlé zdechnutí na křižovatce a marné pokusy nastartovat, střely z vejfuku a tak... a dalo zabrat než sem to našel...
15:24:31
12.08.2006
Pavel P..
To mě se jich stalo že bych to psal do večera.. o vybitý baterce ani nemluvim.. nejlepší když mi to zdechlo uprostřed křižovatky na Poděbradský a nešlo nastartovat, jsem to musel oidtlačit na chodnik k přechodu, a čekal jsem pul hodiny a potom už se to chytlo... přijel jsem na burzu a tam je takovej malej kopeček tak se rozjíždim a najednou to zakuckalo a zdechlo.. no stál jsem tam 10minut něž mi přišel nějakej ukrajinec zatlačit tak pak to chytlo a dojel jsem..

nebo když jsem jel s tátou po jižní spojce v naší užovce a najednou všechno zhaslo a motor zdechnul při 90km/h... tak jsme zastavily a ona byla vypadlá svorka na baterce...

teď co mám rapida tak jsem neměl žádnou závadu až na jednu, to bylo hned co jsem ho koupil, tak jsem jel k Majklovi, k němu jsem dojel v pořádku.. a když jsem chtěl odjet tak to točilo jak blázen a nic.... tak jsem to roztlačovali a ani prd... tak jsem to zkoušel ještě roztlačit z kopce a občas to chytlo ale hned zdechlo.. tak jsem zavolal tátovi a ten pro mě přijel a na laně mě roztáhnul tak to chytlo a jel jsem sám.... dojedu po Českobrodský až k Lidlu a na světlem mi to zase zdechlo.. no tak přijel táta a odtlačily jsme to na parkovišti k lídlu a odtamtud jsem jel na laně , noa pak se zjistilo že byl špatnej kondenzátor ..po výměně jsem najzedil 2000km bez jedinýho problemu.1
15:18:21
12.08.2006
Gryzly
-> Tuxik: Ty světla to je klasika blbá kostra pod šroubkem. a při rozsvícení jedné žárovky se rozsvítí i dvě čí tři a všechny do polosvitu.

Jinak na té Hněduli minulý majitel namontoval přídavný vypínač na větrák chladiče a plus sebral z nejbližšího místa a to z přepínače vyrovných blinkrů, takže ten když zapnu ten větrák tak se rozsvítí kontrolka varovných a když k tomu zapnu varovný, tak se rozvítěj všechny blinkry a svítěj. Ale když vypnu větrák tak vše funguje normálně.
14:59:26
12.08.2006
Tuxik
my meli na nekolika sade taky zajimavy zavady...

na hyene jeden cas pri spusteni blinkru a seslapnuti brzdy zacaly zadni svetla blikat jak na diskotece - tak nejak nahodne (chudaci lidi co za nama jeli minuly rok na Doksy :-)

na hyene minulou zimu nebezelo topeni - hledali jsme chybu a zjistili jsme za zamrzl motorek... pote co jsem do vetraku strcil sroubovak se rozbehl a zavada jiz nikdy nenastala

u Natalky mi obcas zustane v ruce radici paka :-) proste se vysroubuje

atd
14:52:37
12.08.2006
Tuxik
-> King: 3
13:52:03
12.08.2006
Gryzly
-> Borin: před 14ti dny jsem jel z Přerova a na dálnici za olomoucšem smerem na Mohelnici začlo pršet tak zapnu stěrač a po třetím mávnutí praskl ten plast a stěrač obloukem přeletěl přes střechu. takže jsem taky asi ve stovce jel asi 10km bez stěračů, stalo se mi to asi 100metrů za pumpou a další byla až p oasi 10ti km, když jsem tam dojel tak už zamozžejmě nepršelo. Nový s grafitouvou gumičkou stály 138kč. Byla to pumpa na straně do olomouce u odbočky na Senici a litovel. jinak na lonským Hrocháči mi taky upadl stěrač. ale to bylo proto že jsem prodlužoval ramínko kvuli centralnimu stěrači a ruplo to ve sváru.

Mlhu z kabelu jsem taky měl taky. Z palubovky od jednoho nejištěného kablíku. ale zastavil jsem a něž jsem stihl odpojit baterku tak to přestalo, tak jsem vyvětral otřel čelní sklo od kouře a jel jsem do práce a kablík jsem našel asi až za pul roku.

Taky je prdel když si napojíte přídavný dalkový na pojistky dálkových a voni ted prodávaj ty plastový pojistky který při proudu blížícím se nominální hodnotě pojistky začnou teplem měknout a zkracovat se až najednou odpojej obvod. takže jedete s dálkovýma po cestě a najednou blik a jede po paměti ve tmě jako svina. nejhorší tro je porvé. pak už se naučíte přepnout na potkávací a já už to měl tak vychytaný že jsem věděl že jak začnu cítít ten smrad z pojistek, tak přepínam na potkávací a čekám až to zchládne. takže jizda pak vypadá 5 minut dákový 2 minuty potkávací. jako večer se to dá to jezdí plno aut a těch 5 minut ani ty dálkový nesvítěj, ale v noci třeba ve dvě ráno když nic nejezdí tak sem jezdíval jako stroboskop. ;-) A na zvlášt relé a pojistky jsem to předělal až asi po pul roce.

12:34:16
12.08.2006
Borin - Král tuzerů
Mě stačily při cestě do Přerova 2 závady...nejdřív se mi uthly gumičky ze stěračů tak sem je vyhodil a koupil za 137 korun nový...nasunu nový slasty co je držej a zacvaknu ramínka...stírají nádherně...po cca 5km při cca 120km/h setřu a ramínko u řidiče letí i s plastem měkam do hajzlu...klika že jel kámoš s Felícií a tak mi pučil zadní stěrač...a zadruhý jedu si to v klidu 90kou a najednou se ztrácí výkon tak podřazuju s e staženou prdelí a furt nic už sem se lekl co se stalo s novým motorem, zkouším to párkrát pročlápnout a čumím že polovina pedálu má mrtvej chod...všechno měla na svědomí ta zasraná čokoláda na lanku u karburátoru 3 3 3 O ztraceném šroubku od sytiče a přidřeným předním ložiskem radši nemluvím...
11:59:43
12.08.2006
dial K for Karlos
-> King: Tak to je story !! 3
10:19:01
12.08.2006
havlik
-> King: tak to je hustý47 47
10:17:03
12.08.2006
King
Já jsem řešil nejkurioznější závadu na 105ce mýho pana bratra. Neměl v tý době ještě papíry a auto řídila moje nastávající švagrová. Po telefonu jsem se dozvěděl, že po opravě u jakéhosi "vesnického kováře" to občas chcípne při rozjezdu a blbě se rozjíždí do kopce a že tam nejde dát 4ka a nějak to "hodně řve". Jel jsem kvůli tomu pře celou Prahu, sed jsem za volant toho stroje a jako první mě upoutala bezvládně vaklající řadící páka. Poodhrnití koberce pak potvrdilo, že kulisa řazení a táhlo jsou už delší dobu 2 na sobě nezávislé mechanické celky :) Díky paměťovému efektu převodovky zůstala zařazená 2ka a stímto univerzálním stupněm dokázala švagrová jezdit tejden po Praze 1
09:46:14
12.08.2006
Targa
ja mam taky něco kdyz sem auto koupil byl to elektrickej zázrak:D posloucham radio..zacne prset...a jakmile pustim sterace tak radio vypne ...byl to spravnej cirkus hlavne kdyz sem mel pustenej cyklovač:D
09:42:53
12.08.2006
-> Nwkt: dobře, vytáhnu kulisu ze skříně a začnu ju vozit sebou náhradní...
09:17:39
12.08.2006
Nwkt
Já mam taky jednu veselou, prostě si jedu chci dát dvojku a najednou prd a praskla mi kulisa řazení 1
00:38:35
12.08.2006
Martin-pce
me u rapida nesel celou zimu vetrak u topeni.kdys jsem to chtel opravit,tak jsem zjistil ze nejde motorek.Najare jsem jdnou zavadil o vypinac a hle on foukal24 takze jsem celou zimu jezdil bez topeni a ono zacalo samo od sebe fungovat kdyz bylo venku 20 stupnu3 2
00:18:14
12.08.2006
haso
jo a teraz som si este spomenul že nám raz na tej 100vke na dialnici prdli brzdi a dosli sme domov 100km len s rucnou3 3 3 ale skoda že si to nepamatam ale viem to len z otcovho rozpravania7
00:13:58
12.08.2006
haso
ja som raz, ešte na Š100 s otcom ked som bol mansi31 tak sa nám za absolutného lejaku pokazili stierače ale došli sme domov, ale cesta to bola velmi vesela1

a potom ešte nám raz nám ale už na 120ke v zime prdli stierace a išli sme počas tmy a hmly a snezenia domov tak že sme mali hlavu vonku z auta1 3

Ale toto všetko je na škode to čarovné čo iné autá nemaju52
23:58:14
11.08.2006
Syny
-> havlik: No tenkrat body nebily... Ale kdyz se mi to stalo v totalni tme tak sem byl docela postanej. Taky hned kviceli gumy a ja byl na prasky... Voni ty svorkovnice sou vubec tak na 3 veci... Snazim se jich zbavit a davam tam normalni klasicky svorky za 1,2 kc40
23:54:26
11.08.2006
havlik
-> Syny: jo to mi dělá taky blbej kontakt v svorkovnici naštěstí jen za světla ale hned by byl debilní bod v prdeli a k tomu nějaký prachy8
23:53:02
11.08.2006
Syny
Jinak vesela porucha byla, kdyz sem jel v 10 vecer 90 a najednou mi zhasli svetla... To bylo opravdu veseli... A nesli rozsvitit... Dojel sem na vystrazky... Druhej den jako by nic... Asi po 3mesici zas to samy ale ve dne... To uz mi nasralo, tak sem sundal kryty a sel sem po dratech. Kdyz sem se dostal na svorkovnici, teda spis na to co z ni zbylo, zjistil sem ze tam byl blbej kontakt, jiskrilo to, a postupne se cela roztavila... Musel sem ty kabely presmikat a dat tam klasicky ty svorky... A je klid...40
23:18:54
11.08.2006
havlik
-> DOOlittle: no tak to je fajn mi se takhle šlusnula anteny o nějakej kabel taky se zakouřilo v interieru a najedou to nejelo respektive jelo ale nedrželo volnoběh kouř sem vyvětral cestou a až pak sem zjistil že to šluslo pojistku
23:16:24
11.08.2006
DOOlittle
-> havlik: no a este som mal taku veselu prihodu ze : idem si z veselosti po ceste a zrazu divny smrad, postupne som uz v kabine nic nevidel. husta hmla sa valila z okien a ja som musel stiahnut okienko a vystrcit hlavu aby som sa nadychol cerstveho vzduchu.... to mi vyskratoval kabel ktory som mal bez poistky tahany ani neviem na co dozadu do auta... niekde sa predral a chytil kostru. ako tak horela ta izolacia tak to bol pekny maras. hned ako som zastavil a rozohnal mlhovy opar, vyrval som koberec a kabel som rozorval na mnoho kusov.... ten vsak bol zeravy a na ruke mi zostala na par tyzdnov pekna pamiatka3
23:12:05
11.08.2006
havlik
-> DOOlittle: 3 3
23:11:36
11.08.2006
Syny
Ja jednou jel, mel sem v nadrzi 3litry a najednou dosel benzin... Nebyl tam sroub v nadrzi4 3

Jo a dalsi vec ktera se ukazala jednou a uz pak nikdy byla spotreba mimo mesto 6,5l 40
23:02:49
11.08.2006
DOOlittle
ja som mal raz taku veselu poruchu.... stojim na krizovatku a zrazu zacala vsade navokol striekat voda a ja si hovorim" co tu niekde prdlo vodovodne potrubie?" a v tom mi oko padlo na rucicku teplomeru a ajhla - vyvreli sme 1
22:53:48
11.08.2006
škodovka je autíčko pro milovníky dobrodružství a legrace k čemuž dopomáhají drobné poruchy které ale dokážou být veselé... z ničeho nic se objeví trvají dvacet minut a už se nikdy nevrátí...

co si tak vzpomínám:

- jednou se mi odšroubovala páčka blinkrů potom sem ji přišrouboval ručně na parkingu a pak sem se to naučil dotahovat za jízdy 3 než sem se odhodlal to utáhnout blickama

- při jedné neplánované cestě se objevila závada na blinkrech: teď teda nevim co dělal pravej ale když sem zapnul levej blinkr tak místo aby blikal tak svítil a po vrácení páčky zpět nezhasl 36 a došel sem na to že když zapnu varovny tak blikaj oba v pořádku a když je vypnu ve chvíli kdy je "zhasnuto" tak blinkry zhasnou. takže když sem odbočoval doleva tak to bylo veselé a dobrodružné... ale jak sem dojel zpátky tak stejně záhadně závada zmizela a už se neobjevila nikdy...

- onehdá mi cyklovač nepřepínal na doběh takže stěrače dycky jenom poskočily vo kousek 3 a naproti tomu druhej den se to pokazilo přesně naopak a to sice že najednou stěrače začaly mávat jak střeleny a nešly vypnout...

a tak dál
Extreme Tyres