Víte, že když platíte dobírku, máte dostat potvrzení o té platbě? Kurýři s tím nikdy neměli problém. Potřebuji do daní k faktuře, v níž je psaná dobírka, doklad o zaplacení, tak si o něj říkám - balík za 13 000 a hádám se s pošťačkou, že chci balík i potvrzení, a že mi ho fakt má dát, tedy oboje. Ona se brání, že nikdy nikdo nic takového od nich nikomu nevystavoval a vystavovat NEMÁ. Vyzývám ji, aby tedy to potvrzení přinesla a dala do schránky, protože balík nutně potřebuju. A ona že jen jestli bude mít čas! Jsme na vesnici, a pošťačky tu jezdí autem po dvou - jedna řídí a druhá chodí ke schránce...

Naštěstí stačil jeden telefonát na poštu, vedoucí se omlouvala a doklad byl druhý den ve schránce.
A to nemluvím o tom, jak se ve mně vzedmula vlna hněvu, když jiná pošťačka přišla až do dílny s něčím, co bylo třeba podepsat a nezůstala stát na rohožce, nýbrž nahamtala bahno na koberec (není to autodílna, ale čistý provoz, kde se jen práší a koberec to chytá). Odpovědět na otázku, proč mi hamtá bahnitýma botama na koberec, nedokázala...
Myslím, že k nám pošťačky nechodí rády.

Kurýři jsou zlatí, nosí i těžké balíky přes dvůr až do dveří dílny, takže většinou odjíždí s koláčem ke svačině.