-> palinator 21.08.18 09:27:18: No a to je právě ono. Já mám momentálně otevřený prohlížeče hned dva a dohromady v nich běžně mám přes 200 záložek, někdy klidně víc než 300. A nevím o tom, prostě to jede. Roztažený přes 3 monitory (2x 1920x1080 a 1x 2560x1440).
Ten stolní počítač je třeba proti tomu mýmu ještě pořád velká moderna (Core2Duo E8200)
Ale SSD + dostatek RAM udělají fakt hodně, řekl bych že tímhle upgradem (RAM 4->8GB a SSD) jsem tomu stroji prodloužil životnost docela hodně, o výměně přemýšlím fakt až v posledních měsících a ten stroj už fakt má 10 let za sebou.Naopak můj soukromý notebook (ThinkPad X200s) už moc použitelný není - sice CPU ze stejné generace, ale jen 4GB RAM a rotační disk, navíc jen 5.4k rpm... tam už je ten věk znát strašně.
A taky rozhodně nejsem fanda zbytečného utrácení za techniku - to PC stálo asi 14 tisíc
Něco pak ta RAM navíc a SSD a ty 4 monitory, ale dohromady jsem možná pořád pod 20 tisíc... což za 10 let je asi akceptovatelný.

NikolivHD rozlišení mě neomezuje, protože na FullHD bych stejně viděl píču.

Třeba klávesnice podobný kvality jako měly starý ThinkPady už dneska prostě nekoupíš