-> Lůďa 10.01.15 22:56:12: To je jednoduchý - pokud využiješ 4k rozlišení, vem ten co ho má. Pokud využiješ dotykový display, vem dotykový. Pokud nevyužiješ ani jedno z toho, vem ten nejlevnější... Já v současnej době přemýšlím o tom 4k, ale upřímně spíš protože se mi to líbí technologicky, než že bych si dovedl představit to využít.
-> Bukaj: Externí CD-ROM přes paralelní port... no to je dobrá vykopávka :D Jinak co to má za disk - běžnej 2.5" IDE? Je v tom už nějakej systém nainstalovanej - alespoň DOS? Instalaci 95tek a 98ček (pokud si dobře pamatuju) můžeš pustit i z disku - prostě si z instalačního CD zkopíruješ příslušnej adresář s instalátorem (setup.exe) - tuším, že to bylo WIN95 resp. WIN98 - a z DOS režimu (nebo přímo z DOSu) ten instalátor pustíš. V případě, že chceš cílovej disk formátovat, je ale nutný si tohle odlejt na zvláštní oddíl (ale celkem asi není důvod to formátování provádět).
Pokud už tam nějakej OS je, tak přes síť nebo nějakým podobným způsobem (paralelní laplink, bože, zase historie) tam tu instalačku přetáhnout, pokud ne, tak asi nejjednodušší způsob je ten disk vyndat, přes USB redukci (tu pokud se pamatuju máš) si ho připojit k jinému PC a tu instalačku přetáhnout tam.
Budeš taky muset splnit následující:
1) Ta partition ze který to pak chceš zavést musí být aktivní
2) V MBR musí být funkční zavaděč (fdisk /mbr, ale nepamatuju si jak ho ve windows pustit proti konkrétnímu disku).
3) Ten disk musí být systémový abys vůbec tu instalaci spustil - tzn formátovat s parametrem /s (format /S X:)
Předpokládám, že s FDISKem a spol si tykáš, pokud ne, tak to pochopíš, není to nic složitého - kdyžtak mi cinkni :)
U XPček už by to bylo asi trochu složitější, ty jsem asi nikdy na podobnou vykopávku neinstaloval, pravděpodobně by nějak šlo na disk uložit drivery pro tu externí mechaniku (pokud je máš), ale vojeb by to byl tak jako tak.
Každopádně teda nechápu smysl celé akce pokud to nemá být počítačově-historické intelektuální cvičení... podle toho co říkáš, to bude strašlivá vykopávka a nakonec to bude stejně prakticky nepoužitelný a akorát se s tím budeš vztekat. V době kdy přiměřeně moderní notebook (asi tak o generaci modernější než ta tvoje D430) v krásném stavu stojí asi tak 4 tisíce když jsi línej shánět levněji.... Měl jsi říct, nějakou takovou vykopávku jsem ti mohl věnovat už funkční.