Jo ale, proč sem lezu - jedu si takhle v noci s naším pseudosporťákem na v okolí vyhlášenou lacinou pumpu (31,90 N95) a v protisměru vidím jak v docela nepřehledným úseku silnice první třídy, za zatáčkou, městská opicie sousedního města někoho buzeruje. Natankuju, vracím se piánko na spotřebu domů. Po pár kilákách jsem tu jejich dacii, nebo co to maj, dojel a táhli se asi 70. Tak jsem na rovným, přehledným a prázdným úseku, v rámci bezpečnosti a plynulosti, podkopnul za 3, dal plnej a v dáli se zařadil před jejich hustokár. Pokračuju a panáčků se to pochopitelně dotklo, za chvíli je mám při devadesátce nalepený 2m za prdelí. Vydrželi prudit asi kilák a pak je asi moje netečnost přestala bavit a chlapácky nahodili tu svoji diskotéku a "STOP". Tak jsem jako spořádaný občan doplachtil do zálivu autobusový zastávky a čekal co z nich vyleze.
Ten mladší smrkáč, co si hrál na většího tvrďáka, nejdřív zkoušel něco ve smyslu "Pane řidiči, vy nám tady neposloucháte značky!" Slušně jsem mu naznačil, že v týhle hře tahá, vzhledem k pravděpodnobný výbavě jejich auta, za kratší konec provazu. Pak si řek o řidičák, tak jsem mu ho jako správná ovce podal. Aby tý jejich imitace práce policie dodali tu pravou atmosféru, nejdřív si něco opisovali do notýsku a pak přešli důležitě na záď mýho vetrána a důležitě tam zkoumali STK samolepky, laufy a měli bleskovou poradu :-) Pak se mlaďas osmělil a zkusil to tentokrát s předjížděním "na plné čáře". S odpovědí, že v místě předjíždění už žádná "plná čára" není, taky nebyl zrovna spokojenej. Abych prolomil trapné ticho, ujistil jsem ho, že pokud na to má jinej názor, můžeme se sejít ve správním řízení. "Však se taky sejdeme!"

Obvykle, když jedu manželce natankovat, jedu se ještě projet a zresetuju průměrnou spotřebu na PP, abych si pak Dajánu dobíral spotřebou pod 6 litrů :) Po tomhle výstupu jsem si řek, že v sobě nebudu potlačovat emoce - není to zdravý - a spotřeba šla pěkně do kopru :)
Už mě fakt začíná srát, když párek pologramotů dostane auto s houkačkou a místo toho, aby po nocích dělali ve městě, to proč je zřídili a za co je platěj, tak si dělaj vejlety po okolí a hrajou si na policajty