tak taky mam nejake zkusenosti z cesty :)
z Pamukale uz cestou na Nemrut jsem uvidel merici auto, jel jsem cca 100, zbrzdil jsem to na cca 50, protoze pred zatackou byla padesatka a nebyla krizovatka ani konec padesatky
za chvilku to vybirali, meli tam autobus a jeste nejake auto, ktere kolem me jen prolitlo jeste predtim nez jsem zacal brzdit...
policista umel anglicky asi jako ja :) a chtel po me doklady, pochopil jsem, ze me zastavili, protoze jsem jel pomalu

vse jsme meli v kufru, tak otevru kufr a beru pasy a mezinarodni ridicaky, policista se chytil za hlavu a rika s vytrestenyma ocima: motorina, motorina

, nic uz videt nechtel, zasalutoval a pokynul, at uz radeji jedu
potom dalsi prihoda byla az pri vjezdu z Turecka do Bulharska, celnice u prvniho okenka na nas, kdyz ji dávame pasy: slezte, slezte, bagaz a jde spravne ke kufru, hrabne me rukou do nahradnich dilu, nastve se, ze si zaspinila ruku a nastvane mavne rukou, at pokracujeme. Bulharskej policista na hranicich me nechce pustit po pekne ceste a ukazuje, at projedu velikou louzi

mam strach, abych to vubec projel a abych tam nezustal, kdyz to projedu, tak hned chce 3E, za dezinfekci vozu, nechapu, co to bylo, bud nejakej vymysl nebo fakt? ale na ceduli jsem si vsiml napisu dezinfection, jsem mel strach, aby to nebyla nejaka sracka, co mi sezere auto, tak to me dostalo

prijizdim k dalsimu okenku a tam se na me smeje celnik a rika: o, ceska skoda, z ktereho roka?, odpovidam 1988 a s palcem nahoru me pousti do Bulharska
při vjezdu z Bulharska do Rumunska chteji jen pasy, rikam si OK, ale kdyz vjizdim do Rumunska, tak me mavnutim ruky zastavuje nejaky prislusnik v maskacich a s pistoli za pasem, Peta rika, at jedu, ze me nezastavuje regulerne, ale preci jen ma tu pistoli, tak radeji zastavuju, hned mi podava ruku, ktera je od neceho upatlana a zalepena, i jeho uniforma je dost spinava, vlastne celej je spinavej, upatlanej a otrhanej, na remenou ma nasivky Politia, branime prujezdu kamionum, tak ukazuje, ze mame zastavit o 50m dal stranou a ruku da na pistoli, mam docela strach, hned poznal, ze jsme cesi a to na predni SPZ nemam znak CZ a zadek auta nevidel

rika, ze nam pomuze... obchazi auto a kouka, co by na nem asi nebylo OK, ale nic nenachazi, premysli a chce videt, ze mame zaplacenou silnicni dan, nastesti jsme to zaplatili uz pri vjezdu do Rumunska pred 14 dny na mesic, tady totiz nebylo kde zaplatit, tak na tom nas nedostal, vymysli dal, pta se jestli jsem nepil, ukazuje, jestli jsem nepil ani malinko, potom se me nekolikrat pta, jestli mu to muzu garantovat, porad premysli, co jeste a rika, ze nam ukaze cestu, rikame, ze nepotrebujeme a ukazujeme mu GPS, po chvilce jeho vysvetlovani, rikam OK, OK, thank you, dekuju, chce mi znova podat ruku, ale ja radeji jen ruku zvedam na pozdrav a odjizdim.... to bylo teda dost divne, nevim jestli si neco chtel najit a chtel nejakej uplatecek, fakt nevim, divne...