policie - chovani

prohledat
4771 příspěvků (zobrazeno 2501 až 2550) od 06.12.2007 do 24.02.2024, založil/a Jarda - zrušená registrace
řadit dle data
19:33:27
14.01.2014
Negr
1 to je banda!!
19:33:07
14.01.2014
haso
podla mna by bolo zaujimavejsie sa hadat o tom, ako zabranit tomu aby ludia porusovali zakon

nebolo by treba ani policajtov, ta uspora a bezpecnost 5
19:31:20
14.01.2014
Syny
-> David29: Ano, nase legislativa umoznuje jet za nim X kilometru, ohrozit stovky aut a lidi a nakonec jeste ty lidi pouzit jako barieru...
19:30:40
14.01.2014
David29
-> Syny: To je zase právě problém, ze naše legislativa neumoznuje do něj drcnout 8
19:28:24
14.01.2014
Syny
Taky souhlasim s Davidem. Pokud ho nejsou schopny chytit svejma autama, tak holt maj smulu. Udelat zataras z civilnich aut je pekny zmrdstvi. Ac todle prirovnani nemam rad, tak tady ho teda pouziju - jen jsem si predstavil jak jedu s fiktivni manzelkou a fiktivnim synem/dcerou z vejletu a policajti si ze me udelaj zivej stit - jak by mi asi bylo. Kdybych jel sam, tak z auta vylezu a pripadnou bouracku si necham od fizlaku proplatit a klidne bych se i soudil, ale pokud uz by neslo jen o me, ale jeste nekoho jsem vezl, tak dekuju pekne. Maj tam natahnout pas s hrebikama a nasrat. Nejen ze by nemuseli pak sracovsky pouzivat cizi auta s lidma, ale treba by si ho na tej zemi ani nevsiml. Taky muzou pouzit svoje auto nebo pistoli (ac s tou bych byl taky opatrnej ve meste). Ale opravdu me fascinujou ty honicky po dalnicich co jsou na youtube, ktery spocivaji v tom, ze za autem, ktere pronasledujou, pouze jedou. A to i kdyz kolem neni zadny jiny auto. To vzdy premejslim na co jako cekaj - jestli az mu dojde benzin/nafta nebo az se sam vzda? Sakra najedu za nej, drcnu mu autem do zadku a nasrat na nej...
upraveno 3x, naposled 14.01.2014 19:41:08
19:21:55
14.01.2014
Negr
Davide tvoje reakce je 5 minut!! to je hodně!! tvoje argumenty jsou ok (teda většina). 1
19:18:31
14.01.2014
King
-> Bukaj: To, ze polisi někoho honej, není problém Davidův ani nikoho z těch zastavenejch aut. Nesedám za volant kvůli tomu, abych někde dělal komponent nějaký umělý bariery.
19:16:33
14.01.2014
David29
-> Nwkt: A to je zajímavé. Hlídková vozidla PMJ, mají bězně v kufru samopaly HK MP5, brokovnice, a další "potrebné" nástroje.

Nepochopím, proč vedle těch samopalů nemuzou mít i zastavovací pásy...
19:13:41
14.01.2014
Nwkt
-> David29: Jak někdo podotknul na fb, za tu dobu co tam zevlili mohli natáhnout tohle
Použití zastavovacího pásu
19:13:05
14.01.2014
David29
-> Negr: Napríklad nechat civily odjet a postavit sluzební auto napríč chvíli pred príjedem idiota?
19:12:02
14.01.2014
David29
-> Bukaj: Kdyby tam byla normální kolona, tak se na zelenou rozjede a navíc by auta uhýbala policejním houkačkám - a tudíz i pirátovi

-> Nwkt: Zrovna kamion čert vem - deformační zona návěsu zezadu má jisté výhody 4 Ale - kdyby to byl můj návěs, asi bych do toho taky nešel a vysral se ně...

Já bych hrdina nebyl a rozhodně bych z kolony odjel - i za cenu, ze si zkurvím gumu o obrubník nebo štrejchnu policejná kchár. Radši malá nehoda, nez auto úplně v píči a lečba ve špitále...
19:07:40
14.01.2014
Negr
No tak Davide jak by jsi to udělal?????? Jinak?? Jak jinak něco udělat v tuhle dobu v takové lokalitě bez přítomnosti civilistů?? 1
upraveno 1x, naposled 14.01.2014 19:08:11
19:00:06
14.01.2014
Nwkt
-> Bukaj: V tomhle s Davidem souhlasím, když si dohledáš video jak honili "piráta" co je po dálnici nebezpečných 200 tak vzali dva kamiony a v tunelu je nechali zablokovat všechny pruhy. Já bejt jejich řidič tak se na ně zvysoka vyseru
18:50:56
14.01.2014
Bukaj
-> David29 14.01.14 18:35:44: Ale to si opět pleteš pojmy, neboť tady nikdo nestaví nikomu vozidla do cesty - kdyby tam ta vozidla nebyla, stojí tam jen to policejní auto.

Je to stejné, jako by na tom semaforu byla červená (a pravděpodobně také byla - minimálně ve chvíli příjezdu policejního vozu).

Nebo, když jsi tak "chytrej", nám pověz, jak by jsi na místě PČR, s jejich omezenými pravomocemi a možnostmi eliminoval podobná individua ty?
18:39:01
14.01.2014
David29
Kdyz to vemu čistě podle sebe...

Kdybych ujízděl policajtům, rozhodně bych nezastavil kvůli autům pred sebou a nerek si "seru na to".

A jestli ten magor to zkusí "bud a nebo" (propálit to kolonou) nebo zavre oči a počká radši na smrt, nemůze nikdo vědět
18:35:44
14.01.2014
David29
-> Bukaj: Prijde ti normální, postavit do cesty vyšinutýmu magorovi vozidla s civilistama uvnitr?

Mě rozhodně ne, a kdybych v danou chvíli věděl čeho jsem součástí, tak i pres neuposlechnutí výzvy príslušníka z kolony odjedu - nebudu riskovat svůj zivot či zdraví jen proto, ze PČR není schopná dementa zastavit vlasními silami
18:29:56
14.01.2014
Bukaj
-> David29: Když už, tak "zátaras" - žádnou terasu tam nevidim2

A co mají jako dělat? Nechat fetku jet? Rozhodně je bezpečnější, když projede kolem stojících aut, než když se bude prodírat mezi jedoucíma...

Sice jsem mírumilovnej člověk, ale když vidim takovýhle individua, tak bych jim rozbil hubu a na nucený práce s něma...

... jo, některé přestupky i trestné činy se stanou omylem, ale že se někdo náhodou zfetuje, náhodou ukradne auto a náhodou ujíždí před policisty, to tedy nevím 7

Pak mají mít lidi motivaci, chovat se slušně a dodržovat nějaké společenské normy, když denně viděj, jak svině si klidně mlaskaj u koryt a slušnost je jim k výsměchu...10
17:49:06
14.01.2014
David29
Čas 1:42, zase záteras z civilů 8

Policistům ujíždělo jedno vozidlo dvakrát za jeden den
11:02:52
07.01.2014
Jozka
-> Domajz: U nás v kraji těmhle mařičům jeden čas dokonce auta zabavovali.. pár let nazpět. Ale posléze nějak vyčichli.
22:53:52
06.01.2014
castrol
-> Domajz: asi cakaju az niekoho zamorduje autom
22:33:04
06.01.2014
Domajz
-> castrol: No to asi nejak probiha, problem je v tom, ze ji nijak nemuzou fyzicky zabranit aby si sedla do nejakeho auta. Do vazby ji vzit nemuzou bo je na palici,...snad jen na psychinu zavrit, ale nevim proc tam jeste neni, moc nemam cas to sledovat...
22:30:32
06.01.2014
Alenka
-> Matthes, záškodník z TechWebu: presne to me napadlo. Chybi jen sluchatka a bylo by to dokonaly :D
22:24:25
06.01.2014
castrol
-> Domajz: marenie uradneho vykonu ci ako sa to pise a basa
21:52:50
06.01.2014
Domajz
-> castrol: To je zenska, ta co uz ji 18x zakazali rizeni, ale ona furt jezdi a boura po Praze...
22:01:36
05.01.2014
Matthes, záškodník z TechWebu
-> David29: Dobry sou ty komentare, ze ridic vypada jak Otik z vesnicky strediskovy 3 3
22:00:09
05.01.2014
castrol
-> David29: ale ako im pekne blikal kam ide 3
21:46:03
05.01.2014
David29
Zase záteras z civilisů :-(

Ještě ze byla "normální"

Nebezpečná honička v ulicích Prahy!
23:35:19
01.01.2014
David29
-> dragon_cb_cz: Čemu na to nerozumíš? Pachatel majetkové trestné činnosti musí být lapen okamzitě, i kdyby to mělo stát nějaký ten lidský zivot! 2
23:33:10
01.01.2014
dragon_cb_cz
-> Domajz: Asi si nerozumíme - já a priori neodmítám honičku jako možný způsob vyřešení situace a v případě agresivního řidiče který ohrožuje okolí svojí jízdou už před tím než honička začne je to pochopitelně jediné možné řešení.

Jde mi spíš o to, aby byl nějaký tlak na posouzení, zda si to situace skutečně žádá a zda je zájem na dopadení (domnělého) pachatele natolik velký, že ospravedlňuje rizika, která to přinese. Nebo jinak řečeno - jestli lze s nějakou rozumnou mírou pravděpodobnosti předpokládat, že škody které napáchá pachatele kterého "neuženeš" honičkou budou větší než škody které může způsobit ta honička.

Mám pocit, že to se dneska úplně neděje a že příslušníkům PČR jaksi chybí pocit, že jsou zodpovědní za to co dělají. Neříkám že všem, ale tenhle dojem to navenek dělá.
19:38:56
01.01.2014
Domajz
-> dragon_cb_cz: Hele sorry, ale na tomhle se nikdy neshodnem. Dle meho nazoru je zakrok policistu je treba vnimat ve dvou rovinach:

1) Stat se zavazuje ochranovat majetek jeho obcanu (byt castecne prenasi odpovednost i na samotne obcany) - tohle je treba pronasledovani kradeneho vozdila nebo jeho lokalizace pomoci GPS vysilace atd. Ok, pocud by to bylo mozno resit jak navrhujes. Je to jakysi vztah mezi okradenym a statem. (byt mu vozidlo bude vraceno poskozene)

2) Jakasi forma represe - zabraneni pachateli v pachani dalsi trestne cinnosti, popripade dokonani TC ( rozmontovani auta na ND, vykradeni banky... popr. dalsimu vyuziti kradeneho vozidla k dalsi trestne cinnosti.) nebo napachani jinych skod na zdravi ci majetku (zrovna v tomhle pripade byl sofer sjety, takze nechat se pohybovat vysmazeny ksindl v aute neni moc bezpecne reseni.) a jeho nasledne potrestani v trestnim rizeni.

Takze jak uz jsem psal, na argument moznosti srazeni chodcu v parku ti muzu odpovedet moznym srazenim chodcu na chodniku, prechodu pro chodce nebo zpusobeni DN ridicem pod vlivem drog. Navic, a to hlavne, by nalezeni zaparkovaneho nekde, buh vi kde, vozidla ztizilo dokazovani spachani TC pachateli. Protoze jak jsem psal vyse, nejde jen o ochranu majetku, ale i potrestani pachatele.

Sorry, ale podle me zadne reseni neni idealni a kazde predstavuje urcite riziko, ze to odserou nevinni lide. Fizli zvolili asi nejrychlejsi mozne reseni jak situaci ukoncit.
upraveno 3x, naposled 01.01.2014 20:38:56
13:58:22
01.01.2014
dragon_cb_cz
-> Domajz: Problém je v tom, že ty kamery už tě pomalu na každém kroku sledujou tak jako tak. Ale když mají něčemu opravdu posloužit, tak to moc nefunguje.

A ano, honička za autem by byla nutná - ale pouze velice krátká, pak lze zvolnit a sledovat ho z větší dálky, protože se nemusíš bát, že se ti v provozu ztratí atd. Někde jsem na to viděl docela hezké video, ale teď ho nemůžu najít.
13:39:20
01.01.2014
Domajz
-> dragon_cb_cz: Sorry, ja radeji podstoupim to riziko srazeni pri policejnim nahaneni nez aby me na kazdem kroku sledovaly kamery. Nevim. Je to kompromis, ale asi tak. Vzhledem k pomeru policejnich stihacich akci a zpusobenych skod na zdravi a majetku je 100% pokryti uzemi mesta kamerami nepripustna cena za ochranu zdravi lidu.

EDIT: a pristrleni GPSky na ujizdejici vozidlo je taky realne pouze z vozdila uhanejicim za pronasledovanym vozdilem, takze ke zbesile jizde by stejne doslo...
upraveno 2x, naposled 01.01.2014 13:43:01
13:31:36
01.01.2014
Domajz
-> ZdeněkH: To je pravda. Ve vetsine pripadu to jsou stejne vyfetovany socky, ktery nic nemaj, takze bys nic nevysoudil. Nepopiram, ze vymahatelnost prava je u nas vysmechem.

-> David29: Ja nejak neschvaluju automobilovou honicku v parku, ale jde mi o to, ze jednou za cas tahle intstituce (ktera je mmcg vyhlasena svou laxnosti k trestne cinnosti, ktera se nejvic dotyka tech, kterym ma slouzit) zafunguje jak ma, tak je zase spatne. Samozrejme nepopiram, ze nahaneni uprostred parku je nebezpecne, ale to je v podstate jakakoliv honicka - na ulici, na dalnici, na okreskach.
13:30:16
01.01.2014
King
-> David29: Jistě působivé a při větší hustotě a tech. kvalitě kamer a s troškou fantazie děsivé zároveň4
13:09:46
01.01.2014
David29
Treba tohle je ukázkový video, jak se dá pirát "honit", aniz by za ním jel jediný vůz

Problémem je, ze PČR a městský kamerový systém nijak extra nespolupracují. Tohle video vzniklo jen díky "zvědavosti" člověka, co kamery hlídá a všiml si toho

Pritom by stačilo, aby operační PČR měl prehled kde kamery jsou v prípadě potreby zvedl telefon a rekl Frantovi u kamer co a jak. Mezitím, by príšlušníci PČR v terénu místo honění piráta pripravili "klidnou" akci v predu

Honička piráta na Hájích
12:52:25
01.01.2014
dragon_cb_cz
-> Domajz: Ano, pravomoc maj už dlouho, ale doba se změnila. Jestliže rizika z pronásledování, především ve městskej zástavbě, násobně vzrostla a naopak násobně zlevnily technologie, který by ty rizika do značný míry eliminovaly, tak je ujetý je nevyužít. Nemluvim o žádnej šedej teorii, je to vyvinutý, ozkoušený a v praxi používaný.

Problém přiměřenosti je v právu naprosto zásadní. Je docela pravděpodobný, že pokud zavedeme trest smrti za krádež housky, asi docela výrazně poklesne objem krádeží housek. Tak nějak intuitivně ale cítím, že to není úplně vhodný nástroj, jak toho dosáhnout.
12:23:38
01.01.2014
ZdeněkH - zrušená registrace
-> David29: Jo tohle je na palicu. Však co občane můžeš se soudit o náhradu a nebo si to rovnou zaplat ze svého
12:18:09
01.01.2014
David29
-> Domajz: To pustili.

Ale jde o to, ze pravomoce maj stejný, mozná ještě menší.

Stejně je to fascinující.

PČR nemůze zastavit pronásledované vozidlo pomocí nárazu (bohuzel), kde by škoda šlá následně za ujízdějícím.

Ale klidně můze vytvorit záterasy z civilů, ohrozit jejich majetek/zdraví/zivot a vše je OK
11:55:21
01.01.2014
Domajz
-> dragon_cb_cz: pravomoc pronasledovat snad policajti maji od nepameti ne? Nebo to je nejaky novum? Myslim, ze benga by se za tebou pustili i v roce 1947...
11:13:24
01.01.2014
King
Jiste, jedine vlada tvrde ruky se smejdy efektivne zatoci. Staci vzpomenout na statistiky kriminality v protektoratu Cechy a Morava ;-)
23:53:15
31.12.2013
P@nis
Protože je v něm spousta šmejdů!
23:33:15
31.12.2013
dragon_cb_cz
K té pravomoci pronásledovat - dneska je kamera na každým rohu (a to doslova) a vybavit policejní auta zařízením, které na stíhané auto vystřelí GPS lokátor stojí asi tolik, kolik škod se těma stíhačkama způsobí za rok... Policajti neustále chtěj víc pravomocí, víc fízlovat a nějak ten ráj na zemi kde se budeme mít všichni bezpečně ne a ne přijít...
19:40:13
31.12.2013
myschaak AZNP K.Hora
-> David29: většinou máme podobnej názor ale v tomhle s Tebou souhlasit nemůžu....kdyby ho nechali jet tak příště bude ujíždět zase a začnou i další protože zjistěj že po nich nepůjdou vždycky a za každou cenu....to je dle mě blbost....chápu jak to myslíš ale vůči těm kreténům co se nenechaj zastavit by to bylo jen velký plus pro ně....
23:56:54
30.12.2013
King
-> MisakusX: Jaksně, Blanka.....snad se moje děti za x-násobek původních nákladů dočkají.......tak hlavně, že to pár lidí po zbytek života učinilo šťastnými :)

.....kua, dneska jsem se měl připravovat svědomitě na zítřejší běžecký závod a místo toho jsem se u u kámoše vypil jak hovado Ballamtinkou, zpátky domů jsem běžel po sinusoidě a teď místo spánku tady krafu s 1.5 promile v žíle na virtu! :)
upraveno 2x, naposled 30.12.2013 23:59:56
23:42:35
30.12.2013
MisakusX
Alenka: Přes úplatky a tunel zbylo málo peněz na barvu, tak šetřili...
23:23:39
30.12.2013
King
-> Alenka: To je ale hodně ojedinělá záležitost. Klasikou je, už zmíněná, plná čára namatlaná přes přerušovanou a pro větší efektivitu výběru silniční daně, posíleno ještě svislou dopr. značkou pro efektivnější výběr silniční daně. A kde že se tak stalo, ať si můžu v novém roce vyhodit z kopýtka? :)
20:28:21
30.12.2013
Don_pepe
-> Domajz: Bych té pizduši psal aby odtlačila auto nějakýho pořádnýho nakakanýho magora3
15:41:59
30.12.2013
Kocvin
-> Domajz: To je pěkná kráva teda1 Tak to dopadá, když hold člověk už nemá co ztratit.. Vzít mi na dvanáct a půl roku řidičák, tak taky jezdím. Ale snažil bych se to dělat nenápadně.
15:30:51
30.12.2013
Nwkt
-> Domajz: No smutný je, že minule jí poslali na psychiatrii a z tý jí propustili 8
15:29:46
30.12.2013
Domajz
-> Alenka: Ale jo, nerikam ze se tak nedeje, ale ledy taji pozvolna 3

-> Bukaj: Sorry, ale ja tvuj optimismus nesdilim. Vzhledem k tomu, ze ziskat dnes ridicske opravneni je cca mesic trvajici formalita a poridit si automobil je otazka par tisicovek, stava se z motorismu masova zalezitost. Bohuzel, pochybuji, ze probiha nejaka prirozena selekce a dementi se na silnice nehrnou. Ale to nemusi byt jen dementi, ale ruzni sociopati a podobni exoti.

tady je dukaz: praha.idnes.cz/ridicka-se -zakazy-opet-jezdila-de6-/ praha-zpravy.aspx?c=A13123 0_...
Extreme Tyres