To zas byla noc. Ve 3 v Brně konec šichty, výměna služebáka za Formana v garáži a rychle do Břeclavi, abych se ještě stihl trochu vyspat, ráno brzo vstávám. Schválně jsem jel trochu delší trasu Brnem, abych se nezdržoval s hlídkama a hned po prvním kiláku za zatáčkou reflexní vesty, oktávka a červené švětlo. Tak jak sem čekal, příslušník se zkoumavě zadíval na známky, STK do 8/11 a ME do 7/13. A už to začalo. Dlouhé vysvětlování, že STK propadlou nemám a že emise jsou taky v pořádku (v kartičce je staré razítko napravo a nové nalevo). nakonec jsem musel vytáhnout velký techničák, který sem měl bohu dík u sebe, protože jedu zítra na magistrát, takže další zkoumavé lustrování techničáku, kdy teda nakonec bylo objeveno, že mám STK ještě 4 dny. Takže jsem byl propuštěn a pokračoval v cestě.
Trvalo to celých 5 km, než mě na výjezdu z Brna brali zase. Tentokrát už jsem byl poučen, tak rovnou ukázání na nové razítko a vytažení velkého techničáku, bohužel byl policajt trochu pomalejší čtenář, takže to trvalo skoro stejně dlouho.
Suma sumárum jsem měl všechno v pořádku, ale kvůli zdržení s PČR jsem dojel do Břeclavi o půl hodiny později, navíc dost rozladěn. No co už, v pátek už to snad bude za mnou a STK bude zase na dva roky...