tak nejake zkusenosti z vychodu
UA policii uz ani nemeri, vsichni tam jezdi pres dediny kilo - bez pokuty
Rusko - caste kontroly, korupce uz neni, to se Putinovi povedlo, jen starsi inspektor Bradac po me chtel, abych priznal prestupek, ze jsem jel rychleji, opravdu jsem rychleji jel, on rikal ze ma dost zkusenosti, ze to poznal a ze to mam priznat, po 2h me pustil bez pokuty
Kazachstan - caste kontroly, obcas zkorumpovani, otocil jsem se v krirovatce, mel to natocene a natacel i jednani semnou, po pul hodce pouze napomenuti... dalsi kontrola a policista tvrdil, ze jsem pil, chtel me zavrit dokonce mesice, ze o tom jestli jsem pil na konci mesice rozhodne soudce, to bylo na 2h a volani na velvyslanectvi, nakonec mi policista sezral vetsinu sladkosti, co jsem mel v aute, jeste predemnou se podelili s kolegou o uplatky - peknej stos bankovek a radeji me pustil, rikal, ze se u nich montuji skodovky, mel O2
Uzbekistan - tam jsem se setkal s jednim zkorumpovanym a slo mu 20USD do kapsy za prekroceni o 22km/h na dalnici
Tadzikistan - policejni kontrola u kazde vesnice, miri na vas kalasnikovem a listuji, jestli nejste hledani, pak si teprve vezmou pas a vizum, myslel jsem si elekktronicka viza, no a oni to vyplnuji do sesitu, uprostred Pamiru byla policejni stanice rozstrilena a vypalena, tak uz ji radeji neobnovovali, jinak nejakej uplatecek za rychlost, udajnych 57 na padesatce, tak do kapsy jsem mu dal v prepoctu cca 150kc, mistni po zmereni rovnou policistovi podavaji ruku s bankovkou a hned jedou dal - kolik davaji jsem nezjistil :/.
Kyrgyzstan - nejzkorumpovanejsi policajti, stale otravuji a chteji ruble, dej neco nebo si neco najdema a udelame ti problemy... na udajne sedesatce, po dvou krizovatkach mi nameril 74, rikal 50 USD nebo mi dej 25 a muzes jet, nakonec jsem mu dal 15, vysvetlit jim, co je denni sviceni je taky sranda.
Jinak jsem mel videnskej i zenevskej mezinarodni ridicak, oni chteli mezinarodni a jakej, to jim bylo uplne jedno :) jednou jsem blbec vyndal oba a oni, ze oba za nesviceni zabavej, nakonec jsem neplatil nic, protoze po hodce se mi jim podarilo vysvetlit, co jsou denni svetla, sice porad tvrdil, ze autostrada, ze tam musi svitit i zadni, ale kdyz videl, ze ze me jen tak penize nedostane, tak to vzdal :)