Snad všechna lepidla na závity jsou po zaschnutí odolná benzinu - zkoušel jsem několik různých výrobců a vše je to zřejmě stejná báze, i když to má jinou barvu. Aktuálně mám načaté Loctite 2701 a něco vysokopevnostního Noname od Poláků, předtím jsem používal jiný Loctite a něco origo VW, co jsem dostal od kamaráda a vše to fungovalo stejně. Zatím jsem neměl reklamace předělaných nátrubků

-> mishom 20.11.22 11:29:45: Tato novodobá víka s nevyměnitelnými ventilky jsem nikdy nerozebíral - ony ty novější ventilky s gumovou těsnicí plochou neodcházejí. Zaráží mne, že v tom víku ty ventilky nejsou ničím utěsněné - tam spíš předpokládám, že než by propouštěl samotný ventil, bude propouštět spárou mezi tělesem ventilku a stěnou vývrtu v odlitku víka...

Tomuto víku bych po výměně nevěřil. Originály Jikov mají mezi ventilkem a dosedací plochou ve víku papírové těsnění - tady není ani to...
Jinak mezityp ventilku z přelomu 80. a 90. let, který byl stejné konstrukce, jako původní provedení s pertinaxovou těsnicí ploškou, jen ten pertinax byl pogumovaný je nejlepší varianta i do starších čerpadel. Problém ovšem je jej sehnat nepoškozený. Vlivem pnutí je u 90% těchto ventilků prasklý kroužek vnějšího mosazného zálisu jeho těla (a ventil pak nezatěsníš do vývrtu tělesa víka)...

Předchozí verze ventilku s pertinaxem na to netrpěla...

(tedy pokud to bude tak, jak Hurdis píše, pod střechou a se stěnami). Maximálně tam může vznikat nějaký kondenzát, pokud to bude vytápěné i v zimě a bude se tam něco dělat (nosit vlhkost) a prostor nebude vytápěn podlahou...
tam bud pruhy a hviezdy alebo nic