Krocan na whisky na sváteční tabuli
Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200 °C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla.
Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme termostat
na 250 °C, ať trouba pořádně bručí.
Dáme si další tři whisky.
Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlive hlídáme. Občas se chopíme
flašky ffiskie a nalejem si do řepy. Po další bůlhodince se uopatrně
vydáme k lince a
krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzmese neupálili uo ty pojebaný
dvéře vod trouby.
Si dalších pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak.
Kruvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk)
a každých deset minud dem čúrat.
Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforáku a úytáhnem troubu z
grozana. Dofřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu
dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho
na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamaštťěnýým
liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa
póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno......
Trošku se prospíme.
Příští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem.
Dobrou chuť a příjemnou zábavu při vaření!