skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
sep - anebo fotečky pouhé...
prohledat
81 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 05.08.2009 do 22.09.2010, založil/a su.tech – nezodpovědný hajzlík
Ty vole SEP!!!!!!!!!! ty jeste zijes?
-> sep: Tak leží u mě už nějaký ten pátek a párkrát už jsem přemýšlel co s nima... a vidíš, přesto všechno leží u mě dál... :-)
-> su.tech 18.09.10 10:26:39: :jasne,ale vis jak
,jinak pokud nebude krize tak se jich nezbavuj,takovato sada se jen tak nesezene a neni to vsedni zbozi,jupiteru je proti ronalum plno.

-> sep: Nicméně nikde není řečeno že na nich tolik lpím...
teď nebudu mluvit o financích (které samozřjmě také mají váhu) ale kdyby byla zajímavá nabídka třeba na výměnu někomu komu by vysloveně seděli na auto... pro mě jsou podstatná kola ty BBS-ka.
Ronaly jsem vzal namísto pro mě už okoukaných a hlavně málo širokých (5") Meteor 2, které se mi sice doposud líbí, ale 5,5" disk je 5,5" disk.
Pokud bychom se ale měli bavit o výměně za jiná kola je jasné že za nic běžného by to nebylo a hlavně stav by musel nějakým způsobem také souhlasit...

-> sep: Oba víme, že tyhle kola a pokličky pokud budou v mém vlastnictví se nikdy od sebe nerozejdou...
-> sep: ale tady su.tech 17.09.10 00:16:15: to nevypada ze by je nekdo upravoval ne?
-> sep: ano ano... zcela souhlasím a stavím se do fronty na ten zbytek bez pokliček

-> su.tech: :vzhledem k tomu ze v roce 82 nemel naboj nakruzek a tudiz kola v originale ho taky nemohla mit a presto je provozujes bezostysne na vozu mladsiho rocniku ergo s nakruzkem,existuje jedine cestne reseni (pokud nebudu zatim brat v uvahu zastreleni se) a sice,kola prodat a poklicky mi venovat.Verim ze to vidis stejne,predem diky za pristup

-> su.tech 17.09.10 00:37:15: ono by opticky stacilo i nabarvit ty "vyplne" na cerno
-> su.tech: já myslim,že by z toho bylo najednou tuctový kolo...takhle ten kříž tam dělá právě tu parádu.
-> VeTeV: No já myslím, že i na bělouškovi to půjde... 

-> su.tech: no asi by to bylo pěkné, ale těžko by jsi pak narazil na takovouto zachovalou sadu :-))
pěkněj rapid a k červený to sedí
pěkněj rapid a k červený to sedí

-> VeTeV: Jsme se Stika87 jednou u mě rozjímali jak by vypadaly, kdybychom z nich ty plné otvory odfrézovali a zůstaly by jen ty holé žebra...
Ale to jsme jen teoretizovali protože on ví, že bych na ně nešáhl jednak kvůli originalitě a
jednak kvůli pevnosti.

Ale to jsme jen teoretizovali protože on ví, že bych na ně nešáhl jednak kvůli originalitě a
jednak kvůli pevnosti.
-> Pavel P..: Nevím, vlastní zkušenost nemám. Mě bylo řečeno, že jsou to velmi dobrá kola s rozumnou hmotností.
Má je Sajmon a ten na nich lítá pořád a taky chválí.
Má je Sajmon a ten na nich lítá pořád a taky chválí.
-> su.tech: no tak ty moje jsou dost zhuntovaný... a co jsem slyšel tak je to pěknej tvaroh co se pevnosti týče.

-> VeTeV: Matky jsou vlastně jakoby typově Ford - koupit se tyhle konusovky dají nové chromované, ale lepší by samozřejmě byly tyto origo RONAL - VIAL. Je to asi dural, lehoučké jak obláček. Zkoušel jsem jestli by nemělo smysl vybrat jen 12 schopných a k nim 4 bezpečnostní, ale ještě rozhodnutý nejsem. Jsou v započaté renovaci a nějak mě to netlačí.
-> Pavel P..: Jistý si nejsem ale mám pocit, že 82´. Co jsem se docela divil tak ani jedno kolo nehází - mám je v započaté renovaci (chce to nový lak aby byly 100%) a měl jsem všech 5 na vyvažovačce a kamarád co dělá s kolama taky hodně chválil stav. Při koupi na nich byly Fuldy 185/70 R13. Takže originál rozměr a to bylo pro ně jen dobře.

-> su.tech: tak to je super kauf, ono po těch letech sehnat kolikrát i běžná kola bývá problém... a že matičky nejsou nejlepší - holt není těm kolům 5 let, s tím naděláš prd .... i tak je to víc než krásná sada
-> su.tech: jakej tam máš odlitej rok? moje jsou L.P 1973
-> su.tech: v klidu, já se spokojim i s těma náhražkama.

-> VeTeV: Trefil jsem s velkým štěstím nepoškozenou původní sadu 5-ti kol. Kompletních původních - kolo, poklička, šrouby. Šrouby jsou z nějaké lehké slitiny a bohužel ne všechny jsou po těch letech OK. To je asi jediná vada kromě laku na této sadě. 

Pavel P.. 17.09.10 00:19:24 napsal:
→ su.tech: tak mi je pěkně zabal a pošli…
Smůla, když bych na ně narazil tak už mi před tebou říkal -> sep:
→ su.tech: tak mi je pěkně zabal a pošli…

Smůla, když bych na ně narazil tak už mi před tebou říkal -> sep:
-> su.tech: jo takhle to vypada lepe - sem si to nejak neumel predstavit... tak to pardon, takto to nema chybku 

-> VeTeV: Takto je to celé origo - kolo, poklička, matka.
-> su.tech: tak mi je pěkně zabal a pošli...

-> su.tech: me se pomalu vice libeji ty pavlovo nahrazky - njake foto celku?
-> sep: ooo děkuji velký SEParatore

-> Pavel P..: :to jo ale tohle rozhodne neurazi..........btw OR34 i blaupunkt ti chvalim:-)
-> sep: neni to špatný ale ty origo by vypadaly líp

-> Pavel P..: :díky,náhodou to nevypadá zle,na tom bych klidně jezdil:-)
-> matoo: nie bohužial nie, nechal som si poslať poštou lebo som tam nemal cestu, snad inokedy...
-> squalo: a bol si u neho? zasa tam mal mrte nadhernych veteranov?
-> matoo: no nestrojil ich robi par krat do roka to je pravda... to treba vedieť vystihnuť, ja som čakal asi dva mesiace
-> squalo: jj, keby neboli take drahe, ja som dokupoval len limce sirsie, cena by sa dala ale to cakanie,....
-> matoo: no to na rapida na vrchy :) škoda že cela sada je draha (ked kupuješ nove
) ale tak časom možno aj na civilne pridu 

-> squalo: to na bezne jazdenie asi nebude, co :D
-> squalo: aka bude sirka?
ARC mali 2 rozne počty
rovné teda klasicke stredy 20 dier
a vypukle sa robili z 24 dierami
btw... ja mám rovne a mám 20 dier
rovné teda klasicke stredy 20 dier
a vypukle sa robili z 24 dierami
btw... ja mám rovne a mám 20 dier
zneužiju sú.techovic tématu a přiložim pár fotek pro SEPa
samolepky nejsou původní

samolepky nejsou původní
-> sep: Jojo to tvrdím taky.

BBS maji diry v miste kde se sbihaji paprsky,ARC v miste mezery mezi paprsky= ten limec tam v originale nepatri,jak to bylo finalne vyresene tezko rict,rozvrtat jde vsechno.