skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kontrolka parkovaček, mlhovky
problém vyřešen, stačilo připojit na ten červený drát na spínači a je to... kdyby se mi náhodně ten kabel nezkratoval o palubku by mě nad ani nenapadlo ho tam zkusit píchnout

-> ecartsiger: tak kus pripojit + na kazdy z tech 4 kontaktu a uvidis co to udela a co zacne svitit...
blbost, tam bude +, kostra se přerušuje.. mno to je jedno, prostě potřebuju zjistit odkud natáhnout kabel na tenhle konektorek..
jinak ten kabel se musí přivýst na tenhle konektor.. pak zapojit tu malou svorkovnici, kde je kostra a mělo by to fungovat..
-> Syny: mno to moc neřeší.. tam se vůbec nezminujou o tý malý svorkovnici, kde se připojujou právě tyhle kontrolky (co byly pouze na vývoz)... a což o to, na tý přístrojovce bych věděl kam to připojit, ale spíš nevim co, odkud to tam připojit.. jestli z toho vypínače nebo z pojistek.. asi mi nezbyde než projít kabely v autě, udělat si schéma a nějak to vymyslet

-> ecartsiger: takze asi budes pajet

-> ecartsiger: skoda.panda.cz/clanek.php
3?id=35
-> Syny: MNo a právě to se tu snažím zjistit

-> ecartsiger: normane napajis kavel na jednu stranu plosnaku u zarovky a z druhy strany plosnaku napajis kabel kterje prdnes na kostru a zbytek preskrabnes... Ale ma mten pocit ze ta kontrolka jde zapojit normane bez pajeni... ze staci jen zjistit jakej kabel to je a proste to na nej napojit...
-> Syny: předních mlhovek.. tu krásnou zelenou, co je vlevo nad otáčkoměrem

-> ecartsiger: kontrolku ceho?
-> Syny: však podle sebe to mám... jde mi jen o tu podělanou kontrloku jak na to píchnout

-> ecartsiger: to schama je na hovno... Jdine se tam muzes kouknout jak funguje ten vypinac, ale jako jinak je to zapojeny na hovno... Proc tam do toho srat i dalkovy... Vubec... Kdyz budu chtit mit mlhovky s dalkama tka si je proste zapnu, nehlede na to ze kdyz to zapojis podle tohohle tka te nepude rozsvitit mlhovky na parkovacky... Coz se v hustej mlze celkem hodi... Proste neni nad to si to zapojit podle sebe...
-> Tuxik: mnoo. možná kdyby jsi mi řek, odkad natáhnout ten signál na kontrolku předních mlhovek, bylo by to asi nej.. pokud teda víš.. tu zadní přepájim z plošnáku a bude
-> Tuxik: zbytecne slozity...

-> ecartsiger: to jsou pojistky mlhovek - ty jsem dal do kufru :)
-> Tuxik: tak přesně na tohle schéma sem koukal taky.. mimochodem, kde by měly být ty dvě pojistky co jsou u čísla 9?
mam to zapojeny podle tohohle schematu a vsechno funguje jak ma :)
-> Tuxik: což o to, mlhovky mám zapojený.. jde mi pouze o to je signalizovat na palubku, zejména o ty přední.. věděl by jsi, který kabel na tom spínači je který? ... jo a možná je to maličkost někde v kabelech, ale na čtvrtou polohu mi svítí pouze přední mlhovky.... mno je v tom docela bordel, prohlížel jsem nějaký schémata, ale nějak se v tom nemůžu vyznat
-> ecartsiger: pred tydnem jsem zapojeni mlhovek resil, je to celkem easy az se k tomu dostanu tak ti popisu jak jsem to zapojil ja :)
z toho vypinace jde kabel ke kontrolce zadni mlhovky a zaroven k zadni mlhovce, pak kabel k relatku prednich mlhovek, od prednich mlhovek jde kabel z5 do vypinace na dalsi kontakt a pak do kontrolky prednich mlhovek :-)) je to magorina ale da se to pochopit
z toho vypinace jde kabel ke kontrolce zadni mlhovky a zaroven k zadni mlhovce, pak kabel k relatku prednich mlhovek, od prednich mlhovek jde kabel z5 do vypinace na dalsi kontakt a pak do kontrolky prednich mlhovek :-)) je to magorina ale da se to pochopit
jo a nevíte někdo kde sehnat tohle??: skoda-virt.cz/cz/.../6605
0-ctvercovej-konektor
Tak věděl by mi někdo poradit jak na zapojení té kontrolky na mlhovky.. jestli to natáhnout z toho vypínače nebo někudy jinudy??
Z vypínače vede 5 drátu... 2 červený, 2 žlutý, 1 černej... černej, červenej zřejmě +/- ... zbytek budou asi mlhovky, jak byste to radili zapojit??
Z vypínače vede 5 drátu... 2 červený, 2 žlutý, 1 černej... černej, červenej zřejmě +/- ... zbytek budou asi mlhovky, jak byste to radili zapojit??
-> Syny: Jak píše Havlik a jak mi doporučil Bobesh... je to ta Ledka z Autolampu (www.autolamp.cz) , má taky 1,2W, ale rozdíl je opravdu obrovskej, svítěj krásně... pasuje to bez problému do patice hranatejch budíků, .. že to mám zhruba 10km, tak sem se tam dneska vypravil a na zkoušku jich pár koupil... 2ks stojej 47 Kč s DPH a výrobce zaručuje životnost minimálně 30 let

-> Syny: jop no v praze teda co sem kupoval na posled vypadali trošku jinak a ty tam sedly ale tohle vypadá že by tam mělo taky pasovat
-> havlik: a to sedne do ty patice bez uprav jo?
-> Syny: jj
-> havlik: misto ty oslnujici 1,2W zarovky?
-> Syny: dioda do novejch budíku
-> ecartsiger: a co to je zac?
-> Bobesh: a nemas nahodou naky pekny ty origo symboly kontrolek?
ecartsiger 01.10.07 16:31:02 napsal:
-> Bobesh: jo a hele to nevadí, když tu kontrolku dobíjení nahradním touhle ledkou??Nevadí,mám taky,všechny červené,zelené a modré mám LEDky,oranžový jen žárovky. Zkoušel jsem bílý ale ta LEDka to stínítko s přehledem "přeřve",hlavně že ve dne už vidím,že svítím a blikám
-> Bobesh: jo a hele to nevadí, když tu kontrolku dobíjení nahradním touhle ledkou??Nevadí,mám taky,všechny červené,zelené a modré mám LEDky,oranžový jen žárovky. Zkoušel jsem bílý ale ta LEDka to stínítko s přehledem "přeřve",hlavně že ve dne už vidím,že svítím a blikám

mimochodem ještě mi tu zbyly, možná by to na jeden tachák ještě dalo... ale nedalo by se to tak centrovat, někde to je ustřižený těsně u toho
-> Nwkt: jj

-> ecartsiger: Aspoň víme kam zabrousit

-> Nwkt: je to z novejch škodovek, oktávka, rsko apod.. sou stejný
-> Bobesh: jo a hele to nevadí, když tu kontrolku dobíjení nahradním touhle ledkou??
-> ecartsiger: Z čeho máš ty kontrolky?
Tak sem navštívil autolamp a vyplatilo se, ty ledky sou fakt super, koupil sem si na zkoušku jenom čtyři .. ale je to hnedka krásně vidět... určitě doporučuju, jinak se omlouvám za blbou fotku, je to mobilem
-> Bobesh: ta prodejna je u nás tady, zajedu tam a koupim si dva kousky a uvidim jaký to bude... jinak symboly mám hotový večer to svítí pěkně, ale přes den to není vůbec vidět, chce to silnější žárovičky.. ty světla sem vyřešil tak jak radil syny a je to super... mlhovky ještě nemám hotové
www.autolamp.cz/katalog.p
hp?_A=auto%9E...
hledej 12V/1,2W blistr,jsou červené,modré,bílé. Doporučuju odpovídající barvu LED do kontrolky. Jinak rozdíl markantní.
hledej 12V/1,2W blistr,jsou červené,modré,bílé. Doporučuju odpovídající barvu LED do kontrolky. Jinak rozdíl markantní.
no napoj to na pojistky 5-6 L a P tlumený
-> ecartsiger: proč pájet prodávaj se přímo diody v paticích přímo pro 12V jako sou ty žárovky v palubce
-> ecartsiger: LEDky koupíš hotový třeba u AUTOLAMPu,mám je už od loni a o dost lepší. Maj červený,modrý a bílý,2ks v blistru cca 30kč. Kontrolku obrysovek myslím rušit ani nejde,neslouží tam náhodou zároveň jako osvětlení budíků?
-> ecartsiger: možná jsi to myslel opačně, jako že je prosvětlenej pouze ten symbol.. to je taky v podstatě účel tohodle.. :-))
-> Syny: jinak to mazání je uplně stejný jako na origo štítkách, v podstatě většina symbolů je stejnejch, na tomhle se toho asi už moc změnit nedá
-> Syny: symboly mám od jednoho člena virtu, jsou to vlastně štítky na nějaký vw, pak octávku, a fábku rs.. všechny jsou stejný, něco mi určo zbyde :-) ... diody sou fajn, ale představa, že každou budu pájet, se mi moc nezamlouvá... mno zítra dodělám zbytek, jsem na to docela zvědavej

-> ecartsiger: kdes sebral ty symboly? Nemas nejaky? Treba to mazani je luxusni jak to je opacne!!!
Muzes pouzit barevny diody...
Muzes pouzit barevny diody...
-> Syny: já symbolů mám spoustu, ale je problém, že jsou bílý, zřejmě používaj barevný žárovky.. přemejšlel jsem jak to udělat a došel jsem k závěru, že nejlepší to bude přes barevnou fólii, dole je málá ukázka toho co vyrábim zatim improvizovaně jako folie posloužil obal od sušenky :-D byl zrovna po ruce... jinak ta spirála nahrazuje vyhřívání, takovej symbol nemám
-> ecartsiger: mno na fixiky zapomen - to je horsi nez lepsi! normalne si sezen symboly z jinyho auta - ja treba sehnal z felicie, ale radost mi zkazilo to ze filcka nema kontrolku hladovyho oka... Ale urcite to jde nejak udelat... A kdyz misto zarovek diodky, tak extrasvitiviy s plochou hlavou - kvuli rozptilu svetla...