-> Jirik_Tuňák1983 02.07.20 21:59:11:
Na tom Renoldu si tenkrát strejc pochvaloval, že to byla 150k verze. 2,5 dCi myslim. Ale zas tam měli poměrně brzo opravu převodovky a nevim jestli dokonce ne víckrát. Jinak asi cajk, na poměry Renoldů. Akorát ten volant kterej vypadá jako nepovedená pizza.
S tim Renoldem ještě jezdit tak nějak na spotřebu, tzn. dodržoval 100-120 po dálnici, kvůli tý bedně vzadu s příšerným aerodynamickým odporem. K tomu se ještě dostaneme.
Pak dostali Fordy. Mě ten interiér nijak nevadil, asi to úplná socka nebyla. Ale myslim 120k 2,2 TDCi. Což byla chybka.

Strejc přestal jezdit na spotřebu a já dostal jen pokyn, drž plnej, to je něco jako tempomat.

Do dálničního stoupáku nebylo ojedinělé, že nás předjížděl kamion, když jsi chtěl držet ekonomické otáčky. Počkat než to padne na 1500, podřadit a zase čekat, podřadit a 70 km/h
A hlavně jsem se u tohoto vozidla poprvé setkal s asistentem rozjezdu do kopce, zatim mě to u všech aut akorát nebetyčně sralo. Furt mi to má tendence chcípat, protože to drží zabrzděný auto, který by normálně už dávno jelo. Možná kdybych se rozjížděl vždycky na blondýnu s ručkou, tak bych s tim problém neměl, ale sralo mě to v Transitu i v Transportéru, kterým jsem jel nedávno.