Představil jsem si, že někdo musel mít celkem perné chvíle, když mi z toho auta někde vylítla třicetikilová rezerva - zvláště, pokud to bylo třeba na dálnici

A tažné oko majitelka nevyhodila, prostě koupila auto už bez něj a doteď ho nepotřebovala...

Pak přidávám rádio abych nebyl nervozní z toho ticha

Kdyby to mělo ještě odklápěcí dno kufru aby se dalo pohodlně dostat i dozadu za rezervu, tak by to bylo úplně nejvíc geniální řešení.
Ale ja to chápem. Aj ja som považoval určité "moderné" prvky v autách za blbosť a dnes som za ne rád. Samozrejme nie všetko a nie všetko je pre každého.
By si to nevedel ani naštartovať a len nadával. Pretože aký je to už len užívateľký nezmysel - kľúčikom otvoriť šoférové dvere, potom sa natiahnuť a z vnútra otvoriť zadné dvere - aby si sa dostal k páčke zadnej kapoty, otvoriť kapotu, ručne nasosať benzín...
Dalo by sa pokračovať a to sme len pri štarte. Kufor krásne využiteľný a na vybratie rezervy si ľahať pod auto

mě by naopak podlaha udělala schod 

Takže blbost na jedno použití (rezerva použitá poprvé). Proč nezachovali osvědčený krátký kovový šroub a matici na dně jímky rezervy?

jak se to montuje abych zkusil identifikovat nejakou podobnost na sedacce?

Měl sem to v autě taky, u řidiče přesně týden, u spolujezdce asi měsíc. 

a o to víc krámů jsem vozil

Ja tomu využitie nájdem. Tajných skrýš nikdy nie je dosť.