Známej mi říkal že je tušim regulátor nějak zaletovanej že to doma klasickou pájkou nejde udělat. Teď bych kecal jak to přesně říkal.
Jinak dneska jsem přišel na to, že závada nebude v baterkách, ale fakt v dobíjení. Ono to po startu nějakejch 14-14,1 V dobíjí, ale ujel jsem 15 km a napětí 13,8 bez světel a 13,5 se světlama, nezávisle na otáčkách.
Takže tipuju regl v piči. Jinak proč by se nedokázal altík nabudit sám od sebe bez předchozího předbuzení, když nějakej zbytkovej magnetismus by v rotoru bejt měl? Třeba dneska jak mě to teplý kvůli slabýmu napětí špatně startovalo (stará známá funkce špatných teplých startů), tak alternátor začal dobíjet po startu okamžitě. Vysvětluju si to tim, že kleslo napětí v síti a k nabuzení alternátoru stačilo menší indukovaný napětí ve statoru, aby přes pomocný diody začal budit z vlastního zdroje. A další věc, v autě je alternátor Bosch 90A s dvoupinovým konektorem W a D+. A dráty od toho konektoru jsou ustřižený. Je tam teda danej nějakej nesprávnej altík? Nic nezapojenýho v kabeláži jsem zatím nenašel.

Trefil jsem se? 

Vlček byl můj profesor elektroniky/elektrotechni
ky, v době mého studia. V té době již krátce před penzí, dnes mu budiž země lehká..