Zdravý ložisko jsem měl, tak jsem ho tam dal, trochu to očistil, navoskoval a už to zase jezdí potichu

si zkus spočítat náklady servisu s provozovnou a zjistíš že to až takový nesmysl není 

A já ti rozhodně necpu, že máš vydělávat peníze za každou cenu, jen mi to prostě nesedí dohromady s tím, jak si stěžuješ na stres, nestíhání atd. Cítím z toho jistou... Jardovitost.

Mám tu jeden ztracený případ...

Za to dnes kromě nějakých zoufalců žádný servis nedělá. Nebo možná dělá, ale jen naoko pro zákazníka který si pak neumí spočítat další marže na dílech, nebo čas na práci. Průměr je dneska v Praze spíš někde nad 1000/h, myslím včetně marží. Pak jsou samozřejmě různý extrémy, dolu i nahoru, ale to je spíš vyjjímka. Např kámoš co ted začíná, je čerstvě po škole a má málo práce fakt dělá za to 500, občas mu tam posílám lidi co nestíhám abych mu pomohl, minule z něj byl borec úplně vyřízenej že mu na nějaký shnilý vectře povyměnoval trubičky brzd za 3500, přitom jinde mu říkali bud 12t nebo at to raději hodí ze skály
Akorát teda pro tebe škoda že je to na druhou stranu od Prahy než bydlíš. 

Ale je fajn, že toho je teď tolik, že na vozejku za autem se toho dá za víkend navozit tolik, že to vystačí na celou zimu. Jenom je otrava to špalkovat, protože nemám cirkuli s kolíbkou.

Jak se těží kůrovec, tak přijede firma, vytěží dřevo, nařeže si sortiment na pilu a zbytky tam nechaj. Povětšinou na poházený podél cest. Takže akorát špičky, co se nemusí do kotle štípat nebo zdravotní výřezy...jen škoda, že tohle za pár let skončí. 

Sorry ale musel jsem
Jo já chápu že pro někoho z kanceláře je tohle relax, ale tak to proboha nezdůvodnuj nějakou ekonomikou, protože ta v tomhle případě kulhá na obě nohy a prostě řekni že tě to baví

Nicméně doma neumím trávit čas u televize, počítače a když je teď brzo tma, raději se zavřu do kuchyně a udělám dobrou večeři, než ztrácet čas u těch kravin v TV... Dost možná to vidím z druhého úhlu pohledu, já sedím v práci 80% času na prdeli, 20% času v terénu. Takže se snažím vyhledávat pohyb a trávit čas prací po práci mi přijde jako dlouhodobej standart a jediný východisko k tomu bydlet v baráku s pozemkem, když chci úroveň bydlení neustále pomalu zvyšovat, vypěstovat si vlastní zeleninu nebo protopit za celou zimu tolik peněz,kolik nechám běžně v restauraci za dva lidi. 

Takže pětinové náklady se nekonají, jen strávíš prací denně 2hodiny navíc(resp prací po práci) a to se vyplatí

Já si raději přijdu v klidu z práce, dvě hodiny se věnuju autu a pak jdu sám nebo se ženou na hodinu/dvě do lesa se psem.
Tohle trvá tejden, dva a pak se zase můžu věnovat věcem okolo baráku. Chodit do práce na dvanáctky sem si už zkusil, když hořely termíny projektů a mužu s klidem říct, že mi to za to prostě nestojí, byť ta vejplata byla super.