1,3mpi

prohledat
3 příspěvků (zobrazeno 1 až 3) od 19.08.2026 do 20.08.2026, založil/a Rulfik
řadit dle data
08:56:54
20.08.2026
Jumbo
Ahoj. Začnu MPi konektorama:
Velký:
1. hlavní napájení, u Feldy pojistka 20
2. napájení vstřikovaču a všeho kolem, u Feldy pojistka 4, kteoru spíná relé palivového čerpadla
3. signál na sepnutí relé palivového čerpadla
4. otáčkoměr
5. teplota chladící kapaliny
6. napájení jednotky, pojistka 1
Malý:
1. jde do pinu 7 diagnostické zásuvky. V ní je ještě pin 4 kostra a pin 16 +12V. Pokud tohle zapojíš, můžeš jednotku normálně načíst přes VAC-COM kabel, jako by byla v autě.

První co bych řešil, tak bych určitě nenapájel nic ze spínačky, ale dodělal tam relé, protože to jsou dost velké odběry, to může zlobit, pochybuju že spínačka je na to stavěná. Každopádně pokud mají piny 1+2+6 +12V, tak by to mělo jet bez problémů.

Další co mě napadlo, je jak máš vyřešený snímač polohy setrváku na převodovce? Pokud ho nemáš správně umístěný a na MPi setrváku, tak je ta jednotka úplně slepá a neví, kam je natočený motor.

Pokud si dobře pamatuju, tak i na uhlíkovém filtru je konektor, který jednotka potřebuje ke správnému chodu. Pokud se dělalo ostranění filtru, je potřeba tam dát něco, aby si jednotka myslela, že tam nádobka stále je: www.sp-el.cz/Sada-pro-odp ojeni-aktivniho-uhli-Felic ia-d15.htm

Jinak by tam neměl být problém, já dělal zástavbu MPi do Pluse a bylo to v pohodě...
08:45:08
20.08.2026
Pavel P@nkáč
-> Rulfik: jak máš udělaný snímač otáček na setrvačníku?
22:25:52
19.08.2026
Rulfik
Ahoj vespolek, v rodině jsme měli 1203 se špatným motorem tak jsem do ní dal motor z felicie 1,3 mpi a ve felicii jel ten motor fakt hezky a teď bojuji s problémem že motor špatně startuje vzdycky chyti a hned chcipne a klepe se u toho jak ratlik v zimě. po treba 10 pokusech chytí a už vydrží. když přidám střílí u toho do sání a při jízdě vadne kolem 3 až 4 tisících otáčkách a dál se mu moc nechce (nemám zapojený otáčkoměr) mám vypnutý imobilizer a motorový svazek jsem použil celý až k tomu 6 pinovému a 2 pinovému konektoru co propojuje motorovou elektriku se zbytkem auta. víte někdo jak jsou tyto 2 konektory zapojené? jediné co nemám zapojený je uhlikový filtr který se mi nikam nevejde a palivový čerpadlo mam na zvlášť vypínač bokem. Zapojený mam jen ty 3 silnějsí dráty v té 6 pinové svorkovnici a vycházelo mi že do všech jde napětí do jednoho stálé a do 2 po zapnutí klíčku a kostru že si to bere z kontaktu z karoserie jak je to přišroubované. J to tak správně zapojené? a může nezapojený signál na spuštění palivového čerpadla dělat ten problém že to jede tak špatně? Děkuji za rady
Extreme Tyres