-> StepaNoFUN 12.03.25 12:42:49: u fab mi prijde, ze nastavili male presahy z vyroby, nekde na dolni toleranci :/ na modre jsem ho delal asi ve 160tis.km a bylo to skoro v 0, nechal liznout hlavu, dal elring a ted ma 240, tak uvidime kolik to jeste da
-> 11mAjA11 12.03.25 12:18:07: 1.8T jsem mel rozvody za 13h, ale byl to zahul, na funce AEE jsem je delal na 2 dny za asi 8h, ale pres 3h jsem dostaval ven pumpu liten, total zarostla, kde jsou ty casy, ze jsem si u fava v 370tis.km rekl, ze uz mi dost chrasti retizek, zacal jsem nekdy odpo a koncil pred setmenim
Nemci vse podelaji, viz. ta OHV fab, asi aby to mohli pohrbit, VW umi nafty, benziny ne, 1.8T je audi, proto je lepsi. V cem je ten golf motor lepsi, nez AEE, myslim spodek, ze tomu dava hlava uplne jine parametry je jasne, dokonce u funky mam i u kliky rysky pro 8V a16V, protoze to je r. 2000, taky uz me napadlo tam dat jinou hlavu, ale zas by to bylo slozitejsi, coz nemam rad...
Jinak u jedinych OHV motoru, kde mam strach ze sroubu a zavitu je 110LS a 120LS, kde nikdy nebyla sundavana hlava a je tam stabil a mozna i u zelenyho MTX, tam taky nebyla sundavana hlava a preci to je 30let. A jeste mam teda jeden vrak 130motoru, z toho nevim, jestli budu nekdy neco stavet, chtel jsem do neho zkusit fab. kliku, ale nakonec jsem ji dal do 742.136.
-> 11mAjA11 12.03.25 13:08:10: slusny, ja verim, ze mit i to AEE od novoty, tak bych na tom byl podobne, ja mel cistounkej i lada motor, ted jsem se ptal souseda, ktery ma nivu asi 10 let, jake dava oleje a on na me chvili koukal a pak rekl, je tam to, s cim jsem to koupil a do motoru obcas doleju to nejlevnejsi, co sezenu, hmm to musi vypadat, ale jezdi porad, AEE uz by davno dojezdilo :)