Ale musím říct, že překvapila ETA.
Měli jsme tyčový mixér ETA, zakoupený někdy ve 2015, který byl úplně skvělý. Bohužel se používal docela intenzivně jak při specifickém vaření, tak hlavně pro děti na příkrmy. Bohužel u nástavce došlo z důvodu opotřebení a vysokého nasazení uvolnění hřídelky s noži, který vyjížděla z nohy nástavce. Nejdříve jsem se díval po jiném, s ohledem na stáří, ale pak jsem se všiml, že na stránkách Ety mají náhradní nástavec kompatibilní s naším i více modely za 499,-. Koupil jsem ho a mixovalo se vesele dál. Po dvou týdnech začal mixér vynechávat během mixování (dělalo se něco tuším banán, jahoda, jabko nebo švestka a malá sušenka něco jeko BeBe). Za chvíli to zasmrdělo a bylo hotovo. Paní mixér zvedla, ale nebyla patrná žádná závada. Horko těžko jsem rozpojil obě části od sebe, motor byl docela teplý a zjistil jsem závadu. V novém nástavci - noze, se sekla ta hřídel s noži a silonový protikus (takovej ten kříž na hřídel na motoru) se úplně roztavil, jak se to protáčelo na prázdno.
Šel jsem tedy reklamovat nástavec a vzal jsem sebou i ten mixér. Sepsali jsme to, vzali kompet všechno a čekal jsem zákonnou lhůtu. Cca po třech týdnech mi přišel e-mail a SMS, že reklamace byla vyřízena, řešení výměna. Tak jsem si říkal, že dostanu určitě novej nástavec a ten si budu moct tak strčit do prdele na štorc. Stejně jsem na těch pár týdnů musel koupit nějakej obyčejný tyčák (ten je náhodou ale moc pěknej a vyšlu ho dál za 200,-, stál cca 800,-).
Šel jsem na prodejnu a čekal co bude. To, jak to probíhalo, mi sebralo veškerou schopnost komunikace, byť jsem jinak velmi výřečný až výbojný.
Servisní technik ověřil stav mixéru, výsledek byl neopravitelný. Jedna z prodavaček zmizela, za chvíli se vrátila a vlekla jakous krabici. Přinesla kompletní krásnou sadu tyčového mixéru za 1599,-, přičemž my jsme k tomu našemu měli jen mixovací dózu. Tak jsem si v duchu říkal fajn, no, teď máme mixéry dva... Ale to ještě nebyl konec. Vrátili mi i těch 499,- za ten nový nástavec a ještě se zeptali, zda chci vrátit ten starý znehodnocený.
www.eta.cz/shop/.../p5362
77
Pro mne z toho plyne jednoznačné ponaučení. Jakmile se objeví potřeba nějakého spotřebiče, raději si nějakou tu stovku připlatím a půjdu si ho koupit do podnikové prodejny, pokud bude k dispozici.