-> m8rinek:
Hm, a že by kromě práv měli i nějaké ty povinnosti?
Povinnosti vlastníků domácích a hospodářských zvířat a vlastníků pozemků
- Je zakázáno vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze zájmových chovů a zvířat z farmových chovů zvěře, nechat je volně pobíhat mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.
A co se týká mého vyjádření - nešlo ani tak o to získat náhradu škody, ale hlavně upozornit majitele na skutečný stav.
Slovní obrat - "aby si dement uvědomil" - vyjadřuje můj osobní postoj k většinovému nerespektování výše uvedeného právě majiteli - zemědělci a chovateli.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
pred a po
-> Rapid05: jenže já nikde neřekl, že se nemá domáhat náhrady...
-> doly120: Vycházim z toho, že ta cesta nebude soukromej pozemek, pokud je tak to je jiná 

-> Rapid05: Že vede cesta jeho pozemkem,ho zajímat taky nemusí
Tak byla to evidentně matka od toho telete... si třeba myslela,že mu chce něco udělat...
A znám to z vlastní zkušenosti... Někteří nenechavci co jdou okolo ohradníku,ho porostě ničí.. vyvrací tyčky z lankem..
A znám to z vlastní zkušenosti... Někteří nenechavci co jdou okolo ohradníku,ho porostě ničí.. vyvrací tyčky z lankem..
-> m8rinek: Na druhou stranu, pokud někomu třeba na parkovišti poškodíš auto, tak to pravděpodobně taky nebyl tvůj záměr a poškozenej má právo na náhradu škody. Že to zvíře mohlo utéct dírou, kterou udělal nějakej vocas je sice možný, ale to poškozenýho zajímat nemusí, to je věcí chovatele, kterej se má postarat, aby se jeho dobytek volně nepohyboval kde nemá...
su.tech 19.06.10 12:05:36 napsal:
Nejde jen o to aby ti něco za to dal, ale aby si dement
uvědomil, že mu takhle volně zvěř pobíhat nemůže.
Je mi to jedno, jen příště kroť své vášně. Nazvat někoho dementem, protože mu uteklo zvíře za nejasných okolností, to se prostě nedělá, nebo máš za to, že to byl majitelův záměr?
Nejde jen o to aby ti něco za to dal, ale aby si dement
uvědomil, že mu takhle volně zvěř pobíhat nemůže.
Je mi to jedno, jen příště kroť své vášně. Nazvat někoho dementem, protože mu uteklo zvíře za nejasných okolností, to se prostě nedělá, nebo máš za to, že to byl majitelův záměr?
-> m8rinek: Víš, co? ono to je jedno...
-> m8rinek: Pojistka by stacila. Kdyz tady uteklo k dalnici stado koni, tak to taky bylo o hubu 

-> su.tech: až přestaneš vymejšlet sci-fi, to má jako majitel mít rozmístěnýho pohůnka každých 10m okolo ohrady?
-> m8rinek: Tak až ti volně pobíhající kráva vběhne na dálnici na cestu tak se budeš na věc dívat úplně jinak... 

-> su.tech: tyyjo, tak na to sem nemel cas. Jel jsem k zakaznikovi. A tezko rict, kde bych tam mezi loukama hledal nejaky staveni natoz majitele.
-> su.tech: nějakej chytrej, ne? Majitel moc dobře ví, že dobytek volně utíkat nemůže, to že si sám dobytek usmyslí, že se mu v zabezpečené části nelíbí je věc druhá, věc třetí je dobytek dvounohej a úmyslné poškozování ohrad :/.
-> su.tech: zcela běžné že dobytek uteče přes ohradník....
-> Klubko_: Najdi majitele a žádej náhradu škody... a pokud si jel sám, tak si honem sežeň svědka... vyfoť díru v plotě a mazej za majitelem. Nejde jen o to aby ti něco za to dal, ale aby si dement uvědomil, že mu takhle volně zvěř pobíhat nemůže.
dneska pridam trochu netypicke pred a po.
GPSka me navedla jakousi cestou necestou mezi pastvinama obehnanejma elektritkym plotem. Najednou prede mnou na ceste krava. Tak jsem zastavil a vyfotil. Jedna dva pomalu se blizim k ni, protoze cesta byla docela uzka. Kdyz uz jsem tak 5m od ni, vsimam si, ze vlevo za plotem pribiha tele. Najednou se krava otoci kuuurna vykopne zadnima, kontakt s autem, tak jsem to zaslapl
GPSka me navedla jakousi cestou necestou mezi pastvinama obehnanejma elektritkym plotem. Najednou prede mnou na ceste krava. Tak jsem zastavil a vyfotil. Jedna dva pomalu se blizim k ni, protoze cesta byla docela uzka. Kdyz uz jsem tak 5m od ni, vsimam si, ze vlevo za plotem pribiha tele. Najednou se krava otoci kuuurna vykopne zadnima, kontakt s autem, tak jsem to zaslapl
a vysledek vidite na fotce. Ponekud oparen zustavam stat, tele podlezlo plot taky na cestu a tak 60m prede mnou jeste utikali, nez nasli diru v plote. Tak jsem za dalsich par stovek metru zastavil a sel omrknout situaci. Promacklej blatnik a sram na kapote.
-> Tuneman2: hmm 1.8i RP? tiez mam v aute tento motor ale stale robi neplechu a uz si s tym nikto nevie rady snad teba taketo problemy obidu.
-> afro100: hej je to 1.8 rovnaky motor ako mam v golfe ja
-> afro100: hej je to 1.8 rovnaky motor ako mam v golfe ja

-> Trax: ono to tak vypadalo ...
ale oki prepac krivdil som ti 

-> Tomáššš: Uriznul zadni lemy, navaril novy, dolakovat. Sport podvozek, Ačkový borbety, seriovej vejfuk a spousta dalších tuzingovejch maličkosti od předchoziho majitele... Ale jinak i umyl...

Když se na to podívam tak hned vidím jiný kola

-> Tomáššš: Já myslim že v tom bude spíš velká údržba po předchozim majiteli 

-> Tomáššš: Nemusíš mít úplnou pravdu.
-> Trax: umyl, nalestil a prezul ...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ten fabiovy sa mi tam pači

-> Matthes, záškodník z TechWebu: náhodou ten volant to pěkně oživil

-> venni: No neni to auto ktery bych si koupil. Srac je HTP. Dvojkovy fobie jsou hnusny...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: já myslel ,že jsou u tebe všechny fábie děsný sráče:)tak to sorry...
-> venni: Z liny? Njn radio z fobie tak proc ne volant :-) Davaj se do nich ruzne motory. Faktem je, ze dost komponentu je fajn, ale fobie htp je des 

Omlouvam se za OT
-> Tuneman2 16.06.10 22:13:48: Je mi to nejake povedome :)

-> Tuneman2 16.06.10 22:13:48: Je mi to nejake povedome :)
Matthes, záškodník z TechWebu 16.06.10 13:46:16 napsal:
No a ted. Co je dle vas lepsi? Hlavne nerikejte oboje nahovno
Ikdyž je to pravda?:-)
No a ted. Co je dle vas lepsi? Hlavne nerikejte oboje nahovno

Ikdyž je to pravda?:-)
-> Matthes, záškodník z TechWebu 16.06.10 13:46:16: se divim že si dáváš z debilní liný mrdko fábie volant do svého auta 

-> Tuneman2: pekné, motorizácia je čo zač, 1.8?
dale proběhlo jeste vizualni doladeni motoru a instalace par veci co na fotce chybi...a muzu rict...pod kapotou máme cajk...a de se na exteriér :-)....foto ještě dodám...pro představu....fotečka toho sněžného pluhu :P :D
po instalaci motoru...s tim mi pomohl kamoš...veškera elektrika a podobne pičoviny moje práce...
Není to sice šáde...ale....pul roku stojici golf bez motoru...stav před....
-> Jožynek : Nevim, zmerim, uz se na to ptal nekdo
-> Matthes, záškodník z TechWebu: nieje ten volant veľký? koľko má priemer?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jako napad hezkej, ale nejak mi tam nesedi :) Je to moc moderna na tu skodovku a kort s GL palubkou - k tej mi moc nesedi. K eLkovej by i sel...
-> Nwkt: 3cm? nevim tyjo nemeril jsem presne.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Natahuješ prsty na skřipci?
o kolik je to vysunutý víc?

-> stika87: Me se libi.
-> Nwkt: Prave delam upravu no
-> Nwkt: Prave delam upravu no
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jo pohoda me se libi ;-) a pokud tobe ne tak koupim :)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: A jak dosáhneš na lukasy?
-> stika87: Nevim tyjo, ale je mensi, nez origo kormidlo.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: nevypada to zas tak nejhur ;-) okolik to ma veci prumer ? :)