svet podle Jů Es Ej

prohledat
121 příspěvků (zobrazeno 101 až 121) od 08.11.2005 do 10.11.2005, založil/a honnza
řadit dle data
07:53:54
09.11.2005
Sušenka
-> Baghira: -> Labros: Dobra tedy, budu vas brat jako starsi a zkusenejsi a dam vam za pravdu 1 Sec clovek je tvor nepoucitelny a dokud neuvidim, neuverim (a to se nejmenuju Tomas 4) a do te doby zustava muj nazor na Americany spise negativni. Ale spis to bude vinou tech ichtylu, co nam ukazujou obden v televizi...
23:19:38
08.11.2005
Baghira
-> Sušenka: Možná že to, žes tam nebyl tě omezuje nejvíc, protože věřím že bys změnil názor. To že naši studenti a přistěhovalci nejsou z američanů nadšený je pochopitelný, protže je tam všem cizincům dáváno jasně najevo, že tam jsou pouze na návštěvě a chování amíků by se dalo popsat jako arogantní, což při svý ješitnosti málo lidí překousne.

Ale musím reagovat na tu keci o zahraniční politice USA. Kdyby nebylo američanů, tak třeba nikdy nevznikla naše země, zřejmě by první světová válna bez vstupu USA skončila separátním mírem a dnes by jsme byli součást Rakouko-Uherska. Nebo druhá světová válka, dnes by jsme zřejmě byli součástí třetí říše, většina z nás by se nikdy nenarodila, protože opět nebejt USA a jejich megamasívní podpoře Sovětské východní fronty a posléze vstupu přímo do války, tak kdoví jak by jsme dopadli. Nebo studená válka, zřejmě celej svět zachvátila komunistická ideologie, která by nevydržela čtyřicet, ale možná pět set let, kdyby neměla za hranicema lepší opoziční variantu v podobě demokracie, kterou držela podpora právě USA a hlavně jaderná rovnováha ve světě. Kdyby se u nás v roce 1947 přijak Marschalův plán obnovy poválečný evropy, kterej pozvedl Německo z popela na dnešní úroveň, tak by jsme taky o státech mluvili jinak. A budoucnost? Budeme se ještě v příštích desetiletích modlit, aby tu byl někdo, kdo bude mít prostředky a zbraně nás chránit protihrozbě ze třetích zemí. Muslimů je přes miliardu, stejně jako číňanů a obojí jsou myšlenkově proti nám o hodně míň mírumilovný a hlavně z muslimskýho světa nás do budoucna čeká zřejmě třetí světová válka, pokud se někomu podaří všechny muslimy sjednotit do jednoho státu a že se to dřív nebo později někomu podaří.

A co se týká těch schopností američanů...odkud pocházejí technologie PC, internet, stelth, kevlar, atd atd...jak si teda vysvětlíte, že ten dementní národ je nejsilnější ekonomikou světa? Jako nehájim je, najde se tam spousta dementů, stejně jako u nás a stejně géniů..no asi trochu víc než u nás. Je to národ stejnej jako my, s tim se smiřte.
21:58:40
08.11.2005
Sušenka
-> Labros: Zrovna vcera jsem se asi dve hodiny bavil s kamaradem, ktery se po roce vratil ze skoly na predmesti D.C. Celkove rikal, ze staty nabizeji vic moznosti se realizovat, mas vetsi vyber v tom co chces delat a vetsi volnost. Co vsak rikal o obecne inteligenci prumernych americanu si nedovolim tlumocit, nebot se to nehodi a je to vlastne zbytecne. Stejne jako nemuzes brat Prahu jako bernou minci pro srovnani, tak to nemuzes delat s jednim mestem, jako je New York - tyhle vitriny (at uz je to Praha, New York, Rim nebo cokoliv jineho) maji jenom nalakat turisty a udelat jmeno ve svete. O dane zemi vypovidaji normalni lide - a ac vim, ze u nas to taky neni zadna slava, tak se aspon trochu snazime, nebot nam nic jineho nezbyva. Pro americany opravdu funguje svet jako na tom obrazku (opet hovorim o vetsine, ne o vsech), protoze oni nepotrebuji, aby fungoval jinak. Nezanedbatelna cast americanu nikdy neopusti vlastni stat, tak k cemu by jim bylo vedet, kde je nejaka Pariz, nebo Praha (to je nekde v Arkansasu???). Navic se musim pridat ke kekypetrovi, nebot zahranicni politika USA jednajici pouze hrubou silou bez spetky rozumu a pouze ve vlastni prospech se mi ani trosku nelibi a nastesti se prestava libit cim dal tim vice americanum - a nastesti hlavne tem inteligentnejsim...tak snad...

Osobne nemam rad, kdyz se nekomu leze do prd** a zvlast nekomu, kdo si to nezaslouzi. Ale pripada mi, ze cesky narod to ma jako narodni sport...Proc nelezeme do riti treba Svycarum - tam by aspon bylo proc...

Osobne jsem v USA nebyl. Podivam se tam rad, pokud bude prilezitost, ale na seznamu mist, ktere bych jeste rad videl nestoji rozhodne na prvnim miste.

Muzes me klidne povazovat za xenofobniho chudacka svazaneho predsudky, ale nemam rad, kdyz ze me nekdo dela bezvyznamnyho idiota - at uz me osobne nebo jako cecha.
21:57:34
08.11.2005
gim
amerika jako zeme se mi libi ale ty lidi vazne nemam rad bavil sem se spoustou amiku a vetsina z nich byla dost omezena. kamoska tam tedka rok zila rikala jo pohodicka ale to co se tam deje je vazne nechutny.. beru to z pohledu studenta- holkam ve skolach zakazujou nocit tangace a bokovky nesmi jim byt videt pupik... mohlo by to byt brano jako sexualni haraseni,to sami ty jejich zaloby na mekac je na hlavu postaveny zere hambacce a pak se divi ze je tlustej... kdyz uz vi ze neco jako cechy existuje pak ti rekne ze to je asi v africe, coz mi rek jeden typ z chicaga prej jaky je u nas na jihu pocasi?? a vylezlo z nej ze si myslel ze sme nekde v jizny africe... amerika je z velky casti narod omezencu... hlavne ze sou svobodny a pak si vemes co se tam deje moc mi to jako svobodna zeme neprijde. zlaty cechy
21:42:17
08.11.2005
kekypetra
Labros - : Souhlasím s Tebou ale každá mince má dvě strany, taky jsou tam místa kde je to hodně podobné ale v negativním slova smyslu. Jinak je mi jedno která země má více umělců, sportovců nebo lidí jakéhokoliv vyznání nebo zaměření, ale na USA mi vadí že si hrají na světového policajta , stačí jen na kolika místech na zeměkouli mají rozehrané vojenské a mocenské partije, a to nemluvím o skrytých aktivitách tajných služeb. Ted mi napiš něco v tom smyslu že kdyby ne USA tak někdo jiný, nebo že by tady vládla světová anarchie kdyby hodní amíci nezasahovali proti zlému zbytku světa, nebo že to povětšině nejsou potomci těch kteří vyvraždili původní obyvatele. Nebo taky jedni z těch kteří ponejvíce porušují mezinárodní úmluvy hlavně tu Kjótskou o nakládání s nebezpečnými odpady,freony a co já vím čím vším. Je li xenofobní to že je nesnáším za to co dělají o čem jsem psal a je toho samozřejmě mnohem více, pak jsem ten největší xenofob,mám několik přátel v USA, vzdálení příbuzní žijí v Kansasu, ale přesto trvám na tom co jsem napsal.Pro mě za mě ať se tam staví na uši a odráží se nohama, ale těm lidem nikdo neřekl že kromě Boha, svého prezidenta a jejich ústavu mají taky respektovat okolní svět a jeho názory , národy a založení ostatních lidí, at je jakékoliv.8
21:34:40
08.11.2005
honnza
-> Labros: ja myslel prumerne amiky ne ty co si zijou na manhattanu...

a xenofobni sem ale ne z rasovych dovvodu. kazdej je xenofob!!
19:08:41
08.11.2005
Labros
-> honnza: Baghira řekl přesně co jsem měl na mysli, xenofobie je taky globální předsudek o všech příslušnících nějakého národa, rasy, přesvědčení...
19:06:19
08.11.2005
Labros
-> Sušenka: Víš vůbec o čem mluvíš, byl jsi někdy v USA? New York je jedno ze světových center kultury... taková koncentrace špičkových galerií, koncertních sálů a divadel je málokde na světě. všichni světoví umělci se tam vnucujou a když tam jednou zazpívá Kája jsou toho plný český noviny. Když jdeš večer po Manhattanu a koukáš po lidech, jenom čubrníš, jak jsou oblečení, jak se chovají v restauracích a jak ty restaurace vypadají, a vůbec celý ten duch města je kouzelný. Podobné je to v Bostonu, Philadelphii, San Franciscu a dalších místech. Samozřejmě nemůžeš srovnávat Prahu s nějakým americkým vidlákovem.

Tipuju že mi odpovíš něco jako "... já nevim, nebyl jsem tam ale všichni říkají, že američani jsou hovada a prasata, tak je to asi pravda."
17:06:55
08.11.2005
Sušenka
-> Baghira: Vis jaky je rozdil mezi USA a jogurtem? V jogurtu se priblizne po 14 dnech vyvine kultura...a klidne mi rikej, ze jsem ksenofobni...3
15:52:24
08.11.2005
honnza
-> Baghira: to neni nenavist to je fakt ja si nedelam iluze o nikom a o nicem. ani sam o sobe
15:33:35
08.11.2005
Baghira
-> honnza: Nenavist k urcité části lidí, rase, pohlaví, rozdílného náboženského vyznání či národu je xenofobní chování...napsal jsi něco o omezenosti a debilitě... 52
14:33:38
08.11.2005
honnza
-> Lábroš: a proc?

jonak ten dil sem taky videl nejdriv sem se msal potom sem radci odesel pac to uz bylo k placi
13:45:58
08.11.2005
Labros
-> honnza: xenofob jsi spis ty 3
13:45:30
08.11.2005
Labros
Pamatuju jak jsem jednou koukal na Nikdo neni dokonaly (ze zacatku) a jedna otazka byla, jestli je na jiznim polu teplo, nebo zima. Vetsina odpovedi byla stylem "Na jiznim? No tak asi teplo, kdyz je to na jihu..." Tehdy vzaly za sve veskere moje iluze o nasich geografickych i jinych znalostech.
13:26:36
08.11.2005
Majkl
-> Baghira: 149
13:23:50
08.11.2005
honnza
-> Baghira: BOZE!!!!!81
13:08:43
08.11.2005
Baghira
-> honnza: Obávám se že u nás je to sice lepší, ale znám nejednoho exota co jsou schopný říct, že Paříž je hlavní město USA, nebo že Praha leží na moravě, obojí jsem už slyšel.
12:54:48
08.11.2005
honnza
-> Majkl: ja vim ale kam jinam to dat...???

me je ta jejich omezenost xenofobie a debilita k smichu.
10:23:22
08.11.2005
Majkl
-> honnza: to je spíš k pláči, sice je to kreslený jako vtip ale cca 60% americanu to tak fakt vidí 8
10:21:02
08.11.2005
formelak
-> honnza: Santa Claus Lives here COLD 105
10:19:04
08.11.2005
honnza
Extreme Tyres