skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
svet podle Jů Es Ej
11:21:31
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Baghira: jo ze sem levicove- ekologicky oriemntovanej za to se nestydim a poznal si to dobre...proste sem takovej, mam na to svoje nazory a bohuzel me neni zcela lhostejno jak vypada nase mala kulata vec na niz bydlime - a to je planeta zeme.... Obavam se, ze v nazoru na USA se neshodneme, ale co clovek to nazor...

11:13:51
09.11.2005
09.11.2005

Sušenka
-> Baghira: V iraku si to ty mistni kurvej taky a presto tam pomahat jde...

11:12:26
09.11.2005
09.11.2005

Sušenka
-> Baghira 09.11.05 11:05:47: Jo, uzasne rozvinuta byla - a s jakou casti obyvatel se zachazelo jako s lidma a s jakou jsko se zviratama neni uz tak podstatny, ze? Ona treti rise byla taky docela rozvinuta...
11:10:01
09.11.2005
09.11.2005

Sušenka
-> Baghira:
Ale já jsem třeba toho názoru, že globální hrozbu je třeba eliminovat v počátcích i když se to spoustě lidí líbit nebude. Osobně bych se třeba vůbec nežinýroval vtrhnout do iránu a zlikvidovat jim jejich jadernej program.
-> Baghira 09.11.05 10:12:50:
Pacifista tedy rozhodne nejsi a tady uz s tebou souhlasit nemuzu. Jak by ses dival na to, kdyby treba indove zautocili na usa s cilem zlikvidovat jejich jadernej program (pominme vojenskou sili indie - je to jen priklad). To bys asi nazval utokem na suverenni stat a fandil bys napadenym americanum...
Jiste, da se diskutovat o mire nebezpeci jednotlivych statu vuci zapadni civilizaci, ale nejsme tu sami. Navic, pokud pouze jeden clovek (resp. skupina kolem 1 cloveka) urcuje, kdo je tim nebezbecim, je neco asi spatne, ne? Power corrupts and absolut power corrupts absolutely. Ono na tom neco bude. Proc se nevrhly spojene staty do Indie a Pakistanu, kdyz tam hrozil jaderny konflikt? Eh?
Nejvic me sere, ze at si pan Bush vymysli cokoliv, tak vsechny protesty vysumi do ztracena. Pokud si pamatju, bombardovani Belehradu se nesetkalo u evropskych politiku zrovna s pochopenim. A vysledek? Nula. Mozna to je jen zavist, ze taky nejsem clenem naroda, ktery si muze delat, co se mu zlibi...mozna...
Furt plna huba kecu, terorismu a ja nevim ceho, ale nez se rozhoupala pomoc pro ty černochy a vyvrhely v New Orleans, to byla doba... A kde je ta slibovana pomoc zemim tretiho sveta? he? V tomhle plne souhlasim s Vetvi...
Ale já jsem třeba toho názoru, že globální hrozbu je třeba eliminovat v počátcích i když se to spoustě lidí líbit nebude. Osobně bych se třeba vůbec nežinýroval vtrhnout do iránu a zlikvidovat jim jejich jadernej program.
-> Baghira 09.11.05 10:12:50:
Pacifista tedy rozhodne nejsi a tady uz s tebou souhlasit nemuzu. Jak by ses dival na to, kdyby treba indove zautocili na usa s cilem zlikvidovat jejich jadernej program (pominme vojenskou sili indie - je to jen priklad). To bys asi nazval utokem na suverenni stat a fandil bys napadenym americanum...
Jiste, da se diskutovat o mire nebezpeci jednotlivych statu vuci zapadni civilizaci, ale nejsme tu sami. Navic, pokud pouze jeden clovek (resp. skupina kolem 1 cloveka) urcuje, kdo je tim nebezbecim, je neco asi spatne, ne? Power corrupts and absolut power corrupts absolutely. Ono na tom neco bude. Proc se nevrhly spojene staty do Indie a Pakistanu, kdyz tam hrozil jaderny konflikt? Eh?
Nejvic me sere, ze at si pan Bush vymysli cokoliv, tak vsechny protesty vysumi do ztracena. Pokud si pamatju, bombardovani Belehradu se nesetkalo u evropskych politiku zrovna s pochopenim. A vysledek? Nula. Mozna to je jen zavist, ze taky nejsem clenem naroda, ktery si muze delat, co se mu zlibi...mozna...
Furt plna huba kecu, terorismu a ja nevim ceho, ale nez se rozhoupala pomoc pro ty černochy a vyvrhely v New Orleans, to byla doba... A kde je ta slibovana pomoc zemim tretiho sveta? he? V tomhle plne souhlasim s Vetvi...
11:05:47
09.11.2005
09.11.2005

Baghira
-> VeTëV: Koukám, že ekologicko-levicová propaganda funguje, jsi zdárný příklad. Proč ne do koree? Protože má jaderný zbraně, má za sebou silnou čínu, přímo neohrožuje sousedy, není tam ropa a tamní komunistickej režim rozhodně nemá v zájmu podporovat islamisty. Proč se nestarají o afriku? O tu se postarat nejde, protože si to místní bojůvky vždy zkurvěj sami. Koukni jak byla v době aparteidu rozvinutá jihoafrická republika a kde je dnes za vlády černochů. A tak je to se všemi zeměmi, těm prostě není pomoci...Irák rozhodně situaci nezlepšil, protože bylo uděláno spousta chyb. Ale pro bezpečnost států jako takových byla akce v iráku plus, protože se mezinárodní terrorismus soustředí na jiný místa na zemi, než na státy samotný.
10:58:09
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> honnza: To je pravda, lidi na východ od nás jsou hodně přátelští. S tou "americkou" arogancí jsem se ale setkal poprvý u Rusů (a jako že fest.) Mám ale hodně rád třeba Jugoslávce (a jakože spousta z nich se pořád za Jugoslávce považuje.)
10:53:03
09.11.2005
09.11.2005

honnza
-> Baghira 09.11.05 09:44:53: proc zeme na vychod od nas? jam am s nima naopak dobre zkusenosti. ted chcem s kamosema na cundr na ukrajinu. lide mimo mesta tam jsou strasne pratelsti.
10:45:42
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Labros: noa to je to co me vadi - vletnout tam kde vidim prospech, vidim ze se to da v podstate lehe zvladnout a prece jenom v nejhorsim umlcim lidi zachycenim jakehosi teroristy a spolecnosti hromadou ropy...
a podivej se na Afriku - kurva proc se radeji jejich zajem neobraci na tyto oblasti...proc misto metani bomb nehazej ty same bomby, ale s jidlem. ja nevim ja myslim ze svet je por vsechny a lide se narodili aby zili a ne trpeli...a kdyz ty mnoznosti jsou a na jedne strane se plytva a na druhe strane...
doplatime na to v konecnem duslednku vsichni..on zisk za cenu smrty, vycerpane zdroje zeme jest dilo pohodnych lidi....
a podivej se na Afriku - kurva proc se radeji jejich zajem neobraci na tyto oblasti...proc misto metani bomb nehazej ty same bomby, ale s jidlem. ja nevim ja myslim ze svet je por vsechny a lide se narodili aby zili a ne trpeli...a kdyz ty mnoznosti jsou a na jedne strane se plytva a na druhe strane...
doplatime na to v konecnem duslednku vsichni..on zisk za cenu smrty, vycerpane zdroje zeme jest dilo pohodnych lidi....
10:42:42
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Labros: jasne, je a neni...ale rozhodne se cela evropa snazi vic, nez USA a jejich reseni podle teho, co si spolecnosti kterepumpuji jejich ekonomiku umanou...
proste svet se meni, meni se a to stale k horsimu a obavam se nasledneho vyvoje....zatim ropa je, tak co bychom se vzrusovali ze - a ono ziskat prece jenom strategicka mista neni k zahozeni
proste svet se meni, meni se a to stale k horsimu a obavam se nasledneho vyvoje....zatim ropa je, tak co bychom se vzrusovali ze - a ono ziskat prece jenom strategicka mista neni k zahozeni

10:42:20
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> VeTëV: ad korea - to mě taky sere, bohužel situace v Koreji je strašná a dokládá, že americká mise v Iráku nebyla humanitární. Pravděpodobnost, že Korea napadne sousedy je holt zatím daleko menší, než byla u Iráku, a není ani zajímavá ropně, proto budou dál v Korei lidi jíst kůru ze stromů, malý děti budou operovaný bez jakýhokoliv umrtvení a rodiny emigrantů budou mučený.
10:40:20
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> VeTëV: Vim na co narážíš, tady jde bohužel asi o to, že Bušíkovic rodina je asi dost napojená na ropné lobby, a dost možná i zbraňové a další... Že by teda naše země s budoucím rozvojem hnědouhelných dolů a elektráren byla nějaká ekologická, to se bohužel taky říct nedá.
10:39:36
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Baghira: jo a k cemu to vse prispelo? chces rici ze to uklidnilo situaci? nevim...myslim ze by stalo priznat ze hlavni myslenkou byla ropa....
a ono taky proc nevyuzivat strasaka ala terorista a vsude to proklamovat a drzet celej svet v napeti...
podivej se na koreu - tam si celej amik netroufne...
a ono taky proc nevyuzivat strasaka ala terorista a vsude to proklamovat a drzet celej svet v napeti...
podivej se na koreu - tam si celej amik netroufne...
10:35:16
09.11.2005
09.11.2005

Baghira
-> VeTëV: Jak rejpání do vosího hnízda? Amíci si to vysloužili jen tím, že podporujou Izrael, ale to je země více méně demokratická a mě rozhodně sympatičtější, než ortodoxně islámský režim třeba v Iránu nebo donedávna tyranskej režim v Iráku.
10:34:21
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Labros: jo a co bude pak? ja se obavam, ze Evropa si uvedomila ze vse ma svoje pror a proti - ono ja nemam nic proti vyvoji, ale at se vyvoj ubira tak, ze si musime uvedomit, ze Zeme je pro vsechny, je jen jedna a neda se vysat domrte...
Staci porovnat pristup USA ke vsem opatrenim co se tykaji ekologie...
a to si myslim USA pod vlivem velkych spolecnosti jez jejich ekonomiku zivej nechtej slyset....
Staci porovnat pristup USA ke vsem opatrenim co se tykaji ekologie...
a to si myslim USA pod vlivem velkych spolecnosti jez jejich ekonomiku zivej nechtej slyset....
10:31:34
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> VeTëV: poslední stadium konzumu, neboj taky tam dojdeme
10:27:17
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Labros: a ted treba kdy?
a co me vadi - pristup ue vse je na 1 pouziti
a co me vadi - pristup ue vse je na 1 pouziti
10:24:40
09.11.2005
09.11.2005

Baghira
-> Labros: Jasně, byla to i ochrana Saudské arábie, před hrozbou ze severu, pokus o stabilitu na ropném trhu a stabilitu politickou. Hlavně jsou teď v srdci středního východu a mají výbornej rozhled na okolní státy podporující terrorismus (irán, sýrie...)
10:22:25
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> VeTëV: Řeknu Ti to narovinu, hrál sis tak trochu na moralistu, že Američanům záleží na tom, jak vypadáš, přitom Tobě samotnýmu taky občas záleží na tom, jak něco vypadá, a posuzuješ to podle toho.
10:20:57
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Labros: netrvam na cistote auta, ale mam radeji kdyz je auto upravene nez hujda na kolech - bezpecnost, ohleduplnost k okoli a ve finale i k prirode nebot auto jest po rnasi prirodu dost kruta rana...taky auto beru jako vec, ktera se ma vyuzivat jen k jistemu ucelu a ne jen tak portoze MHD jezdit je asocialni...
-> Baghira: nevim, ale kecy o terorismu a masirovani jejcih silenou porpagandou me nejak uz nechavaj chladnym...kazda mince ma rub i lic a ono kdyz se rejpne do vosiho hnizda tak se to nekde musi porjevit..
a po rme aktualne vetsi porblem je utrpeni lidi kteri nemaji co do ust a trpi hlady, lide, kteri v dusledku zivelnyh pohrom umiraji a nemaji to stesti ze se narodili tam, kde na ne vidi kamery a o vsem se mluvi a vsichni je lituji....
-> Baghira: nevim, ale kecy o terorismu a masirovani jejcih silenou porpagandou me nejak uz nechavaj chladnym...kazda mince ma rub i lic a ono kdyz se rejpne do vosiho hnizda tak se to nekde musi porjevit..
a po rme aktualne vetsi porblem je utrpeni lidi kteri nemaji co do ust a trpi hlady, lide, kteri v dusledku zivelnyh pohrom umiraji a nemaji to stesti ze se narodili tam, kde na ne vidi kamery a o vsem se mluvi a vsichni je lituji....
10:16:39
09.11.2005
09.11.2005

Labros
Já nemám rád války, válka v Iráku byla podle mě hlavně pro stabilitu na středním východě, jak politickou, tak cen ropy.
10:14:50
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> VeTëV: Takže z čistýho auta má vylézt špinavej člověk, jo. Já jen že netrvám na vzhledu ničeho, pokud to neurazí. Ale ty trváš na vzhledu a dokonalé čistotě auta, ale pokud někdo trvá na hygieně, tak tě to urazí.
10:12:50
09.11.2005
09.11.2005

Baghira
-> VeTëV: TAk třeba já jsem z těch co by volila Bushe a to proto, že když už do iráku vlítli, tak tam musejí zůsta, Kdyby se dostal k moci Kerry, tak irák skončí jako vietnam, protože není nic horšího než něco hrát na obě strany. Vietnamská válka totiž nebyla nikdy vojenskou, ale politickou prohrou a to by se mohlo stát i v iráku a není nic horšího pro nás evropany, nez nestabilita na středním východě, protže muslimovy, kterej tě bude podřezávat bude jedno, jestli jsi byl proti Bushovy. Jednou jsi ze západu a tak zasloužíš smrt...to je jejich zkomolený vyznání. Přiznávám, že nejsem pacifista a pro klid ve světě jsem pro rozpoutání válek. A to že je válka v iráku taktickej krok, je více než evidentní, protže lepší mít terroristy na jednom místě, kde je možno je systematicky likvidovat, než je mít rozlezlí po celym světě.
10:09:04
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Labros: auta = lidi ? no sorry ale to je neco jineho ne
10:06:02
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> VeTëV: a doprdele podle čeho teda posuzuješ auta?? není to náhodou podle toho, jak vypadají??
pro ty co mě neznají - já lidi ani auta až tak podle vzhledu neposuzuju.
pro ty co mě neznají - já lidi ani auta až tak podle vzhledu neposuzuju.
10:03:45
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Baghira: tak ja nejsem zastancem politiky CR -- v zadnem pripade - staci se podivat na hrad a to me staci...
jo jasne ze to bylo vyrovnany, ale bohuzel pro ne vyhral opet Bush a jeho politiky kterou miluju.. a problem je dalsi v tom, ze si ho volej lide a on tedy reprezentuje jejich hlasy ve svete
jo jasne ze to bylo vyrovnany, ale bohuzel pro ne vyhral opet Bush a jeho politiky kterou miluju.. a problem je dalsi v tom, ze si ho volej lide a on tedy reprezentuje jejich hlasy ve svete

10:00:30
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Labros: ale doprdele porc? ja neposuzuju lidi podle vzhledu - tam se muzou posrat i z rozrtzenejch kalhot...to me docela dostava
ja posuzuju lidi podle jinejch vlastnosti
ja posuzuju lidi podle jinejch vlastnosti
10:00:23
09.11.2005
09.11.2005

Baghira
-> VeTëV: Co do kritiky vlastní země se stačí podívat na výsledky posledních prezidentských voleb. 51% Bush 49% Kerry. Pro Kerryho hlasovali většinou odpůrci Bushe a hlavně kritici Států, politiky a ekonomiky jako takových. Ale nedělej si iluze, já taky klidně řeknu, že u nás to stojí za hovno, ale i tak jsem patriot :-).
09:57:48
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> VeTëV: jako na hygienu jsou tam bohužel úzkostlivý, bordel na hlavě nebo smrad z různejch tělesnejch zákoutí tě tam může společensky znemožnit

09:55:54
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Labros: no jenze o tem to je - tydle lidi ja znam nejvic..
dalsi lidi - kolegove studentici co tam byi - a zase negativa...
a do posledka - setkani s relanejma studentama z USA - par sem jich tady potkat byl s nima na pivku a nevim cece nevim...sice anglictinu nepouzivam jak rodnej jazyk, ale i tak je polozit faktam,a na lopatky je jednoducha asi jako u 10leteho ditete a ze vseho tady byly vypleskli a nejvic z toho, ze muzu mit bordel na hlave, roztrhany hadry a nikdo si me nevsima...
dalsi lidi - kolegove studentici co tam byi - a zase negativa...
a do posledka - setkani s relanejma studentama z USA - par sem jich tady potkat byl s nima na pivku a nevim cece nevim...sice anglictinu nepouzivam jak rodnej jazyk, ale i tak je polozit faktam,a na lopatky je jednoducha asi jako u 10leteho ditete a ze vseho tady byly vypleskli a nejvic z toho, ze muzu mit bordel na hlave, roztrhany hadry a nikdo si me nevsima...

09:51:18
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> VeTëV: Američani, kteří jezdí do Evropy, jsou často o dost jinačí, než "průměrní", a jsou často hodně kritický k americkýmu životnímu stylu nebo k americký politice, a často oprávněně, někdy přehnaně, protože je to zase jejich image.
09:50:53
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Labros: tak ja na ceckove filmy nekoukam a Mcdonalda z duse nenavidim...asi vis proc ...
09:49:28
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> VeTëV: Ale taky jsem zmiňoval, PROČ se to tady nabízí, a to protože Češi jsou ochotni koukat na céčkový filmy a brát donaldův hamburger jako etalon vyšší střední třídy.

09:47:29
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Baghira: tak ja to mam asi tak - dost let jsem organizoval a pomahal delat koncerty - oblast metal az punk/HC - a poznal se se spoustou lidi a musim rici, ze beznej amik jakozto vyvrhel me nevadil, zel rozhovor s nima o jejich vlastni vlasti byl dost silenej - jako urcite to nebyla hrdost kterou amerika vsude propaguje.. a musim podotknout ze to sou kolikrat lidi kteri vyrostli na ulici apod...
09:44:53
09.11.2005
09.11.2005

Baghira
-> VeTëV: To není o milování, to je prostě o zkušenosti. Když si udělám z cizinců co jsem poznal žebříček oblíbenosti, tak jako nejneškodnější a nejkamarádštější mi přijdou po Holanďanech a obyvatelích severoevropských zemí a mysl amíci a angláni a na posledním místě frantíci, němci a země na východ od nás.
09:44:23
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> Labros: ale nediv se - ono je to tezke, se podivej co se o USA tady nabizi /( jejich filmy, donalda atd.. si zminoval) k tomu pricti jejich suvereni vystupovani ve spouste veci s kterejma porste bezny evropan souhlasit nemuze a ani nechce - valky, ekologie .... - je fakt ze sem za louzi nikdy nebyl, ale lidi co tamy bylo znam mraky - a zel je to dano mym celkovym postojem k politikareni, valkam apod... a tydle lidi me moc neujistili v tom, ze je vse tak ruzove jak se obcas rika....
09:42:06
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> Baghira 09.11.05 09:40:03: Přesně... musim souhlasit od začátku až do konce.
09:40:54
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> VeTëV: a to je právě to nad čím jsem se pozastavoval - že jsou prakticky jen tyhle dvě skupiny (anebo že to ta druhá skupina takhle vidí), nějaká normální skupina bohužel moc neexistuje.
09:40:03
09.11.2005
09.11.2005

Baghira
-> kekypetra: JAsně nikdo neříká, že jejich zahraniční politika je kdoví jakej zázrak. Ale já jsem třeba toho názoru, že globální hrozbu je třeba eliminovat v počátcích i když se to spoustě lidí líbit nebude. Osobně bych se třeba vůbec nežinýroval vtrhnout do iránu a zlikvidovat jim jejich jadernej program. Ostatně pokud to neudělaj amíci, udělají to izraelci.
Co se týká vědy, tak na tu jde 7% HPD. U nás asi 1,5% a v EU asi 3% a to už je kurva znát. To že by většinu technologií nějde okopčili se musim jen zasmát, protože to byli většinou všichni ostatní, kdo kopíroval, viz projekt Manhattan na výrobu atomové bomby, ponorky, špionážní družice, naváděné rakety atd atd. Jde o to, že státy měli vždy technologickou převahu ve výzbroji a od toho se odvozuje i technickej pokrok v ostatních odvětvých. Jediný co si vzpomínám že by nevzešlo z amerických kanceláří byl počátek a "vynalezení" raket, kterej pocházel z válečného německa.
Ale jinak je vidět že vůbec neznáš mentalitu obyčejných američanů, protože ty opravdu věří, že přišli Irák osvobodit od tyranie, protože je média masírovala obrázky mrtvích kurdských dětí zabitých bojovým plynem za saddámovy vlády. A to že se pak v administrativě objeví pár jedinců, který se v tý válce snaží ekonomicky profitovat, to už je bohužel vedlejší dost rozšířený produkt, protože mamon peněz působí na každýho člověka.
Co se týká vědy, tak na tu jde 7% HPD. U nás asi 1,5% a v EU asi 3% a to už je kurva znát. To že by většinu technologií nějde okopčili se musim jen zasmát, protože to byli většinou všichni ostatní, kdo kopíroval, viz projekt Manhattan na výrobu atomové bomby, ponorky, špionážní družice, naváděné rakety atd atd. Jde o to, že státy měli vždy technologickou převahu ve výzbroji a od toho se odvozuje i technickej pokrok v ostatních odvětvých. Jediný co si vzpomínám že by nevzešlo z amerických kanceláří byl počátek a "vynalezení" raket, kterej pocházel z válečného německa.
Ale jinak je vidět že vůbec neznáš mentalitu obyčejných američanů, protože ty opravdu věří, že přišli Irák osvobodit od tyranie, protože je média masírovala obrázky mrtvích kurdských dětí zabitých bojovým plynem za saddámovy vlády. A to že se pak v administrativě objeví pár jedinců, který se v tý válce snaží ekonomicky profitovat, to už je bohužel vedlejší dost rozšířený produkt, protože mamon peněz působí na každýho člověka.
09:36:00
09.11.2005
09.11.2005

VeTeV
-> all: no jak na to koukam strany jsou dve - jedni je miluji a druzi nenavidi...
ja se radim spise k druhe casti lidstva a neni to nenavist k obyc lidem, ale je to odpor k postaveni soucesne politiky USA vuci svetu...
ja se radim spise k druhe casti lidstva a neni to nenavist k obyc lidem, ale je to odpor k postaveni soucesne politiky USA vuci svetu...
09:30:11
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> Baghira: "Kdyby jim tam na ty kurevsky předražený sračkoburgery nikdo nechodil, tak z toho nakonec bude uplně obyčejnej krámek na hambáče, jako je ve státech, kde jít do meka je spíš ostuda, zatím co u nás je to pomalu VIP." .... přesně.
09:29:15
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> kekypetra: Tvoje poslední věta, "Takže mi opravdu nevyprávěj jak jsou super a všechno vymysleli a mají se tam nejlíp Ti HODNÍ amíci" přesně vystihuje postoj většiny čechů rozzlobených na Američany. Prostě jakmile někdo řekne svůj názor (jako Baghira), který je nezaujatý, racionální, a není nesmyslně zaujatý proti jiný zemi na světě jako např. USA, tak někdo jako Ty má okamžitě pocit, že je mu podsouváno že USA jsou super, hodní, milí, vševědoucí amíci.

09:26:31
09.11.2005
09.11.2005

Baghira
-> Labros: Já to ale nemyslel jako že odsuzujou cizince, nebo že by jima pohrdali. Rodilý amíci jen prostě dávají najevo, že oni jsou tam doma a cizinci jsou jen návštěva, prostě možná trochu arogantní chování, který je ovšem skoro všude ve světě, třeba ve francii to je podle mě ještě mnohem horší. Ale s tím mekáčem jsi to napsal přesně, ale je to zase jen naše chyba, že je taky chápanej jako něco vyjimečnýho a extra západního a udělali si to lidi sami. Kdyby jim tam na ty kurevsky předražený sračkoburgery nikdo nechodil, tak z toho nakonec bude uplně obyčejnej krámek na hambáče, jako je ve státech, kde jít do meka je spíš ostuda, zatím co u nás je to pomalu VIP.
A co se týká těch znalostí. Jednou jsme si kupovali nějakej hamburger kdesi v lese asi 200 mil za NY a stál tam asi 60ti letej chlapík a povídá odkud že jsme. My že z Evropy a on jako odkud? A my no z takový země vedle Německa, záměrně jsme řekli velkou evropskou zemi v domění, že bude mimo mísu. A on z Polska, nebo z Československa? Koukali jsme znejistili a: no z česka, slovensko už se odpojilo a on: já vim a odkud že přesně. My že z Liberce a on, že tam nikdy nebyl ale prej je to krásná země. Sloužil v šedesátejch letech u USAF, jako radista v Německu a byl celkem v obraze. A byl to nějakej sedlák v holinách špinavej od oleje...
A co se týká těch znalostí. Jednou jsme si kupovali nějakej hamburger kdesi v lese asi 200 mil za NY a stál tam asi 60ti letej chlapík a povídá odkud že jsme. My že z Evropy a on jako odkud? A my no z takový země vedle Německa, záměrně jsme řekli velkou evropskou zemi v domění, že bude mimo mísu. A on z Polska, nebo z Československa? Koukali jsme znejistili a: no z česka, slovensko už se odpojilo a on: já vim a odkud že přesně. My že z Liberce a on, že tam nikdy nebyl ale prej je to krásná země. Sloužil v šedesátejch letech u USAF, jako radista v Německu a byl celkem v obraze. A byl to nějakej sedlák v holinách špinavej od oleje...
09:26:30
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> kekypetra: Ano, všechno, i vědu, i válku dělají ze zištných důvodů, konečně kdo ne? Ale nemůžeš jim upřít, že sem tam občas myslejí i na ostatní (viz podpora Sovětů zbraněma za 2.svět.války), zatímco my nepomůžeme většinou ani sobě, natož jiným národům.
09:23:55
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> kekypetra: S těma technologiema jsi to trefil, opravdu se tam hodně vymyslelo, protože věda je tam vládou podporovaná opravdu hodně, a vědci tam přicházejí z celého světa (i z Evropy, která chtěla Ameriku v technologii už za pár let dohnat a předehnat.) Prostě u nás se peníze dávají na spotřebu a v Americe do vědy, a v konečným důsledku je v Americe vyšší spotřeba i lepší věda.
09:13:46
09.11.2005
09.11.2005

kekypetra
Baghira - : Povětšině co jsi napsal je pravda, ale taky z toho vyznívá to že ty věci o kterých píšeš jsou nevyvratitelné, tudíž nás asi potká něco hodně podobného at tady budou amíci nebo ne. O tom , co by,kdyby, si můžeme povídat stále a donekonečna , nechci jim ubírat zásluhy za světový mír ale jako každý kdo se snaží pomoci všem a hned už neznají míru své pomoci, a ukrajují si stále větší krajíc a chtějí stále více oslavných chorálů na to jak jedině oni zachranují svět. Máš pravdu kdyby nebylo jich tak je to tady jiné, ale jak by to vypadalo to neví nikdo, ani jeden z nás takže řeči typu jedině oni nás chrání a jedině oni jsou Ti praví mě vytáčí. O těch technologiích bych asi trošku uvažoval kde je opravdu sebrali, jistě hodně se tam vymyslelo ale také se ví že toho spoustu pokradli na svých ´"mírových" misích , příp. přetáhli lidi kteří měli nápad, ale byli v zemi která na to neměla finance, tak hurá k amíkům Ti to zaplatěj a pak zase výhodně použijí nebo zpeněží. Nevěřím na dobrodince, v dnešním světě ne, kdo něco dělá pro druhé tak to má VŽDY dobře spočítané, a ekonomika USA je toho zářným dokladem, stačí se podívat do novinových archivů, USA před jugoslavií a po ní, USA před Irákem a po něm,aj. Jak se nám ta ekonomika krásně rozběhla???? Válečná mašinérie živý spoustu států a USA to jsou největší jedlíci.Takže mi opravdu nevyprávěj jak jsou super a všechno vymysleli a mají se tam nejlíp Ti HODNÍ amíci.

08:45:19
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> Baghira: Přesně jsi napsal to, že je tem stejně debilů a géniů jako u nás (na sto obyvatel.) Akorát v průměru jsou si tam lidi víc vědomi svých schopností a nedostatků a víc si uvědomujou, co je třeba udělat pro úspěch.
Ale špatně jsi napsal o postoji Američanů k cizincům. Takovýhle postoj máme my tady k Ukrajincům, ale nikoliv Američani k cizincům. Vždyť ta země byla na přistěhovalectví vždycky založená. Mají sice hrubý neznalosti o okolním světě, ale to většinou neznamená, že vás odsuzujou. Spíš mají taky trochu strach z neznáma a z přívalu cizinců.
Ale špatně jsi napsal o postoji Američanů k cizincům. Takovýhle postoj máme my tady k Ukrajincům, ale nikoliv Američani k cizincům. Vždyť ta země byla na přistěhovalectví vždycky založená. Mají sice hrubý neznalosti o okolním světě, ale to většinou neznamená, že vás odsuzujou. Spíš mají taky trochu strach z neznáma a z přívalu cizinců.
08:40:41
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> Sušenka: Jo, je to i vinou televize Nova, která nám většinou pouští céčkový filmy ("koukej, jaký jsou ty hollywoodský filmy braky"), vinou předražených McDonaldů, který jsou v Americe nejlevnější jídlo, něco jako u nás párek u stánku na konečný tramvaje, a u nás to lidi pokládají za luxusní restauraci ("koukej co voni tam žerou za sračky") a dalších podřadných, čechama čechům vnucovaným produktům. Ale proč Nova ty s***ky vysílá? Protože se na to češi stejně budou dívat, i když budou nadávat jak je to debilní.
08:37:15
09.11.2005
09.11.2005

Labros
-> kekypetra: Samozřejmě jsou tam různá místa, jsou tam i různý zapadákovy, chudinský a černošský čtvrti kde se člověk bojí vyjít na ulici, prostě je to země kde existuje úplně všechno. Ale kdo má trochu vůli a trochu štěstí na rodiče, většinou si najde sobě odpovídající místo pro život.
S tím lezením do zadku, to mě taky sere, většina čechů je buď proti Americe zaujatá stylem, všichni jsou to debilové, nebo naopak druzí co nosej trička s nápisama Aj lav jů es ej, mluvěj poameričtěnou češtinou, nechávaj si domů vozit pizzu atd. Málokdo prostě tady dokáže k nejvlivnější zemi dnešního světa zaujmout normální postoj, a já to přičítám zakomplexovanosti a strachu před něčím větším, neznámým.
S tím lezením do zadku, to mě taky sere, většina čechů je buď proti Americe zaujatá stylem, všichni jsou to debilové, nebo naopak druzí co nosej trička s nápisama Aj lav jů es ej, mluvěj poameričtěnou češtinou, nechávaj si domů vozit pizzu atd. Málokdo prostě tady dokáže k nejvlivnější zemi dnešního světa zaujmout normální postoj, a já to přičítám zakomplexovanosti a strachu před něčím větším, neznámým.
08:28:42
09.11.2005
09.11.2005

Sušenka
-> Baghira: Ale nikdo neni dokonaly uz je extrem. Ja se kdysi dival na original Aj mudry schybi na Markize a tam se ptali docela normalnich lidi, tak to slo a bylo to i zajimavy, ale na prime mam pocit si fakt vybiraji uz od pohledu ty nejvetsi socialy co vypadaj, ze nedodelali ani sedmou tridu (az na vyjimky - nechci nikoho urazit
)

08:02:10
09.11.2005
09.11.2005

Baghira
-> Sušenka: Tak normálního člověka ti neukážou, to není pro média zajímavý, stejně jako ve zmiňovanym pořadu "nikdo není dokonalí", tam je taky zájem mít co největší imbecili.