skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pro Davida29
-> David29: zlozit a rozobrat vie aj cvicena opica a ked nevies nic absolutne od teorie tak ani ta prax bohvieaka nebude aj ked ta nepodcenujem ale najdi si nejakho kamarata co ta zauci
-> Nwkt: A až to budu vracet.. jak ho tam mám šoupnout?
-> David29: Natočení
-> suri: Ale hovno... názvosloví je jedna věc, a co člověk zvládne, je věc druhá.. nikdy sem teorii neholdoval, a vše co sem kdy spravoval a spravil, tak vždycky fungovalo bez problémů...
-> Nwkt: Hm, a co jako?
Nechápu prostě jak "polohu" Myšleno natočení, nebo utažení?
-> Nwkt: Hm, a co jako?

-> David29 16.07.08 19:01:56: Tak si vem brejle a podívej se na tuhle fotku 

-> Nwkt: Já to tady ted nemám.. mám to v autě.. až zítra
-> David29: Tak si vem brejle a podívej se znova
-> Nwkt: Já to vmímán jako normální šroub, tak nevim

-> David29: Se na nej podívej, ono ti to dojde 

-> Nwkt: Aha.. a jak záleží na jeho poloze?
-> David29: Ten spodní čep
-> Syny: Se tě taky na něco zeptám.. co je excentr?
jelikož nemínim měnit řídící tyče (zatim), tak si tam sjedu tak i tak...

jelikož nemínim měnit řídící tyče (zatim), tak si tam sjedu tak i tak...
-> David29: chtel sem se te zeptat jestli si oznacil excentr, abys nemusel na geometrii, ale u tebe bude lepsi kdyz tam asi zajedes 

-> David29: kladivo a mrdat a mrdat a mrdat - me to nakonec povolilo... Vem dulcik narvo ho doprostred cepu a mlat do toho kladivem... Den predtim to prolej WD-40tkou...
-> David29: Už jsem ti jednu radu dal dříve ale pořád meleš svou
-> petr s: Teda, ty dneska perlíš.. sama lepší rada za druhou

-> David29 16.07.08 19:14:53: Když se budeš moc snažit tak jo
-> David29: prolej to konkorem nebo brzdovkou a zkus to zejtra

-> Pavel P.:
A řekne mi někdo konečně, jestli to z toho ramane dostanu ven?

A řekne mi někdo konečně, jestli to z toho ramane dostanu ven?

-> David29: jo stejnej.. já je že ho mám zrovna při ruce na flexe.

-> David29: Povol matici svisláku a vyděláš to
-> Nwkt: Jasný
Ale bojim se, že rameno stejně pude do kopru.. neni to zarezlý v tom svisláku, ale v rameni. Svislák se normálně pohybuje (víc níž)...

-> David29: tady to fikneš, akorát teda flexou bych se bál o rameno
-> Pavel P.: Ten kotouček je stejnej jako na normální flexu, ne? Si ho klidně koupim, to se neztratí...
-> David29: zrovna tu mám flexu se slabym kotoučkem... kdybys potřeboval tak zajisti elektriku a mužu ti to uříznout.
-> Pavel P.: Bude muset
pač srát se s tim růče se mi nechce 

-> David29: Přeřízneš ten čep zevnitř ramen, taže zbytky vypadnou, zarezlá část zůstane ve svisláku
-> David29: 1mm kotouč by to měl zvládnout
-> Pavel P.: To bylo první co mě napadlo
ale tam se nedostanu
Možná kdybych sehnal ten tenoučkej kotouček...
-> Nwkt: Bezva
A pak to z toho ramene dostanu, nebo musim rameno jiný?

-> Nwkt: Bezva

A pak to z toho ramene dostanu, nebo musim rameno jiný?
-> David29: Pilku na železo a uřezat, dobrou zábavu
-> David29: flexou

Táák... a potřebuju ctěnou radu. Jelikož jsem odmít se s tim srát, řek sem si že vyměnim celej svislák (teda pokud to je ono, prostě celý uložení).
Jenže na Soptíkovy problém - ten horní čep v hornim rameni nejde ven
Už je rozlutlučenej, ale na druhý straně ani nepopolez
Jak na něj?
Jenže na Soptíkovy problém - ten horní čep v hornim rameni nejde ven

-> suri: Tak to díky... stejně chytřejší budu, až to shodim a nafotim...
-> Syny: Máš u mě plus... i snaha se počítá

-> Syny: Máš u mě plus... i snaha se počítá

-> MOLSO: Depa - Syny vi ze garde ma hreben, jen mu nedoslo ze Davidek ma Garde 

-> suri: ale syny bol v tom že je to maticové riadenie a ja som ho len vyviedol z omylu 

-> MOLSO: ale aj hreben ma riadiace tycky
-> suri: to musíš mět všechný díly přísun k pískování a zinku, to dělám 14 dní a teprv sem to rozebral a sehnal takměř všechny díly i na zadí nápravu teda
4 krámy
to by dal i tu převodku co je se babrám z nápravou to mě čeká jěště zadní

to by dal i tu převodku co je se babrám z nápravou to mě čeká jěště zadní

-> suri: jo ten čas nějak letí, já vlastně nic neudělal, na spotřebáka docela blbý.
i když pro tebe vypadá to dobře

i když pro tebe vypadá to dobře

-> suri: tohle nechám bejt.
škoda, že seš tak daleko, měl by jsi práci
se s tím musím pupínkovat sám
škoda, že seš tak daleko, měl by jsi práci

-> David29: inak bud rad ze ked som prisiel domov tak boli este horuce kolace a fotak na stole tak som ti to odfotil
-> David29: prvy a druhy obrazok vidis riadiacu tycku ktora je zasadena do tehlice (otocneho cepu) drzi ju v rovine klin a ten mas asi strihnuty na dalsej fotke vidis gulovy cap je na oboch stranach a zapada do tej tycky riadiacej na dalsj fotke su tyce krajne co idu ku spojovacej tyci to na hrebeni nie je ale tie tycky tam mas a je mozne ze je krivena na dalsej fotke je prevodovka riadenia snekova teba sa to netyka mas hreben len aby si sa nieco naucil a na posledej fotke mas pomocnu paku ta je tiez iba na snekovom riadeni to ta zaujimat nemusi len aby si sa dozvedel nieco nove...sorry za chyby som nie na svojom kompe
-> spartra: tu riadiacu tycku vyrazis obtiazne aj s priprvkom bez neho asi vobec pokial ta naorava mala dobru geometriu a nebola burana havarovana na predne koleso tak to nerozoberaj je tam len klin
-> suri: pěkné obrázky, zrovna se mě hodí, jak vyndat tu věc na obr. c, půjde vyrazit? vypadá, tak zarezle.