Já nevim jestli to srovnání úplně sedí. Elroq i Enyaq jsou široký a celkem vysoký auta. Elroq je delší než Karoq. Enyaq je kratší, než Kodiaq. Co se týče využití obestavěnýho prostoru, tak krom toho, že to nemá v platformě středovej tunel, tak to žádnej zázrak není, určitě by elektrická koncepce dovolila udělat kompaktnější auto při zachování vnitřního prostoru.
I během těch pár málo tisíců km, co jsem s tim jel, jsem měl skutečně pocit takovej, že jsou parkovací místa menší. Takže ty připomínky chápu.
Ty elektriky maj teda ohromnou výhodu, jak jsou precizně aerodynamicky odladěný (včetně zakrytování náprav a podobnejch masakrů). Oproti tomu Karoq to je jako když má člověk za sebou padák (tam za to ale může i 4x4), navzdory tomu, že to má o několik cm užší gumy

A to mě celkově na SUV sere. Že ta dynamika a hospodárnost je prostě zoufalá.
SUV rozumim pro lidi, který se už hůř pohybujou, čili zejména pro ty starší. Stejně tak děti který se maj poutat do sedaček, se do SUV dávají líp - ale ještě líp do MPV, což je nesmyslně kategorie na vymření. Jinak v takovém tom vrcholu života třicátníků až čilejších padesátníků je prostě dalniční křižník konby a nebo nějaká malá nízká mršina na pojezdy kolem komína. A ať má aspoň 150 koní