Tak jsem vytáhl svůj první vůz opět na delší vyjížďku a pro zajímavost zde zveřejním pár údajů o spotřebě (měřeno systémem tankování "po hrdlo" - s občasným oplachem nártů šplouchanci benzínu

):
Zpočátku cesty ("let nadoraz" po německých dálnicích) spotřeba mezi 8 a 8,5 l/100 km.
Značné výkyvy ve spotřebě jsou důsledkem dopravních komplikací (prvních 5 dní cesty až do poloviny Švédska nebyl jediný den, abychom nestáli alespoň 2 hodiny někde v koloně)
Sever Švédska, Norska a Finska - pohodová jízda maximální povolenou rychlostí (70-120 km/hod) spotřeba 6,2 - 6,5 l/100 km
Přelet Finska od severu k jihu, nasazení zahrádky a naložení nákladu a dále přes pobaltí a Polsko s nákladem na střeše domů - Spotřeba od 6,8 do 9,9 l/100 km
Těch skoro 10 litrů na sto byla asi těžká noha mé spolucestující, která řídila část cesty přes Polsko a k devíti litrům jsem se přiblížil i při jízdě "na doraz" (s aerodynamikou lodního kontejneru to jelo max 120 i s pedálem v podlaze) do Helsinki, abychom stihli trajekt...
Dohromady najeto lehce přes 6500 Km.
Edit: Pod 6 litrů na sto jsem se, jako při minulé cestě tohoto vozu do Skandinávie, tentokráte nedostal...